|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010
9.1.2011 8:33:41   
lumpa6
jutro

gh pomoje po četrtem mesecu ni vprašliva, pač so določene stvari, ki jih lahko že probajo, nihče ne govori o popolnem hranjenju z gh, ne me narobe razumet, sem za to, da se otroci hranijo tako kot je prau, vsaka sama ve kako, bo hranila svojega otroka, če že katera uvaja pa naj, po 4-em mesecu že lahko, seveda če otrok želi, naprimer jaz , če Žaku dam samo stekleničko s čajem se kremži in sploh ne vleče, temveč me prau presenečeno gleda kaj mu pa zdaj tlačim v usta, ne spije pa itak nič, po žlički pa dobiva zdravila, pa lepo odpre in poje, sicer mu pa ne dajem gh, ampak zaenkrat samo dojim

pol me skrbi kako bo s tem mojim mulotom, spet smo med težjimi in imamo 9.4 kg in 71 cm, že pri Juretu so mi odsvetovali hojico in vse take zadeve ker je biu pretežak in ni dobro za hrbtenico, kaj bo še pri Žaku, saj je še večji in težjiuser posted image

(odgovor članu Jinx)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
9.1.2011 8:51:48   
Izabelina
imamo 9.4 kg in 71 cm,

user posted image  user posted image to pa je veeelik dečko!!!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
9.1.2011 9:33:59   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

imamo 9.4 kg in 71 cm,

user posted image  user posted image to pa je veeelik dečko!!!

ja ful je velik, oblačila so mu okrog pasu zelo tesna,ker ima tak velk trebušček, pouhek mojuser posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
9.1.2011 10:00:04   
tannya
Ojla

Komaj sem se privlekla iz postelje, me je Tina včeraj čist zmatrala na badmintonuuser posted image . Ampak je bilo super in se veselim, da čimprej ponovimo. V glavnem Tina, super ti je šlouser posted image user posted image .

GH:: mi bomo z GH začeli, ko bo naša punca pripravljena za to in to sigurno ne bo pred 6 mesecem. Do takrat bom počakala in če bom takrat videla, da ji še ne paše, lahko komot počakamo še kakšen mesec. PPri Ajdi sem začela s 6 mesecem in je do 8 vse ven pljuvala, potem pa je nekako začela jest. Zdaj pa je kar se tiče hrane zelo ješča in res čisto nič zbirčna. Je tudi zelje, fižol in podobne zadeve. Se pa jaz uvajanja goste hrane prav nič veselim. Se mi zdi prav nobel zdaj, ko ne rabim na uro gledat kaj bom kuhala, kdaj in kje. Pa tok lepe stene imamo spet v kuhinji....user posted image user posted image . Preden smo prebelili, je bil gor korenček, pa špinača, pa borovnice....ker Ajda je pri hrani zelo rada naradila takšen dolg brrrrrrrrrrrrruser posted image .

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
9.1.2011 10:20:05   
Jinx
IZVIRNO SPOROČILO: tannya

ker Ajda je pri hrani zelo rada naradila takšen dolg brrrrrrrrrrrrruser posted image .

user posted image user posted image user posted image

I Am One Of God's Mistakes

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
9.1.2011 10:34:12   
Jinx
Mi smo imeli pa danes katastrofalno noč user posted image Sicer Brina že nekaj noči ne spi kot ponavadi, ampak danes je bil pa vrhunec. Spat je šla okrog pol devetih in je prvo rundo spala do enih, potem pa je jedla še ob treh, malo pred šesto in ob pol devetih user posted image Vmes se je zelo jokala v spanju in sem ji na pol ure hodila popravljat dudo. Očitno jo full napenja in ves čas nekaj prdka v spanju, ker je zadnjič kakala v petek sredi dneva, prej pa je ponavadi vsaj 5x na dan. Ima katera kakšno idejo, kako ji lahko pomagam?

I Am One Of God's Mistakes

(odgovor članu Jinx)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
9.1.2011 10:57:30   
tannya
Jinx: punce pravijo, da pomagajo Bio Gaja kapljice, da se fajn pokakajo. Pa masaža tudi pomaga. Sem se pa prav fajn nasmejala, ko si napisala, da je bila noč katastrofalnauser posted image user posted image user posted image .Pri nas taka noč šteje za prespano in super, ko bi jih le več bilouser posted image

(odgovor članu Jinx)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
   [Brisano sporočilo]
9.1.2011 10:59:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jinx)
  Neposredna povezava do sporočila: 4458
9.1.2011 11:43:55   
archie
Zakaj bo zakomplicirano za kuhat? Če so lahko na štedilniku 3je lonci za naju, bo pa še eden, kjer se bo kuhal korenček za Tejo. Ali pa krompir. Ali pa bučke. A si jaz to slučajno narobe predstavljam? Ali pa ji naribaš jabolko in to je to. Ali pa ji skuhaš kompot iz jabolk in ji ga daš. Saj mogoče imam jaz to čisto napačne predstave, kako se uvaja... user posted image

Ja, ja, Teja tudi zadnje čase ne spi več celo noč. Se zbudi okoli 5h. Pa sploh ni hudo lačna. Ampak po 30min budnosti že spi do 8h user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
9.1.2011 12:42:27   
benika
Zakaj bo zakomplicirano za kuhat? Če so lahko na štedilniku 3je lonci za naju, bo pa še eden, kjer se bo kuhal korenček za Tejo. Ali pa krompir. Ali pa bučke. A si jaz to slučajno narobe predstavljam? Ali pa ji naribaš jabolko in to je to. Ali pa ji skuhaš kompot iz jabolk in ji ga daš. Saj mogoče imam jaz to čisto napačne predstave, kako se uvaja..

Sej nobena ne misli komplicirano v smislu kuhanja. Ko začneš z GH si vezan na štedilnik. Moraš skuhat, otroka posadit v stolček, ga nafutrat, preoblečt, vse pospravit, pomit...s flaško ali joško je pa stvar bolj simpl. Ga priklopiš in je zadeva ocvrta. Ni se potrebno sekirat a je otrok dovolj pojedel, a je vredu kuhano ali sploh bo je del...ja GH prinaša svoje radostiuser posted image user posted image user posted image user posted image Jaz se uvajanja ne veselim.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
   [Brisano sporočilo]
9.1.2011 13:26:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4461
9.1.2011 13:49:41   
tannya
Pa mene je totalno ob živce spravljalo, ko kdaj sploh ni hotela pojest obroka in nisem vedela, kaj ji naj potem dam, še enkrat skuham, kakšen frutek vzamem...nisem pa tip človeka, ki cel dan za štedilnikom stoji. Pa da ne govorim o tem, da sploh nisem statična, ampak vedno nekje v gibanju. Sicer pa tako kot pravi Almera, potem ,ko že več kaj jedo, je lažje.

Neposredna povezava do sporočila: 4462
9.1.2011 13:54:51   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: Almera

Archie - saj samo kuhanje ni problematično, ampak sama logistika. Ti za vaju kuhaš 1x in jesta ko pač jesta. Ta malčki pa jejo tudi kasneje na 3 ure in ti itak zmanjka idej kaj jim dat, sploh dokler si omejen z živili. Pa če greš na daljši sprehod ali kofetkanje, moraš vedeti kdaj boš nazaj, ali boš s seboj jemal hrano, ali boš doma pravočasno, itd
Potem po enem 8m je spet OK, ko že jejo večino stvari

Saj pa od začetka mu ne daješ vseh obrokov GH... Tisti obrokec (od začetka) pa mu lahko daš doma. user posted image
Moje mnenje: vsaka naj sama presodi kaj in kako bo s svojim otročkom. Je pa res, da so nekateri komaj prikorakali do 3 m, nekateri pa so že krepko čez 4 mesece stari. Je pa tudi res, da je veliko bolj preprosto, nosit samo flaško ali zizo s sabo. user posted image  Ne razumem zakaj nekatere tak hitijo z naslednjim koraki pri otročkih. Pa saj ni samo GH tista. Kaj vse delajo ženske s svojimi dojenčki...user posted image  Ampak to je njihova stvar in naj počnejo kaj želijo. Če ocenijo, da njihov dojenček zmore prehod na GH pol naj, če mislijo, da zmore (skoraj) samostojno sedeti, pol ga naj dajo sedet, itd... Grajanje je brezpredmetno, ker bo vsaka po svoje naredila, verjamem pa, da nasveti so pa dobrodošli - vsaj za nas prvorodke.user posted image  Bi bilo lepše slišet - jaz tega še ne bi, ker... Ne pa takoj napadanje... Pa napada se skoz ene in iste. Če pa "kera" naredi kako drugo neumnost pa se nič ne kometira...user posted image  Nič bit enostranske. Če velja graja za eno naj velja za vse. user posted image  

PA BREZ ZAMERE

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

Neposredna povezava do sporočila: 4463
9.1.2011 14:06:23   
Izabelina
a so naši user posted image še vedno premajhni za v bazen?

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 4464
9.1.2011 14:51:01   
benika

IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

Bi bilo lepše slišet - jaz tega še ne bi, ker...

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
9.1.2011 16:30:16   
lumpa6
danuser posted image

ja voda, zakon, ste me sponle moram fredou obroč še kupit, da gremo do term snovik za par urc se namakat, seda so itak že dovol stariuser posted image , plavanje je itak zakon

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
9.1.2011 16:33:18   
Lenca78
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6

danuser posted image

ja voda, zakon, ste me sponle moram fredou obroč še kupit, da gremo do term snovik za par urc se namakat, seda so itak že dovol stariuser posted image , plavanje je itak zakon

Midve greva z vami a lohka a lohka user posted image

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4467
9.1.2011 16:34:27   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: benika

bravo benika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
9.1.2011 16:35:52   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: Lenca78

IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6

danuser posted image

Midve greva z vami a lohka a lohka user posted image

ja bomo imeli srečanje kar na bazenčkih, sam glih študiram aje dost sam una plavalna plenička, ali bi blo bolje uno neopren oblekco s kratkimi rokavi nabaut, kaj menite punceuser posted image

(odgovor članu Lenca78)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
9.1.2011 17:22:38   
archie
ko sem se jaz zanimala za plavalni tečaj, piše da sprejemajo dojenčke od 4 meseca naprej. In na njihovi spletni strani piše, da imajo tako mladi neopren oblekico. In da na začetku traja plavanje 15-20 min, potem se pa podaljšuje. Mene še vedno mika ta tečaj, samo se začne zdele januarja... Upam, da bo kasneje še kakšen termin. 

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4470
9.1.2011 17:28:48   
Katalenca
Mnenja glede kopanja teh naših 3-4 mesečnih dojenčkov so različna. Jaz našega pri starosti 3. mesece nisem kopala v bazenu oz niti namakala pa smo bili tri dni v toplicah. Ima namreč bolj suho kožo in take lišaje po nogah in ramenih.
Da bi še pa kakšne glivice staknil v vodi, ki ni verjetno najbolj čista in še klorirana. Saj še bo dovolj priložnosti kasneje.

Sicer pa nisem še nobenega otroka vidla v neopren obleki na bazenu, vedno v teh kopalnih pleničkah.
lp

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
9.1.2011 17:50:23   
khurde

user posted image user posted image user posted image  faca

tečaji plavanja... neopren so samo hlačke, ni ravno v potapljaški obleki (hec!), jih pa na tečajih večinoma tudi izposojajo, tudi fajn se pripnejo na fredov obroč. je pa običajno voda za tečaj (odvisno sicer kje se izvaja, ponekod bazeni niso javno dostopni, so pa za tečaje in terapije, npr. cirius kamnik) manj klorirana in dojenčki imajo velikokrat prvi po menjavi vode vstop vanjo, tko da grejo v bolj čisto in "neuporabljeno". kot rečeno, odvisno kje se tečaj izvaja, se je dobro prej pozanimat.

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4472
9.1.2011 18:42:00   
Anonimen
ah glede uvajanja bo vsaka naredila kakor ji bo najbolj ustrezalo, je pa tako, da so priporočila zelo različna. nekateri pediatri rečejo že pri 3.mesecih naj se da poskusiti (s čimer se nikakor ne strinjam, da ne bo pomote!) nekateri pravijo pri 4., nekaj pa šele pri 6. potem pa vedi kako ravnati - pač gledaš otroka in če se ti zdi pripravljen mu daš poskusiti, itak če vidiš, da pljuva ven, da ne zna pogoltniti, da.... mu nekaj časa ne ponujaš več ali kako user posted image  mislim, da nas je večino tu toliko normalnih, da mu tlačile v usta ne bomo no... pa ni važno koliko je otrok star.
se mi pa uvajanje z logističnega vidika sploh ne zdi problematično, ker če se ne motim itak pri enem obroku daš "poskusiti" neko živilo ane? ne pri vsakem? ali sem jaz to narobe zastavila user posted image  no ker pri nas je potem tako, da ima obrok itak okoli 12:30 in mu pač pred dojenjem dam še eno žličko korenčka. sem pa včeraj tudi pričakovala pljuvanje in vse oranžno okoli otroka ampak je res lepo pojedel in mi potem še prav kazal da bi še user posted image  ni po meni (hvalaaaaa boguuuuu), meni ni hrana šla po grlu ko sem bila otrok user posted image

je pa res, da je lepo prebrati kakšno mnenje, ki ni takoj napadanje. se mi zdi, da je zadnje čase res veliko manj kregarije na forumu (ah, 100% se bo zdaj nekaj zgodilo ane? nazadnje ko se je to napisalo je bil še isti dan fajt).

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 4473
9.1.2011 18:43:19   
NiNiBo
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

user posted image user posted image user posted image  faca

tečaji plavanja... neopren so samo hlačke, ni ravno v potapljaški obleki (hec!), jih pa na tečajih večinoma tudi izposojajo, tudi fajn se pripnejo na fredov obroč. je pa običajno voda za tečaj (odvisno sicer kje se izvaja, ponekod bazeni niso javno dostopni, so pa za tečaje in terapije, npr. cirius kamnik) manj klorirana in dojenčki imajo velikokrat prvi po menjavi vode vstop vanjo, tko da grejo v bolj čisto in "neuporabljeno". kot rečeno, odvisno kje se tečaj izvaja, se je dobro prej pozanimat.

A to za Kamnik velja?

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
9.1.2011 19:25:38   
archie
jaz sem gledala tole:
http://www.kad.si/babyswim/index.php

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

IME ZA PUNČKO
gugla

Katero ime za punčko bi izbrali?

Tara (20%)

Neli (15%)

Mishel (5%)

Lori (5%)

Zala (56%)

Število vseh glasov: 342

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!