živa
|
Hoj! glede igrač in cvrlinkanja bom raje drugič pisala, ker bo to cel roman; čvergi pri nas je tako trmast, da me prav glava boli, ko začne s sireno zaradi vsakega mojega "ne" ali "pozneje". Zdaj bi vam rada povedala, kako sem preživela sveti večer. Danes mi je že smešno, sem namreč že čisto obupala . Ko se je mezinček popoldne zbudil, je imel namreč 40 stopinj v ritki. Pa sem ga raje peljala k zdravniku ,da ne bi spet med prazniki letali k dežurnemu. Seveda naša zdravnica popoldne ni delala in sem morala v Šiško. Ko sem prišla tja, ok. 17h, je bila noter neka mamica, ki je zdravstveno izkaznico oddala ob 13h !!! Na srečo sva prišla na vrsto že po dobri uri. Malemu je prijel paracetamol in je bil živahen kot hudiček, meni pa je dragi iz avta brez moje vednosti pospravil previjalno torbo s pleničko in dudo in slinčkom. In tako sem malega animirala in crkljala, dokler nisva prišla na vrsto. Pljuča v redu, saturacija v redu, dihanje v redu, grlo v redu, ušesa v redu, mali živ kot poper; skratka, ko da mu nič ni! Dala mu je pregledati kri in vodo, ampak seveda se ni polulal, izvidi krvi pa so bili zelo slabi. Pa mi reče, ali mi lahko da kar napotnico za infekcijsko, da tam ugotovijo, kaj je z njim, ker v Šiški gredo zdaj domov . Sem si kar predstavljala, kako božični večer preživim v bolnicah namesto ob dobri večerji. No, pa mi je ponudila, da grem lahko na Metelkovo, in sem bila seveda raje za to kot za infekcijsko. Tam me čudno gledajo, zakaj vendar me niso v Šiški do konca pregledali, ampak me vzmejo. Naredijo test za streptokok, ker sem jaz na antibiotikih zaradi streptokokne angine - kar je vedela že zdravnica v Šiški. Seveda je bil test pozitiven, mali je dobil Ospen in do 21h sva bila že doma. Nesto da bi si vzela 5 minut za ta test, bi naju ona raje poslala na infkecijsko !!! Moj današnji dan je mnogo boljši . Malčki so bili veseli daril, jaz sem šla dopoldne nazaj spat, mezinček je skoraj brez vročine, pa še tašča je kuhala . Upam, da imate bolj mirne praznike kot mi . Lp, živa
|