Najki
|
Nisem imela energije splezat na RR te dni. Stres zaradi slabega dojenja, bolezni ipd. IZVIRNO SPOROČILO: *x*y*z* danes dobila alergološke izvide za M in so pokazali alergijo na pasjo dlako in jajčni beljak. Zdej moramo izločiti jajca in jajčne izdelke. A mi zna katera povedat kje vse je jajce???? Najki vem da ve. Sranje Testenine! Biskviti, torte, ksni piskoti. Jaz tisto jajce v sledovih zanemarim. Moras pa pazit recimo v kasicah za dojencke, ce so testenine so zihr z jajcem. Polpeti, mesne struce ipd, pohanje, majoneza. Na majonezo nikoli res ne pomislis, ce kupis ksno francosko al pa sendvic na poti, jih ima veliko majonezo not, tudi mcdonaldsovi sendvici jo imajo vecinoma. JMju kupimo jusne testenine brez jajc v Hoferju, ostale pa itak niso problem dobit. Aja pa sladoledi, mislim da v sadnih ala sorbetih ni, pa vseeno vedno preveri. Sicer pa preberi vsako vprasljivo zadevo, v restavraciji pa ekstra vprasaj, sploh za testenine. Jaz sem se ze ful navadila, da avtomaticno preberem etiketo, ce je kaj za JMja. marta nam niso lecitina nic omenjali, sicer je pa obicajno sojin lecitin uporabljen. Kako se vam je pa alergija kazala? JM je moral biti pri enem letu cepljen na PK, ker je jajce v cepivu. Gre pa menda ta alergija v dihalne alergije ala cvetni prah in dlako in ce otroka izpostavljas jajcu, se veca moznost, da bo razvil ostale alergije. Drugace pa je sansa, da jajce prebolijo do tretjega ali cetrtega leta. Jancci mi ga imamo v privat vrtcu, noces vedet cene . JM bo koncno cepljen v sredo, drugi teden bo kar doma, ker je neka viroza v vrtcu, pa Lien je na AB zaradi usesa in me je P nahrulil, naj bo JM doma vsaj pol leta . Najino dojenje strajka, ma ga izboljsujeva, upam da ga JM, ko bo doma, spet ne podre. Ste ze sprobale mothercare igralnico? mima jaz sem tascini mami kupila roze v loncku in sicer 4 komade v dveh balkonskih lonckih. Bila je presrecna in rozice ji tako cvetejo celo leto, da so ji vsi faus. Cez dan jih postavi pred okno, ponoci pa not, ker je ze imela ene lepe (zivi v kletnem stanovanju z oknom v visini ceste), pa jih je nekdo ukradel... Mislim ukradel balkonske roze, ki se 10eur niso vredne halo? Ma ji res lepo cvetijo, se vidi, da jih ima rada . Samo je res odvisno od osebe, kaj ima rajsi. Jaz osebno bi si zelela soncnico v loncku ali veeeelik sopek tulipanov . Moja mama je pa mahnjena na orhideje in te res dolgo cvetijo, ce prav izberes.