|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
20.1.2011 14:05:41   
mamipikapoka
Glede darovanja popk. krvi so mi že odgovorili.
Zadeva poteka sledeče:

Pišej jim na mail, oni pa ti posredujejo brošuro, kjer piše vse o tem darovanju in pa soglasje, ki ga izpolnjenega pošlješ med 32 in 34 tednom. In to je to.

Se pa v tem soglasju tudi opredeliš ali želiš samo darovati te celice ali pa tudi soglašaš, da se uporabi v raziskovalne namene. Tako, da za tiste, ki ste skeptične za čirulečarule s to krvjo - ni kaj za skrbet user posted image

Evo še enkrat link
http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi/

< Sporočilo je popravil mamipikapoka -- 20.1.2011 14:07:32 >

http://www.facebook.com/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

(odgovor članu mamipikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
20.1.2011 14:21:18   
Ninchy
I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE:

1. 5 tetra plenic ( ali 3 tetra in 2 Pampers) ok
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra)
5. 2 vrhnji majici (bombaž-mako)
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka)
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek za čez (ta lep kompletek) in odvisno od vremena še kombinizonček z nogicami
8. copatki ali nogavičke
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro
10. avtosedež za pot domov
11. rokavičke (da se ne pokraspa, potem tudi, če so potrebne za doma)
12. kakšna odejica, zlasti v mrzlih dnevih, pa kaka tetra plenička za preko obrazeka se strinjam
Jaz sem imela bombažne hlačke, bombažen bodi in tanko kapico, ker je bilo full vroče (tm ene 27 al pa 28°C). Verjetno zdaj tudi nekaj podobnega mogoče kakšno stvar več glede na to da je začetek junija.

II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI

1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija ok
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)ok
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste dobile v MŠ, ali pa boste v porodnišnici)ne
4. zdravstvena izkaznica (potrjena)zdaj ni več treba sam sistem jim mora delat user posted image
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)ok
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice) nisem rabila v porodnišnici, sva pa šla prej podpisat očetovstvo, ker potem na občini avtomatsko upoštevajo drugače moraš naknadno spreminjati rojstni list - seveda to velja za neporočene

B. STVARI

1. osebna nega :
toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice ok
2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!)za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice (nastavek nukov lahko dobite v porodnišnici-no vsaj v Mb in Lj) ok čeprav imajo tudi tam
3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši ) da ker ti pripada le omejena količina in je lahko premalo, ampak saj lahko prineše partner naknadno, za prvi dan je sigurno dost
4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan , lahko pa se dobijo tudi take mrežaste hlačke, v Mb je tako (te hlačke, gazice ipd. lahko nabavite tudi v Tosami!) mrežaste hlačke dobiš v porodnišnici mislim da 3 kose, meni je bilo dovolj
5. nogavice 5 parov za poleti ne
6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice jaz sem mela crocse- priporočam
7. nederček za dojenje 2 x ok
8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, samo za rezervo ne ker so konstantno umazane in jih potem rabiš minimalno 2 na dan in moža da jih doma skoz pere
9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ...ok
10. pijačo, vodo ali kakšen multi, ne
11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik ok
12. fotoaparat ok
13. denarnica ok
14. piškoti ne
15. knjige ne
16. Blazina za dojenje ne, doma ja ampak kasneje
17. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle ja

evo tole kar pomoje rabiš za porodnišnico....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
20.1.2011 14:34:06   
Ninchy
Jaz sem tudi jezna na forum, takrat ko se najbolj trudiš gre vse k user posted image

previjalna... meni so tako odsvetovali. Je majhna in otročka dokaj težko previjaš sploh ko postane malo bolj živahen, banjica v kolikor je zraven je zelo mahna in uporabna malo časa, samostojne so večje, pa tudi stabilna ni nevem kaj ....

pralne pleničke... jaz jih imam in sicer Bumgenius, ki jih prodajajo v Baby Centru. Z njimi sem full  zadovoljna in jih bom uporabljala tudi pri drugem, čeprav cena je pa kar zasoljena 5 kosov je skoraj 100€. Imam jih 25 kosov in jih perem na dva dni. Glede na to da bosta dva v plenicah jih bom verjetno še nekaj dokupila ali pa kombinirala z Pamperskami... še ne vem. Splača se jih kupiti že pri prvem otroku, saj ob pravilni uporabi in pravnju zdržijo več kot le enega otroka. Imajo jih pa kdaj znižane v BC, tako da se splača gledati malo na akcije.

Baby Center AKCIJA.............. ZA TISTE, KI ŠE NIMATE VOZIČKA ALI OSTALE OPREME.............

OD 21.1. DO 24.1. IMA BC AKCIJO NA VSO OPREMO IN POHIŠTVO IN SICER ZA VSAKE 50€ NAKUPA DOBITE DARILNI BON ZA 10€. TKO DA V AKCIJO

To se kar splača, jaz bom kupila za našo tavečjo stolček, saj bom tako dobila za 50€ darilni bon.... nekja je.

posteljina  ... sem jo kupila v spletni trgovini Galeb in je ok pa tud cena je primerna. Priporočam....

jogi
... naj bi bil bolj trd... je pa to čisto odvisno, saj tudi pri odraslih nekomu paše trd drugemu mehak  user posted image

tole za enkrat... lep dan...

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
20.1.2011 14:35:28   
Ninchy
no pa še link za popust, da ne bo kera mislila, da se hecam...user posted image

http://portal.baby-center.si/PortalSLO//DesktopDefault.aspx?tabindex=5&tabid=982

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
20.1.2011 16:40:17   
sobrate
Jst sm jogi kupla pri dormeu. Sm rekla sej itak ne bomo ostal pri enem otroku. Je pa bolje da je jogi čibolj trd.

Posteljnina: kupla uno standardno aljaž v BC, ki ima vse. Lušni vzorci (pa mislim da jo ima pol SLOuser posted image ).

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
20.1.2011 18:16:06   
mayalottie
hvala mamicam, ki so popravile seznam...res je too much stvari gor...

Ninchy, a je s pralnimi plenicami zamudno previjat? pranje in te stvari...

Fluf, jaz se probam gibat asap, in sicer hiter tek in pilates, zadnjič sem šla plavat, ma bolj penzionersko....:) Če ne sem pa zadnjič celo kolesarila! Pa je blo tako kolo, da me je trebušček že malce oviral in mislim, da ne bom več...

Potem bom odmislila tako previjalno. Ena previjalna podloga, pa en predalnik, pa je...Pa bomo probali kar na pralnem stroju.

Vse smo očitno v akciji!!!!!!!:)

Jaz5, upam, da ti bo ležanje hitro minilo...vem, da mora biti grozno...poskusi izkoristit...lahko se naučiš štrikat;)

(odgovor članu sobrate)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
20.1.2011 18:33:19   
Mihelinka
Drage nosečke, jaz sem pri enmu kolegu vidla tole previjalno in mi je zakon. Je pa po meri narejena. Glede na to, da jo bom js tud dala po meri delat (je ful cenej kot pa kar je na trgu), se bom probala zmenit za nekaj podobnega, ampak na tak način, da potem ograjico okoli previjalne odstraniš, pa da ko banjico odstraniš, da je tud tista lukna uporabna kot npr koš za igrače. Nekaj bomo že zmislili z mzarji user posted image

Evo taka je pa ta previjalna:
user posted image

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
20.1.2011 19:53:27   
ava_sa
Živjo!
Naj vse, ki še niste članice baby kluba obvestim, da bodo od jutri do ponedeljka imeli nore popuste; za vsakih 50€ dobiš 10€ v obliki dobropisa za naslednji nakup. Jaz sem kar izkoristila in bom jutri kupila voziček http://www.kidsroom.de/WebRoot/KidsroomDE/Shops/Kidsroom/4C05/04A7/4B0E/9FB0/5505/4DEB/AE1B/BC36/3_65803480.jpg. mayalottie, tak je quinny freestlye bolj ugoden, kot pa če ga naročim iz nemčije

pa še glede pralnih plenic - katero to zanima: bi dala link na youtube-ju gor, pa ne znam user posted image : vtipkajte pralne plenice racman, pa se vam prikaže prikaz previjanja z pralnimi plenicami

Neposredna povezava do sporočila: 1708
20.1.2011 20:46:48   
mayalottie
tvoj link ne dela ava_sa. Veš kaj mene zanima? Verjetno ta popust-bone-lahko izkoristiš šele kasneje, ne pa že pri nakupu vozička? Kot sem razumela je potem voziček 310e?
A boš quinnija, al katerega drugega?

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
20.1.2011 20:57:14   
ava_sa
popust je dobropis ob naslednjem nakupu, tak da za voziček bom plačala polno ceno, mislim pa da lahko bone od popustov koristiš do 24. marca (za 70€ pa bomo že kej našli)
ja kupli bomo pa quinny freestlye 3xl (dodajanjem linkov sem pa res bol švoh)

Neposredna povezava do sporočila: 1710
20.1.2011 21:21:38   
rado_vednica_
Kakšna se vam zdita ta dva jogija? ali mislite,d a bi bil tako eden kot drugi primeren za začetek?
http://www.recinko.si/otroska-vzmetnica-120-p-2318.php ali ta  http://www.galeb.eu/Otroske_posteljice/Le%C5%BEisce_Soncek_Deluxe

lp

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
21.1.2011 6:55:46   
ava_sa
Eno vprašanje!
Mislite, da je stetoskop primerljiv z angelsoundom za poslušanje otrokovega srčka? Razlika v ceni je namreč ooogromna. Angelsounda res ne bom kupovala, če bi se pa s stetoskopom pol toliko slišalo kot z AS, je pa tud vredu.

(odgovor članu rado_vednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
21.1.2011 10:32:36   
K_a_t_j_a

Danes sem dobila rezultate od
AC in imamo zdravega fantka!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 21.1.2011 10:34:45 >

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
21.1.2011 10:49:38   
sobrate
Bravo K_a_t_J_a user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
21.1.2011 11:59:05   
Ninchy
No jaz sem iz "shopinga" kupila sem avtosedež za taveliko in sicer Römer Britax 9-36kg in dobila 4 bone po 10€, ki jih lahko koristim od torka naprej.... bolj kot nič.

pralne pleničke... jaz sem z njimi full zadovoljna, imam Bumgeniuss in sem jih kupila v BC. Cena je kar zasoljena in sicer za 5 pleničk malo manj kot 100€.  Imam jih 25 kosov, perem približno na dva dni z ostalimi tetra planička mi in njenimi oblačili pa tudi brisače dam zravem, pere se na 60°C, vložke sušim vedno v sušilcu, ker so potem tako mehki, ostalo pleničko pa na stojalu. Sama plenička je full hitr suha (cca 1 ura) vložki so pa malo debelejši pa traja molo dlje. Drugače lahko vse sušiš v sušilcu amlak le na nižji temperaturi. Jaz jih bom uporabljala tudi pri drugem tko da jih bom res izkoristila, morda bom morala še kakšno dokupiti ali pa malo kombinirati. Se jih pa vsekakor splača kupiti že za prvega in jih potem še pri naslednjem uporabljati. Previjanje je pa enako kot pri navadnih, nič kaj bolj zamudno... Pojdi si jih pogledat v BC in boš najbolje precenila, če se ti zdi zamudno, meni ni.  Uf sem napisala.......če te pa še kaj zanima me pa kar vprašaj....
..........aja na začetku dokler ima otroček tekoče blato sem uporabljala plenične podloge, kasneje pa ne več....

Bravo Katja.... čestitam za fantka... glavno da je vse v redu in da je zdrav.... tud jaz sem že tko firbčna mam v ponedeljek UZ in komaj čakam da zvem kaj bomo dobili...

Mihelinka.... super previjalna, res je uporabna... edina stvar, ki bi jo jaz spremenila, če bi še enkrat naročala previjalno je, da bi imela na steni poličke za kremce in podobne stvari, ker potem ko je večji vse po tleh leti, ker imam ob strani..... pa če si jo boste dale delati po meri si naredite ravno prav visoko, ker drugače vas zna boleti križ, sploh pri kopanju....

Moja previjalna je zelo podobna, le da banjica ni vgrajena v omaro ampak sem jo po potrebi postavila zraven, isto pa je bila podaljšana, tako da imam še pod banjico poličke....

Mayalotti.... ja jaz bi na tvojem mestu, raje dala peno na pralni stroj in prosila mizarja da ti daredi le podlago z ograjico, pa tudi to ni nujno, lahko je samo pena .... morda se sliši čudno, vendar sem videla pri kolegici pa je prav super... še višina je ravno pravšnja....

(odgovor članu sobrate)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
21.1.2011 12:21:42   
karmen7
Bravo Katja! user posted image

Uf, jaz moram čakat do 9.2. ko imam morfologijo, da bomo videli kaj imamo... Drugače pa - zaradi prostorske stiske (v bloku pač stanovanja niso ravno ogromna) - bo moja previjalna miza kar nekaj podobnega kot pri Mayalotti. Na pralnem stroju, kaj čmo...

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
21.1.2011 12:32:21   
ajč.
Katja user posted image
tudi jaz danes izvedela da imamo fantkauser posted image !! sem bila že razočarana ko mi je rekel da se še nič ne vidi, potem pa se je le mali malo obrnil in videli smo lulčka user posted image user posted image user posted image
tudi brca že tako da je jooj!user posted image user posted image
kar se tiče darovanja pop. krvi- jsz bi šla..samo me je takoooo strah igel...da tudi na darovanje krvi (žal) ne hodim... že za preiskave se komaj prepričam user posted image user posted image
lep dan še naprej, jaz pa šibam nekaj pomalčkat potem pa na šihtek!!user posted image

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
21.1.2011 12:34:03   
delfinka2211
Živjo

Res hvala puncam za tako dober seznam, midva še nisva nič začela kupovati, ker se sama ubadam z diplomo tako da čez kak mesec bo tudi pri nama akcija in šoping.

Vidim pa da nisem edina z vnetji, ker sem se že malo ustrašila in res ne bi za vsako letela k G, se pa strinjam da je MULTIGYN GEL fantastičen in ne škoduje ne mamici in ne otročku.

Imam pa vprašanje, kdaj se prvič začutile brce? Sama sem v 18t in počasi dobivam take nežne brce, ki jih seveda samo jaz čutim...moj je že čist neučakan, da bo še on čutil.

Lep pozdrav vsem in uživajte med vikendom

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
21.1.2011 12:39:37   
delfinka2211
uf še nekaj sem pozabila...

če imate strije ali mislite da bi se vam naredila toplo priporočam kremo od BODY BOOTIQUE, meni so dejansko strije izginile in sem tak vesela. Krema se pa kupi v Dm trgovinah, je pa naravna in dejansko tako mastna da se je skoraj nič ne porabi. Res super zadeva.

Lp

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
21.1.2011 13:36:43   
Bloby
Katja čestiam za super rezultat in fantičkauser posted image

A dobiš po navadni pošti, a je priporočena?

Neposredna povezava do sporočila: 1720
21.1.2011 13:38:47   
ajč.
delfinka 2211- tudi jaz sem te male rahle brcike občutila v 18.tednu...pričakuj čez par dni take orng močne (vsaj pri meni je bilo tako) in te bo tudi tvoj dragi občutil..moj je bil tako v srčkih ko ga je prvič začutu!!!user posted image user posted image
hvala za nasvet za kremco ;)

Neposredna povezava do sporočila: 1721
21.1.2011 13:45:11   
Mihelinka
Punce imam eno prošnjo, mogoče malo izven baby teme ali pa tudi ne. Danes smo se šli k enemu mizarju menit za previjalno, ampak mislim, da bo cena ubijalska, ker je imel že za preproste previjalne hude cene. Zato me zanima ali mi lahko v Slovenski Bistrici in okolici (torej MB, Ptuj, Slov. Konjice...) priporočate kakšno mizarstvo ki ima normalne cene? Lahko tudi na zs, da ne bomo te teme smetile z mizarji user posted image
Hvala vnaprej...

(odgovor članu Bloby)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
21.1.2011 13:46:32   
Mihelinka

IZVIRNO SPOROČILO: ajč.

delfinka 2211- tudi jaz sem te male rahle brcike občutila v 18.tednu...pričakuj čez par dni take orng močne (vsaj pri meni je bilo tako) in te bo tudi tvoj dragi občutil..moj je bil tako v srčkih ko ga je prvič začutu!!!user posted image user posted image
hvala za nasvet za kremco ;)

Zakaj pa jaz nič kaj tako fejst ne čutim? Sej čutim ampak nežno in mogoče 2x na dan. A imam ful mirnega otroka al kaj? Sem pa v 21t...

(odgovor članu ajč.)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
21.1.2011 13:52:27   
sobrate
Vsaka čuti brcike drugače. Ko sem bila prvič user posted image  sem jih čutla šele okol 21. tedna, zdej pa že od 17. naprejuser posted image .Pa tud odvisno je če maš posteljico bolj odspredi, jih kasnej čutiš.

Za mizarja ti pa ne znam pomagat. Sam moreš vedet, da pomoje ne boš glih pocen pršla s temi mizarji. Sej jst tud mislim dat delat previjalno pa mislim da pod 350 eurčkov ne bo šlo, žaluser posted image

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
21.1.2011 14:17:33   
delfinka2211
Našla sem eno povezavo za previjalne mize....cena mi niti ni tako kritična. Tako da preglejte.

http://www.previjalna-miza.si/

lp

(odgovor članu sobrate)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Ali ste praznovali otrokov 1.rojstni dan na veliko ali samo bliznji?
kokos4 RR

Praznovanje

Na veliko (9%)

Samo bliznji (91%)

Število vseh glasov: 32

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!