|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nabaviti stanovanje v istem bloku kot so ...
12.1.2011 9:51:18   
sanelaa
Mi sicer nismo e istem bloku, ampak smo mi v enem bloku, v sosednjem na levo stran je nejgova mama, v sosednjem na desno stran pa moja mama. In je super. Vidimo se lahko vsak dan, seveda če se želimo, varstvo je pred vrati.......ne vem no, jaz bi na vašem mestu kupila.

(odgovor članu mayble)
Neposredna povezava do sporočila: 26
12.1.2011 10:18:09   
Barbara_L
Če sta s partnerjem popkovino s starši preprezala, potem ja. Če ne, potem ne.
Jaz ne bi, pa ne zaradi popkovine, ampak ker mi je lasten dom in zasebnost lukzuz brez primerjave.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
12.1.2011 10:24:18   
Andromeda
Če te moti vtikovanje in imaš rada svoj lasten mir, vsekakor odsvtetujem. Ko pridejo pa otroci, se stvar (vtikovanje, deljenje "nasvetov", obiski 3x dnevno in podobno) le še stopnjuje (poglej na temo DIPO, je veliko takih primerov). In 20 km je definitivno dovolj, da imaš mir pred "vtikovalci" (preizkušeno na lastni koži).

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 28
12.1.2011 10:28:13   
Putka
Mi smo tudi v sosednjem bloku s starši, pa je prav super!! Varstvo, tudi zjutraj pridejo popazit če je treba, pogosto kosilo če rabimo, če ne se pa tudi po cel teden ne vidimo.. Verjetno bi bilo podobno, tudi če bi bili na drugem koncu mesta.

Mislim, da ni ovira, še vseeno ni ista hiša s skupnim vhodom. Imaš svoj ključ, nepovabljen pa itak ne sme nihče v tvoje stanovanje, no!

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 29
12.1.2011 10:39:52   
doroteja26
pozdrav še enkratuser posted image

hvala za toliko nasvetov, saj dejansko premišlujem enako, torej pluse in minuse, vsake na svoje stran... in po spodnjem, dejansko minusov ni več...

sem bila na koncu malo kregana s strani mojega najdražjega, da kaj take stvari sploh sprašujem javno oz. na forumu in da že midva najbolje veva kako pa kaj, tako da je včeraj poklical moje dva k nam, kjer smo se malo dol vsedli in pogovorili o teh stvareh. Govoril je bolj on, ker zna stvari, ki znajo biti neprijetne, povedati tako, da so le dobronamerne, sama znam le na strupen način povedati...user posted image

sva jim v grobem kot sem tu napisala, odkrito povedala glede pomislekov, ki jih imava, torej glede nenapovedanih obiskov, vtikavanja v stanovanje, v naju itd... in smo se prav lepo zmenili in sta se z vsem strinjala. Sem bila prav presenečena, kako tiho sta ostala. Verjetno zaradi tega, ker je večino govoril moj. Sta pa rekla, da bi si zelo želela naju blizu predvsem iz razloga, če v prihodnosti dobita vnučka, da bi ga rada kaj več videla in pa da se bomo mogoče mi namesto 1krat na dva meseca(v primeru da bi šla 30km stran) videli recimo oz. šli na obisk 1-2krat na mesec, da pa se v vzgojo niti približno ne bosta vtikala, pa da bi mogoče na račun tega, da smo bližje, kdaj večkrat lahko morebitnega vnučka dobila v varstvo.

o tem, kje točno je ta blok in kako za takšno ugodno ceno pa raje ne bi, bi rada ohranila del anonimnosti oz. ne bi šla toliko v detajle kako zakaj kje.

če bo vse po sreči oz. če ne pride kaj vmes, se v začetku poletja seliva.user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 30
12.1.2011 11:07:51   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: doroteja26
sem bila na koncu malo kregana s strani mojega najdražjega, da kaj take stvari sploh sprašujem javno oz. na forumu in da že midva najbolje veva

Pripomba tvojega je bila popolnoma na mestu. Tudi jaz tega ne bi maral.
Kar malo čudno a ne?

(odgovor članu doroteja26)
Neposredna povezava do sporočila: 31
12.1.2011 12:56:30   
Zofy

Sta pa rekla, da bi si zelo želela naju blizu predvsem iz razloga, če v prihodnosti dobita vnučka, da bi ga rada kaj več videla in pa da se bomo mogoče mi namesto 1krat na dva meseca(v primeru da bi šla 30km stran) videli recimo oz. šli na obisk 1-2krat na mesec, da pa se v vzgojo niti približno ne bosta vtikala, pa da bi mogoče na račun tega, da smo bližje, kdaj večkrat lahko morebitnega vnučka dobila v varstvo.

o tem, kje točno je ta blok in kako za takšno ugodno ceno pa raje ne bi, bi rada ohranila del anonimnosti oz. ne bi šla toliko v detajle kako zakaj kje.

če bo vse po sreči oz. če ne pride kaj vmes, se v začetku poletja seliva.user posted image

Bravo za odločitev! Če je tako ugodno, se splača in živet v ostem bloku je, kot so že druge napisale, čisto drugače kot živet v isti hiši.

Ti pa skoraj z gotovostjo upam trditi, da bojo obiski, ko bojo vnučki, pogostejši kot 1-2 na mesec. Če bo vse po sreči, bo 1-2 na teden. Mi smo 120km stran in se vidimo na 3 tedne, včasih na 4. Ko so vnučki, se malo bolj potrudiš, da se vidiš. Samo, da ne bo pomote, to se mi ne zdi nič slabega ali prepogosto, dokler se ne vtikajo.

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

Neposredna povezava do sporočila: 32
12.1.2011 14:57:41   
neodkrita
Ne razumem tega, da pišete o starših kot, da so kužni ali ne vem kaj. Vem, da obstajajo tudi takšni, ki se vtikujejo v vse ampak poznam pa ne nobenega takšnega zato mislim, da jih ni veliko. Pa da povem, da sem tudi sama stanovala 5 km daleč od naših. Mož je imel s.p. in ko sem rodila ni imel časa se posvečat meni, mi postrečt vsaj prve dni, ko prideš iz bolnice in kaj mislite kdo je hodil k meni? ja prav imate moja MAMA se je vsako jutro (skoraj 14 dni) vozila k nama z dojenčico, nama kuhala čeprav ji nebi bilo treba. Tu7di najbrž vse ostale mame bi to naredile za svojega otroka zato me to malo zaboli ko pišete kot, da so starši vsiljivci. To sem morala povedat!!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
12.1.2011 15:03:58   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: neodkrita

Ne razumem tega, da pišete o starših kot, da so kužni ali ne vem kaj. Vem, da obstajajo tudi takšni, ki se vtikujejo v vse ampak poznam pa ne nobenega takšnega zato mislim, da jih ni veliko.

mal po forumu poglej, pa boš videla da jih je kar nekajuser posted image

(odgovor članu neodkrita)
Neposredna povezava do sporočila: 34
12.1.2011 15:05:08   
jajula

da že midva najbolje veva kako pa kaj, tako da je včeraj poklical moje dva k nam, kjer smo se malo dol vsedli in pogovorili o teh stvareh. Govoril je bolj on, ker zna stvari, ki znajo biti neprijetne, povedati tako, da so le dobronamerne, sama znam le na strupen način povedati...user posted image

sej če se tvoj najdražji zna tko s starši zment, je to najvažneje, tko da uživajte v novem stanovanju 

Neposredna povezava do sporočila: 35
12.1.2011 15:22:54   
Andromeda

Vem, da obstajajo tudi takšni, ki se vtikujejo v vse ampak poznam pa ne nobenega takšnega zato mislim, da jih ni veliko.

Več, kot si misliš user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 36
12.1.2011 15:48:39   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: jajula

Ne razumem tega, da pišete o starših kot, da so kužni ali ne vem kaj. Vem, da obstajajo tudi takšni, ki se vtikujejo v vse ampak poznam pa ne nobenega takšnega zato mislim, da jih ni veliko.

mal po forumu poglej, pa boš videla da jih je kar nekajuser posted image

No, po mojem mnenju je tam več takih mamic, ki vsak obisk starih staršev, predvsem tistih po moževi strani, jemljejo za vtikovanje......in ne morejo razumeti, da se tudi stari starši neznansko razveselijo svojega, še posebno prvega, vnuka......in bi radi bili čim več z njim in ne zgolj takrat, ko njeno veličanstvo - mati, to dovoli.....in ta bi dovolila le takrat, ko bi ona sama želela, takrat, pa bi stari starši morali takoj vse spustiti iz rok in pohiteti k vnuku, ker mati mora po svojih opravkih.......seveda je pogoj pri vseh takih obiskih starih staršev molčanje, mogoče kak diskreten buci buc (pa še to po nogi, ker po licu tega ne smejo, ker lahko otroka okužijo, ker si niso razkužili rok prej), ker je vsak drug pogovor, ki slučajno nanese na temo otrok, prehrana, oblačenje otrok, duda, mleko vtikovanje.......

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 37
12.1.2011 21:39:25   
arabela*
Jaz ne bi...user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu mayble)
Neposredna povezava do sporočila: 38
13.1.2011 8:06:00   
neodkrita
Vem da so tudi takšni starši. In otroci le teh gredo tudi daleč stran od njih. V tem dotičnem primeru pa ni videti, da se nebi razumeli in kaj je lepšega kot, da ti mama da kakšen nasvet, ti nudi pomoč. Moji dve sta odrasli, da razen ko sta bili v puberteti (seveda najbolj pametni in vsevedi) me vedno vprašata za nasvet tudi kar je v zvezi z njihovimi fanti itd (otrok še nimata). Prihajamo iz različnih okolij in tu je težko reči kaj je prav in kaj ne. Tisto kar je za mene normalno je za drugega nesprejemljivo itd. Tako, da odloči se tako, da bo tebi prav.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
13.1.2011 9:14:00   
doroteja26
pozdrav še enkrat večuser posted image

vidim, da vas veliko podaja mnenje ali biti tako blizu staršev ali ne na podlagi tega, kako se razumete z njimi.

Jaz sem imela bolj v mislih nek občutek samostojnosti, ki ga dobiš z bivanjem bolj daleč od staršev, da se popolnoma osvobodiš, tudi čustveno, pa da ne bo kdo to razumel kot prekinitev stikov s starši. Saj tukaj nima veze to, da pa bi me motilo, da bi pa vsak dan ali parkrat na teden trkala na vrata, klicala vsak teden ne vem kolikokrat ali jaz njih. Gre za potrebo po tem.Gre za ta stik otrok-starš oz. potrebo po nekem nenehnem kontaktu in do sedaj sem bila prepričana in mogoče še vedno sem, da iz nekega ves čas malce podrejenega zaščitniškega  odnosa "otrok-starš na enakovreden "odrasel - starši" preskočiš le tako, da se seliš toliko daleč, da ne moreš priti en do drugega vedno, ko imaš 5 minut časa.

Tu sploh dobri ali slabi odnosi s starši ne igrajo vloge. To sem imela v mislih.

Po drugi strani je pa realnost taka, da se nama ponuja stanovanje, do katerega bi pod normalnimi pogoji lahko računala šele čez kakih 5-6 let, do takrat pa še šparala, da je trenutna cena tako ugodno pod ceno podobnih stanovanj na trgu, da bi lahko za ta denar v razliki v celoti opremila stanovanje in zraven nabavila še nov avto tam do 15.000 evrov, pa še kar lep kupček poleg ostane.

In tisto zgornje bo kompromis, ki ga bova vzela v obzir.

Pa hvala vsem za nadvse pozitivna mnenja in koristne nasvete. Človek tako z zunanjim mnenjem vseeno dobi neko širino. Super ste punce!

< Sporočilo je popravil doroteja26 -- 13.1.2011 9:19:24 >

Neposredna povezava do sporočila: 40
14.1.2011 8:36:47   
aktivni
Hojla,

ni vse v kešu, in ugodnem nakupu. Samo vidva vesta, kako disciplinirani in dosledni so tvoji starše, t.j.ko se nekaj zmenite, se tega držita, ali je čez 14dni spet po starem??
Predlagam, da si prebereš še črtice na forumu "tašče, tasti,....", da vidiš s kakimi problemi se ubadamo nekateri, kjer so starši preblizu....
V bistvu je oboje izvedljivo, vprašanje je samo kako laufa komunikacija med vami. Pa precej upoštevaj svojega fanta, ker ko bodo tebi tvoji starši presedali, bo njemu že krepko dvigovalo pokrov. Pač je tako, da svoje starše lažje toleriramo kot moževe/ženine.

srečno!

(odgovor članu mayble)
Neposredna povezava do sporočila: 41
14.1.2011 8:39:10   
podjetnica
Ne.

Neposredna povezava do sporočila: 42
14.1.2011 13:09:25   
bigbunny
Jaz vsekakor nebi kupila dvo sobnega stanovanja... če imata v mislih kdaj imeti otroke.. pol je dvosobno stanovanje malo malo se ti ne zdi? Raje bi bila še en čas v najemu.. prihranke dajala na stran in si kasneje kupila 3 sobno stanovanje.. Kjer lahko ima otrok svojo sobo, gosti so lahko v dnevni vama pa še ostane spalnica. Mi smo sedaj v najemu.. dvo sobno stanovanje, in jaz definitivno nebi šla v nakup le tega, ker se mi zdi premajhno. Nakup je le za en čas in ne za leto dni. Nevem no. Sama se odloči. Ampak to je moje mnenje.

(odgovor članu podjetnica)
Neposredna povezava do sporočila: 43
14.1.2011 13:42:58   
Zamima
ne, ker bi mi šlo blazno na jetra, ker bi vedeli točno kdaj pridem domov in kdaj grem od doma, kdo pride k meni ... user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu mayble)
Neposredna povezava do sporočila: 44
14.1.2011 14:02:16   
PapuaNG
Mi smo sicer v različnih blokih, a lahko pridem do tastarih čez garažo, torej skoraj v copatih, pa mi je super. Je pa res, da imamo dobro ločeno, kaj se lahko in kaj ne. Se zgodi, da se tut po več kot teden dni ne vidimo, slišimo se itak najmanj enkrat na teden, ampak tako je bilo tudi prej,ko sem bla 2km stran.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 45
14.1.2011 20:27:08   
carbene
IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny

Jaz vsekakor nebi kupila dvo sobnega stanovanja... če imata v mislih kdaj imeti otroke.. pol je dvosobno stanovanje malo malo se ti ne zdi? Raje bi bila še en čas v najemu.. prihranke dajala na stran in si kasneje kupila 3 sobno stanovanje.. Kjer lahko ima otrok svojo sobo, gosti so lahko v dnevni vama pa še ostane spalnica. Mi smo sedaj v najemu.. dvo sobno stanovanje, in jaz definitivno nebi šla v nakup le tega, ker se mi zdi premajhno. Nakup je le za en čas in ne za leto dni. Nevem no. Sama se odloči. Ampak to je moje mnenje.

Evo, točno to je meni najprej prišlo na misel! Pred pomisleki o bližini staršev.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 46
14.1.2011 20:55:03   
mamamajča
Jaz bi. Zakaj pa ne? Kot je že ena napisala- meje je treba postavit, pa če si narazen 5m ali 30km- če smo že pri tem.
Amak če vama ugaja stanovanje, okacija, cena.... seveda bi.

(odgovor članu carbene)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   [Brisano sporočilo]
14.1.2011 23:19:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamamajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
15.1.2011 9:42:35   
bomboncek1

Waw, ti pa znaš z denarjem, ni kaj!?!

Če za najem garsonjere v Kopru ta par odrine 400 EUR (gola najemnina) plus stroške (100 EUR) lahko prosim izračunaš v kolikem času bo družinica našparala za trosobno stanovanje, če ima zdaj recimo poln znesek za kupit dvosobnega?

Dve varianti vidim pri tebi: ali so ti stanovanje kupili starši in zato pojma nimaš kako sploh izgleda varčevanje, nakup stanovanja, kredit ali pa ekonomije nisi slišala niti od blizu, čeprav v vsaki srednji šoli obstaja vsaj en predmet z nekimi oddaljenimi osnovami ekonomije, ki pravijo, da je vsak najem metanje denarja skozi okno. Ti pa praviš, da je to šparanje. Svašta.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 49
15.1.2011 15:07:58   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Waw, ti pa znaš z denarjem, ni kaj!?!

Če za najem garsonjere v Kopru ta par odrine 400 EUR (gola najemnina) plus stroške (100 EUR) lahko prosim izračunaš v kolikem času bo družinica našparala za trosobno stanovanje, če ima zdaj recimo poln znesek za kupit dvosobnega?

Dve varianti vidim pri tebi: ali so ti stanovanje kupili starši in zato pojma nimaš kako sploh izgleda varčevanje, nakup stanovanja, kredit ali pa ekonomije nisi slišala niti od blizu, čeprav v vsaki srednji šoli obstaja vsaj en predmet z nekimi oddaljenimi osnovami ekonomije, ki pravijo, da je vsak najem metanje denarja skozi okno. Ti pa praviš, da je to šparanje. Svašta.

Podpis!

Mi smo si zaradi finančnega stanja lahko omislili "samo" 2-sobno stanovanje. Ni veliko prostora, ampak nam je všeč, pa še novo je. Ko bodo otroci večji, pa bomo kupili večje. In da bi 5- 10 let dajali minimalno 550 eurov najemnine za staro luknjo, bi težko prištedili za kaj večjega. Itak je pa najlažje s tujim k+ po koprivah scat in se pri tem ne zavedat, da vsi nimamo enkaih možnosti.

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

hitra hrana??
hibela

ali pogosto v družini jeste hitro hrano??

vedno (4%)

nisem še slišal za to (0%)

včasih (78%)

nikoli (18%)

Število vseh glasov: 375

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!