|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
11.1.2011 12:28:26   
*Ninočka*
Joj, joj...Poli_H. Presneto. Ma, samo da je vse ok. Ko sem brala tvoj post me je kar šraufat začelouser posted image . Pa kaj si to imela orng krče?

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 976
11.1.2011 12:46:10   
Poli_H
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: Poli_H

Skratka, uživajte še teh slabih 8 mesecev, pa skup jo držite, da ne bo kaj prej ven padlo user posted image

ne vem če bom zdržala še 8 mesecev user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  lol user posted image user posted image user posted image  nosečniški kiski pač

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 977
11.1.2011 12:47:53   
Poli_H
IZVIRNO SPOROČILO: *Ninočka*

Joj, joj...Poli_H. Presneto. Ma, samo da je vse ok. Ko sem brala tvoj post me je kar šraufat začelouser posted image . Pa kaj si to imela orng krče?

Hm... kak bi to razložila, glede na to da sem prvorodka, pa nimam s čim primerjat... Skratka te zgrabi, da kar obmiruješ, "okameniš", meni je ful pomagalo dihanje (skozi nos not, skozi usta ven), držalo cca. 15 sek., spustilo. Ampak da bi rekla da je ful bolelo pa ne user posted image

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 978
11.1.2011 12:57:01   
tinkapobalinka
Ojla!

discoamela, to pa ni fajn, da se nič konkretnega ne pregleda na pregledu.... Jaz sem moji G neskončno hvaležna, ker res na vsakem pregledu naredi UZuser posted image  Kar idi samoplačniško, to je dobro naložen denar.

*Ninočka*, a si prehlajena?? Upam, da se hitro pozdraviš... Temenca so tiste luskice na glavi ali kak bi temu rekla...

Akilene, Klemy82, ojej, potem pa se je marsikaj spremenilo od mojih časov v šoli...

Poli H ??? Samo da je vse ok... Se pa strinjam, bolje enkrat preveč v P kot pa premalo... Je pa lepo prebrati, da si zadovoljna z mariborsko P, tudi jaz bom namreč tam rodila... Tale z božanjem trebuha pa mi je malo mimouser posted image

Jaz sem se opogumila in kar vzela bordo modrček pd da-da; zraven pa še dudice, flaško in ono sponkico za dudo, vse od Tomee Tippee. Poročam...

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 979
11.1.2011 13:06:07   
tanjusi
http://med.over.net/forum5/read.php?19,6683077,6684226#msg-6684226

Kako prepričati zdravnika da te ok pregleda ... po Pušenjaku..., sem se spet nasmejala user posted image

< Sporočilo je popravil tanjusi -- 11.1.2011 13:07:42 >

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu tinkapobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 980
11.1.2011 13:24:16   
Akilene
faca tale Pušenjakuser posted image

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 981
11.1.2011 13:45:04   
tanjusi
Smešno ampak resnično...user posted image

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 982
11.1.2011 13:55:50   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: Akilene

Ja, Klemy82 - točno takšno je stanje v šolah. No, naj napišem kaj mora sin (5.razred) ta teden naredit (poleg domačih nalog): referat "Rimska vojska" - oblika plakata, primer reklame v Power Pointu za predmet gospodinjstvo, referat o sebi&družini&hobijih&najljubših jedeh za angleščino, jutri pišejo naravoslovje (snov za zbruhat - npr. ali lahko tekočine tečejo navzgor - razloži... sama fizika!) čez vikend mora prebrat in napisat domače branje ter vsaj eno knjigo za bralno značko za slovenščino in eno za angleščino. Včeraj ni bil niti minute popoldan prost, zvečer pa se mi je zasmilil in se mu rekla, da lahko gleda malo TV. Vse te evidence do kdaj mora kaj znat moram seveda vodit jaz, ker je enostavno PREVČ vsega. user posted image  

No comment!user posted image Ej, pa sej to ni res, no. Pišuka, ok, jaz nisem nikoli nekaj pretiravala z učenjem v šoli, tam v enem 5. razredu sem se začela malo bolj orng učit, ker nisem bila nek talent za naravoslovje in to, ma to je bilo tako, da sem doma po kosilu naredila nalogo, max 1 uro, če se je bilo treba še kako uro učit, so bili dnevi, ko smo se tudi več, sam pol smo se šli pa ven igrat.user posted image Da sem cel dan zabubila za knjigo se je začelo v gimnaziji, nič prej. Bogi otroci, no!

Drgač pa, porkalapipa, bejbe, nehite me strašit, dans pa res same take stresne novice tle gor pa na fb! Dejmo še mal zdržat, no!user posted image Moram pa potrkat, da odkar pijem kalcij (magnezij sem že prej), mi trebuh veliko manj otrdeva, skoraj nič. Pomaga, torej.user posted image

Jst.

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 983
12.1.2011 7:17:10   
naja17
Jutro....

Danes mal slabša noč za mano, ampak ok, bo že... Včeri sem se končno mal "pobožala", ko sva šla kupit prvo stvar za najinega baby-a - vozek user posted image ... Upam, da bo dobro služil, uporabnice ga hvalijo... No, jest sem ga mogla mal vozit po stanovanju itak, ka bom šele važna, ko bova šla z bebo ven user posted image ...

OŠ - uffff, kaj me čakauser posted image To so nori, res so... Mi smo prišli domov, naredili nalogo, foknili torbo v kot in se šli jagat... Glede na to, kaj pišete, valda, da se otroc ne znajo igrat user posted image

poli h - drži se! Drgač pa tole s trebuhom - halo user posted image Jaz ga skos gloncam, se že sveti k parket user posted image ... In ne, ne bom uživala še 8 mesecev, sem že preveč neučakana user posted image ...

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 984
12.1.2011 8:13:46   
Akilene
Jutrooo...

spala sem krasno (no, če odštejem obiske wc-ja, ampak to spade zraven), tako, da je začetek dneva kar obetaven. Nimam kaj konkretnega v planu za danes, tako, da se zna vlečt ta dopoldan. Če bo vreme solidno, bom šla malo prezračit glavo, ker je bil včeraj en zelo psihično težak dan.
naja17 - čestitam za nakup, ma, krasen je!!user posted image

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 985
12.1.2011 8:50:43   
tanjusi
Danes sem pa tudi jaz spala čist solidno, sem pa šla spat šele ob 11.00, najprej Haus, pa potem sem malo brala, pa malo še net in sem res dokaj hitro zaspala in šla samo enkrat lulat... Aja me je pa snoči bolelo hm, kako naj povem tu na vrhu maternice, čisto pod kostmi že, ali je to t.i. zgaga, ali kaj ne vem no kar zoprna zadeva...
Danes pa ne vem počasi kosilo , pospravit po hiši, pa upam da pride serviser popravit pralni stroj user posted image ...

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 986
12.1.2011 9:58:09   
Lun1ca
Punce sej verjetno bodo tudi vam povedli v MŠ, ampak, ker je naša Poli glih imela tako izkušnjo nam pa so ravno včeraj o tem govorili bom podelila tole z vami.. škodit seveda ne more user posted image

Če vas začne pritiskat navzdol in se začnejo pojavljati krči (ne zdaj en krč pa pol nič več), je treba iti takoj v porodnišnico! Ker smo še premalo noseče, da bi spravle otročka že ven oz. če že mora prit, da ga na to pripravijo.. v tem obdobju bi takoj še dobile kaj proti krčem oz. popadkom in injekcijo za razvoj pljuč. Seveda bodo še bejbija poskusli čim bolj dolgo zadržat v trebuščku.
Fajn si je prebrat kakšne znake prezgodnjega poroda.. ker je treba res pazit! Nam so jih včeraj povedli..

Če ste pa že v 37. tednu kjer je otrok že tako imenovani donošenček in se pojavijo krči oz. popadki pa lahko čakate, da bodo redni na 10 min, če ste še bolj vzdržne na 5min in grete potem v porodnišnico (seveda če vam ni že odtekla voda) in bote rodile user posted image

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 987
12.1.2011 10:24:40   
tanjusi
Če vas začne pritiskat navzdol in se začnejo pojavljati krči (ne zdaj en krč pa pol nič več), je treba iti takoj v porodnišnico! Ker smo še premalo noseče, da bi spravle otročka že ven oz. če že mora prit, da ga na to pripravijo.. v tem obdobju bi takoj še dobile kaj proti krčem oz. popadkom in injekcijo za razvoj pljuč. Seveda bodo še bejbija poskusli čim bolj dolgo zadržat v trebuščku.

Ma jaz sem bila v ponedeljek tako čudna, če sem ležala je blo ok , če pa sem hodila me je pa dol tiščalo in nožnica bolela, se mi pa zdi da krčev ravno ni bilo... včeraj pa potem vse okuser posted image očitno prenaporen vikenduser posted image , če bo še kdaj tako se bom šla najbrž pokazat, saj so zato tam...

(a camus)

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 988
12.1.2011 10:28:28   
Lun1ca
Če so samo bolečine je terba počivat.. če so krči je problem. Sploh pa krči v trebuhu sočasno z "štihanjem" v križu. Ampak ne to da traja dalj časa.. traja recimo minuto ali 2 in popusti in pol je vse normalno ko da nič ni blo.. in čez nekaj časa spet..
Tudi bolečina v sramni kosti, kolkih in medenici je normalna, posebej za tiste, ki ste noseče že drugič ali tretjič itd.

Pa če katera še rabi kake obrazce za CSD (Maribor - čeprav so po mojem povsod isti user posted image ) ---> http://www.csd-mb.si/sl/page/view/Dokumenti

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 989
12.1.2011 10:32:26   
tanjusi
Tudi bolečina v sramni kosti, kolkih in medenici je normalna, posebej za tiste, ki ste noseče že drugič ali tretjič itd.

S tem sem se že sprijaznilauser posted image ...mi je pa bla čudna bolečina v nožnici, prav kot bi nekdo rezal od znotrajuser posted image ... pa že telo se pripravlja na poroduser posted image

(a camus)

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 990
12.1.2011 11:11:34   
maja1985
discoamela sem ti poslala sporočilo na RR ... tak, da te prosim za odgovor :)

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 991
12.1.2011 11:51:25   
Akilene
Nakazan denar za pomoč ob rojstvu otrokauser posted image !

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 992
12.1.2011 11:56:50   
maja1985
Kaj to lahko prej oddaš kot za porodniško? Kdaj si pa oddala, da si dobila danes nakazano?

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 993
12.1.2011 11:59:22   
5ra8
Evo še mene s pregleda. Bebica je prelahka/presuha za svoje tedne user posted image , ima 1580g, sem pa v 32.tednu. Tako da me je dala na bolniško, čez en teden mam spet UZ v bolnišnici, potem pa spet kontrolo pri svoji G. Jst pa že vse tako splanirano... user posted image Ma še katera tako kilažo? Pa kdaj mate rok?

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 994
12.1.2011 12:04:52   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

Evo še mene s pregleda. Bebica je prelahka/presuha za svoje tedne user posted image , ima 1580g, sem pa v 32.tednu. Tako da me je dala na bolniško, čez en teden mam spet UZ v bolnišnici, potem pa spet kontrolo pri svoji G. Jst pa že vse tako splanirano... user posted image Ma še katera tako kilažo? Pa kdaj mate rok?

5ra user posted image user posted image Pa daaaaajjjjj... Počivaj mi baba žaba, dej sej bo vredi no!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 995
12.1.2011 12:07:12   
tanjusi
Evo še mene s pregleda. Bebica je prelahka/presuha za svoje tedne , ima 1580g, sem pa v 32.tednu.

Hmmm , meni je v 29. tedni rekla da ima beba okrog 1400 g in da je to za približno 30. tedni , jaz mislim da take grozne panike ni , saj je ena tabela tu na ringaraji ... je pa boljše da te spremljajo, ker lahko da prepočasi napreduje in to nakazuje da dobi premalo od tebe...

(a camus)

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 996
12.1.2011 12:16:36   
Akilene
5ra8 - user posted image ne se sekirat, dej čimveč počivaj! Sej, če je gin. videla, da je drugače vse OK, potem bo že, ta teža je itak relativna in prihaja do odstopanj... Lahko pa še vprašaš na Pušenjakovem forumu, mislim, da te bo pomiril.

maja1985 - na CSD je hotela, da prinesem list za denarno pomoč (oz. paket) pred plačilnim listom (tega še nisem oddala) in sicer sem dala vlogo 28.12.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 997
12.1.2011 12:22:30   
maja1985
Kul, pol bom jst to tudi danes nesla ... tak moram iti malo povprašat ... ker ne vem, kaj naj ... se zaposlim in prejamam porodniško al pač dam vlogo za starševsko nadomestilo ... joooooooj, glava me boli od vsega tega :S

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 998
12.1.2011 12:29:34   
lina10
Discomanela jaz sem odločbo dobila za božič za enkratno pomoč za novorojenca pa je danes nakazano jaz sem dobila dvojno ker pričakujem dva in bo prav fino prišla.
lp

(odgovor članu discoamela)
Neposredna povezava do sporočila: 999
12.1.2011 12:42:53   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: Akilene

5ra8 - user posted image ne se sekirat, dej čimveč počivaj! Sej, če je gin. videla, da je drugače vse OK, potem bo že, ta teža je itak relativna in prihaja do odstopanj... Lahko pa še vprašaš na Pušenjakovem forumu, mislim, da te bo pomiril.

je tako Akilene

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4559737,4559737

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Določitev spola.
пеперутка16

Kako zanesljiva je določitev spola z ultrazvokom? Vaše izkušnje so: