Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: nelikaa Ojla Danes dopoldne sem bila na pregledu. Naslednjega imam 9.2. Nekoliko sem slabe volje. Namreč, sem v 31 6/7 tednu, moja pa se še vedno ni obrnila na glavico!!! A je katera od vas z istim problemom???Ginekologinja mi je rekla, da v kolikor se ne obrne do 37. tedna (spremljala me bo ves čas), naj razmislim o tem, da bi mi jo ročno obrnili. Vendar pa ta način ne zagotavlja da bo ostala obrnjena, kajti običajno se spet postavijo na noge...Pa jo nekoliko z upanjem vprašam, pa kaj to pomeni, da bom sedaj imela carski rez??? Pa se mi nasmeje, ne ne, gospodična, upajte le da boste imeli drobno dete. No ja...Dete je res drobno. Tako da me sedaj še za to skrbi. Težka je 1559g. Pa sem jo vprašala ali bi morala več jesti ali kaj. Pa pravi da ne, naj jem normalno. Upam da je res vse OK.... To ja zaenkrat vse od mene. Lepo bodite! Ali ima katere dete še postavljeno na noge? Jah, naš poba je bil nazadnje že na glavi, ampak se še obrača, čutim po brcah, ampak tudi čedalje manj. Drugače so pa nam v Postojni na predavanju rekli, da je čisto od porodničarja odvisno, ali se odloči za cr ali vaginalno, če je otrok z nogami naprej, da pa vsaj v Postojni fejst pretehtajo, kakšne so možnosti, da bo vaginalni porod šel skozi, ponavadi če je otrok droben, ženska ima pa široko medenico, se odločijo za naravni porod, če ne pa CR, ponekod pa ob medenični vstavi delajo kar rutinsko CR. Jaz sem pol kar študirala, ma, jaz bi skor raj imela CR, kot da rojevam otroka z nogami naprej, pa naj pride do zastoja poroda, pa ima otrok potem kakšne posledice zaradi tega, ker ne dobi kisika... prej pa 100% zdrav bejbi... po moje bi me kr pobralo, no.