|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
20.1.2011 7:55:34   
Akilene
naja17 - ob 3h zjutraj seveda ne moreš spat, če te preganjajo misli o klistirju user posted image ..upam, da si zaspala nazaj? Jah klistir...prvič ga nisem imela, ker je bilo prepozno, pa ti po resnici povem, da bi ga bilo bolje imet. Po tem, ko sem bila šivana in mogla na wc, me je bilo grozno strah (in bolelo), da bodo šivi poknili, ker ni šlo in ni šlo...kar seveda ni luštno.

plani za danes - malo čiščenja po hiši, pranje, kuhanje, nič "zanimivega" skratka...

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
20.1.2011 9:01:05   
*Ninočka*
user posted image Dobro jutro....

Zadnji dan v službi user posted image user posted image user posted image  Sploh ne morem verjet, ne dojemam. Se ravno bašem s keksi (potem pa post do ponedeljka, da ne bo vaga preveč pokazala). Včeraj sem za slovo popapcala še eno lazanjo in za sladico saherco (ker so bile lušte iz FB prevelike). Ampak kaj naj rečem, pasalo je.

Doma me čaka še likanje, pa  pranje, pa previjalno morama na steno zmontirat (tudi midva imava tisto stensko iz Ikee in srčno upam, da med montiranjem ne bodo ploščice popokale) in seveda še miljon drugih opravkov.

Klistir - v sg-ju menda dobiš svečko. Bomo videli. Ene pravijo, da jih začne samo od sebe čistit par dni pred porodom...

Nelikaa - Tudi moj user posted image  je med bolj lahkimi (31+3 - 1630g), sicer sem dobila novičke, kjer piše, da otrok v povprečju pri polnih 32. tednih tehta 1600 g, tako da je vse ok. Časa za obrat pa tudi tvoj bebi še ima. Je pa moja znanka res šla v 36. tednu na zunanji obrat, zaradi lege otroka z nogami navzdol, pa se ji je potem nazaj obrnil. Mu je očitno tako pasalo user posted image in je morala na CR.

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
20.1.2011 9:07:59   
tanjusi
Klistir - v sg-ju menda dobiš svečko. Bomo videli. Ene pravijo, da jih začne samo od sebe čistit par dni pred porodom...

Jaz sem v Sg rodila dvakrat, pa prvič me je res sčistilo samo, sem šla doma ene parkrat na veliko potrebo, potem so se pa začeli popadki... drugič sem pa bila par dni prej v bolnici , pa so mi dali ricinisovo olje, je rekla sestra saj vas bo sčistilo, pa ni bilo nič od tega, pa skozi se mi je zdelo da me tiši, iti pa nisem mogla, pa močni popadki in na koncu pravi babica pritisnit ... kakat.... jaz pravim samo mene res tiši in ona pravi kar, kar in jaz mislim 100% pa nisem da je takrat šlo še nekaj venuser posted image ... omenil ni noben kaj, mene pa tudi ni potem več kakat user posted image user posted image ...ma po moje so vsega navajeniuser posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
20.1.2011 9:19:34   
Lun1ca
Klistir ja drage punce kaj pa naj Mariborčanke rečemo?! Namreč v MB ne klistirajo.. No moja sestrična (revica je tisti dan ko ji je ponoči voda odtekla mela ful lakoto in ogromno požrla) je rekla takole, da ko je bla tam na mizi sploh ni čutla od samega pritiska al lula al kaka al rojeva in da ji je blo čisto vseeno. No oni tam so itak navajeni tak da ni panike user posted image Ta druga kolegica ko je pa pred kratkim rodila v Trbovljah pa je rekla da so jo klistirali in da je tudi to ni čisto spucalo in je kljub temu šlo blato med porodom. Gre se potem pač samo za količino user posted image
(ah kakšna debata)
No jaz pa računam na to, da mi ne bo odtekla voda, ampak da bom dobla popadke. In če bom dobla popadke potem računam tudi na to, da me bo še zašraufalo in se bom spucala sama doma user posted image Namreč jaz sem mogla vedno takoj na wc že pri lažjih menstrualnih krčih..

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
20.1.2011 9:30:52   
naja17
user posted image user posted image user posted image

Ka sem odprla debato user posted image ...

Ma jest sem s tem ful taka mal čudna in mi je smotan, sicer po moje k si tam, ti dol visi, sam da gre ven, ampak res upam, da pridem do klistirja, ker jest grem ful redko že tko na wc... Zdej lih gledam za to olje, sam to si lih ne upam, pa sem našla nek sirup Lactecon user posted image Moram vprašat gineka v ponedeljek, če lohka s tem probam se mal pucat?

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
20.1.2011 9:51:40   
*Ninočka*

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

user posted image user posted image user posted image

Ka sem odprla debato user posted image ...

Ma jest sem s tem ful taka mal čudna in mi je smotan, sicer po moje k si tam, ti dol visi, sam da gre ven, ampak res upam, da pridem do klistirja, ker jest grem ful redko že tko na wc... Zdej lih gledam za to olje, sam to si lih ne upam, pa sem našla nek sirup Lactecon user posted image Moram vprašat gineka v ponedeljek, če lohka s tem probam se mal pucat?

Ja, to le vprašaj. Mi je ravno zadnjič kolegica razlagala, da si je znanka delala sama doma klistir ( s nekimi pripomočki iz Sanolaborja) in je dobila nedolgo za tem popadke. V bolnici so menda čisto popenili, ker si jih je tako sama sprožila...

< Sporočilo je popravil *Ninočka* -- 20.1.2011 9:52:04 >

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
20.1.2011 9:54:41   
tanjusi
Ženske to je življenje ni prijetno spada pa zraven... pa ricinusovo olje jaz tudi odsvetujem iz lastnih izkušenjuser posted image , pa čeprav so mi ga v bolnici dali..

< Sporočilo je popravil tanjusi -- 20.1.2011 9:55:33 >

(a camus)

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
20.1.2011 9:58:01   
5ra8
jutro user posted image

pri nas so rekla v MŠ da če je le cajt da zmeraj dajo klistir,...da pač ni nič groznega, in da se ne bojimo.... user posted image

mislim, ja za dobro jutro, jst naletim na debato o dreku user posted image user posted image user posted image Naja Naja user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
20.1.2011 10:14:28   
Lun1ca
Jah tudi sranje je pomemben del življenja! user posted image

Joj včeraj smo mi meli zadnjič predavanje v MŠ. GROZA! Ženska je 1 uro govorila in govorila in govorila brez pike in vejice, povedla pa čisto nič!! Mi2 z mojim sma se že penla tam. No pol po 1 debeeeeeliiiii uri je bil odmor in nas je menda kar polovica spakala in šla.
In zmagovalni stavek "predavateljice": "Ko boste dojile ne jesti hrane na katero ste alergične, ker lahko sproži alergijo tudi pri otroku!!"
Jaaaaaaa, ker če sem alergična na jajca si jih ponavadi spečem na oko za zajtrk, da se začnem potem dušit in davit al pa da dobim izpuščaje po telesu. Ker ponavadi vsi jemo tisto na kar smo alergični. Al pa npr. jaz ko sem na seno alergična hodim na senik spat... je tak fajn ko mi lije z nosa in kihnem 3x v sekundi, pa moje rdeeeečeee pekoče očiiiiii mmmmmmmmmmmmmm komaj čakam seno!!!

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
20.1.2011 10:15:32   
nelikaa
*Ninočka*: upam da je res še čas, ker na tisto ročno obračanje res ne bi šla. Ni zagotovljenega učinka, obenem pa naj bi bilo boleče. Če pa bi ostala tako obrnjena kot je, potem bi raje videla, da bi imela CR.

ŠE 6 DELOBNIH DNI!!!!!user posted image user posted image user posted image

So me hoteli še kar obdržati, pa sem kar vztrajala, da rabim dopust in ga na koncu tudi dobila huuuureeeej.

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
20.1.2011 10:21:57   
Akilene
Ricinusovo olje - en dan po PT sem ga doma sama vzela in popila na vrh skodelico čaja, čez 5 minut mi je odtekla vsa voda, popadke sem imela na 5 minut, do bolnice že na 3 minute, a hermetično zaprta, rodila po 3 urah (injekcija Spasmex je prijela, a je bil že v planu CR), ves porod na levem boku + CTG, prehiter porod, prerez presredka ... tako, da- ricinusovo olje - NIKOLI VEČ!

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
20.1.2011 10:25:07   
Lun1ca
Ma ja sej za to pa bolše, da tam na porodni mizi s***mo ko vidre, ko pa da si še kake zaplete nardimo user posted image

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
20.1.2011 10:45:03   
Akilene
Lun1ca - se strinjam!

Kaj boste vrgle v lonec danes?

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
20.1.2011 10:48:19   
tanjusi
Z ricinusovim oljem mam podobne izkušnje kot Akilene... čeprav sem pa brala da ga je ena januarka pila , ampak ni blo druga kot driska ... samo ta odvajala so nam v materinski šoli odsvetovali...
Kaj bi jedli ,hmm makaroni na drobtinah, solata, domače klobase pa nareta juha(milijon), dobro bo za silo...

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
20.1.2011 10:52:46   
Akilene
user posted image hahaha, kakšne teme od iztrebljanja do hrane!!

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
20.1.2011 10:56:06   
tanjusi
ahaha, kakšne teme od iztrebljanja do hrane!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
boh žegnej !!!

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
20.1.2011 11:02:17   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

mislim, ja za dobro jutro, jst naletim na debato o dreku user posted image user posted image user posted image Naja Naja user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca

Jah tudi sranje je pomemben del življenja! user posted image

In zmagovalni stavek "predavateljice": "Ko boste dojile ne jesti hrane na katero ste alergične, ker lahko sproži alergijo tudi pri otroku!!"
Jaaaaaaa, ker če sem alergična na jajca si jih ponavadi spečem na oko za zajtrk, da se začnem potem dušit in davit al pa da dobim izpuščaje po telesu. Ker ponavadi vsi jemo tisto na kar smo alergični. Al pa npr. jaz ko sem na seno alergična hodim na senik spat... je tak fajn ko mi lije z nosa in kihnem 3x v sekundi, pa moje rdeeeečeee pekoče očiiiiii mmmmmmmmmmmmmm komaj čakam seno!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ok, Akilene - ne bomo jemale tega olja user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca

Ma ja sej za to pa bolše, da tam na porodni mizi s***mo ko vidre user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Akilene

Hotla sem delat skutne palačinke (slane!), zdej mi je pa tamau podrl te plane, pa bo spet mutuša user posted image ... Želje descev...

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
20.1.2011 11:27:02   
5ra8
jst še študiram...misila sem burek nardit...zdej mam v glavi še neke ribje palčke pa pire, pa omakco grahovo...mah ne vem...aaaaaaaa...moj je pršu z nekim zeljem ven user posted image buh...boljš mi je blo ko sm hodila na šiht nisem rabila na te stvari mislt user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
20.1.2011 11:41:30   
Akilene
Skuhala bom skutne češpljeve knedle, kompot, pa pržganko prej...

A ve katera za kakšen fajn film za moje popoldansko izležavanje?user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
20.1.2011 11:54:40   
Poli_H

Skuhala bom skutne češpljeve knedle, kompot, pa pržganko prej...

A ve katera za kakšen fajn film za moje popoldansko izležavanje?user posted image

Paranormalno 2... pa upam da ne boš pol šla rodit user posted image

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
20.1.2011 12:05:15   
Akilene
user posted image  hvala Poli_H, enko sem gledala, pa da vidimo še drugi del...

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
20.1.2011 12:11:01   
SaMaa
Heloo punce,

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Helloouuu...

Kaaajjjj jeee.... A vse kr spite?? Cccc kere dolgočasne user posted image ....

Akhmmm... Ka mene še skrbi poleg šivov... Klistir user posted image ... In sicer, da ne bi prišlo do njega... Zna to bit grdo user posted image Jest upam, da bo čas user posted image

Pa drgač? Aja, spite... Eh dolgčas.... user posted image

evo jaz sem bila ob 3.40 pokonci. Nisem mogla spat. Tako sem bila tegotna, da sem se prestavila iz spalnice v dnevno na kavč (v upanju, da mogoče vseeno zaspim nazaj) pa ni in ni šlo. Sem bila pa prelena, da bi dvignila rit in prižgala računalnik. Tako da naja17 očitno bova mi2 začele dežurat tukaj gor user posted image

No potem pa se jaz do 5.45 premetavam po kavču, meditiram, zrihtam za v službo in glej ga zlomka meni na pol poti crkne nov avto user posted image  še dobro, da je bila ura 7:05 ko pokličem na servis (ki na srečo začne delat že ob 7h), da sem ostala na cesti naj mi pridejo pogledat avto in pa nadomestnega pripeljat. Res moj dan se ni začel dobro. Prejle sem klicala in svojega lupčka dobim nazaj šele popoldne enkrat. Upam samo, da bodo vse upoštevali kot garancijo, da ne bom imela dodatnih stroškov še z avtom, ker tega mi pa sedajle res ni treba!

Šivi, klistir: bolj me skrbijo šivi in pa bolečine po porodu. Tega me je grozno strah. Ali si katera masira presredek? Jaz si ga in moram reči, da mi včasih ni čisto nič prijetno, da me kar malo peče, če se masiram tudi znotraj.

Lun1ca - se strinjam!

Danes bodo kar pečene klobase in pa paradižnikova solata. Pa fajn kisla bo, da bom lahko potem še kruhka noter namakala user posted image

Sedajle grem pa še muffine spečt, da jih bom jutri nesla na poslovilnega v službo.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
20.1.2011 12:12:11   
discoamela
user posted image  za dobro opravljene preglede punce...

glede klistirja...ma meni tudi ni pomagal, ker ko mi ga je dala je rekla da naj tiščim čim dlje .. ma nisem zdržala niti pol minutke, tako da nekega učinka pri meni niti ni imel.. si pa niti nisem upala potiskat ker sem mislila, da bom kar na wcju rodila...kakšna pozitivka...pol pa šele čez 7 ur rodila.

Lun1ca...jaz sem bila samo 1x na predavanju v MŠ in ne hodim več... katastrofa...ne vem kje dobijo te predavateljice, vse napiflane ali berejo s prosojnic, same dolgočasne (in večkrat neresnične) podatke in pejd domov. Ful ti hvala za tiste info, res prvič slišim nekatere stvari, pa mi je šele sedaj jasno, zakaj mi ponoči nismo lih neki spali...se mu je preveč dogajalo (po moji krivdi) in seveda je bilo preveč zanimivo, da bi spal...user posted image  Bom pa vedla za drugega ..

mi bomo pa danes po dolgem cajtu pasulj kuhali...

včeraj sem šla na en sprehod in ugotovila da je moja kondicija ohoho pod 0!user posted image Bo treba en pikič več migat, če ne kdo bo rojeval?!
Sinoči je pa user posted image  tako brcal in se odrival, da sem ga prav SLIŠALA ko se je kar naenkrat premaknil je naredilo prav KLOK...user posted image  ma buhve kaj dela notri... ko ga pa želim zbudit pojem košček sladkega in ŽURKAAA!! user posted image  Cel mamin že zdaj...

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
20.1.2011 12:16:21   
tanjusi
tako brcal in se odrival, da sem ga prav SLIŠALA ko se je kar naenkrat premaknil je naredilo prav KLOK...  ma buhve kaj dela notri... ko ga pa želim zbudit pojem košček sladkega in ŽURKAAA!!  Cel mamin že zdaj...

Ej jaz mam včasih tak občutek kot da bi mala kihala v trebuhu , mal čudno a neuser posted image user posted image

(a camus)

(odgovor članu discoamela)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
20.1.2011 12:46:34   
maja1985
Klistir ... jaz sem ga prvič odklonila, ker sem šla ene 9x na wc preden sem prišla do porodne sobe. No, potem so mi itak delali cr, čez dva dni sem šla pa normalno na wc in normalno opravla potrebo user posted image So me spraševali, če potrebujem kej za mehčanje, pa sem rekla, da sem brez problemov opravla.

... zgodba zase ... midva sva šla ravno 2x, potem so nam dali potrdila in naju naslednjih 2x niso videli, ker je bilo dolgočasno, komaj sem sedela, zrak je pa itak zgodba zase.

Kosilo ... mi bomo imeli lazanjo iz Lidla, zeleno solato pa mami bo en mal juhice še jedla, ko je ostala od včeraj.

Počutje ... ne vem, če me niso začeli hemoroidi dajat, v nožnici me neki ornk špika, izcedek je bolj gost ... hmmm ... mah, vseen mi je, glede na zadnje meritve, bi tak imela čez en mesec rok, tak da če hoče ven, pa naj pride. Sam pol bo šel z menoj v vozičku na diplomskega ... kakor hoče user posted image

Sem bila prej na govorilnih in je ful pohvalila tamalega ... men se je pa kar smejalo user posted image

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.