|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
5.1.2011 12:34:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

joj mene pa muči tole starševsko nadomestilouser posted image user posted image ,ne vem če se mi splača zaposliti kot gospodinjska pomočnica saj sem bila zaposlena 9 mesecev in sedaj nič ne dobivam, sem pa bila v zadnjih 3 letih zaposlena 15 mesecev.....in študiram kolikšna je razlika če se zaposlimuser posted image  če je za 20-30 eur več, mi je brez vezeuser posted image  a pozna katera takšen primer oz, je sama v taki situaciji???
Pa če me kdo zaposli a ima kaj posebnih obveznosti glede davka??

Ja meni je pred cca 3 leti razlagala sestrična. Dejansko se ti ne splača, ker maš ful stroškov. Pa še zaposlena moraš biti, če sem prav zastopila po novem zakonu, več mesecev kot včas, da ti priznajo. Dobro prekalkoliraj, ona je dejansko dobivala isto vsoto skor nekaj € več. Ker si moraš plačevati zavarovanja, potem za pokojninsko,.... Jaz sem tudi razmišljala, pa sve na uč z mamo ugotovili, da nama nebi zneslo pa tudi, da se ne splača. Vem, da sestrična je zato naredila, ker sociale ni mogla dobivat in je rekla, da se je samo zato za tisti čas zaposlila. Dejansko moraš pretehtati, kako pa kaj, pa kaj ti pa kaj ti ne pripada.

Obužujem tehnologija tega gsmja, ker sem lahko na poti pa berem na maile in vse. Tule si preberi, zelo dobro napisala, da ne bom še enkrat ti vse spisala http://www.ringaraja.net/forum/m_1714705/mpage_1/key_/tm.htm#1714705

Mene je vse skupi minilo ko sem začela tole seštevat (plačevat moraš plačo, osnovno zavarovanje, dodatno zavarovanje, dohodnino.....)

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 5.1.2011 12:41:40 >

(odgovor članu Tisia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4001
5.1.2011 12:38:17   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

joj mene pa muči tole starševsko nadomestilouser posted image user posted image ,ne vem če se mi splača zaposliti kot gospodinjska pomočnica saj sem bila zaposlena 9 mesecev in sedaj nič ne dobivam, sem pa bila v zadnjih 3 letih zaposlena 15 mesecev.....in študiram kolikšna je razlika če se zaposlimuser posted image  če je za 20-30 eur več, mi je brez vezeuser posted image  a pozna katera takšen primer oz, je sama v taki situaciji???

Ja meni je pred cca 3 leti razlagala sestrična. Dejansko se ti ne splača, ker maš ful stroškov. Pa še zaposlena moraš biti, če sem prav zastopila po novem zakonu, več mesecev kot včas, da ti priznajo. Dobro prekalkoliraj, ona je dejansko dobivala isto vsoto skor nekaj € več. Ker si moraš plačevati zavarovanja, potem za pokojninsko,.... Jaz sem tudi razmišljala, pa sve na uč z mamo ugotovili, da nama nebi zneslo pa tudi, da se ne splača. Vem, da sestrična je zato naredila, ker sociale ni mogla dobivat in je rekla, da se je samo zato za tisti čas zaposlila. Dejansko moraš pretehtati, kako pa kaj, pa kaj ti pa kaj ti ne pripada.

kaj socialno pa porodnisko lahk skup dobivas al kak?? joj ena mi je pravlda, da dobi 800 € pa mi ni jasno kak pa kaj.. no nek pozresnes na kes nisem, ampak teh 180 €pa se mi vseeno zdi malo malo :S

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4002
5.1.2011 12:40:06   
tanjusi
mnja jaz mam po zadnih meritvah glih od 1.3 do 14. 3 :) kr nekaj no :/
pol mam na eni sliki od UZ slikano debelo crevo od dujencka?? kr nekaj... se vidi, ko sem sla sama, in so mi to povedali sem bla tolk sokirana da sem pozabla vprasat kaj je to? moja g. pa je rekla, da nic ni! joj Naslednic sem mojemu zabicala, da ce ne gre z mano jih bo fasal. Ker jaz ko sem cist aut, pol pozabim na vse! in sem cist zmedena, da je vsaj nekdo se pri pravi :)

biljana I ce bi ti znala kak svetovat, bi ti z veseljem! se sama nvem kak bi zmrdala da bi kaj vec dubla ker telih 180 al kok je je cist mimo no?

Lej te berem pa vidim, da si cela prestrašena ...Moja prijateljica, je v 37. tednu šla na zunanji obrat v porodnišnico... tam pa panika, da je dete premalo in take , mislim da je imela pod 2kg , v 37. tednu ,pa ni njena gin. nikoli rekla da bi blo kaj narobe. NO pa so jo obdržali v bolnici , naj ne bi dovolj dobivala preko posteljice. V bolnici so jo potem dnevno spremljali in je rodila sicer z carskim rezom nekaj dni pred rokom , mislim da z okrog 2500 kg , pač bolj mala, pa vse ok z njo...zdaj po treh mesecih pa tako bolje da ne govorim kaka šefica je že user posted image user posted image ... aJA pa Pušenjak je enkrat rekel , da kako bi pa blo če bi bli vsi dojenčki enaki , da bi bli taki kot makarončki...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 4003
5.1.2011 12:44:08   
Anonimen
800€ si je mogla zeloooo visoke prispevke plačevat!!! Pa še nekaj, dohotke bodo šteli od obeh vedno, preberi si tisti link. So ženske iz prakse napisale, kaj je res in kaj ne. Vem, da sestrična mi je že takrat in zdej rekla, da se ne splača, preveč odhodkov, da ti ne pokrije vse skupaj.

Na grobo rečeno je potem, za to plačo državi in vse prispevke,... dajala 350€. Uff, kako ji je finančno zneslo.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 5.1.2011 12:52:15 >

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4004
5.1.2011 12:53:22   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Obužujem tehnologija tega gsmja, ker sem lahko na poti pa berem na maile in vse. Tule si preberi, zelo dobro napisala, da ne bom še enkrat ti vse spisala http://www.ringaraja.net/forum/m_1714705/mpage_1/key_/tm.htm#1714705

Mene je vse skupi minilo ko sem začela tole seštevat (plačevat moraš plačo, osnovno zavarovanje, dodatno zavarovanje, dohodnino.....)

jaz sem zaposlena bila do sept.2010 pa sedaj 4 mesece nič sem na zavodu ampak ne dobivam nič nadomestila,pa bi se prijavla sam za 5 dni ker je cca.13 eur/dan za prispevke ampak ne vem če je v veliko breme nekomu ki me bo prijavil...
bom pa dobivala st.nadomestilo v višini 55% min.plače +2% za vsak mesec več..jaz imam pa 15 mes. v 3 letih in mi ni jasno je to 61% min.plače ali 85% user posted image user posted image  ker če je 85% mi je razlika za 30 eur z porodniško, saj sem imela osnovno plačo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4005
5.1.2011 13:01:10   
Anonimen
Tukaj je zelo lepo napisano tudi, zakaj se ti ne splača, ker tudi če se zaposliš za 3 mesece, se ti to zdeli na 12 mesecev, dobiš še nižje kot študentka, ki sobi starševsko nadomestilo. http://med.over.net/forum5/read.php?151,4490114,4490177

http://www.ringaraja.net/forum/m_3936480/mpage_1/key_/tm.htm#3938916

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4006
5.1.2011 13:02:59   
prvičmami
Biljana - zaposlena moreš biti en dan preden začneš porodniško, tk da pohiti, in potem namesto tega nadomestila dobiš porodniško nadomestilo. Al se ti splača to nardit al ne je pa odvisno od tega kdaj si bila zaposlena oz kdaj si prenehala bit. Ker začneš porodniško v januarju izračunaš povprečje tvojih plač v prejšnjem letu, za mesece v katerih nisi dobivala plače (ali nadomestila za brezposelnost ali porodniške - niso bili plačani pripspevki) pa vzameš minimalno plačo v RS (poglej na net koliko točno znaša). Tako si zračunaš koliko boš/bi imela porodniške, kolk boš dobivala nadomestila pa najbrž že veš... Js mam srečo da mi pripada porodniška, ker še prejemam nadomestilo za brezposelnost 3 mesece, če bi pa rodila 2 meseca kasnej bi pa vsekakor odprla sp ker bi se mi poznalo nekje 500€ na mesec.  Če odpreš sp maš nekje 400€ stroškov ker moreš nek poseben račun na banki odpret pa e bančništvo met za podjetnike in še kup drugih bedarij plačaš tud če jih ne rabiš....ti stroški so, drugih stroškov pa ti ne boš mela ker ti vse prispevke plačuje sociala ker boš v porodniški in si tudi plače ni treba izplačevat!
Drugač pa js sem si glih pripravla na kup stvari za v porodnišnico  - os kozmetiko, eno brisačo za vsak slučaj pa krokse, modrček in blazinice za dojit pa listek da morem vzet še telefon, denarnico z dokumenti, materinsko in fotoaparat. user posted image A sem še kj pomembnega pozabla? Cote za domu mi bo moj pol prinesu - odvisno kaj bom mela takrat opranouser posted image , za user posted image ma pa tud že pripravljeno torbo, tk da jo sam še pripelje. Zdj pa mal še naj počaka, če bo pa kak teden prej pa ne bom nč jeznauser posted image Dans ponoč ko spet nisem mogla spat, se je še ona zbudila in brcala sem si mislila ko bi bla vsaj že vzuni, bi mela kj za delat če že spat ne moremuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4007
5.1.2011 13:09:21   
Anonimen
Problem je, ker moraš paziti, da nimata isti priimek, potem pa moraš še dajatve zaračunat in davke, ki so tvoj strošek. Dejansko izpolni v tabelico, če bi si nakazovala nekaj dni minimalno, samo mislim, da ne boš pridobila več k 20€, dala boš pa ful več.

Če se ti skoraj ne splača s.p. odpreti, sicer maš odprto v enem dnevu.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 5.1.2011 13:11:04 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4008
5.1.2011 13:10:02   
prvičmami
Aja pa še eno vprašanje... pri osebni kozmetiki je napisan šampon, sicer sem enga malega za 1x uporabo spakirala, ampak a si kera v P pere glavo? Nevem js si mislim da bom že počakala do domauser posted image

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 4009
5.1.2011 13:12:48   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Aja pa še eno vprašanje... pri osebni kozmetiki je napisan šampon, sicer sem enga malega za 1x uporabo spakirala, ampak a si kera v P pere glavo? Nevem js si mislim da bom že počakala do domauser posted image

Jaz bom vzela, za enkratno. Sicer poznam dekleta, ki so si prale lase. Odvisno je kok bom mela mastne, če ful bom prala glavo, drgač si bom vso lasišče ščohala.

Neposredna povezava do sporočila: 4010
5.1.2011 13:12:56   
prvičmami
Pilotgirl davkov in dajatev v njenem primeru ne bo, ker jih bo plačala socialna (oz bo plačala sam za pol mesca do nastopa porodniške to pa ne znese skor nič). V večini primerov se ta zaposlitev res ne splača ve,č ker se vzame povprečje 12 mesecev vendar v njenem primeru mislim da ko si bo zračunala se bo splačalo ker je bla itak 9 mesecev zaposlena, če pa ne bi bla pa res ni računice...

Neposredna povezava do sporočila: 4011
5.1.2011 13:19:20   
Akilene
šampon - po mojem ja, za vsak slučaj, ne veš, kako dolgo boš notri (lahko ti pa kdo naknadno prinese). Upam, da si mi ne bo treba prat, ker imam dolge lase in traja kar nekaj časa in ne bi rada preveč obremenjevala drugih mamic, da bi pazile na moje dete. Ok, če bova s tanjusi skupaj se bova že zmenile , a ne , tanjusiuser posted image ?

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

Neposredna povezava do sporočila: 4012
5.1.2011 13:25:56   
tanjusi
. Ok, če bova s tanjusi skupaj se bova že zmenile , a ne , tanjusi ?

Kamotuser posted image user posted image , kdaj že mamo termin ? Tam okoli polne lune v februarju a ne?user posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 4013
5.1.2011 13:44:56   
kiara24
No evo od zjutraj pa do sedaj sem bila v Kr in čakala za vse preglede... no vmes sem bila eno uro in pol frej.

Vse je ok, G me je kar božal po trbuhu in govoril joj kako lep buši.... pa tke scene sem kar gledala kaj mu je sedaj, voda je sedaj tudi ok. Rekel mi je edin da sem se preč zredila in to pazi beri dalje 2 kg v 4T je preveč. V gl. naslednji pregled imam 20.1.

Pa še zmenila sem se za ultivo za vsak slučaj, bomo videli kako in kaj bo potekal porod pol se bom pa odločila.

Meta21- joj ko sem tole brala sem še jaz jokala zraven mi je prav hudo in upam, da se odnosi med vama uredijo. Držim pesti.

Cukica- mislim da se izračun dela od zadnji plač...ne vem pa točno ali treha li 12tih..... moj je dobil bolj plačano kot pa če bi delal.

Pranje cunjic- vse skupaj dam prat nnič ne ločujem, pisane so zame pisane.... tako da prala sem jih pa vedno na 30 pol pa v sušilca. Drugače gredo pa vsi fleki in pa trdovratne packe stran z Ariel Proffesional, to je najboljši prašek kar jih obstaja in gre res ful dol (floki, blato, trava, kemika, fleki od jagod, borovnic....). Ta je meni zakon ga daš na madež in daš prat in flekca ni več.

Tayla- midva sva šla tudi gledat ta film včeraj pa mi je bil kul. Sva se kar nasmejala.

Akilene- no ravno zato sem se jaz sedaj ustrigla da ne bom imela pol teh problemov s pranjem las in sušenjem.....

Grem mal na kavč noge gor držat so malo zatečene.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4014
5.1.2011 13:51:28   
Akilene
kiara24 - ja, očitno imava enako strogega ginekologa, vsaj glede kilogramov...mene je vedno strah, kaj bo pokazala tehtnica.

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 4015
5.1.2011 14:01:36   
little*miss
kak ste nesramne..saj pa država ni tako skopauser posted image user posted image 195,56 evra je starševski dodatek, ne pa 180 kot se ve pogovarjate..user posted image

Jaz sem si v porodnišnici umivala lase enkrat, ker sem res imela mastne že (čist odvisno kolko zašvicaš pri porodu user posted image )

glede kg..pri meni je vsaki mesec okrog 2+, pa mi noben nič ne reče user posted image Spet ima vsak svojo merilo..

Čakam, da pride moj domov da lahko gremo jest. Sem naredila zrezke v gobovi omaki in pire krompir. Njamsi user posted image Edino sladico neko bi jedla, pa nevem kaj naj naredim user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil little*miss -- 5.1.2011 14:02:29 >

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 4016
5.1.2011 14:04:11   
prvičmami
Dans se mi pa nč ne da, kr skoz tu visim user posted image Ti G so res mal user posted image glede kg, vsi kr neki težijo...moja tud pravi maximalno pol kg na tedenuser posted image Pa po eni strani še dober da nas kdo nazaj drži, če bi nas hvalili bi še več pridelaleuser posted image Komii čakam pregled da vidim pikico, sam je še 6 dni do takratuser posted image , pa zdj je sploh prvič da ga mam po 3 tednih, prej sem skoz mela na 5 tednov. Bo pa po moje dolgo trajal ker se bom testirala za streptokok, pa pokomentirat more rezultate ker sem dala vodo pa kri, pa UZ mi je še oblubla ker zadnjič ni mogla slikice nardit pa še ctg mam, a je še kj možno?user posted image  

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 4017
5.1.2011 14:17:11   
Anonimen
Meni se zdi, da so vsi G ratali nataknjeni na kg. Sej pravim, moja ma prav diete spisane in če se preveč dekleta zredijo kar talat začne. Če maš pa že tko preveč kilc, to maš pa pr prvem pregledu nastrojanje in kako pojdi k psihiatru pa v skupine za hujšanje. Jaz sem se počutila, da sem na shujševalno pršla ne pa na prvi pregled in moj fižolček pogledat. Mene je kar vse obsodila, kaj vse bom mela, pa kok bom rizična bla bla. Pol pa zdej, ki vidi da hujšam zaradi ščitnice pa da mam prenizek cuker, pa tiho lepo. Pritisk pa idealen, včas celo nizek. Pol mam pa to foro, sestra pravi, da preveč kg grem dol, pa me je vprašala a hujšaš, sem rekla ne, je rekla, ščitnica kriva. Moja G pa vsa blažena, ja pridni. Jaz pa na dneve tko švoh, pa aritmija, da sem prepričana, da me ščitnica daje, sam me čekira na 3 mesece, upam, da bomo zdržali na meji tudi po dojenju, drugače ne bom smela dojit.
Skratka, nikoli ni ok. Vidim pa da so obsedeni G s težam.
Poznam dekleta, ko so se zredile 20-25 kg, pa niso se prenazirale, pač tko odreagira telo, da bolj skladišči, se je naravni proces to. Pa še voda zastaja,... No so vse shujšale ene na isto težo ene celo nižjo,... tako da ne se obremenjevat, je pa pritisk, ker G poslušaš.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 5.1.2011 14:18:59 >

Neposredna povezava do sporočila: 4018
5.1.2011 14:30:46   
tamy82
Mah glede teh kg v nosečnosti res ni nobenih pravil koliko je fajn, da se zrediš ... ne vem, ful je res odvisno od posameznice. Bodo dve lahko popolna isto jedle, isto migale in mele različno težo ... tako da res ne vem zakaj morajo G težit s tem, če je še v mejah normale ... user posted image Naj raje drugo delo malo bolj temeljito opravijo user posted image
Tako da punce same pazite nase in kar se pripomb o kg tiče - skozi eno uho noter, skozi drugo ven, pa bo user posted image Sej sam najbolj vidiš ali si ok ali ne.

biljana to glede zaposlitve ti ne bom pametovala, ker je ful nekih čudnih for, da je vsak primer skoraj edinstven. Provaj si res izračunat kakšno bi mela porodniško če si nič ne plačaš in kakšno če si plačaš v neki razumni meji.
Meni vem da se ne bi splačalo, da bi se navidezno zaposlila (da ne bi mela več statusa), ker bi morala kar precej plačevat in potem ne bi dobila ne vem koliko več. Se je pa od svaka žena zaposlila v njegovi firmi zdej ko je user posted image , je bila tudi ona prej zaposlena kar nekaj časa. Tako da njej se očitno splača tole ...

Šampon gre pri meni obvezno z mano v P, ker si na vsaka dva dni umijem lase in sem vsa živčna, če mam mastne user posted image Še dobro, da mam zdej krajše lase in mi to ne vzame dosti časa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4019
5.1.2011 14:39:24   
meta21

Drugač pa js sem si glih pripravla na kup stvari za v porodnišnico  - os kozmetiko, eno brisačo za vsak slučaj pa krokse, modrček in blazinice za dojit pa listek da morem vzet še telefon, denarnico z dokumenti, materinsko in fotoaparat. user posted image A sem še kj pomembnega pozabla?

Jaz bom vzela še dudo, rokavičke, da se ne popraska in nogavičke oz. copatke pa nekaj za v usta dat, ker če rodiš zvečer boš jedla šele zjutraj, steklenico vode, potrdilo, da je oče opravil tečaj in potrdilo o plačani prisotnosti, poročni list. Pa pri telefonu je fajn vzet še polnilec in če si zmrznjene sorte še nogavice zase.

Neposredna povezava do sporočila: 4020
5.1.2011 14:41:34   
meta21

Jah odvisno kdaj te preseneti. Lahko, da boš glih planirala pranje glave pa boš mogla it, pol še fan zašvicaš med porodom pol si pa še vsaj 3 dni tam. Sicer ti ga pa lahko pol mož prinese

Neposredna povezava do sporočila: 4021
5.1.2011 14:46:44   
meta21
Ja, midva se še kar pogovarjava (no trenutno ne, ker je v službi) ampak dokler je ob meni je vse ok, ko sem pa sama doma, on je pa v službi skupaj z njo, se mi pa meša. Pa še verjetno se pogovarjata o tem, kako sem reagirala, ker pravi da se odlično razumeta. Fora je v tem, da verjamem, da nič nimata (fizično) ampak njunega prijateljstva tudi ne morem sprejet. A ni zanimivo? Če bi imel enak prijateljski odnos z moškim me pa ne bi nič motilo ... Komaj čakam, da gre delat v drugo enoto. Bomo vidli, kako bo takrat

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4022
5.1.2011 15:07:54   
d´ori

Evo mene z današnjega pregleda. Sem bila najprej na CTG in nič ne dogaja. Dohtar mi je vzel bris za streptokok in čez en teden bodo že izvidi. Drugače pa je ustje še nezrelo (kar je prav ta te tedne) glavca videt ok, plodovnica in posteljica pa tudi. Je pa rekel, da zdaj pa ni nobene panike več tudi če takoj rodim. Sem pa danes 36t 0/7 - torej še 4 tedne user posted image user posted image

Hm glede teže pa tudi mene moj G malo okrega, ker sem že krepko 20+ in bi se zdaj morala strogo mirkati. Ma se mi zdi, da ne bo šlo tako enostavno. Sicer si pa mislim še teh par tednov pa res ne bo panike tudi če se še nekoliko poredim.

Moj G pa mojega pikca sploh ne meri tako, da bi tudi lahko bil prelahek ali pretežek a očitno mu to ni pomembno. Kot rečeno vsak G ima svoje muhe a važno, da bo na koncu vse ok.

Za seznam imam naslednji pregled in CTG 19.1, če pa bi kaj dogajalo pa že čez en teden.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4023
5.1.2011 16:26:16   
Teyla
Živjo punce

Spomnile ste me za popkovnično kri. Mene niso še nič klicali, niti nisem ničesar dobila. Menda niso pozabili name? user posted image Če ne bo nič ta teden, jih bom mogla poklicat.

Čestitke vsem za dobro opravljene preglede. Tudi jaz sem s pregleda.
Kot kaže sem staknila vnetje in sem dobila mazilo in svečke. Izvidi so ok, samo hemoglobin se približuje spodnji meji (112 ga imam) in mi je za preventivo dala Fe žvečljive tablete. Sem eno že pojedla, gredo lažje dol kot pa tisti ogabni Mg. user posted image
Sem ji omenila srbečico in mi je takoj dala napotnico za preiskave za žolčne kisline. Upam, da bo vse ok. Je pa rekla, da je dobro da sem to omenila. Hvalabogu, da je G tak skrbna, me kar pomiri. Marsiakteri bi namreč samo zamahnil z roko in rekel "ah, saj to ni nič". user posted image

Naslednji pregled imam čez 2 tedna in sicer 19.1. je pa CTG. A če mi reče, da imam CTG, potem se ne morem nadejati pregleda pri G?

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4024
5.1.2011 16:46:06   
trsica
Hojla punce. A ste me kaj pogrešale? user posted image

Sem danes dobila comp, da grem mal v RL. :) Evo, sem v P in čakam, kaj se bodo zmenili. Al rodim al še malo počakamo.

V nedeljo zvečer sem začutila popadke na 10 minut, pa sem rekla, da se grem pokazat. Koneckoncev je to drugi porod in še dva sta. In so bili res. Pa MV dolg samo 1,5 cm. Pa reče nočna G, da načeloma pri teh tednih ne zaustavljajo poroda pri dvojčkih. No, jutranji G pa se je očitno odločil, da bodo vseeno zaustavljali.  Poleg tega imam še srbečico po celem telesu. So naredili jetrne teste in ugotovili, da imam povišane vrednosti. Glede na Pušenjaka, je to zelo nevarno, saj otrok lahko umre. Katastrofa. No, včeraj so se popadki ustavili in sem mislila, da grem danes domov. Pa mi zjutraj naredi še UZ in ugotovi, da je moj MV samo še 0,5 cm. In ostajam tu, najbrž do konca.
Ah....
Držite pesti, da bo vse ok. user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?