|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del
18.1.2011 10:38:15   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

sem pa malo besna, ker je bivši delodajalec objavil oglas, DA IŠČE DELAVCE...sicer za drugo poslovno enoto in za eno novo....
sam khmmm khmmmm se pa znajde.....razpiše za višjo stopnjo izobrazbe user posted image user posted image user posted image  mene dal pa kot višek stran, bi lahko prerazporedil delavce, sam ne no - dejmo mamico na cesto

grem v boj za službo.....

Žal si tako lahko privoščijo.... Barabe, ...

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
18.1.2011 10:39:47   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

bačko za cepljenje se pa ne sekiraj, ker najbolje da sedaj ne skačemo po ZD da še kaj extra ne staknemo.....gripa in to...

Se strinjam... čimbolj stran od ZD, če le ni nujno, jaz ne grem tja.... Me sicer nekaj boli grlo, ampak se bom prepričala, da je Aloe First sprej dober in ga bom uporabljala... Fuj... pomaga pa...
Mali sem tudi kupila aloe gel za pit, pa ga ne spravi dol, tako da ostajamo na Echinax bimbi... pa če pomaga ali ne, škodi ji ne... Proti kašlju sem pa začela zanjo uporabljat Bronhamil bimbi.. pred spanjem, pa je do jutra mir.... In pa seveda fitobalm Bimbi... moj mi pravi, da sem prava čarovnica, ker imam za vse težave rešitev.

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 18.1.2011 10:41:50 >

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
18.1.2011 14:09:25   
manna
Živjo
dreamhorse, še boljša kot Fitobalm Bimbi je krema od Justa Materina dušica - za isti namen - isto jo namažeš po prsnem košu in lahko tud po podplatkih. Poleg tega imajo še od Justa kopel materine dušice (par kapljic daš v banjo). Oboje je fuuuuul dobro za dihala, meni se zdi boljše kot fitobalm, ker tisti se mi zdi da samo dobro diši, naredi pa ne dosti, medtem ko tale od justa kar odpira dihalne poti... no, samo povem.

Drugač pa včeri smo imeli pri nas čudno prigodo zvečer. Manca je zaspala okrog 20.30h brez večjih težav (ok, mal je bla bolj tečna). Potem se je pa zbudila ob 22h in eno uro jokala in jokala in se zvijala. Sploh nisva vedela kaj naredit. Vročine nima, niti šmrka ne, niti kašlja, nič. Pa sva sumila da je mogoče prebava ker se je nekam zvijala in napenjala zraven. Jaz res nevem kaj je blo. In potem je zaspala in spala do jutra!!  Sploh mi ni jasno kaj je blo to?! Ima katera kakšno idejo kaj je blo to?? Zjutraj pa kot da ni nič, vse OK, nasmejana in vesela. Tko da sem jo pač peljala v vrtec, kaj čem. Najprej sem sumila da so bile samo hude sanje ki so jo prestrašile, ampak da eno uro joka za to ??

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
18.1.2011 14:11:58   
manna
Aja, pa naj povem še da odkar Manca spi v svoji sobi, sploh ne mara da jo neseva v najino spalnico spat. Včeraj sem jo namreč hotla nest kar k sebi spat, ko je tako jokala, pa se je uprla in hotla nazaj v svojo sobo ?! Kar neki..jaz res ne razumem kaj jo je popadlo. Upam samo, da se ji ni v vrtcu kaj "hudega" pripetilo da jo je tako vznemirilo..

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
18.1.2011 14:29:46   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Živjo
dreamhorse, še boljša kot Fitobalm Bimbi je krema od Justa Materina dušica - za isti namen - isto jo namažeš po prsnem košu in lahko tud po podplatkih. Poleg tega imajo še od Justa kopel materine dušice (par kapljic daš v banjo). Oboje je fuuuuul dobro za dihala, meni se zdi boljše kot fitobalm, ker tisti se mi zdi da samo dobro diši, naredi pa ne dosti, medtem ko tale od justa kar odpira dihalne poti... no, samo povem.

Jo imam, pa ji ni pomagala....

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
18.1.2011 15:28:58   
tecka
No, punce, ko pa jaz pridem do pc pa nikjer nobeneuser posted image

Jaz imam s Srečkom kar nekaj dela. In ugotavljam, da sveži zrak zmatra tudi mene, ne samo njega. Včeraj in danes je šel čez dan 2x spat, ampak bolj na kratko in sem komaj skuhala in zlikala vmes. Sem navajena, da spi 3 ure v kosuuser posted image .

Je zdrav, ima super apetit, včeraj npr. jedel vsaj 7x konkretno, pa še kakšen grisin vmes. Naš je že predlagal, naj mu malo omejimo hrano. Pa vem, da mora spet naponiti svoje črevesje in da je res lačen.

Jaz bi imela pa spet eno vprašanje glede cunjic. Srečko načeloma nosi 92 (kakšne hlače še prav 86), pa se sprašujem, koliko bo imel številko jeseni? Študiram tabele rasti, nekaj sem že kupovala majčke 98, zdaj bi se na razprodajah še dalo dobit kakšne prehodno jakno/debelejšo jopico za jesen, pa se bojim, da jih bo prerasel že poleti. Skratka: ali kupujete za naprej in kakšne velikosti?

Pa še nekaj se moram pohvalit. Moj avtek (Lojze), že precej v letih, je včeraj brez težav opravil tehnični pregled. Danes je pa na rednem servisu - menjava olja pa to - ker mama med bolniško itak nima nič dela.

V četrtek grem pa jaz na prestavitev Justa (če ne bo spet odpadlo kot mesec nazaj) in tudi nameravam kupit kopel materine dušice. Kremo pa že imamo in mi je fina. Drugih pa ne poznam, tako da težko kaj rečem.

Neposredna povezava do sporočila: 4056
18.1.2011 15:29:52   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse
... moj mi pravi, da sem prava čarovnica, ker imam za vse težave rešitev.

Naš tudi pravi meni da sem kot čarovnica - ker za vsako rešitev najdem problem.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4057
18.1.2011 21:01:54   
mk8
Vitaeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  težko obdobje je za tabo... in pred tabo. Se spomnim, da sem na dan abrazije mogla v bolnico že ob osmih zjutraj (no, vstat ni bilo problema, saj sem celo noč prejokala), poseg sem imela šele ob enajstih. Cel čas sem prejokala... Po posegu sem bila pa tok omotična, da sem spala. Ko sem šla domov, sem pustila to za sabo, nisem niti velik razmišljala o tem.. Je pa vsake toliko časa prišlo za mano... Par kolegic mi je reklo, da sem od takrat drugačna, da sem se spremenila. Ko sem se bolj poglobila vase, sem ugotovila, da je to res. No, tudi dan, ko naj bi sama rodila, se počasi približuje, pa vedno bolj razmišljam o tem. Zadnjič sem celo sanjala, da sem noseča.. Ne vem, kaj na ti odgovorim na tvoje vprašanje, kako je bilo z drugimi nosečnostmi, lahko ti samo povem, da je mene blazno strah spet zanosit. Na ven se niti ne vidi.. Moj je že zdavnaj pripravljen na drugega otročka, že kakšen mesec me sprašuje, če bova kaj nardila glede tega. Vsakič, kouser posted image , me vpraša, če se zaščitiva in jaz vsakič rečem ja. Po eni strani ne morem, po drugi strani si pa ZELO želim.. Ko sem sanjala o nosečnosti, sem se zbudila fuuuuul vesela, no pa me je realnost butnila ob tla...Upam, da boš čim prej šla naprej, pozabila ne boš pa nikoli. Naj ti bosta mož in mali J v oporo... user posted image user posted image user posted image user posted image  

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
18.1.2011 21:10:16   
bačko
IZVIRNO SPOROČILO: mk8

Vitaeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  težko obdobje je za tabo... in pred tabo. Se spomnim, da sem na dan abrazije mogla v bolnico že ob osmih zjutraj (no, vstat ni bilo problema, saj sem celo noč prejokala), poseg sem imela šele ob enajstih. Cel čas sem prejokala... Po posegu sem bila pa tok omotična, da sem spala. Ko sem šla domov, sem pustila to za sabo, nisem niti velik razmišljala o tem.. Je pa vsake toliko časa prišlo za mano... Par kolegic mi je reklo, da sem od takrat drugačna, da sem se spremenila. Ko sem se bolj poglobila vase, sem ugotovila, da je to res. No, tudi dan, ko naj bi sama rodila, se počasi približuje, pa vedno bolj razmišljam o tem. Zadnjič sem celo sanjala, da sem noseča.. Ne vem, kaj na ti odgovorim na tvoje vprašanje, kako je bilo z drugimi nosečnostmi, lahko ti samo povem, da je mene blazno strah spet zanosit. Na ven se niti ne vidi.. Moj je že zdavnaj pripravljen na drugega otročka, že kakšen mesec me sprašuje, če bova kaj nardila glede tega. Vsakič, kouser posted image , me vpraša, če se zaščitiva in jaz vsakič rečem ja. Po eni strani ne morem, po drugi strani si pa ZELO želim.. Ko sem sanjala o nosečnosti, sem se zbudila fuuuuul vesela, no pa me je realnost butnila ob tla...Upam, da boš čim prej šla naprej, pozabila ne boš pa nikoli. Naj ti bosta mož in mali J v oporo... user posted image user posted image user posted image user posted image  

Ko sem to brala sem jokala zraven.user posted image user posted image user posted image user posted image Ostala sem brez besed.

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
18.1.2011 21:17:02   
mk8
Jah, takle pač mamo Bačko, ni kej. Vse se zgodi...ker se pač zgodi.

Zdej pa hitro zbriš tiste navzdol obrnjene smajlije, ker bo Bjondi čist huda nate user posted image

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
18.1.2011 21:17:29   
mk8
Ej Bjondi, sam Žigi je pa res en mali cortko!!!

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
18.1.2011 22:53:43   
bjondi

Ej Bjondi, sam Žigi je pa res en mali cortko!!!

Hahaha kje si ga pa vidla...aja nazaj si brala kako daje cunje v stroj user posted image ...je pa res garač...povsod je zraven in nič mu ne uide...tud pokazat ni treba,ker včas vidi tudi tisto kar ni treba ...v vrtcu ko pridem ponj ima v rokah vedno žago in kladivo...eno leseno poličko pri oknu imajo že čist zguncano,ker drgnejo po njej user posted image ...vse poštimajo... eej pa kje se skrivaš...

< Sporočilo je popravil bjondi -- 18.1.2011 22:54:46 >

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
19.1.2011 6:51:52   
bačko

Jah, takle pač mamo Bačko, ni kej. Vse se zgodi...ker se pač zgodi.

Zdej pa hitro zbriš tiste navzdol obrnjene smajlije, ker bo Bjondi čist huda nate user posted image

Ah ne bo huda!user posted image

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
19.1.2011 9:19:53   
dreamhorse
Dobro jutro punce....
tema današnjega dne?

JAz Žani še nič ne kupujem za jesen. Sem ji lansko poletje kupovala vse eno številko preveliko, pa ji je res bilo preveliko, tako da upam, da ji bo letos še prav. Jaknice in to pa tako vedno kupim eno številko večje, tako da mogoče bodo dočakale še jesen.

Tudi jaz sem postala solzna, ko sem brala post od mk8, žalostno.

Moje jahanje včeraj je bilo odlično, sem ostal cela. Še nisem pozabila kako se stvari streže. Jupi, vesela sem,...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
19.1.2011 9:27:09   
bačko
Jaz pa sem danes zelo utrujena.Slabo sem spala, dobila M.Šla bi zdajle malo spat pa ne morem ker imam Lori doma.Jo potem peljem k tašči.
DH me veseli da je bilo na jahanju super.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4065
19.1.2011 9:39:20   
dreamhorse
Danes sem pa tudi jaz slabo spala... A naju luna jezi? Imam pa zabit nos do možgan, tako da sem na lekadol c...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
19.1.2011 9:49:03   
bačko

Danes sem pa tudi jaz slabo spala... A naju luna jezi? Imam pa zabit nos do možgan, tako da sem na lekadol c...

Ja luna naju jezi.

Neposredna povezava do sporočila: 4067
19.1.2011 9:53:51   
vitae
Drage moje...hvala za vse spodbudne besede.

Mk8 in tečka user posted image user posted image user posted image

V ponedeljek sem imela abrazijo, nekako tako kot je že zapisala Mk8. Zjutraj sem bila sprejeta, naredili so mi kontrolni UZ, ki me ni več prizadel, saj si nisem pustila nič upanja, nato sem pa čakala. Hvaležna sem jim, da so me dali na oddelek, kje sva bili le 2 v sobi in še soseda ni bila klepetulja. Na dnevni kliniki je bila soba natlačena in tam bi težko preživela. Do operacije, ki sem jo imela okoli 11.30 sem se držala, šele ko so me peljali proti operacijski sem komaj zadrževala solze. Po operaciji sem se hitro zbudila, brez bolečin in po 2 urah brez krvavenja. Ob 17h sta me moja sončka prišla iskat in ko me je J zagledal je zavpil MAMA in del hudega je bilo za mano. Bila sem namreč z njima, ki me imata najrajši na celem svetu.
Doma sva se z M zvečer pogovarjala, se prejokala in zaključila zgodbo. Držim se presenetljivo v redu, ker sem sprejela in našla nove kratkoročne izzive. Sigurno se bom še spomnila, a sem se odločila, da me je življenje prevelikokrat obdarilo, da bi se sedaj prepustila pesimizmu.

In včeraj sem živela! Živela!

Rezervirala sem smučanje - v zač. februarja se za 5 dni odpravljamo v Bad Kleinkirchheim, rezervirala sem morje, danes začela hujšati.

Srček bo sigurno še bolel, a hkrati tudi pel ob vseh J podvigih. In teh je iz dneva v dan več. Kakor je svet krut, je tudi lep!

Neposredna povezava do sporočila: 4068
19.1.2011 9:57:04   
vitae

Dobro jutro punce....
tema današnjega dne?

JAz Žani še nič ne kupujem za jesen. Sem ji lansko poletje kupovala vse eno številko preveliko, pa ji je res bilo preveliko, tako da upam, da ji bo letos še prav. Jaknice in to pa tako vedno kupim eno številko večje, tako da mogoče bodo dočakale še jesen.

Jaz kupujem le za spomladi, ne upam pa za jeseni, ker se naš ponavadi čez poletje zelo potegne. Vsaj lani se je!

Tudi jaz sem postala solzna, ko sem brala post od mk8, žalostno.
Jaz tudi, saj gre hkrati za mojo zgodbo, ki jo še deset dni nazaj ne bi razumela!

Moje jahanje včeraj je bilo odlično, sem ostal cela. Še nisem pozabila kako se stvari streže. Jupi, vesela sem,...
user posted image user posted image  To je tisto - veseli se majhnih stvari, ki te osrečujejo. Jaz še nikoli nisem sedela na konju, čeprav sem imela želje, pa nikoli ni bilo časa za uresničitev. Mogoče se pa sedaj najde!

Neposredna povezava do sporočila: 4069
19.1.2011 9:57:55   
bačko
IZVIRNO SPOROČILO: vitae

V ponedeljek sem imela abrazijo, nekako tako kot je že zapisala Mk8. Zjutraj sem bila sprejeta, naredili so mi kontrolni UZ, ki me ni več prizadel, saj si nisem pustila nič upanja, nato sem pa čakala. Hvaležna sem jim, da so me dali na oddelek, kje sva bili le 2 v sobi in še soseda ni bila klepetulja. Na dnevni kliniki je bila soba natlačena in tam bi težko preživela. Do operacije, ki sem jo imela okoli 11.30 sem se držala, šele ko so me peljali proti operacijski sem komaj zadrževala solze. Po operaciji sem se hitro zbudila, brez bolečin in po 2 urah brez krvavenja. Ob 17h sta me moja sončka prišla iskat in ko me je J zagledal je zavpil MAMA in del hudega je bilo za mano. Bila sem namreč z njima, ki me imata najrajši na celem svetu.
Doma sva se z M zvečer pogovarjala, se prejokala in zaključila zgodbo. Držim se presenetljivo v redu, ker sem sprejela in našla nove kratkoročne izzive. Sigurno se bom še spomnila, a sem se odločila, da me je življenje prevelikokrat obdarilo, da bi se sedaj prepustila pesimizmu.

Rezervirala sem smučanje - v zač. februarja se za 5 dni odpravljamo v Bad Kleinkirchheim, rezervirala sem morje, danes začela hujšati.

Srček bo sigurno še bolel, a hkrati tudi pel ob vseh J podvigih. In teh je iz dneva v dan več. Kakor je svet krut, je tudi lep!

Drži se.user posted image user posted image user posted image user posted image Si zelo lepo napisala in vse puncam ki ste preživele kaj takega vsaka čast da se tako dobro držite.Za vse je nekaj dobro in res treba živeti naprej.user posted image user posted image

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
19.1.2011 10:01:24   
vitae
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Je zdrav, ima super apetit, včeraj npr. jedel vsaj 7x konkretno, pa še kakšen grisin vmes. Naš je že predlagal, naj mu malo omejimo hrano. Pa vem, da mora spet naponiti svoje črevesje in da je res lačen.

Naš je po bolezni, ko cel teden vanj nisi spravil nič drugega razen tekočine in goveje juhe, imel blazen apetit. Je prinašal nazaj izgubljeno hrano! Hodil je naokoli, k hladilniku in delal ves čas le AMA AMA AMA. Pa smo jedli in nato je znova našel ritem za nazaj! 

V četrtek grem pa jaz na prestavitev Justa (če ne bo spet odpadlo kot mesec nazaj) in tudi nameravam kupit kopel materine dušice. Kremo pa že imamo in mi je fina. Drugih pa ne poznam, tako da težko kaj rečem.

Meni je super za naše malčke še TEE TREE krema (za buške, rane...) in kapljice TEE TREE (preverjeno za ušesa pomagajo)! Jaz brez teh krem ne grem na nobeno potovanje več!

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
19.1.2011 10:04:59   
bačko
Vitae kako kapljice so to?

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
19.1.2011 10:07:57   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

IZVIRNO SPOROČILO: vitae

Drži se.user posted image user posted image user posted image user posted image Si zelo lepo napisala in vse puncam ki ste preživele kaj takega vsaka čast da se tako dobro držite.Za vse je nekaj dobro in res treba živeti naprej.user posted image user posted image

Pa sem spet cela cmerava. Tako je prav, takšno razmišljanje ti bo pomagalo prebrodit. Le tako naprej user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
19.1.2011 10:26:22   
vitae
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Vitae kako kapljice so to?

Od Justa so. Kapljice Tee Tree. Jaz takoj, ko vidim, da se naš dotika ušes, ga namažem kar za ušeskom in nam pomaga. Lahko daš kapljico kremice tudi na vato in v ušesek, a pri našemu ni šans, da bi se vata obdržala v ušesu. Znori oz. se tako dolgo trudi, da dobi vato ven.

So pa kapljice učinkovite še za:
Vnetja ustne votline: 2-3 kapljice kanemo na žlico mlačne vode (grgramo in izpljunemo)
Žulji, bradavice: 1 kapljico olja na gazo in pokrijemo.
Paradentoza, razjede v ustih, afte: 1 kapljico (večkrat na dan namažemo)
Glivice na nohtih: 1 kapljico – po potrebi tudi kremo, mažemo po več tednov, lahko celo po več mesecev, da prične rasti zdrav noht!

Krema pa za:
Kašelj, bronhitis, hripavost: mazanje po prsih, hrbtu in vratu (1 cm kreme tea tree + ½  cm kreme materina dušica), lahko tudi sivkina krema(pri dojenčkih)
Vnetja nožnice in mehurja: namazati na predlogo (vložek) ter na tanko po trebuhu (svetujemo tudi umivanje z deo intimom), pri hudih vnetjih ali glivicah, dodamo še et.olje tea tree(lahko kakšno kapljico v intim.milo)
Vnetja sklepov: mažemo s kremo (svetujemo souporabo olja 31 in sivkine kreme ali olje evkaliptus), še bolje v kombinaciji z gabezovim kremnim gelom.
Ekcem, glivice, psoriaza: mažemo najmanj 4 tedne vsak dan (svetujemo souporabo vivisal kopeli – sol iz mrtvega morja), lahko tudi lamelna krema, ali aktivna krema.
Dermatitis: v kombinaciji s kakšno od kopeli, lahko tudi aktivno kremo, lamelno itd.
Težave na lasišču: mažemo na tanko - krema lahko ostane na lasišču do naslednjega pranja
Ureznine, opekline, izpuščaji … : mažemo, lahko skupaj z ognjičevo kremo.
Močno popokana koža na rokah in nogah: mažemo s kremo, lahko dodamo tudi ognjičevo.
Turi: obkladek z esenco brin (3 kapljice v ¼ prekuhane mlačne vode) in nato mazati s kremo.
Piki žuželk, akne, herpes: mažemo s kremo, za herpes je še boljše eterično olje tt.
Hemeroidi: mažemo tudi potem, ko ne bolijo več, po večkrat na dan.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
19.1.2011 10:28:07   
vitae
Tečka - jaz ti bolj kot kopel materine dušice za začetek priporočam Olje 31 (to je MUST HAVE: sestava: 31 zelišč (evkaliptus, ki ima pomirjevalni in antibakterijski učinek na dihalne organe ter sečila in antiseptični učinek na kožo; rožmarin, ameriški slamnik ….)

Pomaga za:

Prehlad:
-          1 kapljico namažemo pod nosom oziroma po robu nosnice(vnetje pa s tt kremo)
-          2 kapljici v vodo in inhaliramo
-          nekaj kapljic v vlažilec z vodo in postavimo na radiator(vlaži in razkužuje)
Bolečine v mišicah in sklepih:
-          vtremo v boleče mesto (zatilje, ramena, glava) – super v kombinaciji s katero od protibolečinskih krem: gabezom, sivko, brinovo, aktivno
Bolečine v vratu:
-          vtremo v zatilje in ramena in masiramo
Glavobol – migrena:
-          vtremo v senca in zatilje – pazi na oči!
Zdravilna kopel:
-          10-20 kapljic v kad, oziroma nekaj kapljic v kopel za noge
Piki žuželk:
-          1 kapljico na mesto vboda in neha srbeti
Bolečine v ušesih:
-          1 kapljico na vatko in damo v uho(lahko tudi s tt kremo in/ali et.olj. tea tree)
Težave ob menstruaciji:
-          nekaj kapljic par dni pred oz. med ciklusom pomažemo po križu in trebuhu (mešamo z mandljevim oljem, sivkino kremo, da ne damo direktno na kožo)
Razkuževanje zraka: nekaj kapljic v posodo na radiatorju, ali v izparilnik
Zobobol:
-          1 kapljica (masiramo dlesni ob bolečem zobu)
-          za krvaveče dlesni (2 kapljici na zobno ščetko – če je nekvalitetna plastika jo lahko olje topi – PAZI!)
Kašelj: 2-3 kapljice med kremo materine dušice (masaža po prsih in hrbtu) ali 2 kapljici na kocko sladkorja in zaužijemo(NE otroci do 6 leta!)
Pri bolečinah lahko z oljem 31 kombiniramo tudi:
-          sivkino kremo in tea tree kremo, najbolje pa GABEZOV gel(pri vnetjih) ali
-          brinovo kremo in sivkino kremo (revmatizem in stare okvare)
Proti klopom: namažemo nogavice in vrat, za živali na ovratnico in ne dobijo klopa
Odstranjevanje nečistoč:
-          z oblačil odstranjuje smolo, šmir, barvo, žvečilni
-          odstranjuje vodni kamen (lahko ga dodamo tudi v likalnik za odstranitev kamna)
Slaba prebava (obtežen želodec)
-          1-2 kapljici na kocko sladkorja in zaužijemo
-          1-2 kapljici z mlačno vodo pred jedjo, spijemo
Prehlad:
-          2-3 kapljice z mlačnim mlekom ali na žličko medu in spijemo
Nespečnost:
-          2 kapljici s kamiličnim čajem, spijemo pred spanjem
-          3-4 kapljice v kamiličnem čaju za inhalacijo
Vnetje dlesni in grla in kadar smo brez glasu:
-          Nekaj kapljic v mlačni vodi  in grgramo
Visoka temperatura:
-          7 kapljic z žličko medu in sokom pol limone zmešamo v mlačni vodi-popijemo

< Sporočilo je popravil vitae -- 19.1.2011 10:29:05 >

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznično voščilo
Zbirajte trenutke, ne stvari!
BLOG: Spomini na božič nekoč
Oblečeni smo bili v topla volnena oblačila, saj kakšnih modernih kombinezonov, kot jih imajo današnji otroci, nismo pozn...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?