khurde
|
OSKAR, META, KLARA IN DAŠA, VSE NAJBOLJŠE! za bolne in čimhitrejše okrevanje! sonček... kašelj. kupila sem sirup, ampak še nisem uporabila. drugače vsak dan preluftamo stanovanje, v spalnici sploh nimamo odprtih radiatorjev. v hoferju sem za 20 evrov kupila vlažilec, napolnila s fiziološko in ga imamo v kopalnici, pa enkrat dnevno se pajcamo tam not prejšnji teden sem kupila inhalator, o katerem so govorile že rubica, niia in hijacinta in je super - Aju delam inhalacije s fiziološko, I še nisem. pa nekje sem zasledila, da ašič priporoča proti kašlju koprivo, žajbelj in timijan, tko da zavrem par litrov vode, te zadeve not namečem, dodam še nekaj žlic soli, postavim k postelji (zvečer), posteljo in lonec prekrijem z brisačo in pol se to diha (vmes še kdaj prevrem, ko grem pa spat, odkrijem posteljo). in res deluje. sem tudi s čebulo probala, ampak nisem dosledna in ne vem, če deluje. v hladilniku imam pa črno redkev - priporočilo moje mami in hčere od mojega zelenjavarja na tržnici. to naj bi jo izdolbel, spodaj naredil čisto majhno luknjico, redkev napolnil z medom in dal nad kozarec, da se steka vanj. potem pa ta med ješ, pa max. 3 dni uporabljaš, potem zamenjaš za novo.pa itak... čimveč zunaj, če ni vročine. aja. kupila sem tudi vrečko s češnjevimi koščicami - muller, nekje 3 evre ali 4 stane, jo segrejem in dam gospodični na prsa, ko spi. ful dolgo drži toploto. zadnjič, ko sem A v našo dežurno peljala (pri nas ni dežurnega P)mi je rekel, da je štetje vdihov neumnost in da je normalno do 100 symona, večkrat se oglasi, včasih zasledim, da bereš tko... A skor ne kašlja, I pa ima vročino sicer nič drastičnega, ampak ravno toliko, da je sitna zdej se mi zdi, da nima več, upam, da je bil to samo popoldanski moment
< Sporočilo je popravil khurde -- 21.1.2011 20:57:49 >