|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nabaviti stanovanje v istem bloku kot so star...
11.1.2011 13:22:46   
doroteja26
Pozdrav vsem na portalu,

Rada bi še drugo, zunanje mnenje, vaše mnenje glede spodnjega.

S fantom imava oba 26 let, trenutno pa živiva še v manjšem stanovanju v najemu. Oba sva že vse od srednje šole naprej in tekom študija pridno šparala denar, si sicer privoščila par potovanj, vseeno pa nama je uspelo našparati obema kar nekaj denarja, ki skupaj naredi že lep kupček.

Stvar je v tem, da seveda šparava za lastno stanovanje in ponudila se nama je fantastična opcija nakupa dvosobnega že opremljenega pravzaprav novega 70m2 stanovanja(blok se zgradil dve leti nazaj) v okolici Kopra za ceno, ki je neverjetno ugodna. Financirala bi iz najinih prihrankov, manjši kreditek bi bil tudi, zelo majčken del pa bodo posodili moji starši.

In problem je ravno v tem, da v tem istem bloku v spodnjem nadstropju(midva bova nadstropje višje) živijo moji starši, sama pa sem vedno zagovarjala in bila trdno prepričana, da sem bom odselila na svoje, vsaj kakih 20km stran, da bom pač imela lastno življenje brez kakega vmeševanja kot ga vsi poznate in se je marsikdo med vami že soočil s tem ali pa da nikoli ne bom šla živet k fantu v hišo z njegovimi starši, četudi bi imela zase nadstropje, sedaj pa sem kar povozila to mišljenje in s fantom premišlujeva o investiciji v stanovanje, kamor lahko starši pridejo tako rekoč v copatih. user posted image

Pač vedno je bila velika želja po osamosvojitvi in imam svoje ne najboljše mnenje o tistih, ki še po 30em ostanejo pri starših.

Pa z mojimi starši sem drugače čisto v čisto fajn odnosih, čeprav znata biti oba zelo vsiljiva s svojimi mnenji in sem jima morala že dostikrat na trdo kako stvar povedati in bojim se da se zna tudi tu to dogajati. 

Kaj pravite tisti, ki ste oz. razmišljate podobno? Naj greva v nakup ali ne? V končni fazi bi morala za podobno stanovanje varčevati vsaj še dobrih 5 let po približno 600€ mesečno...

hvala

< Sporočilo je popravil doroteja26 -- 11.1.2011 13:26:58 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nabaviti stanovanje v istem bloku kot so ...
11.1.2011 13:27:29   
K_a_t_i
Če je res tako ugodno, bi kupila. Čez 5 let, ko bojo otroci, se bosta itak selila v večje (stran od staršev), tega pa bosta lahko dražje prodala kot sta ga kupila (če je res zdaj taka super cena).
Kaj češ lepšega user posted image .

Še to sem pozabila - da ko bo dojenček, bosta pa babi in dedi lahko vskočila v copatkah, ali pa bosta samo nastavila baby phone user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 11.1.2011 13:28:47 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu doroteja26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2011 13:34:11   
tassika
kokl sovražim k me vrže vn. Zdaj bom pa bolj na hitro.
Jaz bi kupila, ker če se starši ali tast in tašča želijo vtikati, včasih tudi 20 km ni dovolj. Kupila bi pa ker:
- je ugodno
- je veliko
- je novo
- varstvo boš imela blizu, samo tega ne smeš ne ti ne tvoji starši izkoriščat.
- imela bosta svoje gospodinjstvo
- in svoj vhod, ki ga lahko zakleneta s tremi ključavnicami, če bosta želela.

Jaz tukaj ne vidim minusov, je vseeno blok, ja najbrž se bo treba dogovorit, da vseeno ne visijo vsak dan pri vama na kavi, ampak če sta starša še dokaj mlada imata tudi svoje obveznosti. Pa še kregat se ne boste mogli o tem kdo bo pometel dvorišče ali skidal sneguser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 3
11.1.2011 13:34:35   
Katy78
Midva sva na svojem ker sem vedno govorila, da niti z njegovimi niti s svojimi ne bi želela skupaj živeti (no, s svojimi niti ne bi mogla, ker stanujeta v bloku). Pa se s svojimi dobro razumem niti nista vsiljiva s svojimi mnenji (no ja, oči ima svoje žute minute ) tako da jaz bi v primeru, ki ga opisuješ, po moje šla v to, sploh če je stanovanje res tako fajn in ugodno. Se mi zdi še vseeno drugače kot pa v hiši, tudi če imaš svoj vhod. Tam te starši vidijo kdaj prideš, kdaj greš itd. v bloku pa ne, niti ne morejo vedeti ali si doma ali ne, edino če niso ves čas prilimani na okno. user posted image   Če si jima že zdaj znala povedat, da naj se ne vtikata, jima boš pa menda tudi za vnaprej... Jaz mislim, da s svojimi starši ne bi imela tega problema. Imata svoj lajf in na splošno nista človeka, ki bi se vtikala v druge po nepotrebnem. Pač odvisno kakšni so starši, boš morala sama precenit, koliko se jim da dopovedat. Itak pa lahko čez nekaj let stanovanje prodata in se preselita... Velika prednost je pa tudi varstvo takoj zraven vaju, ko bosta imela otroke.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 11.1.2011 13:35:59 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.1.2011 13:39:21   
HHH
IZVIRNO SPOROČILO: doroteja26

Stvar je v tem, da seveda šparava za lastno stanovanje in ponudila se nama je fantastična opcija nakupa dvosobnega že opremljenega pravzaprav novega 70m2 stanovanja(blok se zgradil dve leti nazaj) v okolici Kopra za ceno, ki je neverjetno ugodna. Financirala bi iz najinih prihrankov, manjši kreditek bi bil tudi, zelo majčken del pa bodo posodili moji starši.

Glede na to - dobra ideja

In problem je ravno v tem, da v tem istem bloku v spodnjem nadstropju(midva bova nadstropje višje) živijo moji starši, sama pa sem vedno zagovarjala in bila trdno prepričana, da sem bom odselila na svoje, vsaj kakih 20km stran, da bom pač imela lastno življenje brez kakega vmeševanja kot ga vsi poznate in se je marsikdo med vami že soočil s tem ali pa da nikoli ne bom šla živet k fantu v hišo z njegovimi starši, četudi bi imela zase nadstropje, sedaj pa sem kar povozila to mišljenje in s fantom premišlujeva o investiciji v stanovanje, kamor lahko starši pridejo tako rekoč v copatih. user posted image

Glede na to - ne tako dobra ideja

Pa z mojimi starši sem drugače čisto v čisto fajn odnosih, čeprav znata biti oba zelo vsiljiva s svojimi mnenji in sem jima morala že dostikrat na trdo kako stvar povedati in bojim se da se zna tudi tu to dogajati. 

Glede na to - spet ne tako dobra ideja

So pa tudi ostale prednosti. Je kar fajn, če je babi blizu in pripravljena vskočiti za varstvo in podobno. Ali pa če ti kakšno jajce sfali za večerjo. po drugi strani pa - jajca imajo tudi druge sosedeuser posted image

Ne vem, pretehtaj + in -, pa srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2011 13:50:59   
jajula
jah ne vem, me se to ne zdi lih tolk dobra ideja, ker če so starši taki, da kr pridejo, potrkajo in v stanovanje stopjo, bi me kr nerviral živet v istem bloku...če pa se da zment, da maš svoje življenje in da so obiski "kontrolirani", pa mislim da je čis ok. sama najboljš veš v kakšnih odnosih ste.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.1.2011 13:54:22   
Luni
Nista zaman pregovora:
1. da morajo biti "tastari" in tamladi" narazen toliko, da v copatih drug k drugemu ne morejo in
2. da morajo biti toliko stran, da ne vidijo dimnika drug od drugega....
Moj odgovor: nikakor!

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.1.2011 13:55:42   
tassika
Jaz bi še vedno kupila. Če ne gre, ga pa lahko oddata v najem in s tem krijeta kredit in najemnino, saj kredit ne bo visok, glede na to, da imata nekaj privarčevano.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.1.2011 13:58:42   
pety78
Definitivno bi! 

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.1.2011 14:18:35   
mayble
Doroteja, kje pa je ta blok - me zanima iz firbca, ker tudi mi že nekaj časa iščemo stanovanje ok. 70m2 pa so cene grozne v Kopru in okolici, kaj šele cene novogradenj...

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.1.2011 14:28:27   
misar
moje mnenje: kupi, ker priložnost zamujena ne vrne se nobena...iz lastnih izkušenj. pa men sta največja + to, da imaš pri roki varstvo, ko bodo otroci in svoj vhod, da te nobeden ne more motit, če ti tega nočeš. pri hišah je navadno problem, ker so lastniki starši in pričakujejo podrejenost tamladih. tu tega problema ni.sam hitro, da vam ne pade v vodouser posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu mayble)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.1.2011 14:43:10   
blaža
Sej maš ključavnico na vratih. Pol pa ne bojo mogli vstopit brez da pozvonijo. Ko boš mela otroka, pa še listek daš na zvonec ne zvoni, otrok spi.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.1.2011 14:57:18   
Spontan
Malo počakaj, ti bo Ronja odgovorila.

Potem pa si vzemi čas, preštudiraj in točno boš vedela kaj narediti user posted image  user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.1.2011 15:05:36   
Kerensa*
Odgovorov nisem brala, tako, da moje mnenje samo za avtorico teme...

Mi živimo v stanovanju v istem bloku, kakor ga. Tašča in g. Tast (smo pa kar nekaj več nadstropij razlike), je pa točno tako, kakor si sama napisala - do nas lahko pridejo v copatih. In tudi nama so življenje v stanovanju tako blizu staršev odsvetovali iz istega razloga. Pa vendar, če pogledam na vse skupaj, je plusov za nas veliko več, kakor minusov.

Midva z g. Možem imava dva otroka in "babi servis" je ob dveh službah z niti ne ravno normalnima urnikoma dobrodošla prednost. Do pred kratkim sta bila tudi ga. Tašča in g. Tast še delovno aktivna, sedaj pa je šel g. Tast v penzijo, ga. Tašča pa je ostala brez službe, tako, da je "babi servis" v bistvu še bolj na voljo. In ker je blizu in ker je zastonj... je to fajn.
Nemalokrat prav pride tudi lastna komoditeta. Zunaj dežuje, trgovina je sicer blizu, ampak jaz ne maram hodit' ven, ko dežuje, zmanjka mi mleka za kavo... kam ga grem lahko iskat', je jasno. In obratno - tudi ga. Tašča zna priti, ko in če ji česa zmanjka. Recimo temu vzajemna sosedska pomoč.

Prepiri pri nas seveda so, ampak ne pa zato, ker smo sosedje. Imamo jih zato, ker se karakterno ne ujemamo, tako, da smo jih imeli tudi, ki sva z g. Možem živela drugje - in bi jih imeli tudi, če bi se zdaj odselila. Pa se ne bova. Stanovanje je za nas skorajda primerno veliko, absolutno je cenovno ugodno, za povrh vsega pa je še na lokaciji, ki nam vsem zelo ustreza - poleg vrtca, šole, trgovin oz. celotne infrastrukture.

Go. Taščo in g. Tasta smo, vsaj tako se mi zdi, relativno hitro navadili na to, da smo mi samostojna družina in da njuna konstantna prisotnost zaradi bližine bivanja ni ne dobrodošla, ne primerna, tako, da s tem nimamo težav. Brez razloga ne prideta takorekoč nikoli (je pa res, da se jaz z njunimi razlogi ne strinjam vedno), zadnje čase pa pravzaprav tudi na splošno ne prideta pogosto. Mi nismo ravno tip družine, ki bi imel non-stop kakršnekoli obiske (imamo dokaj radi svoj mir, predvsem doma), pa tudi onadva nista navajena kofetkanja naokrog.

Če je pri vas vsaj dokaj podobno, potem vama svetujem, da stanovanje kupita. Če pa misliš oz. če si prepričana, da bi bivanje poleg staršev prineslo več minusov, kakor je plus sam ugoden nakup, potem pa ne kupujta.

Neposredna povezava do sporočila: 14
11.1.2011 15:11:38   
StrawberrY
Takoj bi ga kupila. Včasih tako paše kakšna pomoč. Pa ne mislim, da bi mogla biti sedaj starša tisti "babi servis", ampak včasih pa kaj pride pa je to neprecenljivo. Kot mastercarduser posted image . Pri nas v bloku se bo prodajalo stanovanje in samo upam, da ga bosta moja starša lahko vzela.
Saj imaš ključavnico, poveš kako in kaj. Res, jaz ne vidim problema.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.1.2011 15:14:42   
pomlad08
mi stanujemo v istem bloku kot moji starši in je super. za moje pojme je to precej drugače kot bivanje v isti hiši, ker v bloku nimajo ne eni ne drugi nobenega pregleda nad tem, kdaj vstaneš, kdaj kam greš ali prideš domov, pa kdaj se tuširaš ali skregaš ... meni je res fajn, ampak nam je obojim jasno, da ni nenapovedanih obiskov in kofetkanj, vidimo se takrat, ko se predhodno zmenimo po mobiču. sem že vnaprej vedela, da naša dva ne bosta visela pri nas (kvečjemu obratno), ker imata kup svojega dela.
jaz sem za!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.1.2011 15:21:42   
naja17
Midva sva iskala točno določeno stanovanje, ki je na voljo samo v dveh blokih: tam kjer živita tast in tašča ter v bloku čez cesto... Dobila sva ga v slednjem, če pa bi ga tam, bi ga tudi vzela, ker je blo to to. In če je vama stanovanje top, ga vzemita! Ključavnico imaš, če ne bo šlo z besedami, bo šlo z dejanji (pač ne odpreš vrat)... Osebno nimam takih problemov, ker sta oba nevsiljiva, bi pa definitivno to rešila v štartu, če bi bila. Ostale odgovore sem na hitro preletela in nekako bi se ozirala na odgovore kerense in tassike...

Srečno!

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.1.2011 15:24:36   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: doroteja26

bila trdno prepričana, da sem bom odselila na svoje, vsaj kakih 20km stran,

kar ostani pri svojem prepričanju...sicer ti ni treba glih 20 km stran, ampak v istem bloku ..ne vem no, preberi si malo DIPO

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.1.2011 15:35:42   
Oceania
Ne bi kupila. Verjamem pa da starši navijajo za tak  nakup. Nekaj nadzorniškega imajo naši tastari, upam da ne bomo isti.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
11.1.2011 18:51:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
11.1.2011 18:56:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
11.1.2011 18:57:55   
Anonimen
Dajta pluse in minuse na papir in se odločita glede na tisto, kar je vama pomembno. Javno mnenje nima teže, ker imamo vsak svoje preference.

Plusi: cena, novo stnovanje z majhnimi tekočimi stroški in stroški vzdrževanja, dovolj veliko za družino, bližina staršev za pomoč pri vzgoji otrok (najbrž jih planirata), bližina staršev, ko bodo stari (če planirata dalj časa ostati v stanovanju).

Minusi: bližina staršev, če so trenja premočna? Tega ti ne more oceniti nihče, ker vas ne poznamo.

Neznanke: infrastruktura v okolici bloka - trgovina, pošta, vrtec, šola, javno prevoz, bližina avtoceste.

Dajta skupaj in se odločita.

Neposredna povezava do sporočila: 22
12.1.2011 7:36:16   
bori2
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Če je res tako ugodno, bi kupila. Čez 5 let, ko bojo otroci, se bosta itak selila v večje (stran od staršev), tega pa bosta lahko dražje prodala kot sta ga kupila (če je res zdaj taka super cena).

Še to sem pozabila - da ko bo dojenček, bosta pa babi in dedi lahko vskočila v copatkah, ali pa bosta samo nastavila baby phone user posted image

Prednosti:
- novo
- cenovno ugodno
- varuške so blizu.

Jest sem za,... user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.1.2011 8:41:59   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: bori2

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Prednosti:
- novo
- cenovno ugodno
- varuške so blizu.

Jest sem za,... user posted image

Novo in cenovno ugodno v Kopru žal ne gre skupaj. Če je pa to "colpo di fortuna" pa bi jaz kupila, na vajinem mestu. Prednost vidim tudi v tem, da sta starša že vseljena v novogradnjo in vama lahko zagotovita, da je blok b.p. Žal v Kopru ne poznam nikogar, ki bi se vselil v novo grajen blok in ne bi s tem imel težav. Gradnja je v zadnjih letih obupna, cene pa navite do lune in nazaj.
Kar se tiče odnosov - v bloku imate lahko še večje težave tudi s kakšnimi popolnimi neznanci, tako da bi jaz - če vse ostalo klapa - tvegala in stanovanje kupila.

< Sporočilo je popravil Azzurra -- 12.1.2011 8:48:22 >

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.1.2011 8:57:21   
mayble
Tako je žal azzurra..zato jo jaz sprašujem kje je to stanovanje, ker če je npr. kje ful izven mesta in je blok majhen, mora vzeti v zakup tudi to, da se starši ne bodo imeli kam dat, kamorkoli bodo šli se bodo mogli vsest v avto, tako da je velika verjetnost, da jim bodo večkrat viseli na vratih.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

nosečnost
tanjusi

Ali se ozirate na delodajalca, oz. svoje delo ko načrtujete nosečnost?

da (26%)

ne (74%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!