zmajaz -> RE: večerno kopanje / tuširanje (20.1.2011 12:56:58)
|
Mi smo uvedli tuširanje že pred 1 letom - kakor hitro je ta mali stabilno sedel, da sem ga lahko posedla v ta veliko banjo na eno pleničko. Ker imamo 2 malčka in tole kopanje kar naprej je čisto tu mač, pa vsakič je jok in stok, ko je treba ven iz vode, četudi je ta že skoraj mrzla ... Če se pa tuširata, pa ko vodo zapreš, je preprosto ni več in ni nobenih komplikacij, pa par minut si fertik. Kopanja vsak dan pa tako ali tako nismo nikoli prakticirali - ta prvo sem najprej vsak 2 dan, potem sem pa ugotovila, da je še to bilo preveč za njeno občutljivo kožo, ker je imela po vsakem kopanju živo rdeče fleke pod koleni in v komolčnih pregibih, pa ne glede na to, s čim sem jo kopala - tudi neke posebne zadeve za atopični dermatitis sem poskusila, pa ni dosti pomagalo - tako da smo takrat prešli na 2x tedensko in se je stanje bistveno izboljšalo. Tuširam ju pa isto ne vsak dan zdaj pozimi, ker ne vidim nobene potrebe po tem, kvečjemu škodo za kožo. Poleti, ko se potita, pa seveda vsak dan, takrat pa res ne gre drugače.
|
|
|
|