|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
5.1.2011 13:04:21   
Tia-na
Ne verjamem, da bo šlo v Rusiji brez odvetnika, saj VSI posvajajo na isti način (ko sva imela midva obravnavo je bil še en italijanski par in francoski in oba sta imela seveda odvetnika) in vsi potrebujejo odvetnika, ki te zastopa na sodišču, na obravnavi. Torej bo najbrž ta strošek ostal isti, odvetniška tarifa namreč. V Rusiji se strogo držijo pravil in procedur in dvomim, da bi jih zaradi nas spreminjali oz. se mi zdi kar smešno, da kdo misli, da jih bodo z nekim sporazumom spremenili za nas iz Slovenije. Spremeni se lahko le birokracija, recimo, da bi bil potreben kak papir manj ... naprimer razna dokazila, da ima socialna delavka res potrebno in primerno izobrazbo - tega sem se zdaj spomnila iz glave, je bilo še nekaj "nepotrebnih" papirjev.

Torej, če strnem ... drržava se bo pogajala kako leto, da bodo potem dosegli, da bo potrebno le še npr. 24 dokumentov in ne npr. 33.

aja, še to o tem članku v žurnalu. Se mi zdi skrajno neprimerno in neprofesionalno, da o posvojitvah sprašujejo nekoga, ki s tem ni imel nikoli opravka in je nekoč imel društvo, ki se je ukvarjalo z neplodnimi pari. Nekako to ni isto - posvojitev in neplodnost. Kaj ona ve, če imajo ruski odvetniki licenco. "Rekla kazala" ni glih neko dejstvo, ki ga lahko navajaš v članku.

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
11.1.2011 21:03:30   
bela.kava
http://www.hcch.net/upload/wop/adop2010pd05_si.pdf

A bi lahko kdo pokomentiral statistiko, za Slo 2005- 2009 meni se zdijo nekam nizke številke iz RU in MK?

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
11.1.2011 21:49:17   
1ali
Le kdo si je upal zapisati podatke za Rusijo in Ukrajino. Otrok je od leta 2007 prišlo veliko več. Sramota pa taka statistika!!!!!

BK upam, da boš v statistiki za leto 2011 tudi ti, če te ne bodo pozabili zapisatiuser posted image .

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
12.1.2011 6:48:42   
Iza12345
To pa je slovenska statistika, kdo pa to zbira, grrr. Za 2009 sem si zapomnila podatek, s katerim se je pohvalil konzul na Slo ambasadi v Rus in sicer, da je bilo 15 otrok posvojenih, v 2010 je bil pa naš malček 6, pa kot vem, se je za nami še dogajalo.

Številke slovenskih posvojitev so pa very pomissing, če bi zares držale, bi me že vse imele tudi nacionalno posvojitev za seboj....

V glavnem, nov sporazum z Rus bo zagotovo vsaj statistiko uredil, hahahaha.

Tako je 1Ali, za 2011 hočemo vsaj eno od teh številk zelo dobro poznati user posted image user posted image !

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
12.1.2011 15:08:25   
bela.kava
Če ste videle tabele drugih držav ... navedeno je vse, starost otrok, spol, ali gre za poseb. potrebe ... v našem pa je le nekaj številk za katere se vsaj za RU hitro dokaže da ne držijo. Ni mi jasno zakaj takšen odklon, kje se podatki izgubijo. Za domače posvojitve so številke razumljive, saj se k tem prištevajo vsi otroci, ki jih npr. posvoji novi zakonec ipd.

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
12.1.2011 23:08:15   
Tia-na
IZVIRNO SPOROČILO: Iza12345

To pa je slovenska statistika, kdo pa to zbira, grrr. Za 2009 sem si zapomnila podatek, s katerim se je pohvalil konzul na Slo ambasadi v Rus in sicer, da je bilo 15 otrok posvojenih, v 2010 je bil pa naš malček 6, pa kot vem, se je za nami še dogajalo.

Številke slovenskih posvojitev so pa very pomissing, če bi zares držale, bi me že vse imele tudi nacionalno posvojitev za seboj....

V glavnem, nov sporazum z Rus bo zagotovo vsaj statistiko uredil, hahahaha.

Tako je 1Ali, za 2011 hočemo vsaj eno od teh številk zelo dobro poznati user posted image user posted image !

Točno tako, naš bi bil 16 v decembru 2009, če midva ne bi zavrnila posvojitve. V 2010 pa vem vsaj za šest posvojenih otrok v treh družinah (to mislim te, ki jih res poznam), vem pa, da so bili še drugi, vendar osebno ne poznam družin. Super statistika skratka. Najbolj točno ima sigurno naš konzul v rusiji pa še tako rad se pohvali, koliko otrok je že šlo skozi njegove roke.

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
12.1.2011 23:09:28   
Tia-na
IZVIRNO SPOROČILO: 1ali

BK upam, da boš v statistiki za leto 2011 tudi ti, če te ne bodo pozabili zapisatiuser posted image .

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
13.1.2011 9:02:02   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Tia-na

IZVIRNO SPOROČILO: 1ali

user posted image user posted image user posted image

mene bodo najbrž težko pozabili, tako ali drugače, sem daleč preveč tečna za kaj takegauser posted image
nikakor mi ni jasno zakaj prihaja med dejanskim stanjem in statistiko do takšnih razkorakov, ker ne vidim, kaj bi bila finta, mislim ni nekega računanja in preračunavanja, ne rabiš zahtevnih statističnih obdelav, da prešteješ otroke in jih vpišeš v tabelo, ali pa je zraven kakšna zahtevnejša metodologija ... kdo bi vedel

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
13.1.2011 9:14:06   
buhtlčk
Malo off topic, ampak vseeno - sem brala v Jani o prodanih romskih nevestah v Sloveniji. Groza! kakšna država je to, da se take stvari lahko kar tako dogajajo. Me je pa zbodlo, ker notri piše, da delavci na CSDjih romskim staršem nočejo vzeti zanemarjenih otrok, ker naj jih slovenski rejniki ''naj ne bi hoteli''?! Mah...samo delim z vami svoje misli, ker že od včeraj mislim na to. Pa kaj počnejo (mo) z bogimi otročki, ne morem verjet.

Neposredna povezava do sporočila: 3459
13.1.2011 9:16:20   
buhtlčk
Pa še o statistiki - v Sloveniji za državnimi statistikami vedno stojijo hudo zapletene metodologije user posted image

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 3460
13.1.2011 10:15:43   
Iza12345

Najbolj točno ima sigurno naš konzul v rusiji pa še tako rad se pohvali, koliko otrok je že šlo skozi njegove roke.

ja to pa res, kolk je faca user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
15.1.2011 15:07:06   
bela.kava
Najina Mk zgodba se zelo očitno počasi bliža k neuspešnemu koncu, dobra stvar v vsem tem je le spoznanje, da se vsepovsod plača, pri čemer je za moje pojme dosti bolj pošteno da v štartu veš, komu in zakaj kot pa takšno nizkotno izsiljevanje ... 
pa ne samo to, domnevno po informacijah na mak. spletnih straneh cena variira glede na starost in svetlost otrok, največ denarja dobijo za majhne svetle otroke mladoletnih staršev ...

in še nekaj ...mislim, da še nisem prilepila tega ...

Med brskanjem po internetu sem naletela na blog ... na zgodbo iz MK, za katero upam, da je le zgodba ... skupaj z googlom sva naredila prevod, ni dober, se pa da prebrat ...
http://lpartik.blog.mk/2010/09/25/prviot-raboten-den-na-irina/?acpage=2

Irinin prvi delovni dan 
Irina si bo za vedno zapomnila svoj prvi delovni dan in zmrazilo jo bo vedno, ko se bo spomnila na malo Valentino … kadarkoli  bo slišala ime Valentina in sv. Valentin se bo spominjala na svoj prvi delovni dan.

Kako je bila srečna, ko je odšla prvič od doma. Rekla ji je, da ne sme zamuditi. »Od prvega dne je veliko odvisno…  kakor začneš, tako nadaljuješ. Zato pazi, da boš prišla tja prva. Poslušaj svoje nadrejene, do vseh bodi vljudna in vedno nasmejana. Nasmeh in lepa beseda – odpirata železna vrata in topita led. Če te nekdo prizadene, pogoltni,  slaba dejanja prinašajo slabo. Ne sramuj se dela in naj ti ne bo nič ogabno…takšno je vaše delo. In zapomni si, ni ogabno, kar pride ven od zadaj, ampak kar pride iz ust.  Bodi dobra s sodelavkami, z vsemi dobra a z nikomer preblizu. Nauči se, da ohraniš distanco, na svetu so najrazličnejši ljudje. Poslušaj starejše in upoštevaj nasvete. Njihove izkušnje ti bodo pomagala, od vsakega se lahko nekaj naučiš. Nikogar ne podcenjuj, ker ne veš koga boš potrebovala, če boš v težavah. Ni človeka, ki bi bil brez kakršnekoli dobre strani, vsakdo nosi nekaj s seboj. Delovna oblačila morajo biti vedno urejena in čista. In zapomni si – vi delate z otroki brez staršev, v vas vidijo matere. Potrudi se, da jim boš nadomestek za mamo, ampak čustveno se nikar ne naveži, saj ti bo hudo. Pojdi zdaj, naj bo srečen tvoj prvi delovni dan.« ji reče mama in jo poljubi ob slovesu. Naredi nekaj korakov, se obrne in vidi mamo, kako toči vodo v kozarec. »Da boš odšla z lahkoto v službo, kot voda, ki teče v kozarec.« V tistem se Irina samo nasmehne in reče: »Mama ne delaj tega, veš da nisem vraževerna.«

»Pojdi zdaj in glej, da ne boš zamudila«
V hodniku bolnišnice je bilo prazno, samo čistilka je opravljala svoje delo. Ko jo je opazila, se je zravnala, si obrisala potno čelo, si jo ogledala od glave do pet in rekla:
»Zgodaj je še, glavni še niso prišli. Pridejo čez eno uro. A ti si nova? Včeraj nisi spala od veselja…, če pa bi vedela, kaj te tukaj čaka, bi tekla daleč stran. Takšni kot so tu, niso nikjer … pojdi v garderobo in se preobleči. Tu imaš ključ!«

Ko se Irina preobleče, stoji pred ogledalom in se ogleduje. (…)
»Lepo ti stoji uniforma«, ji reče čistilka » rekli so, da bo nova lepa, ampak ti si lepša kot sem si mislila. Ampak najprej sem pomislila, da nisi ena od tistih kurbic, ki pustijo tukaj svoje otroke … nekatere to delajo za denar. Ampak sem videla, da nimaš trebuha, zato si sigurno nova.«

-» Kako - Za denar?«

- »Dekle, vse je na svetu … mlada si še, pa še ne veš in še če bi videla, ne bi verjela.  Kako ne bo za denar, ko pa vidim iste, ko pridejo večkrat. Razumem, da enkrat narediš napako, ampak, da rojevaš vsako leto, to je sumljivo. Povezane so s tistimi od zgoraj in molzejo denar od tistih, ki ne morejo imeti otrok. Nekateri čakajo leta, da pridejo na vrsto, nekateri gredo preko vrste. Kdor največ plača, ta gre preko vrste in lahko izbira kakšnega hoče – fantka, punčko. Bogatijo na nesreči drugih. (…) Pojdi stan od tukaj, to mesto je prekleto.«
»Lepo dobrodošlico si ji naredila. Pojdi stran in se brigaj za svoje delo. Nisi plačana za nasvete!« prekine čistilko simpatična ženska srednjih let. Potem se prijazno obrne k Irini, ji ponudi roko in reče.
»Jaz sem Darinka ... in ti si zagotovo Irina. Včeraj so povedali, da pride danes nova. Tukaj ti bo lepo. Malo je težko delo z otrok – revčki. Nas vidijo kot matere. Toda, ko je posvojitev padajo objemi, zahvale … Glej, da boš všeč direktorici. Lepa si…, če ji boš všeč, te bo nekega dne izbrala, da predajaš otroke posvojiteljem, takrat boš dobivala darila. Bodi potrpežljiva in poslušna. Sedaj pridi, da te predstavim direktorici.«

Pisarna direktorice je bila na koncu dolgega hodnika. Bila je dobro osvetljena in polna cvetja. Za direktorico se je razprostiral  ogromen benjamin, ob oknu je stal filadendron. Pisarna je malo spominjala na pragozd, kljub vsemu je bilo čisto in svetlo. Na bledem in suhem obrazu direktorice, ni bilo mogoče prepoznati nobenih čustev. Ko jo je opazila, ji je pokazala svoj delovni nasmešek in ji z roko pokazala naj sede.
»Od danes bo ta bolnišnica tvoj drugi dom. Upam, da ti bo všeč in da bomo dobro sodelovali. Tvoja priporočila, s katerimi si prišla, so odlična. Uspeh iz srednje šole … brez ene štirice! Ampak pozabi na preteklost, pozabi na ocene. Mi nismo šola. To je potrebno le, da začneš. Začela pa boš iz nule. Najmlajša si in se moraš vse naučiti. Kar boš potrebovala, kar ti ne bo jasno, vprašaj sestro Darinko. Če je kaj pomembnega, vprašaj mene, a v mojo pisarno se ne prihaja zaradi nekih malenkosti.
Od čistilke Mitre boš slišala najrazličnejše zgodbe … pusti jo. Ženska je bolna in jo prenašamo (…) Ni ji lahko s pijancem doma in tremi otroki in samo ona dela, zato jo prenašamo. Kar se zgodi v bolnišnici, ostane v bolnišnici. Vidiš, ne-vidiš, slišiš, ne-slišiš. Uniforma ti lepo stoji, želim, da je vedno čista. Kava, cigarete in alkohol tukaj niso dovoljeni. Žvečilni gumi, med delom - sploh ne. Ko prideš ven skozi vrata – lahko. Kar si videla, na drugih oddelkih, tukaj ne velja .
Darinka, vsak trenutek pridejo posvojitelji  po Valentino, in mogoče tudi sem.  Poslali so svoja oblačila, želijo da jo preoblečemo v njihova oblačila. Fini, dobri ljudje, vse imajo - lepo hišo in avto in denar, samo potomcev jim ni dal  Gospod. Pet let so čakali na svojega otroka, in ko so videli, da ga ne bo, so se odločili za posvojitev. To bo za njih najsrečnejši dan. Minili so trije meseci, zakonski rok, v katerem se biološka mama lahko premisli in zahteva otroka nazaj. Danes lahko damo otroka v posvojitev. Rok moramo spoštovati, tako piše v zakonu. Pokaži Irini, v kateri sobi je Valentina. Naj jo preobleče, ti pa bodi z njo. Če ne bo zmogla sama, ji pomagaj. Skupaj jo odnesita k zadnjim vratom … ljudje želijo zasebnosti in to moramo spoštovati. Irina naj bo s teboj, ti pa nesi otroka.«
Glas direktorice je bil prijeten. Govorila je počasi, kakor da bi hotela, da sliši vsako besedo. Medtem ko je govorila , je gledal sogovornika v oči in vzbujala zaupanje.

Irina, čeprav je bila mlada, je bila spretna ... spretno je preoblekla  malo Valentino, ki naj bi prinesla srečo njenim novim staršem. Valentina se je
ves čas smejala, migala z rokami in nogami, medtem ko jo je Irina preoblačila. Z majhnimi prsti je prijela pramen Irininih las. Medtem, ko je Irina razmišljala, katera je prva beseda teh otrok, ki rastejo brez svojih staršev, brez prave materine skrbi in ljubezni, je Valentina začela čebljati nekaj kar je spominjalo na ma- ma- ma.
Ko sta jo nosili po hodniku do zadnjih vrat, je nekaj otrok žalostno gledalo dojenčka, ki je našel svojo srečo, svoj dom … Takoj ko je odprla vrata, pri katerih so se nahajale smeti in se zbirale potepuške mačke in psi, je tam stala mlada ženska z mastnimi lasmi in kričala kot ranjena žival:
"Neeeeeee! Ne daj jim mojega otroka! To je moj otrok! Jaz sem mati! Prišla sem, da vzamem mojo hčerko!«
Irini so se zatresla kolena … za trenutek je okamenela in ni vedela, kam se naj ujame. Malo stran od mlade žene je stal par, njuna mladost je že davno minila, bila sta lepo oblečena in nasmejana. Malo sta bila presenečena nad krikom mlade žene, ampak ga nista upoštevala. Žena je razširila roke in vzela otroka, bila je nasmejana, iz oči ji je pritekla solza – zagotovo od sreče. Darinka, kot da je gluha, je brez obotavljanja stopila k novim staršem, na njenem obrazu ni bilo nikakršne spremembe. Rahel nasmeh, ki ga je imela na obrazu, preden je prišla ven, je ostal na njenem obrazu kot okamenel.
»Daj mi otroka, imam pravico do nje, moja je. Našla sem človeka, ki se strinja, da bo oče.«

Novi oče od Valentine, je le za trenutek z gnusom pogledal biološko mater svojega otroka, a pogleda ni spustil iz otroka, ki mu mora zavedno spremeniti življenje. Ko je dobil otroka, se je vljudno rokoval s sestrama in hitro sedel v jeep, čigar vrata so bila odprta. V Irininih rokah je zašumel papir, ki je ostal tam po rokovanju z očetom. Ko je razprla dlan, je bil tam nek tuj denar, gledala ga je in obšla jo je slabost.  

»Daj to v žep, tvoje je. Imaš srečo, Dobro ti gre na prvi dan. Če se dan pozna po jutru …« ji reče sestra Darinka.

»Prekleti bodite (…) je zadnje kar je slišala od matere, ki si je v solzah pulila lase. Sestra Darinka je zaklenila vrata in se napotila po stopnicah v prvo nadstropje. Irina je bila vidno pretresena … v šoku. Ko jo je videla sestra Darinka je rekla, »navadila se boš«. Irina je v solzah stekla v garderobo, da je kdo ne bi videl.
»Dekle pojdi od tukaj, ti nisi za sem. Ti niso kakor oni, ampak če boš ostala (…). To mesto je prekleto, kamorkoli boš šla ti bo boljše. Mlada si in še vedno si čista« sliši glas čistilke Mitre.
Pobrska po žepu in vzame denar: »Ti ga vzemi, imaš otroke, rabiš ga.« Čistilka z gnusom pogleda bankovec za sto evrov in reče: »Ne potrebujem umazanega denarja … na tem denarju so solze Valentinine matere. Sol in kruh da jem, a s takšnim denarjem moji otroci ne bodo rasli. Tri dni je prihajala žena po otroka, a je ni sprejela. Delala se je, da je zbolela, tako da so minili trije meseci … zato je dobila denar.  Vse je bilo dogovorjeno v naprej, denar je vzela v naprej … A uboga mati je našla nekoga, ko bi sprejel njo in otroka, ker je sam neploden … Beži, pojdi od tukaj«

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
15.1.2011 21:57:07   
Wendy
V dno duše me je zabolelo, ko sem tole prebrala. Pa čeprav, tako kot ti BK, upam, da je izmišljena, čutim, da ni le zgodba user posted image .
Pogumne in polne ljubezni morajo biti mamice, ki vedo, da iz kakršnihkoli razlogov, ne morejo prav poskrbeti za svojega otročka, in se odločijo, da ga dajo v posvojitev. Tole je zanje user posted image . Tako redko se kdo spomni nanje z besedami, seveda pa se vsi, ki čakamo na otroka ali pa ste ga že dobili, v srcu zavedamo, da so tam nekje ... prave herojke.

BK, vem da si neverjetno močna in da si ne delaš praznih upov, pa vendar ni besed s katerimi bi ti lahko povedala, kako zelo mi je hudo. Že res, da bo vse to umazano dogajanje v Makedoniji, za vse nas, nekoč le boleč spomin, vsi pa vemo, da bi nekdo, ki ima moč, moral preprečiti prikrito preprodajo otrok.

Zakaj si vsi tisti, ki bi lahko kaj storili, zatiskajo oči? ZARADI DENARJA user posted image , samo zaradi denarja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3463
15.1.2011 22:17:50   
Tia-na
BK, zdaj res ne vem več, kaj naj rečem. Žal mi je za vaju in vajini deklici, tako zelo žal. Držali smo pesti, upali na srečen konec zgodbe, vendar kot kaže je mašinerija dol premočna. Ne vem, kakšni so ti ljudje in kako so prišli do svojih položajev, upam pa, da jih ponoči tlačijo more in da jih bo pravica slej ko prej srečala.

Ja, wendy, neštetokrat se spomnim in se vprašam, ali se kdaj spomnita na najina miška, ju zanima, kje sta, kaj počneta, kdaj sta storila prve korake, izrekla prve besede, kdo ju tolaži, ko jima je hudo in jima briše solzice, jih stiska, se smeje z njima, skriva po stanovanju, sanka, uči voziti kolo, vihteti čopič, sestavljati puzzle in obuvati čevlje ...

Nekatere biološke mame so morda herojke, nekatere pač niso. Ko gre za zlorabe in odvzem starševskih pravic ... ne, zame te niso herojke.

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
16.1.2011 12:48:04   
jeannetka
Punce, vsak dan z zanimanjem odprem ta forum in čakam lepih novičk. Do zdaj še vam nisem nič napisala, a ta zgodba me je danes tako pretresla, da čutim, da vam moram nekaj napisati. Sicer ne vem kaj naj vam rečem. Resnično ste pogumne in močne in sem tako zelo žalostna z vami in tako zelo upam, da vam uspe.

BK, tvoja zgodba je resnično prava pustolovščina in jaz zmeraj čakam, da dober konec, ker sem prepričana, da dobro zmaga nad slabim. Resnično si te želim objeti in te malo potolažiti. Ne znam si predstavljati kaj preživljaš in kako hudo ti mora biti, če je že meni tako zelo ob tej zgodbi, ki so jo delila z nami.

Želim vam vso srečo.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
16.1.2011 14:21:09   
Wendy

Nekatere biološke mame so morda herojke, nekatere pač niso. Ko gre za zlorabe in odvzem starševskih pravic ... ne, zame te niso herojke.

Ne Tia-na, seveda ne. V mislih sem imela seveda izključno tiste, ki se za oddajo otroka v posvojitev, odločijo iz lastnega zavedanja in ljubezni, da otroku omogočijo več, kot so same sposobne dati.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
16.1.2011 15:53:08   
bela.kava
Da ne zamorim foruma do konca, res nimam takšnih namenov user posted image

Bodoči posvojitelji se lahko obrnejo le in samo na posvojitelje z izkušnjami (ampak takšne resnicoljubne, ne pravljičarjevuser posted image )

Država žal ne more pomagati, no vsaj jaz imam takšen občutek. Recimo, midva sva ta teden prejela obvestilo iz MK, da je za uspešno dokončanje postopka neobhoden najin ponoven obisk na mk ministrstvu (prvo mučenje ni zaleglo). Hm, seveda sva se takoj po pomoč obrnila na naše ministrstvo, kjer so nama zelo prijazno pojasnili, da se ukvarjajo s problematiko, hrati pa so povedali, da sporazum ne predvideva takšne komunikacije in ostalega kar se je zgodilo pa mojih navedbahuser posted image .  Seveda jih popolnoma razumem, ampak kaj mi to pomaga ...

Najbrž je razumljivo zakaj dobim rdeče pike, ko slišim besedo sporazumuser posted image . 

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
16.1.2011 16:16:05   
bela.kava

Ne vem, kakšni so ti ljudje in kako so prišli do svojih položajev, upam pa, da jih ponoči tlačijo more in da jih bo pravica slej ko prej srečala.

Veš kaj, zame je že dovolj, da imajo tisti, ki šele razmišljajo kam bi poslali vlogo, pri tem več informacj kot sva jih imela midva. In se lahko za tak način zavestno odločijo ali pa pošljejo vlogo nekam, kjer je jasno kako posvojitev poteka, brez laži, prikrivanja, laganja, zavajanja, izsiljevanja ...

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3468
16.1.2011 18:09:17   
Matejčika
B.K in sta se odločila, bosta šla še enkrat v MK?

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

Neposredna povezava do sporočila: 3469
16.1.2011 19:19:28   
Tia-na
BK, zadnjič sem govorila z eno punco, ki ve veliko o Ukrajini in mi je tudi malo osvetlila zadeve. Skratka, obvezno se je potrebno prej z večimi posvojitelji posvetovati in nikakor nič na svojo roko počet (npr. vzet drugega odvetnika kot ostali). Povsod ima prste nad posvojitvami mafija. V Rusiji se pač vsi držimo iste odvetniške družbe in stvari več ali manj laufajo brez posebnosti, vse je znano vnaprej in veš, kaj te čaka. 

Neposredna povezava do sporočila: 3470
16.1.2011 19:23:57   
bela.kava
Na izsiljevanje nikakor, sicer za zdaj še kar ni jasno kaj bi sedaj radi od nas, glede na to, da imajo celotno kronologijo v mak. jeziku že na njihovem ministrstvu.
Če vprašaš mene, grem dol samo če me pokličejo na adaptacijouser posted image user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 3471
16.1.2011 19:27:36   
bela.kava

BK, zadnjič sem govorila z eno punco, ki ve veliko o Ukrajini in mi je tudi malo osvetlila zadeve. Skratka, obvezno se je potrebno prej z večimi posvojitelji posvetovati in nikakor nič na svojo roko počet (npr. vzet drugega odvetnika kot ostali). Povsod ima prste nad posvojitvami mafija. V Rusiji se pač vsi držimo iste odvetniške družbe in stvari več ali manj laufajo brez posebnosti, vse je znano vnaprej in veš, kaj te čaka. 

Zelo dobrodošle info. Jaz itak nimam niti najmanjše energije za lov na srečo, samo še kakšen preverjen algoritem spravim skoziuser posted image  

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3472
16.1.2011 19:28:17   
Wendy
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

Na izsiljevanje nikakor, sicer za zdaj še kar ni jasno kaj bi sedaj radi od nas, glede na to, da imajo celotno kronologijo v mak. jeziku že na njihovem ministrstvu.
Če vprašaš mene, grem dol samo če me pokličejo na adaptacijouser posted image user posted image user posted image  

Hej, pa tole je kljub vsemu, lučka upanja. user posted image Mogoče pa jih je le srečala pamet??

Neposredna povezava do sporočila: 3473
16.1.2011 19:31:47   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Wendy

IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

Hej, pa tole je kljub vsemu, lučka upanja. user posted image Mogoče pa jih je le srečala pamet??

Če ne bi imela leta in pol takšnih lučk upanja za sabo, bi si tudi jaz vse to razlagala bolj optimistično, tako pa vajakondijosarividerčičaouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
16.1.2011 20:34:22   
Matejčika
B.K. user posted image user posted image brez tvojih nesebičnih informacij, sva midva vse papirje za MK pospravila v najin arhiv in prišparala kakega jurčka in pol. Greva tudi midva v Rusijo. Čez veliikoo let, ko bo Matejčika sposobna vzet kredit! user posted image Ampak enkrat to ziher bo! Ukrajino sva tudi midva postopoma opustila, ker nama je kolegica, ki je Ukrajinka in tam še vedno dela (ma nekaj več je ona tam-pozabla kaj glih), toplo odsvetovala. Je rekla, da kljub temu, da ona pozna tam nekaj dokaj vplivnih ljudi, je še vedno zelo težko. Tak kot je Tiana rekla-mafija je tam ogromen problem.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oblika penisa je pomembnejša od velikosti
Ste vedeli, da lahko s posebnimi tehnikami pomagate penisu, da dobi optimalno obliko. V resnici je oblika pomembnejša od...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......