|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
30.12.2010 16:28:59   
rožica86
OJ!!!

Jaz sem s pregleda in iz shoppinga, pregled me je zarad kil prav nabediru... Kako se lahk človek v petih tednih zredi za skoraj 6 kg.... user posted image Pa častna, da sem prov gledala da nisem pojedla vsega kar mi je padlo pod roke... In seveda me je dala na obremenitveni test za sladkorno... Adijo pamet!

Dele grem k nečaku, k ma sladkorno mert sladkor v krvi, bom kuj preverila kako in kaj.

Vse iz okolice Domžal, dobimo se 5.1.2011 na Materinski šoli v ZD Domžale, komej čakam... Pripeljite še svoje fante in može, k je predavanje iz poroda, katere se morjo tisti ki bodo zraven gledali ali sodelovali, OBVEZNO udeležit...

Aja, še mal takih podatkov s pregleda; nosečnost se normalno razvijauser posted image user posted image , maternica je za mojih 27t/4d velika 26 cmuser posted image ... kar je super super... 

Naslednji pregled: 27.1.2011 s samoplačniškim UZjem, k jaz do marca ne bom zdržala- 60euruser posted image

Fajn bodte

< Sporočilo je popravil rožica86 -- 30.12.2010 16:30:23 >

ti vedno moj... jaz vedno tvoja... ljubezen vedno najina...

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 751
30.12.2010 17:20:55   
SaMaa
Živjo,

evo danes sem bila pri zdravniku, da sem dvignila bolniško za mesec december. Sedaj naj mi pa komisija podaljša bolniško še do 24.1., pa sem zmagala. Potem pa itak dopust user posted image

Drugače mi pa danes trebušček kar precej otrdeva, tako da grem sedajle spiti še en Magnesol in pa kar v vodoraven položaj na kavč.

Ali še katero muči nespečnost? Jz grem spat okol 21h, vendadr se ob 1h zbudim in ne morem več zaspat. Potem pa do 6h meditiram v postelji. Sem danes to omenila zdravnici in mi je predlagala, da naj se čimveč gibam na svežem zraku (četudi grem ob 22h na sprehod), pa zvečer čim dlje pokonci ostat. Ampak jaz res dlje kot do 21h ne zdržim, gibam pa se tudi ful, saj vsak dan prehodim vsaj 3-4km.

Kje boste za novo leto? Mi2 greva k mojim na večerjo, potem pa nazaj domov. Če bom zdržala (itak ne bom!) bom nazdravila, če ne bom pa kar prespala to novo leto.

Lep večer še naprej.

(odgovor članu rožica86)
Neposredna povezava do sporočila: 752
30.12.2010 19:11:25   
Akilene
rožica - upam, da bo vse OK, kilogrami pač letijo gor, je pa ja december..jaaaaaa....meni se zdi, da manj jem, kot pred nosečnostjo, kolikokrat grem lačna spatuser posted image , pa ne pomaga...če bo ta mesec spet 3kg+ bom v najboljšem primeru imela sadne dneve, v najslabšem pa me bo dal v bolnico.

(ne)spanje - mi je poznano...ležat grem približno ob 22h, v postelji bedim do 23, potem moram ob 1h lulat, pa potem še 1x ponavadi...vmes se zbujam, potim, imam nočne more, me boli v medenici ali križu, trdi rebuh, skratka katastrofa od spanja.  

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 753
30.12.2010 23:27:47   
tanjusi
(ne)spanje - mi je poznano...ležat grem približno ob 22h, v postelji bedim do 23, potem moram ob 1h lulat, pa potem še 1x ponavadi...vmes se zbujam, potim, imam nočne more, me boli v medenici ali križu, trdi rebuh, skratka katastrofa od spanja.  

Še ena z problemi spanja, spat sem šla malo čez deset, utrujena, pripravljena na spanje, potem je imela pa mala žur, kolena so me začela bolet, lulat me je, no in zdaj sem tule pred računalnikom, namesto da bi spala,user posted image pa študiram, kaj bomo jutri za večerjo...
Ma grozno je pa sem imela še kar naporen dan, ampak očitno še premalo user posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 754
31.12.2010 9:55:33   
inia
ja CE sem že stokrat komentirala, jaz imam tudi slabe izkušnje. Sem pa slišala že tudi veliko dobrih. Bomo videli. Meni se zdi, da v CE z vsem tako hitijo in letajo kot norci brez glave. Vse je tako rutinsko in samo da je čimprej narejeno.

Za ULTIVO mi je rekla g. da jo v CE imajo in jo nudijo. Ampak jaz se za njo definitivno ne bom odločila. Bi pa vzela epiduralno, če bi bilo hudo, ampak je rekla da je ne nudijo. Se je treba še z anestezisti pogovorit pa da vidimo kako je na tem.

Z spanjem hvalabogu drugače nimam problemov, bi lahko spala celo noč. Brca sicer kot nora celo noč, ampak me ne moti toliko. Na wc ne grem niti enkrat. Me pa matrajo slabosti, SPET in to vsak večer. Sem kot na začetku. Včeraj sem bruhala kot vidra. Tako da bolj slabo spim, ker mi je slabo kot hudič.

KG..pri meni grejo pač gor. Jaz sploh po kosilu skoraj nikoli ne jem. Že zaradi slabosti zvečer. Pa se redim. Meni se zdi, da pojem isto kot prej, mogoče malo oz. bolj redno. Pa še bruham, ampak kg grejo gor nenormalno. Mi pa zastaja voda, to se pa vidi. Sem zabuhla kot slon. Ampak moji G. je to vse normalno. Sem že razmišljala če mi ledvice slabše delajo, da na wc me tudi nekaj ne tišči pretirano user posted image
Da mi pa rečejo, da moram v bolnico zaradi kg, pa sploh ne bi šla, saj me ne morejo prislilno tja dat. Edino da bi vedela, da ogrožam s tem otroka. Pa te bolnice so itak kar nekaj. Jaz sem imela v prejšnji nosečnosti dieto zaradi sladkorja.  Ko sem šla 14 dni prej v bolnico pa so mi dali za jest vse, sploh nisem imela več diete. Tam sem pojedla enkrat več kot doma.

Naja17...glede cotk sem pa že na FB napisala.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 755
31.12.2010 10:29:55   
SaMaa
Helooo,

kako ste kej? Jz sem včeraj zavestno ostala pokonci do 22:15 in glej ga zlomka, spala sem do 3:30, potem pa konc- grpza! Sploh ni važno kdaj grem spat, bom po 5h urah spanja pokonci.

Glede recesije pa sam tole: gledam skozi okno in parkirišče pred Mercator centrom je čist nabasano, folk prov nima kje parkirat, potem naj mi pa še kdo reče, da folk nima denarja.

Uglavnem lepo praznujte danes.

VSEM SKUPAJ ŽELIM SREČNO IN ZDRAVO 2011!

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 756
31.12.2010 11:25:12   
*Ninočka*
Hej punce,

da se malo še jaz javim in vsem zaželim prijeten vstop v Novo leto. Midva sva povabljena h kolegom in ker imata rojstni dan ter vselitveno zabavo skupaj, nama ni potrebno pripravljat NIčuser posted image No ja, spekla bom en bananino rolado in to je to. Da ne prideva ravno praznih rok.

Glede kg. Aleluja! Jaz sem šla od prejšnjega tedna dol 2kg, tako da na včerajšnjšem tehtanju ni bilo krize. Me je moj že hecal, če mi gre domov po oblačila...ker če ne bi šla dol za en kg, bi šla silvestrovat v bolnišnicouser posted image Sem si potem hitro privoščila en velik sendvič in črep kakava. Ampak me ne bodo pustili na miru.... Imam vnovično tehtanje naslednji teden, potem pa imam 13.1 tk redni pregled. Pa sem ˝samo˝ na 10+. Tako da nič prenajedanja.

Sva pa bila z mojim zdaj tri dni v termah in je bilo suuuuper. Blagor za moj križ. Sicer sem bila pridna in uporabljala plavalne tampone, v vodi sem bila max 20 min...potem pa hitro pod tuš in v suhe kopalke. Res je prijalo malo počitka, zdaj pa se mi zdi, da me bo kar čas povozil. Še posebej, ko sem brala o težavah Maje1985 in priprave torbe. Midva sva trenutno v fazi barvanja spalnice. Drug teden pa potem res neki orng šoping. Sem pa imela tak lep seznam pripravljen in seveda v vsej tej zmešnjavi, sem ga nekam ˝pospravila˝ in ga bo treba pripravit na novo.

< Sporočilo je popravil *Ninočka* -- 31.12.2010 11:28:21 >

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 757
31.12.2010 11:28:04   
*Ninočka*
Eh, novico tedna oz. meseca sem vam pa pozabila povedatuser posted image

Me moj na božični večer nekaj carta pred božično jelko in seveda moje ostro okouser posted image na jelki opazi neki čudni obesek....
In je bila mala črna škatlica. V trenutku sem bila trda kot led, roke pa so se mi tresle kot da bi me elektrika.

V glavnem, je šel moj dragi na kolena...in res en cmok za njega. Je bil en najlepših božičnih večerov!

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 758
31.12.2010 12:15:54   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: *Ninočka*

Me moj na božični večer nekaj carta pred božično jelko in seveda moje ostro okouser posted image na jelki opazi neki čudni obesek....
In je bila mala črna škatlica. V trenutku sem bila trda kot led, roke pa so se mi tresle kot da bi me elektrika.

V glavnem, je šel moj dragi na kolena...in res en cmok za njega. Je bil en najlepših božičnih večerov!

AAAAAAAAAAAAAAAAA user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..... Fuuuuuul super fino fajn.... Bravo za tvojega in čestitke obema res user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 759
31.12.2010 14:29:05   
naja17
Drage moje srečke user posted image ...

V letu 2011 vam želim vse dobro, vse tisto kar si želite, predvsem pa vam želim hiter porod in zdravega baby-a in veeeliiiikoooooo cartanja z novim članom ....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 760
31.12.2010 14:37:31   
slama
Živjo,
se že lišpate za najdaljšo noč? user posted image user posted image
Mi boma kar lepo doma. Bova kakšen film pogledala. 
V sredo se mi je odlomil zob user posted image  in to na šestki ... Sem preklicala ne vem kolko ordinacij in potem sem HB dobila v Lj, da mi ga je popravila - nič luštno. Samoplačniško seveda. user posted image

Danes sem šla še v ZD po injekcijo ... Sta se dve pogovarjali o porodnišnicah in je ena rekla, da je kolegica pred kratkim v Kranju rojevala 23 ur, potem so jo pa dali na CR user posted image user posted image  

spanje smo meli prejšni vikend žurko, ko je našo malo kuhalo. Zdaj pa že par dni spimo. Še na wc ne hodim več, ker sem tako utrujena ... Apetita sploh nimam ... Nič mi ni do hrane. Sem pa ostala na +12kg ...

user posted image user posted image user posted image  Bravo in čestitke!!!

kako je že s potrdilom o prisotnosti očeta pri porodu? Ker mi2 nimava namena hodit. Se pa spomnim, da je takrat govorila, da če je manj kot 2 leti, da lahko kar napišejo potrdilo. A katera kaj ve?

Danes sem šla še v dm po vložke in blazinice za dojenje, sexi spodnje gate sem pa še dva paketka doma našla, tako da bo za začetek dovolj.

Nekaj me zanima... Po kolk komadov boste kuple:
Jaz kupovala ne bom nič, mam pa od prve nekaj takega in mi je ustrezalo. 
- body-ev 12kom (mam mako pa tetra majčke vsakih 12 kom)
- hlačk oz. žabic do pasu 8kom
- pajackov  4kom
- pižamc  3kom (sem mela vse št.62)
- kompletkov  mela sem še dve trenirkici, pa 3 hlače, pa 2 jopici in nekaj majčk.

Tako sem mela na začetku, potem se je pa seveda nabralo robe z različnimi darili, tako da je verjetno še več teh kosov.
Zdaj je tudi odvisno, če boste cotice prale posebej al skupaj z vašimi. Če mate namen posebi prat, je treba mal več robe, da se tut stroj napolne.

zgaga me daje že dva dni user posted image  spim itak pol sede ...

5ra8 bravo za nakup vozička

Grem mal cunje premetat, potem pa kuhat. Lepo se mejte in uspešen začetek novega leta. Pa pazite nase in pridno počivajte, da vse dočakamo marec.

Pa pa

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 761
31.12.2010 16:16:31   
rožica86

JUHHHUUUUuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , men so šle dlake pokonc k sem brala... Čestitam čestitam...

Jaz sem v službi danes do desetih, pol grem domov k staršem, k je moj službeno odsoten do nedelje (peljal je izlet na Slovaško v Bratislavo)... Nič kaj idilično, a kaj hočem... naslednje leto bomo na silvestrovo skupaj vsi trije z najinim psičkom vred...
Aja, včer sem si šla mert sladkor v krvi, tko čist po domače z merilcem KS, mela 6,4, kr je kr mal visok; urco po obroku... Upam, da ni nosečniška sladkorna... V ponedeljek mam obremenitveni test... upajmo da bo vse OK.

Lepo silvestrujte!

Neposredna povezava do sporočila: 762
31.12.2010 16:16:31   
rožica86
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 763
31.12.2010 16:29:18   
Sitnoba
user posted image Ninočka ČESTITKEEEEE!!!!

Naja17 super vprašanje koliko česa kupit - jaz sem čist zmedena, nekaj imamo
6 bodijev, 4 žabice, 1 majčko, 1 hlačke ampak to številko 50/56. pa dva pajacka malo večja :D.

spanje - hm hitro utrujena in komaj čakam posteljo - ponoči se 2 x zbudim - 1x wc 1x ponavadi pa kar tako, pa se potem vseeno odločim in grem na wc user posted image , potem sledi medititranje in me zmanjka, proti jutru se še enkrat zbudim tam okol 5 ure in čakam, da me budilka zbudi user posted image .

Zgaga - na srečo donat pomaga user posted image
Slabost - ja mučno mi je pa kar čez cel dan pa dihat mi ne da user posted image
Apetit - tudi zelo slab, mi kar nič ni za jest - bomo videli kako bo to vplivalo na kguser posted image

Sva z mojim dragim nazaj iz lepega spehoda, zdej mi je postregel z limonado in malico.
Sedaj bova pa zložila naš voziček :D

zvečer gremo na večerjo k mojim -potem na prosto pričakat 2011 in kmalu nato v toplo posteljo se naspat, da bomo spočito pripravljeni na 2011 user posted image

LEPO PRAZNUJTE IN SE RADUJTE SAJ JE 2011 PRED VRATI
IN NAM BO PRINESLO OBJEME IN POLJUBE Z NAŠIMI ZAKLADI!!!!!!!!!!!!!!

user posted image

(odgovor članu rožica86)
Neposredna povezava do sporočila: 764
31.12.2010 17:21:49   
emilija2008
Tudi jaz vam želim, drage marčevke 2011 lep vstop v Novo leto,ter predvsem zdravo, veselo leto 2011!!!!

(odgovor članu Sitnoba)
Neposredna povezava do sporočila: 765
1.1.2011 8:41:19   
slama
Dobro jutro, dober dan!
Leto je zdaj že pravo, zdaj samo še na pravi mesec počakamo user posted image user posted image .

Mi2 sva se stiskala v topli postelji in gledala film, zunaj pa je bilo kot na fronti user posted image user posted image user posted image
Bog ve kolk denarja je šlo v luft user posted image

En lep novoletni dan vam želim. user posted image

(odgovor članu emilija2008)
Neposredna povezava do sporočila: 766
1.1.2011 9:42:22   
naja17
Jutro...

Sem že enkrat vse spisla, pa sorry user posted image .... No, lep dan pred nami, midva greva kar klasično k njegovim na fruštek in kosilo... Snoč je blo na izi, igarl activity in se nasmejal, gledal kako evrčki pokajo v luftu, ob 2h pa spat....

Vstala sem že ob 7h, itak za compom, se poglabljam v cotice, masiranje presredka in te zadeve user posted image ... Evo še en copy paste, kar je za nas zanimivo....

Presredek je področje med zadnjo nožnično steno in zadnjikom in je med porodom še posebej izpostavljen. Čeprav ga babica ob porodu varuje pred raztrganjem, to ni vedno mogoče. Presredek se navadno raztrga na mestu, kjer je tkivo najbolj šibko.

Mnogo nosečnic se boji prereza presredka (epiziotomije) med porodom. Ta strah je razumljiv, saj je prerez presredka poseg v najbolj intimne dele ženskega telesa. Za to, da bi presredek pripravili na porod, ga naredili bolj prožnega in raztegljivega, kar med porodom lahko prispeva k obvarovanju pred epiziotomijo ali raztrganjem presredka, obstaja kar nekaj učinkovitih metod.
Zato zdravniki v veliko primerih opravijo prerez. Nekatere ženske poročajo, da so epiziotomijo čutile kot fizično in duševno poškodbo svoje ženskosti. Nekatere čutijo njene posledice kot bolečino ali občutek vlečenja zaradi neelastičnosti tkiva še leto ali dve po porodu. Po drugi strani pa lahko, če presredka zdravnik ne prereže, pride do raztrganja (rupture), kar pa lahko pusti trajne poškodbe mišic medeničnega dna, zaradi česar obstaja nevarnost poznejše urinske inkontinence.
Raztrganje je odvisno od številnih dejavnikov, kot so potek poroda, velikost otroka, brazgotina od prejšnjega poroda, najbolj pa od kvalitete mišic medeničnega dna, položaja telesa med rojevanjem ter številnih psihičnih ovir, kot so strah med rojevanjem, splošna nesproščenost, pomanjkanje zaupanja vase, pomanjkanje znanja glede narave nosečnosti in poroda …

MASAŽA PRESREDKA
Eden najpomembnejših načinov priprave presredka, ki pogosto obvaruje presredek pred raztrganjem ali epiziotomijo, je masaža. Vsakodnevno masiranje učinkuje na presredek tako, da ta postane bolj mehak, raztegljiv in prožen. Otrokova glavica tako laže zdrsi skozi porodni kanal.
Masažo presredka začnemo šest tednov pred pričakovanim terminom poroda. Uporabljamo naravna, hladno stiskana olja biološke pridelave. Najboljše je olje pšeničnih kalčkov, ki vsebuje veliko vitamina E ter da koži večjo možnost raztezanja, ali šentjanževo olje. Če želimo, lahko dodamo nekaj kapljic eteričnega olja maroške ali turške vrtnice.
Vrtnično olje je na področju porodništva zelo cenjeno že od obdobja antike. Njegova splošna lastnost je, da deluje aseptično ter omili krče. Masažo naj nosečnice izvajajo vsak dan od 3 do 5 minut. Masaža ni priporočljiva v zgodnji nosečnosti, saj raven nosečniških hormonov, ki tkivo mehčajo, še ni dosegla svojega viška.

Kako masirati?
− Masažo lahko izvajate po kopeli ali parni sedežni kopeli ali pa si pred masažo na presredek položite topel, vlažen obkladek, ki sprosti mišice. Lahko pa pričnete masirati tudi brez predpriprave.
− Na voljo imate več masažnih položajev. Lahko klečite oziroma se pri položaju klečanja nagnete na eno stran ter drugo nogo dvignete, tako da je pokrčena v kolkih in kolenih, stopalo pa je na tleh. Lahko stojite, pri tem pa položite eno nogo na stol. Pomagate si lahko z ogledalom. Če vas masira partner, se namestite v polsedeči položaj.
− Dlani in prste si namažite s toplim oljem in dva ali tri prste (kazalec in sredinec) potisnite približno tri centimetre globoko v nožnico. Zatipali boste presredek. Najprej ga masirajte z majhnimi krožnimi gibi, nato pa v obliki črke U z rahlim pritiskom na črevo. Pomembno je, da pritisk v smeri črevesja traja okoli dve minuti. V nasprotno smer – v smer sečnika – ne masirajte!
− Nato razprite prsta (kazalec in sredinec) ter začnite širiti vagino. Morda boste začutili pekoč občutek ali gomazenje. Tak občutek se pojavi tudi med porodom, ko glavica premaguje presredek. To delajte 20 sekund.
− Nekaj dni pred porodom je priporočljivo masirati še notranjo stran sramnih ustnic, da tako preprečite možnost majhnih raztrganin, ki se včasih pojavijo.

PARNA SEDEŽNA KOPEL PRESREDKA
Parna sedežna kopel je zelo učinkovit ukrep, ki pa ga lahko izvajamo šele od 38. tedna nosečnosti naprej. Tako kot masaža tudi sedežna kopel tkivo zmehča ter ga dela prožnega. Hkrati pa širi porodno pot.
Kopel je posebno priporočljiva pri ženskah, ki rodijo prvič, saj so njihove mišice medeničnega dna še zelo kompaktne. Pri mnogorodnicah pa je sedežna kopel zaželena takrat, kadar imajo veliko epiziotomijsko brazgotino od prejšnjih porodov.
Vzemite manjši kuhinjski lonec, v njem dajte gret vodo in dodajte seneni drobir. Seneni drobir je rastlina, ki so jo v preteklosti redno uporabljale tradicionalne (priučene) babice. Poleg zgoraj omenjenega sprostitvenega učinka tudi pospešuje in uravnava popadke, da ti postanejo enakomerni.
Ko voda in seneni drobir zavreta, lonec postavite v straniščno školjko (uporaben bo tudi bide z visokim robom). Nato sedite na školjko. Pazite, da se na robu vročega lonca ne opečete; ne smete se ga dotikati z golo kožo! Nad paro sedite tako dolgo, dokler se voda ne ohladi in para neha izhajati.
Kopeli izvajajte le enkrat na teden, od 38. tedna nosečnosti naprej, če pa ste že prekoračili termin poroda, si kopel lahko privoščite, kolikorkrat želite.

KEGLOVE VAJE
Mišice medeničnega dna so mišice, ki potekajo spredaj od sramnične kosti in zadaj do trtice. Biti morajo čvrste, da lahko držijo notranje organe medenice, kot so maternica, sečni mehur, debelo črevo, hkrati pa zelo raztezne, da se otrok lahko skoznje porodi. Slabše mišice so med porodom bolj nagnjene k poškodbam.
Da bi dobro delovale in ohranile svoje lastnosti, je zelo priporočljivo delati vaje za njihovo krepitev, ki so zelo preproste. Gre za stiskanje vagine, podobno kot če bi med uriniranjem poskušali zaustaviti curek urina. Dnevno naredimo do 50 stiskov.
Naslednja, zelo pomembna vaja je nasprotna od zgoraj opisane. Namesto da bi mišice stiskali mišic, odpirajte vagino, tako da jo popolnoma sprostite in rahlo, s pomočjo mišic, potiskate navzven.
Ženske pogosto pozabljamo, da ima nožnica zelo veliko sposobnost raztezanja. Vagina in vhod vanjo po razteznosti nista manjvredna od moškega spolnega uda, za katerega vsi vemo, da je sposoben povečave. Vagina se lahko raztegne in razširi do velikosti velike grenivke. Priporočala bi vajo, kjer se ženske zavestno koncentrirajo na svojo nožnico in si predstavljajo, kako se ta neskončno širi. Vaja pomaga, da ženska začuti svoje intimne dele in tako sprosti mišice medenice in stegen ter se odpre, kar ji bo pomagalo med porodom.

POLOŽAJ TELESA MED ROJEVANJEM IN BOLEČINA
Znano je, da hoja in gibanje med popadki zmanjšata bolečino. Ženska med procesom rojevanja sama najbolje čuti, kateri položaj ji ustreza. Instinktivno lahko najde tisti položaj, ki je najboljši zanjo in za otroka. Gibanje medenice, njeno pomikanje naprej in nazaj ter levo in desno med porodom omogoči lažje spuščanje otroka skozi porodni kanal.
Porodnica naj med rojevanjem hodi, med popadkom naj se nasloni in oprime postelje, zidu ali partnerja, prediha popadek in najde svoj način gibanja, ki ji v tistem trenutku najbolj prija. V drugi porodni dobi (dobi iztisa) so najbolj ugodni položaji za presredek stoje, čepe, polčepe. V teh položajih glavica v trenutku porajanja ne pritiska direktno na presredek, kot pri porodu leže.

PORODNA BOLEČINA
Da bi se porodnica med porodom lahko čim bolj sprostila, bi morala razumeti porodno bolečino, saj se ji bo le tako lahko prepustila in jo celo spremenila v ekstazo. Bolečina med porodom je drugačna kot bolečina, ko se poškodujemo, urežemo ali opečemo. Bolečina ob poškodbi nam omogoča preživetje in sporoča: »Teci stran! Varuj se!« Bolečina med porodom in med popadki pa sporoča nekaj čisto nasprotnega, zato jo nekateri imenujejo pozitivna ali funkcionalna. Sporoča: »Sprosti mišice medeničnega dna. Spusti in se predaj! Prepusti se dogajanju! Ne bori se proti njemu, saj je to tukaj močnejše od tebe.« Veliko žensk tega ne ve in reagirajo na bolečino med porodom enako kot na bolečino med poškodbo.
Sprememba položaja telesa, ozračje v porodni sobi, psihična in fizična priprava na porod popolnoma spremenijo dojemanje bolečine ter proces rojevanja, obenem pa lahko vplivajo tudi na usodo presredka. Zato si vzemite čas za psihično in fizično pripravo na porod.

Članek objavljen v Otrok in družina, avgust 2005

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 767
1.1.2011 12:03:27   
SaMaa
Helo bejbe, kako ste preživele novo leto? Meni je prav pasalo biti na toplem doma user posted image  

naja17 hvala za tele info, me pa zanima ali boste izvajale masažo presredka?

Sedaj pa šibam na sarme k tašči.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 768
1.1.2011 12:09:29   
tanjusi
Mi smo se tudi meli fajn... najprej smo skupaj pripravili večerjo, se obilno najedli .... potem pa tv pa družabne igre , pa še posladki... rajši ne stopim na tehtnico en teden user posted image ... ma kar naenkrat je bla polnoč ...
Punce zdaj bo pa kar naenkrat marec...

(a camus)

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 769
1.1.2011 15:23:53   
Akilene
Srečno 2011!

Silvestrovo sem preživela podobno kot tanjusi...preveč jedla, jutri imam v planu sadno -jogurtni dan. Drugače pa mi dela sive lase sin, zgleda, da ga je začela dajat puberteta in vsekozi jezika in sem nekakšen ventil med njim in možem. Prej ga je po riti, ker je šlo že čez vse meje. Za vsako stvar hoče imet zadnjo besedo. Skratka, nič kaj prijeten prvi dan v letuuser posted image . Tako, da se veslim ponedeljka, ko gre vsak na svojo stran....
naja17- hvala, zelo koristne informacije, bomo kar začeli prakticirat. V prvi nosčenosti sem sicer pridno vabila keglove in masirala presredek, pa mi ni kaj koristilo, so me prav grdo prerezali, je bil prehiter porod in takrat ponavadi prerežejo.

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 770
1.1.2011 15:51:15   
tanjusi
Akilene te razumem ... Moj starejši 12-letnik ni bil nikoli problematičen , vedno tak vzoren , tudi v šoli brez problemov , kar se tiče obnašanja... zdaj ga je pa začelo kar fajn dajat ... ga včasih samo gledam od kod se mu jemlje , da o tamalem sploh ne govorim, skozi bolj živahen in me je kar strah kaj še bo user posted image

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 771
1.1.2011 18:19:07   
naja17
Jaaaa, jest si bom definitivno masirala presredek + pila malinov čaj. Škodit mi tko ne more, če pa pomaga, pa tuk boljše... Me je strah teh šivov k user posted image user posted image

Evo jest sem pa od svakinje... Prtrogala eno škatlo kjer je kovter in vsa posteljnina, po jogi in pojstlco morva še it iskat in pa eno škatlo polno: tetra plenic, povijanih plenic, žabic, tetra majčk, bodijev, slinčkov, nogavičk in copatkov... To pač teh malih številk, tko da bom res kupla sam tolko, da meni pika poči in pa en komplet za ven user posted image ... Mislim, da imam za štart več kot preveč, s tem, da od ene prjatlce stvari še čakam user posted image ....

Kile - me je prov strah drug teden stopit na vago, ker se bojo lih te praznične kilce pokazale...

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 772
2.1.2011 11:58:53   
SaMaa
Hej punce, kje ste vse?? user posted image

Evo jaz sem že vse zlikala, kosilo se pa tudi že kuha. Danes bo bolj enostavno in sicer goveja juhca z rezanci, pražen krompir, govedina z juhe in zelena solata. Za posladek pa torta.

Lepo nedeljo še naprej.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 773
2.1.2011 13:40:27   
naja17
Vse na polno zasedene, al se ne mormo premikat zarad vse požrtije k je bla user posted image Mi še vedno jemo ostanke, jutr bo pa kr pasulj - zame in sarma - zanj iz skrinje... Midva greva zdele na en sprehod, da sploh lačna ratava za kosilo user posted image

No fino bodite....

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 774
2.1.2011 16:34:34   
tanjusi
Pozdravjlene!

Kako ste? Jaz kar ok , ampak razmišljam da bo potreben en sadni dan v bližji bodočnostiuser posted image ... sem opazila da imam rahlo zatečen gleženj , mi ni všeč ??
Jutri bom šla najbrž v službo urejat za porodniško , pa potem na socialno , upam da ne bo preveč snega, pri nas kar lepo pada ...
Smo se pa kar lepo imeli danes, še malo obiski in je minil zadnji praznični dan ... lepo ga preživite...

(a camus)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?