|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
26.12.2010 21:01:27   
tamy82
No, da se vam še jaz malo javim zdej, ko smo dali nekaj praznikov skozi user posted image In še dobro, da jih je šlo vsaj enkaj mimo, ker mi vse te sladkarije že gledajo skozi ušesa user posted image Se prav bojim stopit na tehtnico user posted image

Tako da sočustvujem z vsemi sladkimi user posted image - držimo pesti, da se vse srečno izteče user posted image Pa tiste, ki ste bolne oz. imate bolne otročke, naj se stanje čim prej izboljša user posted image user posted image Mene se je tudi včeraj neki prehlad lotil, tako da mam zamašen nos in malo boleče grlo, ampak če ne bo hujšega ... user posted image

Nič, uživajte v nedeljskem večeru in ne se preveč kregat s svojimi user posted image user posted image Moj je danes v nočni, tako da se nimam s kom kregat ... no, sej bom lahko jutri nadoknadila user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
26.12.2010 22:30:52   
zasi
Pozdravljene!

Tudi z moje strani vam želim vesel božič, čepra je že mimo, predvsem pa uspešno nadaljevanje praznikov.

Pri nas se stanje z obiski in obdarovanju tudi počasi umirja. Je pa bil vikend kar naporen.

Res obžalujem, da so nekateri vaši možje, partnerji tako malo pozorni do vas. Jaz moram mojega zelo pohvaliti. Pomaga mi pri vseh mogočih stvareh. Marsikatero domače opravilo je prevzel od mene sedaj v nosečnosti. Določene pa je itak že prej on opravljal.

Morm pa povedat kaj sem dobila od njega za dedka mraza. Mi je blo tako všeč, da sem se kar razjokala. Dobila sem majčko z napisom POZOR brcam in eno tako malo lončeno figurico v obliki angelčka oziroma dobre vile. Ob njej pa je bilo napisano posvetilo, češ da je to dobra vila za pogum, ki mi bo pomagala premagati preizkušnjo ki me čaka, in mi vlila dodatno energijo v najtežjih trenutkih. To mi je blo pa tako všeč, da so me kar solze oblile. Jaz sem namreč kr prestrašena kar se poroda tiče, on me pa ves čas zelo bodri, miri in vzpodbuja. In zdaj sem dobila pa še neke vrste amulet, ki mi bo poleg njega pri porodu pomagal. Sem si morala škatlico s to figurico kar takoj nastavit zraven na kupček, ki se počasi nabira, da gre v torbo za v porodnišnico.

Mam pa še eno vprašanje, če mi bo slučajno katera vedela odgovorit. In sicer se tiče spanja in gibanja otroka. Moje dete je ponavadi tudi ponoči dokaj aktivno (ko se zbudim za WC ponavadi miga). Danes ponoči pa me ni niti enkrat prebudila za WC, kar pomeni, da najverjetneje ni bla nekaj zlo aktivno. Sem pa opazila, da sem skoraj celo noč ležala na hrbtu. Spala sem namreč pri starših doma in ker seveda tam nisem najbolj navajena spati, nekako nisem našla pravega položaja in dodatnih blazin, da bi se podložila kot preventivo, da bi me prevrglo iz boka na hrbet med spanjem. In potem se dete tudi do dvanajstil dopoldan ni skoraj nič premaknilo, mogoče le 1-2krat za kak milimertček. A je možno, da ni bila tako aktivna ker sem jaz spala na hrbtu in najverjetneje pritiskala na tisto žilo, ki dovaja kri v posteljico in ona zato ni imela toliko energije in kisika za normalno gibanje oziroma divjanje? Ker jaz sem si to začela tako razlagati, glede na to da me ginekolog ves čas opozarja da je treba ležati na levem boku zaradi te žive, ki "hrani" otroka. Po dvanajsti uri pa je namreč čisto oživela in se gibala tako močno kot ponavadi. kot da bi si opomogla.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
26.12.2010 22:46:11   
meta21
Zasi, zelo romantičnega moža imaš. Pohvaljen tudi z moje strani!

Kar pa se tiče ležanja na hrbtu in gibanja pa mislim, da nima take veze. Jaz sem G vprašala, kaj je s tem spanjem na hrbtu pa je rekel, da če mi ni slabo, da lahko spim. Rekel je tudi, da smo tako različne, da ene celo nosečnost spijo n hrbtu, druge pa niti UZ-ja ne zržijo, tolk jim je slabo.

Gibanje otročka je po mojem najbolj odvisno od vrste hrane in pijače ter od tvojega gibanja. Pa tudi kak dan so bolj mirni-mogoče je poslušal drugačne zvoke iz okolice, ker nisi bila domauser posted image . Sploh pa če zdaj spet giblje, mislim, da se nimaš česa bat.

(odgovor članu zasi)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
26.12.2010 23:51:58   
Nina33
Čer!
Zasi, kolkor jaz vem je ležanje na hrbtu bolj "nevarno" za mamo, ker plod/maternica (lahko) pritiska na veliko trebušno veno in mami "zmanjka" krvi in tudi zavesti. V 1.user posted image nisem mogla ležat na hrbtu že od enga 4., 5. mesca (me je slabilo že takoj), na UZju v 34. tednu sem tam po petih minutkah skor skupi padla (G mi je "potrdila mojo diagnozo: "sindrom vene cave") in mi je bilo še cel dan slabo. To pot pa še zdej lahko mirne duše spim na hrbtu (če me le v križ ne štihne in če imam nos nezabasanuser posted image ). Je pa itak baje tko: če nisi glih nepokretna se boš tud v spanju obrnila iz "nepravega" položaja. Za dete pa ne skrbi, če kdaj manj miga pač manj miga (mogoče je res prišlukoval drugačnim zvokom user posted image ), na L boku priporočajo ležanje bolj preventivno (zaradi boljših pretokov kao) oz. ob "pramajhnih" user posted image . Je pa s tem pomoje isto kot z ležanjem na hrbtu - 2x ni isto pri isti osebi user posted image , je pač neka statistika. Na katermu boku ti pa paše ležat, je pa (baje) velikokrat povezano s tem, kako je user posted image obrnjen: večina jih ima hrbet na mamini L strani in zato tudi L bok bolj paše. Pri meni to ugleda celo drži: to pot mnogo raje in udobneje ležim na D boku - in poba naj bi tam imel hrbet user posted image . Je pa to spet samo statistika, nič 100% user posted image .
Sem se pa razpisala, vas grem še mal prebrat user posted image .
Lahko noč in lepe sanje!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
27.12.2010 1:00:14   
Nina33
Drage moje čveke - so že Septembrke 2011 "med nami" user posted image . Joj, kolk ta cajt beži user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
27.12.2010 7:30:32   
vipercat
lep pozdrav

evo tri dni razvajanja je za nami. v  petek smo bili v lj pri babici, kuhali večerjo, prišel je božiček (sosed se je preoblekel in potem ko  je bilo vsega konec, je prišel na potičko. mali ga je samo pogledal in rekel sej ti si se pa prej preoblekel v božička. pa mi vsi pogledamo od kje ti pa ta ideja, pa pravi mali saj imaš iste čevlje kot prej user posted image user posted image ). v soboto smo bili v lj pri dedku, prav tako delali kosilo, se pogovarjali, igrali... v nedeljo pa smo imeli občinskega dedka mraza. daril je toliko, da so za moje pojme čisto preveč trije možje. moral bi biti samo eden in pika!!!

grem malo prebrat kaj se je pri vas dogajalo

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
27.12.2010 7:40:53   
vipercat
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Jutro!

Glede klistirja a to je potem ziher, da nič več kasneje ven ne prude? Ker kolikor sem jaz slišala/brala (izkušenj pa s tem nimam) je ravno tako še možnost, da ti potem med iztisom še kej uide. Sploh pa naj bi se črevesje samo med pripravo na porod že spucalo ... tako da s tega vidika je potem malo nesmisleno. No, ne vem ...

ne ni ziher. vse je odvismo od tega koliko ur rojevaš. jaz sem 14 ur rojevala in seveda pri takem času se črevesje ponovno napolni saj prebava vedno dela in potem še pride ven. je pa to za njih tako vsakdanja zadeva, da nihče sploh ne trzne, pa čeprav je to nam zelo neprijetna zadeva

joj patrisha, ti  si imela pa pestro. upam da je sedaj vse ok, drugače pa bolje da si notri in je vse pri roki, kot da čakaš doma

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
27.12.2010 7:44:21   
vipercat
punce zadnje dni, ugotavljam da gremo res že proti koncu: kile mi neverjetno rastejo, noge so mi začele otekat, mala tok razgraja, da je že kar hudo, nosim jo čisto nizko, tako da me medenica in mehur že fejst bolita, ter na neke 2 dni me v križu spreleti elektrika. tega občutka ne znam drugače opisat, vendar me je že v prvi nosečnosti zadnja 2 meseca to preletavalo, pa so rekli da so to neki mali popadki (skoraj nečutni) samo sekudo te stisne po križu navzgor rahla bolečina

moja babi bi rekla: POČELO JE POČELO user posted image  še malo pa bodo tukaj user posted image

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
27.12.2010 7:53:04   
vipercat
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Hoj!
Patrisha, sam de sta drgač obe OK user posted image user posted image user posted image user posted image . Samo - prosim - ne omenjajte več drisk ipd. prosim!!! Kot da moje "sran*je" ni bilo dost, imam od danes tut "ta pravo" sran*je user posted image . Mah, ko ima user posted image mlade... Jaz samo upam, de ne okužim malega, oziroma - da je bolj odporen kot jaz, itak sva skoz skupi, tko de...
Ta "tee tree oil" - a je to olje čajevca user posted image Moja mama ga ima doma, baje 100% in ekopridelanega iz DMja. A je to to, kar se v uhe nakapa? De se ne bom še bol zajuser posted image ala.
Obrnjen na glavico je tut naš že, z rito zgoraj desno - ne morem pozabiti nanjo, ker jo ves cajt šejka user posted image . Ja, in tut jaz upam, de se ne obrne user posted image .
Spekulaas.... njami, še meni pošlji (pa dodaj kerga za poštarja user posted image ).
Glede paketa in "porodniške" ste že dorekle, berem user posted image .
Biljana - moj cukr te obožuje user posted image user posted image user posted image . Kere lepe slike (in recepti tut predvidevam, sem pa zaenkrat samo slike jedla, ops, gledala user posted image )
Teyla, nobena od nas nima nč s tem, veš user posted image . Te številke se kr same od sebe višajo user posted image .
Keglove vaje: od kar je tolk govora o njih klele, se vsaj med tapkanjem spomnim nanje user posted image . Ni glih čist po reglcih al... user posted image Do 40 ponovitev definitivno ne pridem user posted image .
Vipercat - mate pa fajn tole z lulanjem na palčko, jaz bi tut rajš tole. Čeprav se mi zdi, de pr nas v KR vsakič urin skoz mašino pošlejo - dolgo sem bila 100%, de oni poj sam ta urostix ke not pomočjo, ampak zdej pa ene "izpiske" dobim za urinski izvid user posted image . Pa pridna si drgač - smrekca, potička, liker... Samo za pijane neveste mi povej neki: jaz poznam samo eno pijano nevesto (user posted image ), ko spečeš biskvit (čokoladen) in ga zaliješ z rumom v mleku, čez pride vanilijev puding, čez to pa stepena smetana. Kako pa ti narediš več teh "pijank" ?
Ah, še en "recept" ali dva, za zapiranje (sračke namreč): čaj iz suhih borovnic ali pa pravi čaj (črni) pustiš stati kr ene 10 minut in ga nesladkanega rukneš (al pa po šlukih, no, res ni kej prida okus). Pa jogurti (navadni ali a)la LCA probio) ogreti na sobno T° tut fajn nardijo. Pa razkuhan (do sluzi) riž user posted image . No, sem pa čist not padla user posted image . Kakšno čudovito božično kosilo se nam obeta user posted image .
Eh, grem mal na WC user posted image .
Pridne ostante user posted image .

več pijanih nevest??? si me mogoče narobe razumela. točno tako jih naredim kot si napisala, samo da dam malo ruma, ker pol pleha samo mali poje user posted image

aja drugače pa vam moram povedat še eno štorijo našega triletnika. v petek zjutraj se zbudi ob 6:30 in hoče ustati. reče mu naj se gre malo igrat, ker midva z atijem se še cartava. mali čisto resno pristopi k najini postelji in reče: MAMI, ČE SE BOSTA Z ATIJEM CARTALA, TI BO DAL TAKE POSEBNE RIBICE, KI TEKMUJEJO IN TEKMUJEJO IN ENA NAJMOČNEJŠA ZMAGA, SAMO ENA, IN TI DA DOJENČKA user posted image  mislim da ni potrebno povedati,, da sva samo izbuljila oči. ja od kje ti pa to??? in mali pravi da je bila v vrtcu na obisku zdravnica, ki dela z dojenčki in jim je to vse razložila user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
27.12.2010 8:07:08   
little*miss

IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

aja drugače pa vam moram povedat še eno štorijo našega triletnika. v petek zjutraj se zbudi ob 6:30 in hoče ustati. reče mu naj se gre malo igrat, ker midva z atijem se še cartava. mali čisto resno pristopi k najini postelji in reče: MAMI, ČE SE BOSTA Z ATIJEM CARTALA, TI BO DAL TAKE POSEBNE RIBICE, KI TEKMUJEJO IN TEKMUJEJO IN ENA NAJMOČNEJŠA ZMAGA, SAMO ENA, IN TI DA DOJENČKA user posted image  mislim da ni potrebno povedati,, da sva samo izbuljila oči. ja od kje ti pa to??? in mali pravi da je bila v vrtcu na obisku zdravnica, ki dela z dojenčki in jim je to vse razložila user posted image

user posted image user posted image user posted image
kak so posrečeni tile otročički..kak si zapomnijo vse, pa so tak mali. Tista z božičkom je tudi dobra user posted image

Dobro jutro!

Mala je šla v vrtec (po 4 tednihuser posted image ), kak dolgo bo noter bomo še videli. Upam, da bo zdržala kakšen teden, dva. Me pa malo skrbi, ker je v tem času, ko je ni bilo en fantek na novo prišel..sicer se poznamo, hodimo skupaj na kavice, ampak jo mali vedno tepe. Pač ne zna lepo z njo. Upam, da bo v vrtcu drugačen. Bo pa danes malo tečna verjetno, ker si je zdaj čisto ritem spremenila..spat je hodla ob polnoči (včeraj celo ob pol 1), zbudila pa sem jo ob pol 8. Ponavadi pa je šla spat ob 9, pa se je ravno 7.20 sama zbudila.

Včeraj sem naredila solato, kaki užitek je to jest user posted image danes pa čakam na biftek. Me je kar strah, ko bom mela pregled kaj bo tehtnica pokazala user posted image

Spat sem šla ob pol 2, sem se premetavala in premetavala, pa mali je brcal, pa še več premetavala, pa pogledam na uro in je bila 4.37 user posted image potem sem malo zaspala, sem se spet premetavala, še me je v ledvenem delu nekaj začelo bolet (upam da si nisem prehladla česa), sem se hitro šla oblečt (ponavadi spim samo v sp. hlačkah in majci), potem pa sem itak mogla tamalo zbudit in zrihtat. Pa še spat nemorem it nazaj user posted image user posted image

Mah bluzim že..to pa se zgodi če imam preveč časa user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
27.12.2010 8:29:30   
vipercat
cukica tole pa tvoj res ni lepo izvedel user posted image

jaz sem  dobila za božička denar user posted image , posodo, sladkarije pa še kakšne malenkosti zraven. letos je res bogat. izgleda da se staršem smiliva, ker je z financami bol na tesno user posted image

ja evo na lotu tudi nismo nič zadeli user posted image

punce prejle sem gledala vaše slikice božičkov. veste kaj se je pa meni zgodila včeraj. mali prosi za risanko na računalnilku pa sva rekla ok, midva bova pa taveliko sestavljanko sestavljala kakšno urico pa bo. pri mami v lj sem iz neta potegnila neko risanko palček v gozdu (skoraj 2 uri dolga) in naštimam malemu, ne da bi prej pogledala kaj je. ko mine kakšna minutka, poslušam čudne zvoke. pogledam računalnik, pa ena teta, strucu piha na dušo (spodno) joj groza, samo hitro vse ugasnit in hvala bogu mali še dojel ni da nekaj ni bilo ok

glede hrane - meni je že nekaj mesecev tako dišal tatarski biftek, da ga je ati včeraj kupil pa sva celega zmazala. upam da ne bo nič narobe

teli naši moški user posted image . punce kar skašlajte se, jaz sem se prejšnjič, pa je sedaj dober teden vse ok (še bolše kot ok) in sedaj čakam da bo spet vse popustilo in po treba spet kaj pojamrat user posted image

punce če katera  hoče naj mi na zs pošlje svojo številko, da bom lahko javila ko se bo zares začelo (oz končalo haha), lahko pa tudi jaz dam svojo, če jo katera hoče

zdej je bilo pa dosti poležavanja, grem počasi vstat

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
27.12.2010 8:48:54   
tamy82
Živijo punce!

Da še jaz malo pojamram user posted image Me je včeraj zvečer kar naenkrat začelo malo pod rebri bolet na desni strani in sploh nimam pojma od česa. Je pa verjetno kakšna mišica, ker me ful zaboli, ko si nos obrišeč, zakašljam ali pa se kej priklonim. Čudno mi je samo, da me je kar naenkrat zagrabilo in še zdej ni popustilo user posted image Tako da če ne bo kmalu boljše bom mogla kar v ZD poklicat, če mi bodo vedeli kaj svetovat. Tako da danes sem ful slabo spala, ker mam še nos zamašen in grlo me je peklo ... tako da sem se večinoma samo premetavala in gledala na uro. Pa še sama sem spala, tako da mi je bilo prav malo dolgčas ponoči user posted image

vipercat tvoj mali jih pa pihne! user posted image user posted image Tista o ribicah je res svetovna! user posted image

Meni je G tudi svetovala naj počivam raje na L boku in ne na hrbtu. No, na hrbtu mi več kot 2 minuti itak ne paše, ker me začne križ bolet, ampak ponoči pa še raje kot na L boku spim na D. Vsaj zdi se mi, da se večkrat tako zbudim user posted image Tako da najbrž res telo samo ve kaj je najboljše v danem trenutku.

Pa super za vsa darila Božička in Dedka Mraza! user posted image Jaz pa že odštevam do RD, še 4 dni! user posted image

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
27.12.2010 9:32:07   
sara1986
Jutro.. Včeraj ob osmih zvečer sedim pred tv-jem in me zašraufa v trebuhu (kot pri menstruaciji), pa kar hitro popusti. In sem postala malo pozorna, ker se je kar ponavljalo. In potem vsakih 7, 10min . Moj je čist bled ratal, pa ja že ne boš rodila.. user posted image  Prvo sem se smejala ampak ker ni prenehalo po 1 uri, sva se napotila v Lj porodnišnico. Naredili so mi ctd in ugotovili, da so bili le lažni popadki. Mater. vrat je zaprt, naredila mi je tudi UZ, mali pridno raste, zdaj ima že 2400gr. No in ko sva prišla domov kot da nič ne bi bilo. Ampak sem se kar malo ustrašila. user posted image  Je pa res da te bolečine niso bile hude, zato bom drugič čakala da me bo ornk zvilo, pa potem se šele odpravila. Bom pa začela počasi torbo pripravljat.user posted image  Lep dan in da vam vsem, ki delate, čim hitreje mine...

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
27.12.2010 10:23:53   
Teyla
Dobro jutro punce

vipercat  jaz sem se pa tako smejala dogodivščinam tvojega malega, še posebej zadnji, da so me sodelavci začel čudno gledat. user posted image

Glede javljanja, jaz sem sicer bolj na začetku, ampak če bom kaj prej lahko javljam od tistih, ki ste bolj proti koncu. kakorkoli, če katera želi (in mi zaupa user posted image ), mi lahko pošlje št na ZS.

sara1986 vidva sta imela pa pestro. user posted image Dobro, da je vse ok. user posted image Torbo je pa treba počasi pripravit, ja. Jo moram še napolnit.

Jaz se pa počutim kot da mi je božiček pleničke prinesel, ker jih nonstop gledam. Za vajo sem pa mojega medvedka že dvakrat previla v dnevno in nočno pleničko. Moj se samo smeje. Kaj, malo vaje mi pa ne škodi, ane? user posted image

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
27.12.2010 10:31:52   
Patrisha
ojla, mnja moj vikend je za mano. Skasirala sem trebusno gripo! juhej :) driska, kozlanje in vrocina na kubik :) se dobro, da je tasca prisla, da naju je malo pedenala user posted image  groza, kr oba je zvilo! tako, da sem ze ok in se delam da delam user posted image . Sicer bi blo fino, da bi se lezala, ampak sem ze cetrtek pa petek umirala od dolgega casa doma user posted image .. nisem tip za doma bit, me pa zanima kaj sele bo proti koncu januarja?? pomoje bom kr tu do februarja, pa se blize mam do bolnice eheheh user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
27.12.2010 10:47:00   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Sama sebi se čudim, da nič ne zatekam, ker v prvi nosečnosti sem bila že v 6. in 7. mesecu čisto zatečena pa mi je pol plavanje v morju pomagalo skoraj do normale pol pa v 9 mesecu spet čisto okrogla okol gležnjev. Meni je najbolj pomagalo met noge vsaj v vodoravnem položaju in plavanje. Pa vsaka delikatesa in sladka pijača se mi je takoj poznala pri zatekanju ... Zdele je pa sploh čas salam in pršutovuser posted image

No jaz pa ravno obratno, v prvi nosečno sti nič, ene parkrat sem imela malo otečen, da sem ugotavljala ali sploh so. Včeraj me je pa skoraj kap sem bla čisto "brez" gležnjevuser posted image
Mojo gospodično pa zgleda da zobje mučijo, ima vsak dan vročino, ampak smo včeraj hodili preverjat k dežurnemu ušesa, hvala bogu (še) niso vnetauser posted image . Bomo videli kaj bo.
Upam da ste fajn in po možnosti uživate doma!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
27.12.2010 10:52:13   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: zasi
Mam pa še eno vprašanje, če mi bo slučajno katera vedela odgovorit. In sicer se tiče spanja in gibanja otroka...

Ne verjamem, da je to krivo. Si je verjetno gospodična vzela čas zase ;) Spanje na levem boku svetujejo ampak če ti kako drugače paše, na hrbtu pa ne, se ne bo nič hudega zgodilo. Pravzaprav bi aj spale tako da je otokov "hrbet" obrnjen nazdol oz. proti postelji. Katera pa ve kako ji otrok leži ko pa nenehno migajo. Nič se bat, vprašanje kolikokrat se ponoči obrneš na hrbet pa sploh ne vešuser posted image

(odgovor članu zasi)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
27.12.2010 11:22:32   
Tisia
še malo pa bom postala tetauser posted image ...ČAKAMO in NAVIJAMOuser posted image mlajša sestrica je danes na rok se odločila kar roditiuser posted image  in komaj čakamo novice...zjutraj je že imela popadke na 8 min in 5 cm odprta....šampanjec bomo pa ja spili,no jaz le 1 dcluser posted image  

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
27.12.2010 12:13:13   
valek
No evo da se še js malo javim po prvem delu praznikov....
super je minilo...od petla do nedelje je bilo tudi pri nas pestro...
z darili smo zadovoljni....:)smrekica smo postavili...in se seveda razvajamo...
Zasi kar se tiče gibov ne se preve sekirat...če je vse ok bilo popoldan,pol se nimaš kaj bati...res je da je najbolje da se leži na levem boku ,ampak če se kdaj zgodi da spiš na hrbtu,to ne pomeni da je kaj z otrokom narobe...tudi meni se zgodi kdaj da se na hrbtu zbudim.,..pa ni nič narobe...in tudi miga malo takoj ko se zbudim....tak da neke velike veze po mojem to nima...
Lepo da ti tvoj stoji ob strani...tudi jaz se lahko pohvalim da mi moj pomaga pri mnogih stvareh in je marsikaj prevzel v svoje roke...ko mu tudi nebi bilo treba...a sem vesela...ker mi pride prav karkoli mi pomaga.....

Drugače pa moje počutje je sedaj že nekje od srede prejšnjega tedna popolnoma drugačno od prej,namreč trebuh imam zelo napet,občutki niso prijetni,kot da mi naprej rine vse skupi,kot da bi mali želel kar čez trebuh iti ven:)....občasne rahle bolečine v trebuhu, vedno bolj pa občutne tudi v hrbtu-križu....in seveda oteklost stopal je že kar očitna sedaj...prav tako malo tudi prsti na dlaneh....sam zanimivo pa mi je to, da je desno stopalo bolj zateklo kot levo...user posted image

V petek sm pa imela oreng probleme,ko sem se peljala na zaključek v firmo in sem na avtocesti začutila tako slabost čudno in zelo težko sem dihala....da sm morala zaviti dol s ceste na parking....in sm kake pol urce čakal v avtu ob odprtem oknu z pol litrce vode v rokah....enostavno nism bila za volan...in prav srečo sem imela da je brat imel čas in bil blizu in se mi je ponudil za šoferja za ta dan...moj pa je bil v službi in ga niti nism strašila...je bilo takoj potem bolje ko je prišel brat šoferuser posted image
V glavnem sem se odločila da sama ne hodim več nikamor...boma samo skupaj z mojim še šla kam...

Biljana čestitke da boš teta....tudi moja sestra že komaj čaka da postane teta...user posted image

Lepo se imejte punce...!Se še javim kaj....

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
27.12.2010 13:40:26   
Anonimen
Držim pesti tetke in čestitke!!!

Jaz imam isti problem med vožnjo, zato zdele že lep čas ne vozim. Preprosto se ne pučutim sposobno. Sem pa ugotovila, da tudi med predavanji me zelo ob sapo spravlja, sploh tista predavalnica, ko nima nič oken, zanč sem mogla vmes ven jit se zdihati shodit gor pa dol pa nazaj. Ker bi skupi padla. Baje je to tipična nosečniška tegoba. Da nas daje ob sapo. Se mi pa te dneve dogaja aritmija, sploh pa danes ponoč, ko sem zvedela, da sta brat in dedi v bolnici zaradi zastrupitve monoksida, ker je en kreten spodnji štuk vrgel petardo. Sej je še po televiziji bilo. Me je čisto šokiralo, tako, da se mi srček noče umirit in krče sem začela čutiti in hodim na wc na taveliko potrebo zaradi krčov na pol ure. Upam, damo da ne bo se scimil popadki. Trebuscek je pa tako trd in skos me nekaj tiši v njem, ki gre bolečina v križ. Obup. Nevem zakaj, je folk to nor na te petarde, sem tko jezna....

(odgovor članu valek)
  Neposredna povezava do sporočila: 3495
27.12.2010 14:01:24   
Nina33
Oj!
PilotGirl, drži  se ( no, oba z user posted image ), pa upam, de je z bratom in dedijem že bolje/dobro user posted image user posted image user posted image . Imaš pa res smolo user posted image .
Biljana,  (skoraj že) tetka, sej lohk 2 dcl user posted image .
Sem našla eno "sliko" kako naj bi user posted image običajno "ležal" v "trebuhu": najpogosteje imajo hrbet proti L ibrnjen (na čist na L, ampak spredaj levo). Upam, de slika ni preglomazna, mi je pa fajna za vidt user posted image :

user posted image
Rajš kr potrdm tale post, de me ven ne rukneuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
27.12.2010 14:08:03   
Patrisha
no jaz sem tudi nehala vozit.. ker mi tak polozaj nikakor ne pase in me boli. Bo pa dedc vozo, naj bodo malo uporabni :)
sicer pa fax ja.. ojej jaz se mam v sredini jauarja predavanja... sploh ne vem kako bom sedela na teh lesenih stolih :/ pol pa v koncu februarja gremo dale za iste pare z poustrckom :) upam, da bom cim manj sivana.. al pa bom kr stala :)

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
27.12.2010 14:14:01   
ninchi9
Pilotgirl - ti pa imaš neverjetno smolo user posted image user posted image Pa kako to, da človeka lahko v tako kratkem času doleti toliko nesrečnih stvari user posted image Moraš pa vedet, da kjer se slabo konča, se dobro začne. Še malo, pa boš v rokah držala svojega sončka/sončico, pa boš na vse slabo pozabila. Drži se in čimbolj pozitivno naprej!!

Jaz pa grem v knjižnico po malo gradiva, da se pripravim na porod, ker nisem bila do sedaj nič kaj pridna v tej smeri. Malo Keglovih vaj in vaj za dihanje ter sproščanje mi ne bo škodilo... Pa če ne drugega grem malo na sončka in na sprehod po mestu user posted image Pa verjetno še v kako otroško trgovino, hahaha, brez tega pač ne gre. user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
27.12.2010 14:18:37   
meta21
Biljana, kar solzna sem ratala. Glihkar bomo me tam! Držim pesti, da bo vse ok!

PilotGirl, poskusi počivat in se čim manj sekirat. Malo je še prezgodaj, da bi rodila. Pa kakšen magnezij si privošči.

Vipercat, pazi da mali ne poveže "tvojih" risank in "posebnih" ribicuser posted image . Drugač pa faca tale vaš pobalinko!user posted image

Vidim, da se je že kar nekaj težav nabralo zadnje dni. Meni je tudi slabo po vsaki hrani, švicam ko konj-kar obliva me pol pa spet zebe, med prsti na rokah so se mi nardili taki rdeči suhi fleki, žvali sem dobila danes zjutraj menda po 20 letih pa da ne omenjam, kako se zbudim in me boli medenica, kolke mam vse ožuljene (še dobr, da so fejst obloženiuser posted image ), lulam včsih tudi na 3 minute ... Ah ... Dost mam! No, vsaj z mojim sva nekak našla skupni jezik (trkam) in je bil prov fajn vikend.
Lovro je dobil od naju otroški cd player z mikrofoni in že dva dni vpije v mikrofon (z nizkim glasom): Mami, mami ... mamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!user posted image user posted image  Pa nonstop poje in ko mu zmanjka besedila ponavadi sledi ... dajenček tahaja (dojenček prihaja) ...

Zdaj grem pa malo počivat, jutri pride tašča na obisk pa še pregled imam. Sicer komaj čakam (pregleduser posted image ) ampak ne vem, kam naj ene 3 kile skijem, da ne bo une kosti od sestre tam kapuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
27.12.2010 14:19:59   
Nina33
O, sej jo lepo pomanjša user posted image . No, po tej sliki se tut vidi, zakaj vedno z Dopllerjem user posted image išče najprej L pod popkom - ker je tam najboljši punkt za slišat ga (ob tej "običajni" poziciji). Matr sem pametna user posted image .
To noč sem tut jaz obupno spala (če se temu sploh lohk tko reče): do treh (ponoči) mi sploh ni bilo za ležat it (bi bilo itak BV), poj se uležem in me čez par minut začne na kašelj silt (tak suh, obup od kašlja user posted image ) in seveda nikakor ne zaspim. Ko mi končno rata mal zadremat, mi pride škratek "povedat" de je dan (ob 4:20, ja sevede), ga "pošljem v posteljo" user posted image , mene pa spet kašelj matrat začne... A relativno hitro "zaspim", do 5:10 , ko je "spet dan" - in ponoviva vajo user posted image (on gre v posteljico, jaz pa kreham). Čez 15 minut je spet dan, a nato je vsaj (za oba) spet hitro noč (in spnec). Do sedmih, ko je pa pr nas itak auf user posted image , mu samo copatke pomagam gor dat pa gre HB v sobo knjigo gledat. Za 15 minut, ko pride povedat, de je pokakan user posted image In sem bila vsa na glavo, ko vstanem, se rihtam, ko pride mali k meni in reče : " Mami, grlo dobro." Jaz user posted image , sem najprej mislila, de njegovo grlo ni dobro (pa zatrdi de je dobro user posted image ), poj se mi pa posveti: zanimalo ga je, če je grlo (moje) dobro user posted image . In ko rečem, de še ne čisto - me mali princ objame in mi da tacga lepga lupčka (na vrat) ter vpraša: "Dobro?" user posted image Eh, sem spet solzna user posted image . Tako prijazen tale moj fantek user posted image . Sva se pa včeraj prenažrla ananasa in mava dons bolj tako "kako" user posted image , na srečo ni hujga.
Sem se pa razpisala.
Uživajte v tem lepem sončnem dnevu!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?