sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo Čer URŠA ....miljon ...letos je s temi boleznimi ZA ZNORET....srčno upam...DA PO NOVEM LETU BOLJŠE BO, ker če bo šlo tko naprej bom jst polovice svoje porodniške preživela u bajti .....s komerkoli govorim, ki ima podobno stare otroke kot mi je ISTOOOO....smo mislili, kok bomo mel obiskov, pa zgleda ne bo nič, ker so vsi z mularijo bolančkani....... tut jst mam dons napad pospavlanja.....smo dobil tepihe iz čistilnice, ki jih je Maj zanč in sm šla najprej po tleh glancat, pol vse postle preoblečt, zdej bi blo fajn še eno tono speglat, .....za romantiko spet cajta zmanjkuje...... SJMM učeri sva s šimeom u Mercatorju najdla eno ful dobro solato.....brokoli in ribje palčke na tenko narezane pa mal mixsa gorčice in majoneze...ker je bla industrijsko pakirana varjanta seveda not en kup Ejev in ojačevalcev arome, za to me zanima, če maš kakšen predlog KAKO TO NARDIT PO DOMAČE......u bistvu mi je po okusu ful dobr šlo skupi brokoli in te ribje palčke. PIKICA jst sm našo trmo TERMINATORSKO poslala kr na počitnice, ker je res štalozni ....ampak tudi babi s 40letno pedagoško prakso pravi, da ga ne folga ........ponižno čakam da ga mine......nadam se, da bom še ene pol leta čakala . BAKI mogoče jutr zutri vstanem za en RR ćvek o, mama kolumbo, vidm d si bla tud pridna glede bolezni....želim da se vas na daleč izogibajo v prihajajočem letu glede solatke...to verjetn niso ble ribje palčke, ampak rakove palčice...probabli mau sladkaste oranžne....tud mi nekaaj takega delamo v solatki...brokoli skuham na sopari, al pa v slani vodi...bol al dente, ribje palčke kupiš že v slanici...al pa frišne...mau pokuhaš v slani vodi, s kako kapljo vina ali limonce, seveda mau soli....vse skup ohladiš....evo jz prelijem s takilem prelivom....2 žlici majoneze, žlička gorčice...fajn je una z gorčičnimi semen, seveda navadna čist kul, mau soli, ščep rjavega sladkorja, 2 žlici kisle smetane, en špric dobrega oljčnega olja, ene 2 žlici fajn balzamičnega kisa..ali kisa ki je pač pri hiši na zalogi...fajn zmešaš, mau popra, če je pregosto, dodaš če kako kapljo limonce in lepo poliješ po brokoliju in palčkah...ali pa riž in palčke, riž in repki škampov, mali makarončki in škampi...vse to fajn sede, jz včas dodam še kako koruzo ali grah ali skuhan nakockan korenček ...lepo sede