Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 17.1.2011 9:51:41
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Okrog 2,5 leta smo ga začeli tuširati. Nedelja pa je ostala dan za kopanje.
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 17.1.2011 10:46:16
|
|
|
|
thaiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Okrog 2,5 leta smo ga začeli tuširati. Nedelja pa je ostala dan za kopanje. podpis
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 17.1.2011 11:17:50
|
|
|
|
Katy78
|
Okoli leta in pol smo nehali s kopanjem in ga samo še tuširamo. Se mi zdi, da ne uživa nič manj kot pa pri kopanju. Igra se s slušalko od tuša (drži jo v roki in odpira/zapira vodo) na koncu, ko je tuš-kad polna vode, pa zaprem kabino da še malo počofota.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 17.1.2011 11:21:16 >
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 17.1.2011 11:22:14
|
|
|
|
Čebel@
|
naša tudi toooook rada čofota(2 leti),ampak ker nimamo banje,le tuš kabino,mora vedno it nekdo z njo in jaz vedno težje sedim tam notri ker me pač trebuh ovira...namaka se 1-2x na teden,ostalo je tuširanje
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 17.1.2011 11:40:43
|
|
|
|
Precious
|
Vsak večer sem jima dala toliko vode da pride izpod kolen in sta lepo čofotatala. Smo nehali samo zaradi enega razloga in to je zato,ker je tamali dobil atopični drmatitis. Drugače pa ne bi nehali. Starejši bo star pa 6 let
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 17.1.2011 14:25:01
|
|
|
|
piko12
|
Od 2.leta dalje se tušira. Na morju v kempu so samo tuši in potem smo po počitnicah to ohranili še doma. Tamala pe je zaenkrat še v čebru, potem bo šla v škaf za perilo in ko bo sigurno stala, pod tuš. Banja je za posebne priložnosti, ker ni šans da ju po čofotanju umirim v zglednem času.
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 17.1.2011 15:07:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko je dovolj stabilno stala, da je brez pretiranega lovlenja ravnotežja zmogla tuširanje (imamo teak po tleh tuškabine in ji ne drsi), sem jo vsak večer stuširala, v sredah in nedeljah zvečer, ko ji umivam tudi lase, ji pa v tuš postavim banjico, da malo čoforta po vodi. Si ne predstavljam, da bi jo še vedno vsak večer kopala ... stuširana in suha je v 10 minutah, iz banje jo pa ne spravim ven tut po pol ure
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 17.1.2011 15:13:13
|
|
|
|
manna
|
Naša ima 19,5 mesecev in jo še kar kopamo...in kopamo in kopamo.. pol ure gre za to vsak večer.
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 17.1.2011 15:27:34
|
|
|
|
nananaja
|
Kot prvo, vsak dan se kopamo samo poleti, pa še to smo striktni le na morju, doma se hitro zgodi, da se kak dan ne. Mila in to izsušijo kožo, to sta pa naši že vedno imeli suho, tamala ima še ad. Da bi pa dnevno mazala z olji ali kremami pa prej tudi nisem imela navade. Sicer pa čisto odvisno od ure, časa in volje. Če je čas, ni še prepozno, jima vedno napolnimo tuš banjo z vodo in damo nekaj časa za čofotanje, sicer pa tuš po hitrem postopku. In tako delamo od starosti okoli pol leta. Prvo smo nekaj dlje kopali v otroški banjici, tamalo smo morali pa še držati leže, ker še ni sedela, ko smo že ukinili banjico. Redno si umivamo pa zobe, obraz in ritko. Smo pa tuš uporabljali tudi, kadar so se zelo pokakale, pa zdaj ko se tamala privaja, da ne sme kakat v spodnje hlačke.
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 18.1.2011 12:05:05
|
|
|
|
ledenka
|
našemu natočim v bano par cm vode in po tem čofota... dostikrat si vodo sam dotoči. tačas mu umijem zobe, obraz itd. prilagajam se njegovi utrujenosti in času, ki ga imava na voljo, ni vsak večer enako.
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 18.1.2011 20:36:13
|
|
|
|
rozilu
|
Mi pa se v banji(ci) ne kopamo že od 7 meseca dalje (zdaj je pa stara 15m). Odkar lepo sedi (oz. odkar smo bli na dopustu) jo lepo dam v tuš kabino in potuširam, ponavadi začepim odtok, tako da vseeno malo počofota in se igra z igračkami. Je pa te vode manj kot 10cm po mojem. Tako da je neka vmesna varianta med tuširanjem in kopanjem
< Sporočilo je popravil rozilu -- 18.1.2011 20:37:24 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 18.1.2011 23:16:03
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 18.1.2011 23:17:29
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 19.1.2011 10:47:06
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Kot prvo, vsak dan se kopamo samo poleti, pa še to smo striktni le na morju, doma se hitro zgodi, da se kak dan ne. Mila in to izsušijo kožo, to sta pa naši že vedno imeli suho, tamala ima še ad. Da bi pa dnevno mazala z olji ali kremami pa prej tudi nisem imela navade. kupi Linola fett oljno kopel..lahko jo uporabljaš tudi za tušianje.. ne obstaja boljša stvar na svetu!!! to je pa res. ta kopel/milo je razvito za ljudi z luskavico - to izredno suho in napokano kožo.
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 19.1.2011 10:52:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Kot prvo, vsak dan se kopamo samo poleti, pa še to smo striktni le na morju, doma se hitro zgodi, da se kak dan ne. Mila in to izsušijo kožo, to sta pa naši že vedno imeli suho, tamala ima še ad. Da bi pa dnevno mazala z olji ali kremami pa prej tudi nisem imela navade. kupi Linola fett oljno kopel..lahko jo uporabljaš tudi za tušianje.. ne obstaja boljša stvar na svetu!!! to je pa res. ta kopel/milo je razvito za ljudi z luskavico - to izredno suho in napokano kožo. Kje se pa dobi?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.1.2011 11:57:31
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 19.1.2011 12:17:29
|
|
|
|
Najaa
|
Nikoli ju nisem vsak dan kopala. Od začetka vsak 2-3 dan, potem pa kar hitro enkrat tedensko. Tuširala sem ju obe že preden sta sploh stali sami. Dala sem ju sedet v stolček za kopanje in ju stuširala v njem. Ali pa kar držala z eno roko, z drugo pa tuširala. Zdej sta stari 2 in 4 leta in se kopata ob nedeljah ali sobotah, tuširata pa skoraj vsak dan.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.1.2011 13:16:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 20.1.2011 12:16:51
|
|
|
|
darja.mark
|
Jaz našega še vedno kopam, star je 2,5 let. Tako uživa v banji, da ga še kar pustim, pa naj uživa, na koncu ga itak še na brzino stuširam in to je to. Saj jaz pa tačas kaj drugega delam v kopalnici, včasih si lase operem, včas kaj pospravljam omarce, zmer kaj najdem da si zapolnim ta čas.
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 20.1.2011 12:39:52
|
|
|
|
Blueeyes
|
Glede na to da smo brez banje, imamo samo tuš kabino, smo jo že od štarta privajali na to.. Najprej smo jo valda v banjici kopali, pol sem pa vidlam, da se ji prov dopade pod tušem, smo pa samo še na tem.. Imamo banjico za prodajo :)
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 20.1.2011 12:56:58
|
|
|
|
zmajaz
|
Mi smo uvedli tuširanje že pred 1 letom - kakor hitro je ta mali stabilno sedel, da sem ga lahko posedla v ta veliko banjo na eno pleničko. Ker imamo 2 malčka in tole kopanje kar naprej je čisto tu mač, pa vsakič je jok in stok, ko je treba ven iz vode, četudi je ta že skoraj mrzla ... Če se pa tuširata, pa ko vodo zapreš, je preprosto ni več in ni nobenih komplikacij, pa par minut si fertik. Kopanja vsak dan pa tako ali tako nismo nikoli prakticirali - ta prvo sem najprej vsak 2 dan, potem sem pa ugotovila, da je še to bilo preveč za njeno občutljivo kožo, ker je imela po vsakem kopanju živo rdeče fleke pod koleni in v komolčnih pregibih, pa ne glede na to, s čim sem jo kopala - tudi neke posebne zadeve za atopični dermatitis sem poskusila, pa ni dosti pomagalo - tako da smo takrat prešli na 2x tedensko in se je stanje bistveno izboljšalo. Tuširam ju pa isto ne vsak dan zdaj pozimi, ker ne vidim nobene potrebe po tem, kvečjemu škodo za kožo. Poleti, ko se potita, pa seveda vsak dan, takrat pa res ne gre drugače.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 20.1.2011 13:01:23 >
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 21.1.2011 15:11:14
|
|
|
|
bugimajstr
|
da še jst napišem svoje mnenje..nevem zakaj neki bi tko mejhne otročke non stop napakal??sej niso umazani in prešvicajo se ne če niso bolni...tko da naš se kopa enkrat na tedn al pa še to ne.šampom pa 1x na mesec.ga pa dam v banjo in natočim vode tko da ko sedi mu je do prsi..kto da se tut potunka če ne pazi..seveda pa zmeraj nekdo sedi pri banji da se nebi preveč zatauhal..:)je pa tut po eno uro not če mu paše..pol ga pa zmeren namažemo z oljem.pa nimamo nobenih problemov z kožo do zdaj..majn kemije dobi nase bolš za njega..je pa star 13 mescev...
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 25.1.2011 17:01:08
|
|
|
|
Oren
|
Mi našo pikico kopamo vsak dan ( stara je eno leto) pa ne zato ker je umazana ampak ker je to del večernega rituala in ker se zelo rada kopa in potem tudi zelo lepo zaspi. Jaz se tudi najraje stuširam preden grem spat ker potem lepše zaspim. Je pa res je ne milimo vsak dan ampak le enkrat na teden. Sem se pa že razmišljala če je za kožo dobro da se vsak dan namaka ali je to še ena civilizacijska kaprica? PO drugi strani pa za marsikaj zdravniki predpišejo vodno terapijo tako da škodit po moje ne more. Ne vem...
|
|
|
|
RE: večerno kopanje / tuširanje 25.1.2011 17:14:26
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Oren PO drugi strani pa za marsikaj zdravniki predpišejo vodno terapijo tako da škodit po moje ne more. Ne vem... Voda iz vodovoda je marsikje precej klorirana in naša ta prva je imela kar grdo reakcijo na ta klor - tako smo predvidevali, ker je bila flekasta že ob stiku s samo vodo in ne vem, kaj bi jo lahko drugega v vodi dražilo kot klor.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
ZanositevDaiseKoliko casa ste potrebovale, da ste zanosile? 1 mesec (
39%)
2 ali 3 mesece (
19%)
4 do 6 mesecev (
11%)
6 do 12 mesecev (
6%)
1 do 2 leti (
9%)
vec kot 2 leti (
16%)
Število vseh glasov: 402Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!