Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda IZVIRNO SPOROČILO: Bethany IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda ... Eno ? - kako so kaj vaši malčki trmasti? Dario če npr. se noče it preobleči, umiti, itd. se vrže na tla in močno upira, sama ga še komaj dvignem v tem položaju In zadnje čase je tako nagajiv, mu 10_x_ rečem, da ne sme tolči po laptopu, on pa kar vztraja...Če mu kaj ni prav in ga dvignem v naročje, me pa ali pocuka ali pa celo udari po obrazu oz. kamor mu roka prileti. Jaz ga odločno primem za roko in mu rečem, da se to ne počne... TRMA... čist normalno za to starost. Pripenjam eno lahko branje, ki je mene mal potolažilo nad Elininimi izpadi, pa kako odreagirati: http://www.suite101.com/content/surviving-the-terrible-twos-a3949 in http://www.suite101.com/content/coping-with-terrible-twos-a272342 (sta podobna članka) Hehe, vem, da je čisto normalno za to starost in predvidevam, da najhuje šele prihaja kar se trme tiče. Hvala za linka, sem na hitro preletela, ker za pozornješe branje sem preveč in možgančke že tako preveč utrujam s 500 stranmi debelo bukvo iz ruske avantgarde aaah, saj vem, da veš Je pa fino tudi vedet (kar jaz recimo nisem, dokler nisem prebrala kaj na to temo), zakaj sploh nastopi to obdobje, ki traja nekje do tretjega leta, in pa seveda, kako najbolj pametno odreagirat in to prenašat. To je pa fino razloženo v teh člankih, pa tudi v vsaki novodobni knjigi o vzgoji... Sej, ko pride do takega izbruha, je zelo težko ohranit mirne živce, posebno, če je za tabo težak in stresn dan, pa še vedno so čustva vpletena, ampak z malo truda kar gre. pa tudi partnerjeva podpora je zelo pomembna, ane. Zelo fina knjiga o vzgoji otrok je tud Znanost o vzgoji, ko pa to prebereš, ti je pa jasno, zakaj so otroci takšni kot so. Pa še en ameriški pedagog, se zdele ne spomnim imena, je pa napisal knjigo The happiest baby on the block in The happiest toddler on the block (poguglajte malo ), je tak fajn rekel, ko je opisal otroke (do petega leta) kot pračloveke s povsem naravnimi in primitivnimi nagoni, vloga staršev pa je, da otroke socializiramo. In res, če mal pogledaš obnašanje naših malčkov, je res tako, kot da bi gledal kakega jamskega človeka, sam da so bolj šikani pa bolj jih razumemo, hehehe... Skratka, tole obdobje, ki pride, bo zelo pestro in preizkuševalno in samo od nas je odvisno, kakšen bo otrok, ko odraste... A ni to kar malo zastrašujoče??? Da je vse odvisno od nas? Uf... mah... sem zafilozofirala, hehe. Se vidi, da rabim mal poživitve med delom, ki je včasih že zelo monotono.
|