|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
18.1.2011 10:37:27   
*Ninočka*

IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca

*Ninočka* jaz sem malo googlala in je baje nekaj dobrih na Vošnjakovi. Sama sem sicer iz Nove vasi, tako da sem se odločla da bom obiskovala ZD kar tukaj in baje je ta pediatrinja tudi dobra (dr. Anka Prodanovič). Tu mi je pač všeč, ker je resnično blizu, pa tudi če grem z avtom mam kje za parkirat. Drugače je Vošnjakova tudi super, ker tam imaš verjetno še več pediatrov in lahko izbiraš, pa tudi parkirišče je (sicer plačljivo) je pa pač to v mestu in je ponavadi gužva.. Maš pa še na Jezdarski tudi baje dobrega pediatra, samo tam pa mam jaz Gja in vem kak je cela umetnost, da nekje pustiš avto..

Štetje gibov nam so v MŠ rekli, da se otroček zdaj umiri in bojo gibi bolj umirjeni, ker več nima toliko prostora. Meni še moj G ni rekel, da bi mogla gibe štet zato jih tudi ne. Drugače pa so nam še v šoli rekli, da če se nam kdaj zdi, da je otrok bolj miren oz. da nismo čutle gibov, da to ne pomeni, da jih ni bilo, ampak, da se mogoče nismo zavzele in da se v takem primeru vležemo na bok in počivamo nekaj časa in voala gibi bi mogli biti v kratkem tukaj. Posebej če začnemo dihati s trebušno prepono, lepo umirjeno, da dobimo dovolj kisika. Če dihamo s trebušno prepono baje dojenčka lepo pozibavamo in se zato odzove. Skratka če gibov čez dan ne bi zaznale in po tem "testu" tudi ne, potem se je treba it pokazat v P. Pa seveda ne takoj letet.. mogoče it po prvem preizkusu kaj delat za slabe pol urce pa pol spet poizkusit.

Super, hvala Lun1ca za to. Ti obiskuješ MŠ v bolnišnici?

Drugače pa lep pozdrav vsem v ta lep dan...

Sem ugotovila, da sem postala pravi ekspert za nosečniške tegobe in simptome, ker non stop neki beremuser posted image .
Danes sem se seveda zbudila z novim  in sicer me fajn grdo boli v sredinskem delu hrbta, na desni strani, pri rebrih. Ko zakašljam, kihnem...groza. Včeraj je bilo še znosno, danes pa sem cela trda. In zdaj razmišljam o treh možnostih.

a) da je na to vplival enotedenski trdovraten kašelj

b) da mi user posted image  tišči noge v neznano

c) in tretjič in kar je najbolj verjetno, da imam muskelfiber. Med vikendom sem namreč slikala po steni in vmes delala čudne pozne, pa še s svinčnikom sem trdno pritiskala, da se je kaj poznalo. Na ta vzrok sem pomislila danes zjutraj. Moram pa poklicat zdravnico, za vsak slučaj. Me pa tukaj zanima naslednje. Kaj si lahko dam na boleč predel termoforko ali to ni priporočljivo?

Akilene - tudi meni trebuh non stop otrdeva, sploh če hodim ali kaj delam. Sicer ne boli in popusti po cca 15 sekundah, ampak ačnem pa takoj težje dihat user posted image , ker se mi zdi da mi otrdela maternica potem še bolj pritisne na pljuča. Kaj druge že imate ¨težave˝ s tem?
Nič. Gremo še malo delat. Še danes, jutri in pojutrišnjemuser posted image

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
18.1.2011 10:48:56   
naja17
Ninočka - jaz sem si skos dajala termofor na ledvico, ker to mi je ful pomagal, pa s ketonal kremo sem mazala, da ja nisem kej vase metala...

tanjusi - dobr opravi, pa poročaj

otrdevanje trebuha
- meni ful po sprehodu, ampak k pridem domov vedno dam noge v luft in spijem magnesol... mislim, da ni neke panike, ker drgač me nič ne boli al pa kej podobnega...

Dones me je razjezal neki... En kolega je eni reku, da sem ful obilna user posted image Ok, sej sama zase tud rečem kdaj, ampak glede na to, da svoje XS-e še vedno nosim, se mi zdi, da sem še med normalnimi user posted image Ena mi je clo včeri rekla, da me nikjer nič ni user posted image Dones pa na nos dobim, ha ha kaka pa si user posted image user posted image Uglavnem.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil naja17 -- 18.1.2011 10:49:28 >

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
18.1.2011 11:16:33   
discoamela
dobro jutrooo!!!

tanjusi - user posted image  držim pesti za pregled!
akilene - jaz sem tudi sinoči že skoraj paniko naredila, ker so se tej Braxtoni preveč redno začeli pojavaljat pa istočasno me je zgrabilo v ledvenem predelu, kot pred M.. je ratalo res sumljivo... pa se je umirilo...user posted image  ni še cajt...
*ninočka* - mene zna tako primit od prepiha...če si se kaj spotila pa nisi opazila in stala na prepihu, čeprav majhnem? termoforka bo po mojem super...meni je pomagala..
naja17- user posted image  vem kako zgleda, meni je tamali prejšnji dan, ko sem si mazala kremo proti strijam rekel: mami, ti pa imaš zdaj ful MOČNE noge... jaz pa sem bila prepričana, da me je samo trebušček...user posted image  moj se je tako smejal, ker ve, da če bi on kaj takega rekel bi bila "suša" še pol leta... user posted image

Grem na en kratek sprehod, da se nadiham megle...tle na obali je obupno..user posted image  pol pa knjige v roke...

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
18.1.2011 11:34:18   
Lun1ca
*Ninočka* Ja v bolnico hodim v MŠ. Še danes pa ju3, pol pa še enkrat po lastni izbiri termina (6 različnih je na voljo) na praktične vaje in konec user posted image Ju3 že dobimo potrdila in moj je že čist navdušen, ker zdaj pa ve, da bo res lahko zraven pri porodu user posted image

Jaz nimam nobenih problemov z otrdevanjem trebuha.. res zlo redko. Sem se že enkrat spraševala če moja maternica nič ne "trenira" user posted image

naja17 jao ne moških poslušat ko nimajo pojma! Meni gre na k**** ko me čisto vsak in tudi vsaka in tudi po telefonu brez, da so me vidli že par mescov vpraša "Kolk si se pa zredila že do zdaj?" Ja kaj k**** pa tebe to briga?! Se vidi ko te moje kolegice še niso dale nosečnosti skozi in pol sprašujejo občutljive stvari user posted image Ampak sem se že odločla, da ko bojo noseče, jim vse vrnem.
Skratka jaz sem že pridelala skupno 17kg in me je kar strah iti na pregled naslednji teden.. ker se zadnje čase nenormalno redim. Upam da bo šel kak kilogramček dol in da so za 99 izpisanih kg na tehntnici krive le polne čreve in voda user posted image Skratka jaz sm se glih včeraj hvalila mojemu kak lepo da še kr spravim one hlače gor nosečniške, ko sem jih kupila po nuhalni in da me še nič ne tiščijo v nogah. No sem dobila odgovor da naj si pogledam kolko elastana vsebujejo user posted image Skratka sej se vidim a ne?! Mislim mam špegl in vidim kje sem pridelala in sem povsod pridelala..In to kar bom pridelala v 9ih mescih, bom probala tudi se znebit v pol naslednjih 9ih mescih user posted image
Tak da naja dokler si sebi in svojemu lepa sploh ni problem. Pa še nosečka si in to čisto lepa nosečka kolk vidim na slikicah user posted image

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu discoamela)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
18.1.2011 11:39:03   
Akilene
Bila sem na kratkem sprehodu do trgovine (500m), sedaj me pa boli sramna kost...komaj sem prikrumpala do domauser posted image , kaj se naj ne sprehajam več?! Groza...dobro, da imam jutri pregled...

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
18.1.2011 12:01:20   
tanjusi
No hitro poročilo iz pregleda... kje naj začnem... pri meni plus 15 kguser posted image , pritisko ok ... mala dama pa se je obrnila na glavo user posted image , ima okrog 2500 g, vse ok, dovolj plodovnice, v glavnem kar je delala z uz vse ok, je pa rekla da tam na zimske počitnice naj računam ...
Dobila napotnico za rodit, pa za rešilca, kontrola čez slab mesec ..Kaj še..
Aja Akilene jaz ji pravim da sem čist nepokretna da me boli medenica pa sramna kost, pa je menda normalno , je že 3- tjič pa tudi velika je že user posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
18.1.2011 12:19:19   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

No hitro poročilo iz pregleda... kje naj začnem... pri meni plus 15 kguser posted image , pritisko ok ... mala dama pa se je obrnila na glavo user posted image , ima okrog 2500 g, vse ok, dovolj plodovnice, v glavnem kar je delala z uz vse ok, je pa rekla da tam na zimske počitnice naj računam ...
Aja Akilene jaz ji pravim da sem čist nepokretna da me boli medenica pa sramna kost, pa je menda normalno , je že 3- tjič pa tudi velika je že user posted image

Super, da se je obrnila... Ti boš pol res kr februarka, če ma že mala 2500 g user posted image ... Kontrola pa šele takrat user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
18.1.2011 12:28:16   
maja1985
Tanjusi user posted image pridna punca, da se je obrnila ... sam sej veš ... za počitnice bomo me že doma z našimi bejbiji user posted image

Meni bo razneslo sinuse ... a pozna katera kak recept, da pomaga pa da lahko zdaj v nosečnosti ... ker drugače bom pač morala iti po antibiotik user posted image

Ja, Maja je cel vikend prihaja k seb po nakupu v IKEI ... pomoje me je bolj vožnja zmatrala kot pa tist obhod trgovine user posted image

Cotke so oprane in zlikane, manjka mi še samo podloga za previjalno ... in to zato, ker mi nič ni všeč user posted image Zdej si pa pomagaj, če si lahk ...

Kilogrami ... sicer ne vem, koliko jih imam, ampak me bo vsak čas razneslo ... jst ne vem, kok se lahk trebuh tok razširi. Zize pa itak ... kr rastejo pa rastejo ... sej se ne pritožujem, če bi potem take ostale (OK eno številko manjše bi) user posted image Sam več jim pa res ni treba rastit.

Hmmm ... niti sanja se mi več ne, kaj sem še hotela napisat ... user posted image

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
18.1.2011 12:34:12   
tinkapobalinka
Zdravo punce!

Med vikendom uživali na sončku... Joj je pasalo... Še več takih dniuser posted image

SaMaa, superca, da si dobila podaljšano bolniško. Zdaj pa brezskrbo uživaj in urejaj ostalo papirovje. Se bom tudi jaz počasi lotila tega.

Sitnoba, jaz sem kupila Angel Care; ma kaj pa vem, eni pravijo, da ni potrebe, drugi ne morejo prehvaliti. Jaz kolikor se poznam, vem, da bom spala dosti bolj mirno z vklopljenim AC. Stane pa kaj naj rečem, mogoče malo več kot kvalitetne elektronske varuške... Za mene odličen nakup.

Akilene, u, jaz sem ljubiteljica tetovaž... Sicer še nimam nobene, ampak iščem kakšno sliko oz. motiv, ki bi zame imel nek globlji pomen, pa si definitivno dam tetovirati...

naja17, kaj naj ti rečem, pri nas je slončkanje bolj poredko na programuuser posted image  Nekako mi/nama ni.... No, ko je, je super, ampak bolj pogosto pa se ne spraviva zraven... Pa da si ful obilna?? Ma tudi če bi bilo res, je izbor beseduser posted image

*Ninočka*, jaz sem tudi Mariborčanka in me prav tako zanima dober pediater... Pa da je prost povrhu. Kdaj pa se je treba odločiti?? Nekaj mi jih je omenjalo dr. Babičevo s Studenc (ima koncesijo), drugi pa dr. Melinkotovo... KAj pa vem, nisem dovolj pametna.

slama, naj ti čas v P čimhitreje mine... Glavno, da se dojenčku dobro godi.

discoamela, ojej, saj ni čudno, da je toliko viroz in prehladov, ko pa je enostavno pretoplo za ta letni čas.... A ste kaj bolje?? Si pa me nasmejala s tem pasjim položajem - si kar predstavljamuser posted image

Lun1ca, joj, tale z elastenom pa je dobrauser posted image

Pri nas bo tudi baby shower in se že zelo veselim; predvsem druženja s puncamiuser posted image

Lp

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
18.1.2011 12:35:37   
tanjusi
Kontrola pa šele takrat

Ja user posted image ... kontrola 16.2. , to bi bil naj zadnji pregled pred ctg-ji , če bomo zdržali do takrat ...

(a camus)

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
18.1.2011 12:45:29   
maja1985
Hmmm, jst imam pa že danes teden ctg in pregled ... kok je različno ..

Slončkanje je tudi pri nas fuuuuuuul redko ... meni na začetku ni bilo, ker me je bilo strah zarad 2 ss, pa še tok mi je bilo slabo, potem sva vmes, zdej pa tak spet ne ... ma .. jst ne pogrešam ... itak sem ko en slon user posted image

Angelcare sem pa jst našla en ful ugoden na bolhi in ga grem, upam, že danes iskat. Bom tudi jaz bolj mirno spala ... pri prvem vem, da sem non stop gledala, če še diha pa je ok ... no pa itak se je zbujal na dve uri in jedel ... tak da sem bila kot zombi. Zdej sva pa rekla, da bova kupila ... sicer sem čakala, da dobiva bone od baby centra (k nama jih za darilo obljubljajo), ampak zdej jih bova pa za kaj drugega porabila.

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
18.1.2011 13:04:11   
tanjusi
aJA morem vam pa še to povedat ... itak vsak dohtar drugače reče... sem jo vprašala kako dolgo lahko pijem magnezijeve tablete pa je rekla da do konca, ker itak ko pridejo ta pravi popadki jih tudi te tablete ne preprečijo več...
Pa glede tega da kar nekaj teče skoz od mene, pa me skrbi če bi bla plodovnica, pa je rekla da plodovnice ma dovolj in da jo imam zelo nizko in da mi buta v mehur in takrat uide kaka kapljica urina ...

(a camus)

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
18.1.2011 13:21:48   
Akilene
tanjusi - bravo za veliko punčko user posted image  (bo velika po mamici?)in da vse dobro kaže, pa da se je obrnila... Pregled imaš pa res pozno.user posted image  šparajo... Me zanima kaj bo meni jutri povedal. A nepokretnost je pa že kar normalna? Ah...

tinkapobalinka - ja, s tetovažami je tako, da ko imaš 1x, jih ni nikoli dovolj...jaz imam 2, poročni prstan in na roki vilo, pa je moža najin tetovator zadnjič vprašal (ko je šel on), kdaj spet jaz pridem user posted image

Zdaj grem pa na hitro skuhat, če bom mogla, ker je za znoret tale moja sramna kost na levi strani...user posted image

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
18.1.2011 13:35:40   
tanjusi
A nepokretnost je pa že kar normalna? Ah...

Jaz se res tako počutim...če pa grem na en kratek sprehod me pa že vse boli, ma po moje bom pol čisto brez kondicije... vprašaj še ti pa me prav zanima kaj bo tebi rekel zdravnik ..
Me je pa kar strah ratalo zdaj ... kar naenkrat bo..
Ja ti pregledi , ma a veš da danes se pa sploh ne sekiram, če se bo kaj začelo dogajat napotnice imam , punca je toliko razvita da je sposobna preživetja ,bp , kolikor sem razumela , bo že user posted image

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
18.1.2011 13:37:31   
Akilene
tanjusi, res si lahko oddahneš user posted image , po vsem kar si dala skoz to nosečnost...

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
18.1.2011 13:57:57   
tanjusi
anjusi, res si lahko oddahneš , po vsem kar si dala skoz to nosečnost...

Joj Akilene iz tvojih ust v božja ušesauser posted image

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
18.1.2011 14:09:29   
*Ninočka*

Super za lepe novice.

Tanjusi, Akilene - hodita vidve v Sg ginekologu ali kam drugam? Ker se mi zdi, da bi pa zdaj pregledi morali biti pogosteje. In kolikor sem govorila z nosečnicami iz Sg so jih začeli nekje dva meseca pred PDP naročati na 14 dni, potem pa zadnji mesec vsak teden. Tudi sama imam namreč naslednji pregled 14 dni po zadnjemu.

Drugače, pa so moje bolečine v hrbtu očitno res muskelfiber. Sem klicala zdravnico, pa je rekla, da glede na to, da je bolečina površinska in da me zaboli ko kašljam, kiham in na otip, da je potem to. Če pa bi me skrbelo, pa naj se pridem pokazat. Samo se mi ne da iti v ambulanto bacile pobirat. No ja, bomo greli s termoforko...ne morem pa verjet, da je to nastalo samo od risanja na stenouser posted image   Se vidi, da ni neke konkretne rekreacije.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
18.1.2011 14:11:09   
*Ninočka*

IZVIRNO SPOROČILO: tinkapobalinka

*Ninočka*, jaz sem tudi Mariborčanka in me prav tako zanima dober pediater... Pa da je prost povrhu. Kdaj pa se je treba odločiti?? Nekaj mi jih je omenjalo dr. Babičevo s Studenc (ima koncesijo), drugi pa dr. Melinkotovo... KAj pa vem, nisem dovolj pametna.

Ja, se bo potrebno malo pozanimat. Kakšen pa je postopek, pa pojma nimam. Bom malo povprašala ob priložosti v MŠ, pa bomo videli kako in kaj.

(odgovor članu tinkapobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
18.1.2011 14:41:32   
tanjusi
Tanjusi, Akilene - hodita vidve v Sg ginekologu ali kam drugam? Ker se mi zdi, da bi pa zdaj pregledi morali biti pogosteje. In kolikor sem govorila z nosečnicami iz Sg so jih začeli nekje dva meseca pred PDP naročati na 14 dni, potem pa zadnji mesec vsak teden. Tudi sama imam namreč naslednji pregled 14 dni po zadnjemu.

Jaz mam v Velenju , pa me je kar čez en mesec naročila... zakaj mam občutek da takrat ne bom več dva v enauser posted image

(a camus)

Neposredna povezava do sporočila: 1119
18.1.2011 14:46:34   
naja17
Ja tole z "obilna" me že cel dan jezi, jajca mu bom odšraufala, čeprov ga poznam in vem, da pač tak je, ne bo nikol pohvalil, to pa je zanj hec... Moj pa tko pravi, da sem lepa nosečka user posted image ... Aja, sem pa na +12kg v rit in trebuh...

tanjusi
- meni maš res pozno pregled, glede na to, da sem se jest zabunila, da ga mam prepozno... Mam pa napisan CTG čez 3 teden, bom pa vidla kaj bo v ponedeljek na pregledu

tetovaža - podpišem pod Akilene - nikoli dosti... jaz imam tudi 2, eno na lopatci - kitajsko črko resnica in pa eno na nartu - vitico... Še bi dala user posted image ... Razmišljam o imenih otrok, ampak če pa pomislim naprej, da mam fantka in pol čez leta moja bodoča snaha gleda taščo k ma ime sina gor user posted image

Uglavnem, jest sem čist crknjena... Spucala kuhinjo in koplanico, pomila po tleh, posesala, oprala in mojemu zažugala prek maila, da mora pomit celo stanovanje... Pa dobim nazaj odgovor, da ga resno skrbi prezgodnji porod... Ga vprašam kaj ga je tko zdej prestrašlo user posted image Vem pač, da mu poročam o thunder in slami in heilie, ampak ni se mi zdel tolk zaskrbljen niti, k so meni rekli, da se zna zgodit... Pa pravi, ja pucat si začela user posted image user posted image user posted image user posted image ... Sva zadnjič brala o gnezdenju user posted image ... No in pol zdej ugotovim, da če pa nosečniški koledarček premaknem na eno menstro prej, torej majsko, mi pa pride na 10.1.11 točno 35. teden, kot je prejšnji teden naračunal ta mald dohtar user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1120
18.1.2011 14:54:25   
tanjusi
Naja, a pa si ti prepričana da ne gnezdiš?user posted image

(a camus)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
18.1.2011 15:07:44   
naja17

Naja, a pa si ti prepričana da ne gnezdiš?user posted image

Dej nehi me hecat user posted image ...

Pa zdej sem še pogledala kdaj da pdp ta koledarček po eni menstri prej... Točno na moj rojstni dan: 16.2. user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
18.1.2011 17:14:20   
SaMaa
Helo bejbe

IZVIRNO SPOROČILO: *Ninočka*

Akilene - tudi meni trebuh non stop otrdeva, sploh če hodim ali kaj delam. Sicer ne boli in popusti po cca 15 sekundah, ampak ačnem pa takoj težje dihat user posted image , ker se mi zdi da mi otrdela maternica potem še bolj pritisne na pljuča. Kaj druge že imate ¨težave˝ s tem?
Nič. Gremo še malo delat. Še danes, jutri in pojutrišnjemuser posted image

Tudi meni trbuh precej otrdeva, sedaj sem prenehala z Magnesolom in pijem samo Donat. Mi takkkkoooo pašeo mehurčki (ampak samo Donatovi), pa še prebavo mi ureja.

Tudi jaz grem še 3x v službo. Jeeeeeeee user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: naja17
Moj pa tko pravi, da sem lepa nosečka user posted image ... Aja, sem pa na +12kg v rit in trebuh...

Mene pa moj kar pozabi pohvalit kako sem lepa, potem se pa sama malo pohvalim user posted image user posted image user posted image  se mi zdi, da sem v nosečnosti še več samozavesti pridobila in da mi tudi odvečni kg ne pridejo do živegauser posted image  samozavest serijsko user posted image user posted image user posted image

Včeraj sem oprala prvo rundo temnih cunjic in se že sušijo. Sedaj me pa čaka še en stroj pisanih in en stroj belih cunjic. Pa jih sploh nimam veliko, ampak pri pranju pa kar nanese. Ali vi perete samo s praškom in s katerim? Jaz kar Ariel uporabljam, za bele bom pa Rexa- vse pa brez mehčalca.

Katero kozmetiko (trdo milo, šampon) boste uporabile za dojenčka? Jaz sem mislila nabavit trdo milo od Mustele (ali mi katera lahko pove kako približno diši) in pa hladilno mazilo. Kaj boste uporabljale za gube? Nam je v MŠ priporočala ribjo mast, sam meni ful smrdi. Katero olje priporočate?

Neposredna povezava do sporočila: 1123
19.1.2011 6:26:44   
Lun1ca
Dobro jutro punce!
Rana ura zlata ura - NOT! user posted image user posted image

Moram pa povedat, da je včeraj blo ful fajn v šoli za starše. Predavala nam je ena pediatrinja o novorojenčku in potem še o dojenju in je blo res super. No nekaj bom podelila z vami, ker mogoče ne bote nikjer dobile te informacije, pa se mi zdi dobro vedet. Če pa bote še kje slišale, pa sej vete.. bolše večkrat ko pa premalo in se pol pozabi - sploh z našimi spomini zdaj user posted image
Torej..
- sobna temperatura kjer je dojenček oz. novorojenček naj bo okoli 22 stopinj in ne več (ne kurit do 25 tak ko so včasih to počeli).
- če je dojenčku dovolj toplo preveriš na komolcih in kolenih, ker rokice in nogice ima ponavadi vedno mrzle
- prve 4 tedne NOBENIH OBISKOV, razen ožja družina. Novorojenček še ni čisto postavil svojega imunskega sistema in je dovzeten za okužbe iz bakterij, ki jih ljudje prenašajo ("bakterije" svojih staršev - posebej mamine pa že pozna iz časa nosečnosti) in prav tako ni primerno da hodimo ven z novorojenčkom v zaprte javne prostore
- Novorojenček naj se ne podaja med obiski, naj ga le pogledajo user posted image (ta mi je zelo všeč!!)
- Nosek mora biti prehoden, ker novorojenček ne zna dihati skozi usta.
- Če zboli mama, mora obvezno dojiti naprej, da dojenčku preda protitelesa za njeno "okužbo"
- Da novorojenček dovolj popije maminega mleka, lahko preverimo z mokrimi plenicami --> 24ur - 6 mokrih plenic (po tretjem dnevu rojstva)
- Če ga kolca mu obvezno dati piti, ker ga kolcanje živcira user posted image
- Krči pri dojenčkih nastanejo, ker dojenček ni dovolj podrl kupčka ali je spil preveč mleka - NIKOLI NI KRIVA ZA KRČE MAMINA PREHRANA (to je le star mit, ki ne velja) user posted image
- Kupčka ne podirajmo tako da dojenčka zdvignemo in trepljamo po hrbtu, ker ga bomo zbudili. Če dojimo leže si ga položimo po dojenju s trebuhom na trebuh in tako počivajmo. Dojenček bo sam podrl kupček v roku 1 ure. Če dojimo sede položimo dojenčka s trebuščkom na kolena in počivamo (gledamo tv) - dojenčka lahko enako nežno položimo na trebuh ali kolena očku med tem ko ta kot ponavadi buli v tv ekran user posted image
- Da bo novorojenček oz. dojenček se navadil ponoči spuščati obroke in spati mora biti noč takoj na začetku čim bolj nezanimiva. Torej na začetku ko joče in ga je treba podojit, ga le vzamemo k sebi in podojimo in dalje spat. Nič petja in pretiranega pogovarjanja ter crklanja in ne prižiganja luči ali vrtenja kakšnih uspavank ipd.
- Okoli 10. dneva pa do 20. bomo imele ogromno mleka (za nahranit dvojčke - ker je pri človeku pač mišljeno, da jih ima) in moramo pred dojenjem nekaj mleka izbrizgat (izbrizgamo tako imenovano "juho"), ker drugače bo naš dojenček pojedel preveč in bo imel krče.

Če so težave z dojenjem se lahko obrnemo na svetovalce, ki jih najdemo na http://www.dojenje.org/

Upam da bo tole kateri kaj v pomoč user posted image meni se namreč tole zdijo kar pomembne stvari.

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
19.1.2011 6:34:42   
Lun1ca
SaMaa jaz bom kremico uporabljala domačo od naših (mariborskih) lekarn - ko jo mešajo sami. Majo jih pa vedno vse lekarne npr. v CE pač celjske lekarne itd.
Za kopanje pa bom uporabljala Johnson's baby bedtime wash in Johnson's baby šampon. Mleko za telo bo pa Bübchen.
Tole uporablja tudi od mojega sestra za svojega že drugega dojenčka in se baje super obnese. Itak tega uporabiš zelo malo.. npr. ta gel za tuširanje - če lahko temu tako rečemo, daš glih 2-3 kapljice v vodo v kateri okopaš bejbija user posted image

Aja pa še za tiste, ki vam "zgine" oz. vam ne gre objavit dolgo napisano sporočilo in vam namesto objave napiše WE ARE SORRY... bla bla bla
na tipkovnici stisnete backspace in vas bo vrnilo na napisano.. skopirajte besedilo, zaprite okenček, date na forumu še enkrat odgovori, prilepite besedilo v okenček ter potrdi.
...če bo kateri v pomoč user posted image

< Sporočilo je popravil Lun1ca -- 19.1.2011 6:35:10 >

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.