Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 13:23:24
|
|
|
|
kiara24
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 kiara vse najboljše in najlepše za vašo princesko! Kje si pa kupila seneni drobir? Se dobi to v lekarni? Seneni drobir je drugače seme od sena, ga dobiš lahko na vseh kmaetija..... kupiša pa ga lahko v Medisanu ali pa Sanolabor, za drugje pa ne vem kje bi ga lahko še imeli. Narediša pa tako, da zavreš vodo in dodaš drobir, potem pa sediš nad to soparo..... to je za lažje in hitrejše odprianje MV. Hvala za lepe želje..... vsem..... Trsica- super Foxylady- vso srečo..... držimo pesti da boš čimprej cartala. Šibam se uštimat pol pa po Klaro da jo peljem do zobarja pa domov pol hitro naprej na praznovanje......
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 13:23:27
|
|
|
|
zasi
|
Pozdravljene! Naj vas še jaz malo pozdravim. Zadnje čase težko pridem do računalnika, ker ga je mož okupiral s svojo diplomo. In ker bi tudi jaz rada, da še pred porodom diplomira, ga nič dol ne mečem. Čestitke vsem mamicam! Jaz bi tudi že! :)) Ninchi9, napiši nam kaj o svoji porodni izkušnji. Jaz sem ti sicer že na zasebni mail pisala. Zanima me predvsem glede TENSA, če si ga uporabila in kakšem je bil učinek. Pa katere babice in zdravnika si mela pri porodu, če si rodila na Ptuju. Jaz sem sicer ok, čeprav me zadnje čase moj išias (živec na ritnici) zelo jezi. Komaj se premikam po hiši. Vsako toliko pa tako stisne, da še noge ne morem premaknit. Najbrž se mi je dete pomaknilo malo nižje in pritisnilo na ta živec. V glavnem, komaj čakam, da se ta napetost malo sprosti. Veliko sreče tistim, ki ste trenutno v akciji oziroma ste že zelo blizu. Naj vam čimprej in čimlažje mine.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 13:26:07
|
|
|
|
valek
|
da malo razbistrim razpoloženje od teh glavobolov...pomislite da vas danes/jutri čaka sreča vašega dojenčka ..........in da bomo res lahko srečne ker bomo imele pred sabo najlepši čas v letu-pomlad in še poletje...pa kaj češ lepše...js se že kr vidim kak bom vsak dan vozičkala in odštevala kalorije...hehe da vas še neki vprašam...kako pa kaj .... življenje...?? a normalno še lahko prakticirate ali sploh ne več....namreč js še nimam problemov...in kr normalno redno ....in seveda samo en položaj,ki je čist na izi z boka kjer sm js čisto spočita na koncu.... al mislite da je treba zdaj malo bremzat??
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 13:50:03
|
|
|
|
little*miss
|
zasi tvoj pa je priden valek, midva sva ravno prej nekaj probavala, ampak ni šlo sma se potem samo ročno pocartala Mali je otrdeval vmes, tako da bi lahko samo v slow motion počela to, kar pa ni isto ..tako da žal, boma midva počakala do 6. tedna po porodu če pa vama gre, pa nevem zakaj nebi smela..no naj bi sperma mehčala MV, ampak to smo že imele debato, da je isto kot strije in vse podobne reči..kakor pri kateri Grem hitro kosilo do konca naret, danes bomo imeli segedin in pire krompir
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 13:53:41
|
|
|
|
hayabusa
|
Kiara - vse najlepše želim tvoji princeski Kar se likanja tiče - jaz vse kar je otrokovo likam od prvega dne. Nimamo sušilca in sem nekako prisegla na to da dam likalnik gor da uničim še kako klico ki je stroj ni našel ;) Današnjo noč sem tudi večinoma prešetala . se je tamala zbujala na 1,5 - 2 uri. Nimam pojma kaj ji je. A,pak sem za nagrado zdaj spala debelo uro in se mi zdi kot kak čudež ker spi že od 10.45 in bo zdaj, zdaj auf! Glavno da je mama dobila enorno injekcijo počika IZVIRNO SPOROČILO: valek al mislite da je treba zdaj malo bremzat?? Pravijo da bi naj od 34-37 tedna malo bremzali (ne vem kako daleč si) da ne pride do prehitrega poroda, pol pa kar na polno dalje- Sperma mehča maternični vrat in lahko skrajša kak dan nosečnosti tako da si ti kar daj duška, pol bo itak nekaj časa zatišje - predvsem zaradi čišče. Upam da je Foxylady že gotova z najhujšim in da se cartajo, pridem zvečer preverit ker se je "šefica" zbudila. Uživajte!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 13:58:00
|
|
|
|
samsara04
|
kiara, veliko sonca, igrivosti in zdravja želim tvoji pupi nina33, hvala za info glede modrčkov. Sem si pa danes izposodila knjigo Umetnost rojevanja, pa bom malo pofirbcala, sem preveč lena, da bi prebrala celo Grem raje na sprehod. Glede sva še z vedno precej aktivna. Sicer ne maram položaja na boku, precej raje imam po pasje Kaj češ boljšega za relaksacijo in lažjo pot v spanec...pa še super "zdravilo" za glavobol je. Ma ni kje bremzat Lepo se mejte in vso srečo tistim, ki ste v nizkem štartu. Lp
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 13:59:47
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa Kiara - vse najlepše želim tvoji princeski Kar se likanja tiče - jaz vse kar je otrokovo likam od prvega dne. Nimamo sušilca in sem nekako prisegla na to da dam likalnik gor da uničim še kako klico ki je stroj ni našel ;) Današnjo noč sem tudi večinoma prešetala . se je tamala zbujala na 1,5 - 2 uri. Nimam pojma kaj ji je. A,pak sem za nagrado zdaj spala debelo uro in se mi zdi kot kak čudež ker spi že od 10.45 in bo zdaj, zdaj auf! Glavno da je mama dobila enorno injekcijo počika IZVIRNO SPOROČILO: valek al mislite da je treba zdaj malo bremzat?? Pravijo da bi naj od 34-37 tedna malo bremzali (ne vem kako daleč si) da ne pride do prehitrega poroda, pol pa kar na polno dalje- Sperma mehča maternični vrat in lahko skrajša kak dan nosečnosti tako da si ti kar daj duška, pol bo itak nekaj časa zatišje - predvsem zaradi čišče. Upam da je Foxylady že gotova z najhujšim in da se cartajo, pridem zvečer preverit ker se je "šefica" zbudila. Uživajte! js sm na začetku 36 tedna...ampak se super počutim, nobenih znakov konkretnih še ni, zaprta, mali je še dokaj v visokem položaju, po stopnicah grem zaenkrat hitro kot 50-kg-ilska (morm hitro nekam potrkat) ....v glavnem vse ok,....js sm sicer brala v knjigi ,ki sem jo dobila za darilo-izdaja v letu 2010;da menda taka količina sperme ki pride notre sploh ne more nič zmehčati, da bi menda morala biti ta količina 200xtna da bi bilo dovolj snovi,ki mehča mv.....tako da mislim da ni panike...res pa je da je odvisno od vsake kako se počuti.....js dok bo šlo in mi bo res pasalp,boma prakticirala dalje,..ko pa bom čutila da pa ni več ziher oz.bo neprijetno, pa bom zaštopala vse skupaj :)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:00:44
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: valek da vas še neki vprašam...kako pa kaj .... življenje...?? a normalno še lahko prakticirate ali sploh ne več....namreč js še nimam problemov...in kr normalno redno Nikoli mi ne paše bolj kot med nosečnostjo, prvič in zdaj tudi, tako da ne vem zakaj ne bi izkoristli. Sploh ker mam še 13 dni do konca ... No, ja položaji so mogoče res bolj omejeni ampak ...
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:13:01
|
|
|
|
MoSoNi
|
Ninchi, tud js ne vidim albuma z Alexom, pa tk rada bi ga pošpegala... tud js osovražena? Foxy - upam da že cartaš in da je vse v redu Js mam pa take probleme s temle mirovanjem... mislim da bo tole najbolj grozen teden. Neverjetno groooznoo je, da mi more skoz nekdo neki pomagat, ker sem skor nepokretna. Najbolj grozno pa je to, da morem mirovat!! Katastrofa. Pa še injekcije si morem dajat vsak dan... kr neki no. Po eni strani se ne smem nč kej gibat, ker lahk zarad napora pri hoji z berglami dobim krče in sprožim porod, po drugi strani se morem čim več gibat, zarad strdkov ipd. Danes bla na pregledu in CTG-ju. Zaenkrat vse v redu , mali je že precej nizko, plodovnice dovolj, posteljica je I. stopnje (nimam pojma kaj to pomeni, menda je že precej postarana in gre proti koncu). Teža je okoli 3200 g. Če ne bom prej dobila krčev zarad naprezanja z berglami, naj ne bi rodila še vsaj kakih 10 dni. Bomo vidli...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:30:46
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: valek da vas še neki vprašam...kako pa kaj .... življenje...?? a normalno še lahko prakticirate ali sploh ne več....namreč js še nimam problemov...in kr normalno redno Nikoli mi ne paše bolj kot med nosečnostjo, prvič in zdaj tudi, tako da ne vem zakaj ne bi izkoristli. Sploh ker mam še 13 dni do konca ... No, ja položaji so mogoče res bolj omejeni ampak ... no sej tud js mislim da ne more nič škodit......sploh če paše in je vse v najlepšem redu glede počutja....ja js moram priznati da mi mogoče tud še bolj paše....itak pa bomo imele sušo en mesec po porodu,...torej ni druge kot da uživamo in se sprostimo...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:31:07
|
|
|
|
suzy29
|
No, pa sem končno uspela pridit za računalnik. Sem se že prej nekaj spravila, pa je glih moj pršu iz šihta. Pol sem pa šla dokončat kosilo, ker je bla že taka lakota . Danes smo imeli repo, matevž , krvavico in puding. Sem se tolk najedla, da mam občutek, da bom kr počla ..... pa dejmo še mal pokomentirat............. FoxyLady, držim pesti da bo šlo vse po načrtih (mogoče si se pa že rešila, bom zgleda mogla najprej vse prebrat ) Likanje: naš tudi ne bo imel zlikanih cunj ... res ne vidim potrebe, če so pa vse stvari takooo majhne ... Bitje in CTG; obvezno bi moral bit med 120 in 160. Če je več oz. manj, baje pomeni, da nekaj z ni o.k Je,...........jaz sem si pa danes končno kupila čaj iz malininovih listov. Meta zdej pa bo akcija .... Čestitke za tako dobre današne preglede Pa srečno vsem, ki imate jutri kakšne preglede!
< Sporočilo je popravil suzy29 -- 19.1.2011 14:33:50 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:35:03
|
|
|
|
tanjusi
|
Bitje in CTG; obvezno bi moral bit med 120 in 160. Če je več oz. manj, baje pomeni, da nekaj z ni o.k Za kateri mesec oz. teden to praviš... jaz sem bila včeraj na pregledu pa je blo tudi nekaj čez 150, pa me je vprašala, koliko imam pritiska, no pol je pa rekla ne , saj je ok ... maš pa kar en slab občutek... sem pa 34. teden :-)
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:42:47
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi Bitje in CTG; obvezno bi moral bit med 120 in 160. Če je več oz. manj, baje pomeni, da nekaj z ni o.k Za kateri mesec oz. teden to praviš... jaz sem bila včeraj na pregledu pa je blo tudi nekaj čez 150, pa me je vprašala, koliko imam pritiska, no pol je pa rekla ne , saj je ok ... maš pa kar en slab občutek... sem pa 34. teden :-) Jaz sem trenutno že v 39. tednu..........drugače pa si ga imela skoz konstantno tako visokega? Ker normalno je, da skače in se spreminja. Da pa bi ga imel čez 160 skoz...........hmmm ........ pa sej je 150 še čist po ps-u.
< Sporočilo je popravil suzy29 -- 19.1.2011 14:44:41 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:43:18
|
|
|
|
sara1986
|
Pri meni je včeraj na ctgju 2 krat šel čez 160, do 165, pa mi ni nič rekla, da bi bilo kar koli narobe zaradi tega. Pritsik pa sem imela 120/70. Se je pa veš čas premikal.. Verjetno tudi zaradi tega.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:47:34
|
|
|
|
tanjusi
|
Pri meni je včeraj na ctgju 2 krat šel čez 160, do 165, pa mi ni nič rekla, da bi bilo kar koli narobe zaradi tega. Pritsik pa sem imela 120/70. Se je pa veš čas premikal.. Verjetno tudi zaradi tega. Ja moja mala je imela kar žurko preden sem šla k zdravnici , tako da po moje je imela zato takšen utrip, mislim da je potem šlo že pod 150 , tudi do zdaj ni bilo panike glede srčka , tak daupam da je ok ...mam pa tudi jaz okrog 120-70
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:47:43
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: sara1986 Pri meni je včeraj na ctgju 2 krat šel čez 160, do 165, pa mi ni nič rekla, da bi bilo kar koli narobe zaradi tega. Pritsik pa sem imela 120/70. Se je pa veš čas premikal.. Verjetno tudi zaradi tega. Točno tako...........ravno zarad premikanja v trebuhu lahko pride na momente pod ali nad normalo. To je čist vredu in o.k.! Še enkrat naj povem: če bi imel konstantno bitje srca nad 160, potem ni vredu!!!!!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:51:04
|
|
|
|
suzy29
|
Čeprav pri nas dežuje, pa vendar.....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 14:55:43
|
|
|
|
d´ori
|
U, super, da mora srčni utrip skakati, ker jaz sem danes gledala na monitorček od CTG in je utrip res skakal sploh, ko se je premikal. Pa sem bila že čisto panična, da ni kej narobe. Potem pa je G pogledal izpis in ni nič rekel, da kaj ne štima. Uf samo, da je vredu.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 15:25:39
|
|
|
|
tamy82
|
trsica super, da greste domov! teyla važno, da je bilo danes vse ok. Sej prej ali slej bo treba te naše spravit iz trebuščka ... No, ti želim, da bi se vse fajn odvilo! Vreme pri nas tudi bolj slabo danes, ampak HB nič ne kaže (še) na kakšen dež. Tako da mogoče bom šla celo za kakšne pol urce ven zdej ... sam volje pa nimam ravno ... Pa še preveč sem se najedla za kosilo, tako da sem ratala spet lenaaa ...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 15:50:44
|
|
|
|
DIANE
|
Dan, kok ste pridne s čvekanjem jst sm pa tok lena no pač kr neki se mi spi drgč pa dones kr neki vse z vodnim sesalcem sesam. Ker vsake tok počivam ker me začne dol v desnem boku ful bolet. Pa tudi če enčas hodim me začne bolet a je to kej narobi? A katero od vas tudi? Jaz sem zlikala samo plenice.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 16:35:39
|
|
|
|
valek
|
Evo mene nazaj...js sm pa za dobro urco odspala.... današnja runda malinovega čaja je mimo.... moram ša rečti, da sm opazila, da pa zelo zapira.....tako da če bo preveč zapiral si bom morala umisliti kontra municijo za to še-----
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 16:39:57
|
|
|
|
samsara04
|
Diane, tudi mene začne včasih bolet v desnem boku. Sem pred dvema tednoma bila na Koroškem in sem vsak dan hodila po hribih, pa mi ni bilo nič. Po tem pa sem se z mojim sprehajala po obali, no, res da je bil 1-2h sprehod, pa me je začelo tok bolet, pa sem se mogla za nekaj časa usest in počivat. Mi je gin. rekel, da to ni nič posebnega, da se samo mišice in kosti raztezajo Lp
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 16:49:26
|
|
|
|
valek
|
.... ku ku ...a je ktera gor??? nekam slabo pišemo......
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 17:03:49
|
|
|
|
petrap
|
ojla.. evo kratko poročilo s pregleda, ki je bil danes ekspresen. samo pogledala je lego otročkov in to je blo to. oba sta glavično in vodilni dvojček je že v polni pripravljenosti in zelo nizko, tako da predvideva da sem že malo odprta, ni pa nič pregledala. je rekla, da samo še popadki in akcija. imam pa vseeno CTG napovedan za ponedeljek 24.1., če ne bi bilo še nič. je pa rekla, da naj kar kufrček prinesem sabo, ker bo po vsej verjetnosti to dan D. kaj več vam ne morem niti povedat, ker ne vem. je pa zelo zadovolna s potekom celotne nosečnosti, saj res nisem imela težav . upam, da so bili tudi ostali pregledi tako uspešni
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 19.1.2011 17:05:38
|
|
|
|
valek
|
uh kak fajn filing, sam en probiotični jogurt " zdravo življenje " sem pojedla pa sm že bila na školjki...dobro da jih imamo..... -PRIPOROČAM ,če bo ktera imela probleme z zaprtostjo!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?