Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha no jaz bom zvedla v pondelk ce je zaba na "varnem" ker kr nekaj tednov zaostaja . Tak, da ko sem bla jaz v 34 je bla ona v 31.. tak da bomo vidli.. upam, da se je stanje kaj popravlo.. sem ze rahlo ziucna za v pondelk.. pol pa nic cudno, da delam sale pa kape, da se zamotim , ampak pomagat tak ne morem, razen lezat.. ko vec kot lezim ne morem, ker me vse boli... Si na istem kot jaz, meni zaostaja 4 tedne, pa sem malo okoli na med.over. debatirala, pa je Pušenjak razložil, da to ni nič narobe ker je to od 30 tedna prišlo do tega. Da je tu odvisno od genetike,.... Važno je da posteljica, dela svojo dolžnost. Če ti to nebi delalo, bi te baje že poslali, tko mi vsi pravijo. Samo se pa sekiraš ko ti zaustaja 800g samo na teži. Da ne rečem ostalega. Sicer potem je napisal mi Pišenjak češ, da če je glavica odstopanja do tri tedne pa če raste, da pač moraš pogledati vse parametre še od pre, da ni panike, se je lahko G zakarkolirala datum PDPja. Sej sem na tem področju že doktorirala. Tiste tabelce v MK so ful skrajne, zato jih neizpoljujejo. Tudi to mi je rekel Pušenjak in G od prijateljice, ko je soseda od moje G pa smo se srečal in potem debatirali na temo, ker sve obe s prjatlco noseče, samo ona ma kasneje rok. Pušenjak pa vedno podkrepuje svoje mnenje s tem, da kaj bi bilo če bi bili vsi enaki in da kaj mamice paničarmo, da se rodijo otročki od 2500g do 4500g zdravi brez težav. Pa je res, sem spoznala kar nekaj mamic, ki so rodile, skoraj istimi parametri kot jaz otročke, nobnemu se ne pozna niti da bi zaostajal v višin edino pač porodna velikost in teža je bila manjša. Meni jo prirokujejo od 2500-3100g in da bo okoli 50, nič več. Samo ko pa bereš komentarje G in Pušenjaka pa zveš, da od 31 T dobivajo po novem otročički samo na težo na teden 250g, da višine se lahko v mesecu dveh tako podalšajo, da sam očem nevrjame. Tako, da panika odveč. Očitno, no jaz sem se nehala sekirat, ker to sam škoduje in je še slabše lahko. Čez tisto mejo donošenčka teže bo pa sigurno in to mi je važno. Od moje kolegice cimra je rodila bebico 2400g 48 veliko, pa so ji v P rekli, da očitno je mela zastoj rasti ali pa da se je PDP zakarkolirala, pa je na pregledih bla BP, tudi kompliciral niso. Pomoje res sam naša panika. Jaz sem v MK šla grafe vpisovat, sem se za glavo držala, sem že mislila, da smo konc, pa sem rekla, nebom več to brala ker to je tok ne točno, kje graf označiš, kako ga ona zmeri, potem še kako bo napredoval sam,.... toliko faktorjev, ko jih sešteješ da je joj. No moja G je priznala, da dejansko bi moral meti PDP med 28.2. in 3.3.. Ker glavica normalno periodično raste glede na morfo in potem meritve, mi jih je pa res naredila premalo in nepopolne, pa spet faktor napake. Sam ne se sekirat res!! To bolj škoduje! Tako, da drži se pa lepo na obraz IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha no jaz bom zvedla v pondelk ce je zaba na "varnem" ker kr nekaj tednov zaostaja . Tak, da ko sem bla jaz v 34 je bla ona v 31.. tak da bomo vidli.. upam, da se je stanje kaj popravlo.. sem ze rahlo ziucna za v pondelk.. pol pa nic cudno, da delam sale pa kape, da se zamotim , ampak pomagat tak ne morem, razen lezat.. ko vec kot lezim ne morem, ker me vse boli... Si na istem kot jaz, meni zaostaja 4 tedne, pa sem malo okoli na med.over. debatirala, pa je Pušenjak razložil, da to ni nič narobe ker je to od 30 tedna prišlo do tega. Da je tu odvisno od genetike,.... Važno je da posteljica, dela svojo dolžnost. Če ti to nebi delalo, bi te baje že poslali, tko mi vsi pravijo. Samo se pa sekiraš ko ti zaustaja 800g samo na teži. Da ne rečem ostalega. Sicer potem je napisal mi Pišenjak češ, da če je glavica odstopanja do tri tedne pa če raste, da pač moraš pogledati vse parametre še od pre, da ni panike, se je lahko G zakarkolirala datum PDPja. Sej sem na tem področju že doktorirala. Tiste tabelce v MK so ful skrajne, zato jih neizpoljujejo. Tudi to mi je rekel Pušenjak in G od prijateljice, ko je soseda od moje G pa smo se srečal in potem debatirali na temo, ker sve obe s prjatlco noseče, samo ona ma kasneje rok. Pušenjak pa vedno podkrepuje svoje mnenje s tem, da kaj bi bilo če bi bili vsi enaki in da kaj mamice paničarmo, da se rodijo otročki od 2500g do 4500g zdravi brez težav. Pa je res, sem spoznala kar nekaj mamic, ki so rodile, skoraj istimi parametri kot jaz otročke, nobnemu se ne pozna niti da bi zaostajal v višin edino pač porodna velikost in teža je bila manjša. Meni jo prirokujejo od 2500-3100g in da bo okoli 50, nič več. Samo ko pa bereš komentarje G in Pušenjaka pa zveš, da od 31 T dobivajo po novem otročički samo na težo na teden 250g, da višine se lahko v mesecu dveh tako podalšajo, da sam očem nevrjame. Tako, da panika odveč. Očitno, no jaz sem se nehala sekirat, ker to sam škoduje in je še slabše lahko. Čez tisto mejo donošenčka teže bo pa sigurno in to mi je važno. Od moje kolegice cimra je rodila bebico 2400g 48 veliko, pa so ji v P rekli, da očitno je mela zastoj rasti ali pa da se je PDP zakarkolirala, pa je na pregledih bla BP, tudi kompliciral niso. Pomoje res sam naša panika. Jaz sem v MK šla grafe vpisovat, sem se za glavo držala, sem že mislila, da smo konc, pa sem rekla, nebom več to brala ker to je tok ne točno, kje graf označiš, kako ga ona zmeri, potem še kako bo napredoval sam,.... toliko faktorjev, ko jih sešteješ da je joj. No moja G je priznala, da dejansko bi moral meti PDP med 28.2. in 3.3.. Ker glavica normalno periodično raste glede na morfo in potem meritve, mi jih je pa res naredila premalo in nepopolne, pa spet faktor napake. Sam ne se sekirat res!! To bolj škoduje! Tako, da drži se pa lepo na obraz sej sem cist ok, samo vedno ko se spomnem na pondelk mi kr malo dih zastane, grem kr z spakirano torbo tja.. Skrbi me to, ker je rast "zastala" med decembrom in zacetkom januarja.. sicer je blo prej tudi manjse ampak zdaj pa konkretno.. posebej femur - ko je kao glavni za meritve... sej pravim, pomagat ne more, lahko samo cakam in vidim kaj bo! dokler dela obrate in rita ko zmesana ji vrjetno nic ne manjka :) mogoce, pa boma se mi2 kje skup v P ahahah al pa bom z teylo.. in to je to, ko dam copy paste pa kr nekaj kopira :)
|