|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
24.1.2011 18:40:04   
delfinka2211
živjo

meni je moja prijateljica (perfekcionistka) priporočila tegale http://www.sleepywrap.com/, ona je totalno navdušena nad njim pa tudi glede na to da je nje bolj malo skupaj njen sin je pa kar precejšen je rekla da sploh ne čuti neke obremenjenosti v hrbtu. Kar se meni zdi dobro. Pa tud cena je ok..

Tak da midva bova kar tu naročila.

(odgovor članu Reggie)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
24.1.2011 19:08:46   
Reggie
Moja kolegica ga je kupila,ampak ko je notr dala otroka,si je takoj premislila! je rekla,da ni mogla gledat otroka v tistem.... baje da otrok ni bil vidt čist nč zadovoljen,pa tudi vtisa da mu je udobno ni dajal....

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
24.1.2011 19:20:44   
PolonaF
Da še Vas malo povprašam po imenih. Ja če bo pri nama res pupa, nimam šans ,da izbiramuser posted image , je moj reko, da bo Špela, njegova Špelca...če pa so se na pregledu zmotili in bo fantek,pa imam besedo jaz :)...lepo ime mi je Tilen. Kaj pa ve  že imate kake v ožjem izboru?

(odgovor članu Reggie)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
24.1.2011 19:23:45   
delfinka2211
IZVIRNO SPOROČILO: PolonaF

Da še Vas malo povprašam po imenih. Ja če bo pri nama res pupa, nimam šans ,da izbiramuser posted image , je moj reko, da bo Špela, njegova Špelca...če pa so se na pregledu zmotili in bo fantek,pa imam besedo jaz :)...lepo ime mi je Tilen. Kaj pa ve  že imate kake v ožjem izboru?

Pri nama je tako da če bo punčka bo Ajda, če pa fantek pa Nai. Mava pa srečo da imava zelo podoben okus, poznam pare k so se tak skregal da so potem žrebali prijatelji user posted image

(odgovor članu PolonaF)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
24.1.2011 19:46:47   
PolonaF
Ajda je ful lep, pa Tajda tudi.......lepa imena, tudi Nai

Neposredna povezava do sporočila: 1830
24.1.2011 19:53:21   
mamipikapoka
slingi - moja priljubljena tema 
sem namreč absolutna zagovornica teh culic.

Imam tega : http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=305&detailID=793&ime=Sling_ByMama

Pa, da naštejem zakaj vse sem ZA:

Novorojenčku (pa tudi kasneje kot dojenčku)  odgovarja, da se stiska na toplem in varnem. Istočasno posluša mamin srček, jo vonja, sliši njen glas in uživa v zibanju, ko se mami premika - in vse to, ko ima mami proste roke.
Majhnim dojenčkom tudi odgovarja položaj, ko je malce zmečkan - to pomaga pri krčih. Nekaterim mogoče izgleda kot da je speštan in natlačen v culo, ampak je dojenček le lepo zložen notri. Seveda je potrebno upoštevati navodila in ga pravilno namestiti.
Se pa položaji otroka v culi spreminja, glede na starost in razvoj, tako, da je vedno bolj svoboden. Še vedno pa vso dogajanje opazuje iz varnga zavetja.
Sling je tudi fina zadeva, ko je potrebno otroka na hitro podojiti kje na javnem mestu in to karseda diskretno.

Jaz sem sina rodila pozimi, ko je bila povsod panika okrog viroz in grip in sem ga s tem, da je bil v culi tudi obvarovala pred tem, da bi mu vsak nos v voziček tiščal in ga cartal.
Sem pa ga s sabo vzela praktično povsod - po vseh opravkih, v trgovino, celo na predavanja na faks.

In rezultat? Naš škratek je največji dobrovoljček kar jih je, rad je v družbi in je zelo samostojen.

Prva dva, mogoče tri mesece sem uporabljala štorkljo, ampak mi ni bila ravno priročno in sem kasneje raskirala nekaj everčkov in nabavila sling.

Sem pa imela na vseh sprehodih z vozičkom sling vedno kar na sebi.
Pa tudi priporočam uporabo od samega začetka, ker se naše telo postopoma prilagaja nošenju otročka, ki pridno pridobiva na teži.

Mislim pa, da če ima katera težave s hrbtenico, potem pa je boljši trak, ker se teža enakomerno razporedi čez obe rameni.

Imam pa tukaj tudi jaz vprašanje - kako enostavno oz. težko si je trak zavezat in dati noter dojenčka? Ker ta z obročki je čisto preprosto.

Je pa meni še ena neznanka - V culi je otroku topleje kot v vozičku in ne vem kako bodo v tej vročini razpoloženi naši dojenčki.
Prvič sem rodila ravno idealno za culico...

Uh, sem se razpisala - lahko bi si zrihtala kakšnega sponzorja, ko delam povsod takšno reklamo (pa za MAMA BOARD tudi)

No, če povzamem - ABSOLUTNO PRIPOROČAM

http://www.facebook.com/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

(odgovor članu Reggie)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
24.1.2011 20:03:35   
fluf
mamipikapoka... dobro povedano.

Bom prvič mamica, ampak sem se že zdavnaj odločila, da bom to imela, ker se mi zdi super priročno. Sem bom že navadila zavijanja. Gledala sem takega z obročki...

https://www.leny.si/sling-za-nosenje-dojencka-p-73.html?osCsid=s16c5kin570slvaitsous43i17

(odgovor članu mamipikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
   [Brisano sporočilo]
24.1.2011 20:46:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Reggie)
  Neposredna povezava do sporočila: 1833
   [Brisano sporočilo]
24.1.2011 20:49:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1834
24.1.2011 21:00:33   
Mihelinka
tudi jaz sem že odločena za sleepy wrap, razlogi so že opisani user posted image

imena - fantek bo Jaka, punčka pa še ne vemo (Sara, Špela...in še iščem).

Neposredna povezava do sporočila: 1835
   [Brisano sporočilo]
24.1.2011 21:09:28   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1836
   [Brisano sporočilo]
24.1.2011 21:16:10   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1837
   [Brisano sporočilo]
24.1.2011 21:20:26   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1838
24.1.2011 21:26:25   
Udb
Tale sleepywrap je tudi na mojem seznamu - prvič nisem imela nič takega, zdaj sem se pa že odločila.

Kar se imen tiče - za fantka imava že izbrano (če si seveda ne premisliva user posted image ) in bo  Patrik, za punčko pa žal ne najdem nobenega, ki bi mi bilo res všeč. Še dobro da ješe dovolj časa.

Neposredna povezava do sporočila: 1839
24.1.2011 22:37:31   
mamipikapoka
Kar se pa imen tiče, sem odprla temo pri imenih - stara slovenska imena. Lahko se mi v debati pridružite tudi tam user posted image

http://www.ringaraja.net/forum/Starej%C5%A1a_slovenska_imena/m_5550226/tm.htm

Malo je težje, ker še ne vem za spol. Imam pa definitivno željo, da bo ime staro, slovensko in redko. Da bo pasalo k mojemu škratku, ker ima precej posebno ime.
Ampak je zdaj precej težje najti. Prvi, mi je namreč sam "povedal" kaj bo. Malo smešno se sliši ampak je bilo res tako. Ime se mi je namreč kar zasidralo v zavest, čeprav ga nisem slišala še nikoli, pa tudi kar nekaj časa mi je bilo čudno. Ampak kar neprestano se mi je pojavljalo in ekola imamo Vitjana. In je idealno za njega.
Upam, da bo tale nagajivček tudi sam sporočil kaj bo user posted image

Tako, zdaj pa dalje za skripte in zapiske - Uhh

< Sporočilo je popravil mamipikapoka -- 24.1.2011 22:41:07 >

http://www.facebook.com/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
24.1.2011 23:01:13   
mayalottie
Jaz sem si že nabavila rabljen sling z obroči, bomo videli kako bo otročičku utrezalo življenje notri...Če na pa si bom nabavila tudi pestunjo/štorkljo, da ga bo nosil moj fant naokoli;) ...Če bom kje dobila sleepy wrap tudi. Je pa baje čisto odvisno od dojenčka, katera nosilka mu ustreza. Kasneje bova nabavila še en večji nahrbtnik za na sprehode v naravo.

Imena: Aleksej za fantka (edino ime, pri katerem se oba strinjava. Sva ena izmed tistih, kjer bo morda potrebno žrebanje;))
Sofija za punčko.

Neposredna povezava do sporočila: 1841
24.1.2011 23:08:20   
ava_sa
Tudi meni so všeč stara (redkejša) slovenska imena. Naš user posted image bo Ožbej ali Ema.
- sicer so v osnovi nemška imena, ampak poslovenjena ;)

< Sporočilo je popravil ava_sa -- 24.1.2011 23:09:26 >

Neposredna povezava do sporočila: 1842
25.1.2011 8:58:43   
mamipikapoka
uh, kako sem jaz fajn user posted image

Glede na že znano dejstvo, kako sem razočarana z našim prvim vozičkom, sem se lotila mini akcije in povprašujem mamice, ki že nekaj časa uporabljajo določene vozičke.
Sedaj sem dobila tale odgovor o vozičku Lux4kids

Za vozicek mam tako + kot - . Na zacetku sem bila zelo zadovoljna, ker je kosara za dojencka dovolj velika, ko je bil star 4 mesece sem ga pa dala v sportni del. Tu mam pa nekaj pripomb. Sportni del se montira zelo nizko, tako da je spodnja kosara skoraj za okras, saj ne mores spravit not niti mleka, ker je preozka luknja. Ne me narobe zastopit, odlagalni prostor je dovolj velik ko je gor kosara, ko je pa gor sportni del, je pa ta tako nizko da nic ne gre not spravit!!  Zlozen je v 3 sekundah, saj samo potegnes rocko pa potisnes vozicek naprej, pa se pol sam zlozi, sestavi se pa z enim potegom, hitro in enostavno. Imam karavana, pa mi vozicek zasede 3/4 prtlaznika, po sirini ga komaj spravim not, saj je streha sportnega dela v napoto. Kolesa sem vzela napihljiva, s tem ni tezav, se pelje zelo potiho. Stabilen je zelo. Je res da je poceni, pa da dobis zraven toliko opreme, js bi drugic raje sla v zivo si ogledat vozicke, najprej bi pogledala iz kaksnega materiala so, saj je ta iz poliestra, posledicno otrok svica, se posebej v jajcki, zato sem mu mogla dajat spod plenicke, pa je se vseeno bil cel moker, saj je bilo poleti vroce. Pol bi pa se vsakega potezkala, saj je ta vozicek se kar tezek! Pa v dolzino je po mojem mnenju se kar dolg. Vsec mi je zlaganje vozicka pa da se tiho pelje, to je pa tut vse. Sem zelo razocarana!! Pa kr vse se neki trga ta material, prevleke za kosaro in za sportni del sem ze 4x sivala, dezna prevleka se je tut ze natrgala. Js ne priporocam nakupa, raje dam 100 eur zraven pa dobim kaj boljsega! Predvsem me moti to, ko pridem v trgovino, pol moram pa nosit vrecko v roki! Verjetno bom kupila zdaj za poletje neke vrste marelo, ker je ta prevelik pa pretezek, sem se ga ze navelicala dajat v avto pa vn! :) Vozicek je tudi lepo vodljiv, vozen je po vsakem terenu, to je se ena prednost velikih koles. To je moje mnenje.

Pa še ena kratka debata o Baby Boomu - da potrdim mojo izkušnjo :

lohk ti pa svoje izkušnje povem, da sem imela baby boom trikolesnika, pa ni bil okejuser posted image sem ga prodala, ko smo prestavili na športni del, kar je blo kr zgodaj, ker je košara dokaj mala, športni del pa ful ni bil funkcionalen oz. je imel veliko pomanjkljivosti (zame vsajuser posted image ). Sem slišala, da je letnik 2010 izboljšan, na tega se ne spoznam, ker sem ga kupila na začetku leta, novi pa so prišli ven šele julija, tako da če boš gledala, moraš tud mesec izdelave pogledat, če hočeš boljšegauser posted image user posted image user posted image ) Tolk o mojih izkušnjah, kaj več ti bojo ostale povedale.... Sem pa naredila cel "doktorat" o vozičkih, tako da mogoče tud lahko odgovorim na kako vprašanje
Aja, pa fuuuuuuuul smo meli probleme s sprednjim kolesom, menda se to dogaja pri večini trikolesnikov ČISTO RAZLIČNIH FIRM (od cenejših do najdražjih...

Tako, to so informacije iz prve roke, odločite pa se same.

Jaz iz tega sklepam, da se vseeno solača dati malenkost več in potem veš kaj dobiš. So pa tudi izjeme in jaz iščem takšno izjemo user posted image

< Sporočilo je popravil mamipikapoka -- 25.1.2011 8:59:36 >

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
25.1.2011 9:28:53   
karmen7
Evo, prišla iz bolnice, dala kri in vodo. Imena pa imava tudi midva že "izbrana" in sicer Jure in Petra - za pupo si je moj izbral kar sam, je rekel da če bo gospodična bo Petra, pri fantu se pa lahko pogajava. Ampak jaz imam kar občutek, da bo fant. Bomo vidli. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1844
25.1.2011 10:19:35   
fluf
hruška debeluška vzeto na znanje, hvala za nasvet... bom še mal pogledala... sej je še en kup časa.

mamipikapoka uuu lux4kids sem tudi sama gledala in je dost težko najdt dobre info... na koncu sva se odločila za dražji voziček... tud ne idealen, pa vem že vnaprej katere so njegove pomankljivosti... ampak ma dost prednosti... tko da upam, da bom pol zadovoljna.

imena ajoj... pojma, sej je še čas.

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
25.1.2011 10:38:37   
_sunny_
Jaz sem ravno og ginekologinje, sicer me je samo pogledala in poslušala srček, ampak baje je vse ok! Morfologijo imam pa šele 1. marca, ker je zdravnica vmes na dopustu. Dolgo boma še morala čakati, da vidima dojenčka, mene pa že full matra kaj ima med nogicamiuser posted image ! Jaz imam že od začetka nosečnosti tak občutek da bo fantek!

Midva imava ožji izbor imen!  Če bo user posted image Filip, Nace, Tim user posted image Eva, Živa, Zala! Meni je drugače še ogromno imen všeč, user posted image Jaka, Jaša, Žiga user posted image Neža, Julija, Ajda, Tajda, Iza je pa tako, da mojemu fantu niso všeč ali pa imava zelo dobrega prijatelja/prijateljico s tem imenom!

Karmen7 kakšno naklučje, jaz sem Petra, če bi bila fantek bi pa bil Jure user posted image

Drugače sem si pa tudi jaz nagledala tale sleepy wrap na Moj Škratek! Verjetno je vredu? Mene samo malo matra, da ne bo dojenčku vroče v njem ker bo poletje? Si ga bom vrjetno zaželela kot darilo za novorojenčka pri  kateri od bodočih tetic! user posted image

Jaz sem tudi šla gledat lux4kids in me je zmotilo to, da so vsi tekstilni deli iz čistega poliestra in cel voziček deluje tako plastičen!

Danes grem še k fizioterapevtu na masažo za moj išias! Je rekel, da do dopolnjenega 5 meseca ni nobenoh ovir za masažo! Je treba še izkoristit dokler lahko! Upam, da bo pomagalo!

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
25.1.2011 11:02:11   
_sunny_
hruška debeluška šele zdaj sem videla, da si napisala, da tvoji punčki ni bilo poleti vroče v traku! Če ji pri vas na obali ni bilo vroče, potem tu v Velenju tudi ne bi smelo bit user posted image

(odgovor članu _sunny_)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
25.1.2011 11:03:19   
delfinka2211
Punce a mogoče katera ve ali je kakšna telovadba (poleg v zd) za nosečnice na celjskem območju?

(odgovor članu _sunny_)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
25.1.2011 11:17:54   
_sunny_
Danes sem v čakalnici videla reklamo za telovdabo-razgibavanje za nosečnice v Termah Dobrna, 20.januarja so imeli predstavitveno vadbo, tako, da se je verjetno ravno začela. Verjetno na njihovi internetni strani kaj več piše!

Neposredna povezava do sporočila: 1849
25.1.2011 12:19:53   
Reggie
hihihiuser posted image user posted image user posted image  punce hvala za vsa mnenja... res vesela in vidim,da je vredno vsaj probat :)!

Imena: najino dete ja na zadnjem pregledu tako radodarno pokazalo lulčka med nogami,da mi je G. reku,da ga nebi mogla spregledat tut če bi hotla user posted image user posted image ,tako da sva se odločila za ime Anže. je pa to trenutni favorit in dopuščena je možnost,da si do jinija premislimo... (šeprav mislim,da temu ne bo takouser posted image )

morm pa se pohvalit še glede ene stvariuser posted image : kupila sva nov avtouser posted image user posted image user posted image user posted image ,prej sva namreč imela trivratnega in absolutno premajhnega za dojenčka (voziček,lupinica...),zdaj imava pa karavanauser posted image user posted image ! Čist sem srečna user posted image user posted image

(odgovor članu _sunny_)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Posvojitev
Vitaebella

Če sami ne bi mogli imeti otrok, bi se s partnerjem odločila za posvojitev?

Da (59%)

Ne (5%)

Ne vem (31%)

Odšla bi vsak svojo pot (2%)

Sva že posvojila (0%)

Nič od naštetega (3%)

Število vseh glasov: 439

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!