Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 13:43:08
|
|
|
|
vipercat
|
lepo pozdravljene ja do danes tudi jaz nisem imela nič občutka da prihaja božič (še smrekice nismo uspeli postavit), danes pa sem zjutraj šla še po zadnjih napupih, delala sem domače koledarčke za familijo, kuhala čokoladni liker - sem ga že enkrat, pa se mi je vse strdilo. upam da danes ne bo tako. v glavnem pripravljam še zadnja darila glede prehrane sem istega mnenja kot tršica - otrok bo že jedel kar bo hotel. jaz sicer našega silim jest, ker se nima časa niti vsest, ampak ko reče da ne more, ali da mu ni dobro, potemm pa pojdi. ni problema, saj vsak sam ve kaj mu odgovarja in kaj ne meni se je najbolj smilila soseda, mala je bila stara 5 let, ko ji je zdravnica na pregledu rekla da je pretežka in da mora izgubiti par kilogramov (sploh ni imela trebuščka, samo bol močno konstrukcijo) . jaz sem bila čisto paf, ko sem ji ponudila rogljička, pa je rekla da ne sme ker hujša????????????? otrok je star 5 let,, kaj mislite kako bo ko bo v poberteti???? patrisha . moram te razočarat. jaz sem drugič noseča, pa nič ne vem kaj me čaka, ker se tako razlikujeta nosečnosti, da ne moreš verjet. ne vem a je to ker je sedaj punčka al kaj, samo čisto vse je drugače
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 14:02:39
|
|
|
|
MoSoNi
|
Lep pozdrav, drage so ! Prosim vas za malo pomoči oz. kak nasvet... Do sedaj je moja nosečnost potekala večinoma brez kakih večjih problemov, edino križ me je bolel, malo že zatekam, bolj sem utrujena, ... nič hujšega no. Danes pa imam občutek da mi nenormalno pritiska navzdol, dosti bolj kot v preteklih dneh oz. tednih - kot da bi bil s celim teleščkom zagozden v spodnjem delu mojega trebuha. Ko ležim je še v redu, v stoječem položaju pa to zelo občutim. Poleg tega imam tudi "med nogami" en tak čuden občutek... sploh ne znam povedat... npr. kot da bi imela vstavljen tampon, pa bi mi lezel ven... je kateri kaj jasno? Pa srce mi vsake toliko časa malo "ponori" - začne utripati precej bolj hitro kot običajno. Drugače, kot sem rekla, nobenih problemov, trebuh mi res nonstop otrdeva, ampak brez bolečin. Ima mogoče katera podobne izkušnje ali je kateri to poznano? Je to normalno proti koncu nosečnosti? Mogoče pa je res samo občutek... Gibe čutim, mogoče malo manj kot običajno, ampak jih. Sem v 34. tednu (33/5).
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 14:15:32
|
|
|
|
Mišyka
|
klistir ni nč strašnega in če tam dela kšna fajn gospa (jst sem mela to srečo) sploh ne veš kdaj in vse je mim. Sam še na wc in se spucaš za naslednja 2-3 dni. Fajn je tud zarad tega, ker če si potem šivana si ful ne upaš it na veliko potrebo ker misliš da se bo kaj strgalo. Zarad tega ker je črevo spucano greš na veliko potrebo tolk kasnej. Itak sicer dobiš blago odvajalo (vsaj jst sem ga v LJ P in če bom šla v KR če bo treba bom tud prosila zanj). Tko da klistir je čist fajn zadeva. maurica probej si roke namastit s kšnim oljem (če maš za mazat trebuh ali pa kr oljčnega recimo). Pilotgirl čim prej k dohtarju!!! Pa dobr opravi
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 14:17:18
|
|
|
|
Tisia
|
patrisha srečno pa čimprej javi kaj je bilo mosoni to je čisto normalno da občutiš, saj se dete pripravlja da pokuka na svet..jaz sem zadnje tedne pri drugi N hodila kot račka...se mi je čisto zagozdila spodaj ko je bilo treba pa ven je pa pupa zlezla gor tako da je zdr.moral pomagat da je šla ven kilstir to je zakon,saj si ne predstavljam da še kaj v porodni pacam pa še otročku je lažje ven pokukat k ma več placa...
< Sporočilo je popravil biljana l -- 22.12.2010 14:20:01 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 14:46:18
|
|
|
|
meta21
|
MoSoNi, jaz mislim, da ni nič nevarnega. Malo več počivaj na boku pa opazuj se. Če ti pa ne da miru pa le pokliči ginekologa in vprašaj. Meni tudi občasno tako pritisne na spodnji del, da se mi zdi kot da bi kdo mi nož v nožnico (hm, zanimiva povezava ) porinil pa malo obrnil. Pa včasih se mi zdi, da se mi bo trebuh nad sramno kostjo kar odprl. Mal majo gužvo tam notri tejle naši piščki. Zdaj so v obdobju, ko ugotavljajo, kako naj pridejo do več placa in ko jim klikne, pridejo ven
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 14:47:25
|
|
|
|
Mišyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: vipercat patrisha . moram te razočarat. jaz sem drugič noseča, pa nič ne vem kaj me čaka, ker se tako razlikujeta nosečnosti, da ne moreš verjet. ne vem a je to ker je sedaj punčka al kaj, samo čisto vse je drugače Se strinjam!
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 15:52:41
|
|
|
|
maurica
|
mišyka; bom poskusla z oljem pa javim. meta; nočem strašit, ampak ko sem bila jaz nazadnje na CTGju mi je en zdravnik rekel, da moram takoj priti nazaj v primeru, če mi odteče voda ali pa če bom čutla močne bolečine spodaj - in pol je dal ravno primerjavo z nožem (je rekel, kot da bi en zaril z nožem). lahko, da mi je to rekel, ker je pri meni CTG takrat že zaznal rahle popadke (ampak nič resnega). no, sem ti hotela povedati, ker sem se takoj spomnila na to, ko si omenila bolečine kot nož, nočem pa nič strašit. mosoni; počivat, počivat, počivat!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 16:19:30
|
|
|
|
d´ori
|
Uf grozno je to, ko te neki špika in ščiplje pa ne veš ali bi šel na urgenco ali ne. Nekatere pa tečejo za vsako malenkost. Po moje je bolje iti, če te nekaj krči v trebuhu, saj navsezadnje pa so tam a ne. Če ta pa naderejo pa te, saj izgubiti nimaš kaj le pridobiš, če ja kaj narobe. Cukica samo, da je vse vredu s tabo. Ko moš pri volji me lahko pokličeš pa greve na kako kavico k taboljšmu sosedu. Mene pa že ene dva dni začenja nekaj glava boleti. Včeraj in predvčerajšnjim me je celo ponoči bolela. Sicer ne pretirano a vseeno. Zgleda, da se me en prehlad loteva. Sem pa začela tudi jaz nekaj zatekati. Do zdaj sem imela prste na rokah normalne danes pa kot ene kolce, čisto trde. Ja, no zgleda, da se je tudi pri meni začelo počasi dogajati. Da o otrdevanju trebuha sploh ne govorim. Sem začela hoditi kot ena raca
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 16:47:46
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: maurica meta; nočem strašit, ampak ko sem bila jaz nazadnje na CTGju mi je en zdravnik rekel, da moram takoj priti nazaj v primeru, če mi odteče voda ali pa če bom čutla močne bolečine spodaj - in pol je dal ravno primerjavo z nožem (je rekel, kot da bi en zaril z nožem). lahko, da mi je to rekel, ker je pri meni CTG takrat že zaznal rahle popadke (ampak nič resnega). no, sem ti hotela povedati, ker sem se takoj spomnila na to, ko si omenila bolečine kot nož, nočem pa nič strašit. Jaz takrat začutim cel sečevod in isto se mi je dogajalo v prvi nosečnosti, zdaj pa tudi že sigurno en mesec, če ne dva. Jaz mislim, da mi samo na mehur skoči in me zapeče dol do, no, izhoda pač . V pvi nosečnosti me je to enkrat bolelo v avtu in ko je moj dragi zapeljal v krožnega, je nehalo. Me še zdaj sprašuje, če greva en krog po krožnem . Bom pa v torek spet omenila na pregledu.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 16:51:37
|
|
|
|
meta21
|
Je katera kje vidla ugoden otroški cd player z mikrofonom? Npr. tak
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 17:06:46
|
|
|
|
samsara04
|
Hej, hej, patrisha, veliko in upam, da je vse ok. pilotgirl, v album sem dala eno slikico mojih novoletnih voščilnic, če želiš videti Tudi mene danes boli glava in to že cel dan, da o utrujenosti ne govorim. Sem se kljub temu odpravila na sprehod po dežju in bi lahko med sprehajanjem kar zaspala. Utrujenost pa se vleče iz dneva v dan, pa čeprav jemljem tablete za železo, jem suhe slive in pijem vinčeka. Drgače pa se mi zdi, da me te tablete precej napenjajo, ubogi moj. Moj fantič je aktiven, da je kaj. Še do včeraj nisem verjela, da te lahko od brcik bolijo rebra in trebuh, saj mi je cel dan dal vedeti, da je v mojem trebuščku. Na srečo se je danes za malenkost umiril Lp
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 17:33:03
|
|
|
|
Teyla
|
Midva sva uredila papirje na CSD. Najprej sem šla nest za starševski dodatek in paketek, potem pa še podpisat zapisnik o očetovstvu. Moj me je vprašal, če so vsi tak zategnjeni na teh CSDjih, pa sem mu rekla, da je to še nadpovprečno prijazno. Tisti delavec, pri katerem sva zrihtala očetovstvo si je res vzel čas, pa še nasmejal smo se. Mislim, da so v Šiški res najbolj prijazni. Jih je pa treba razumet, da ne morejo biti skoz nasmejani,ker imajo res težko delo. So se pa vsem razvedrili obrazi, ko sva zaželela vesele praznike.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 17:54:02
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: maurica meta; nočem strašit, ampak ko sem bila jaz nazadnje na CTGju mi je en zdravnik rekel, da moram takoj priti nazaj v primeru, če mi odteče voda ali pa če bom čutla močne bolečine spodaj - in pol je dal ravno primerjavo z nožem (je rekel, kot da bi en zaril z nožem). lahko, da mi je to rekel, ker je pri meni CTG takrat že zaznal rahle popadke (ampak nič resnega). no, sem ti hotela povedati, ker sem se takoj spomnila na to, ko si omenila bolečine kot nož, nočem pa nič strašit. Jaz takrat začutim cel sečevod in isto se mi je dogajalo v prvi nosečnosti, zdaj pa tudi že sigurno en mesec, če ne dva. Jaz mislim, da mi samo na mehur skoči in me zapeče dol do, no, izhoda pač . V pvi nosečnosti me je to enkrat bolelo v avtu in ko je moj dragi zapeljal v krožnega, je nehalo. Me še zdaj sprašuje, če greva en krog po krožnem . Bom pa v torek spet omenila na pregledu. No tudi meni se je zgodilo včeraja to-ta primerjalna bolečina z nožem....kot opisuješ zgoraj in kot je opisala Maurica.......samo enkrat na kratko sem začutila in prvič do sedaj....vendar je bilo vse ok takoj....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 17:54:12
|
|
|
|
zvezdica1980
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Midva sva uredila papirje na CSD. Najprej sem šla nest za starševski dodatek in paketek, potem pa še podpisat zapisnik o očetovstvu. Moj me je vprašal, če so vsi tak zategnjeni na teh CSDjih, pa sem mu rekla, da je to še nadpovprečno prijazno. Tisti delavec, pri katerem sva zrihtala očetovstvo si je res vzel čas, pa še nasmejal smo se. Mislim, da so v Šiški res najbolj prijazni. Jih je pa treba razumet, da ne morejo biti skoz nasmejani,ker imajo res težko delo. So se pa vsem razvedrili obrazi, ko sva zaželela vesele praznike. A mi lahko prosim poveš če si mogla najprej papirje (vloge) odnesti v službo al najprej na csd pa potem v službo? Verjetno ti tud v službi morajo kaj potrditi. Jaz sem čist zmedena in sploh ne vem kje naj začnem urejati papirje!!!!
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 17:56:02
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Jaz nimam nič proti klistirju, me nič ne moti. Raje sedim pol ure na WC kot pa da me kaj preseneti v porodni sobi. Maurica, poskusi prstan dol spraviti tako, da si prst obilno -namažeš- z milom, bi skoraj moralo iti dol. Jaz prstanov (itak imam samo 2, poročni in zaročni) ne nosim iz preventive že več mesecev. Jaz pa imam malenkost že zatekle prste in me tudi že motita oba prstana(poročni in zaročni-ki ju imam na rokah) vendar še bom malo počakala....bom imela gor dokler nebom videla da pa res nebo druge....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 17:57:14
|
|
|
|
valek
|
A je od katere bebica tudi že z glavico navzdol obrnjena? ...pr meni je že kak tedn tak...in tudi včeraj na pregledu je bilo tako.... upam da ostane....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 18:03:36
|
|
|
|
valek
|
Jaz grem pa pečt kekse.... ...se bom lotila Florentincev(keksov iz pirine moke in suhega mešanega sadja...polovica pa je namočena v temno čokolado...)mislim da bojo kar vredu za praznike....Tašča je že vse možno spekla...in nama prinesla celčo pkatlo mešanega....js bom pa zdaj neki takega kar še nimama in bom nesla zraven na predbožično večerjo....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 18:07:37
|
|
|
|
Teyla
|
zvezdica1980 Nisem zaposlena, tako da sem samo oddala. Drugače pa mislim, da je treba izpolnit nekaj tudi v službi, vsaj tako je mojemu razlagala za očetovski dopust. Bolj natančno ti bo pa katera od zaposlenih povedala, da neom kaj narobe povedala. valek moja je že obrnjena na glavico, vendar se še malo premika levo in desno. Verjetno bo tako ostalo. Ti pa priporočam, da prstane raje sedaj odstraniš, ker je lahko potem prepozno. To sem tudi nekje prebrala, samo se ne spomnim kje.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 18:10:40
|
|
|
|
maurica
|
meta; če imaš že izkušnje pol pa ni panike, samo da je vse kul valek; jaz ti svetujem da daš kar dol prstane, da ne bo prepozno. jaz sem en dan še lahko dala dol, drugi dan pa ne več (oz. zaročnega sem spravila, poročnega ne). sem probala tudi z oljem pa ne gre moj je tudi že obrnjen z glavico navzdol. upam, da ostane tako
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 18:11:35
|
|
|
|
zvezdica1980
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla zvezdica1980 Nisem zaposlena, tako da sem samo oddala. Drugače pa mislim, da je treba izpolnit nekaj tudi v službi, vsaj tako je mojemu razlagala za očetovski dopust. Bolj natančno ti bo pa katera od zaposlenih povedala, da neom kaj narobe povedala. Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Se bom še malo pozanimala.....
|
|
[Brisano sporočilo] 22.12.2010 18:25:50
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 18:31:44
|
|
|
|
tamy82
|
Da se vam najprej samo javim, da sem še živa Sem imela zjutraj pregled pri G - kri in voda vse ok (HG 120, kar je pav super ). MV dolg, zaprt in očitno se še nič ne dogaja Na UZ mi sicer ni povedala točnih mer, je pa rekla, da je vse v mejah normale, težek je približno 2kg že Je pa rekla, da kar naj malo več počivam in naj se ne naprezam preveč, naj ne ležim na hrbtu, da bo dober pretok krvi do (no, sej to mi zaradi križa itak ne paše), pa da naj čim manj sladkega, ker to baje tudi vpliva na zorenje posteljice (mi je kazala neke črne lise, kar naj bil znak, da posteljica dozoreva). Tako da se bom morala vsaj malo nazaj držat zdej med prazniki No, potem sem bila pa še v Lj, smo se po dolgem času dobile s kolegicami s faksa ... tako da sem bila skoraj cel dan zdoma ... zdej sem pa itak utrujena ... Nič, grem zdej prebrat vse, kar ste danes napisale in se potem še kej javim
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 18:39:13
|
|
|
|
Teyla
|
tamy82 kakšno zorenje posteljice? To je znak za zgodnješi porod, al kaj? Joj, jst tolk sladkega pojem, da bi lahko s tem sladkorjem 3 ljudi nahranila.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.12.2010 18:42:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 22.12.2010 19:01:39
|
|
|
|
tamy82
|
Ma bogice vse, ki vas muči zgaga To je res neprijetno, ampak žal tudi pogosto v nosečnosti ... patrisha tele bolečine pa niso nič dobrega. Mogoče je to še kakšna reakcija na tisti padec?! Jaz bi se raje z G posvetovala, da ne bo kaj narobe ... Upam, da si fajn rešla tole in da je vse ok Aja, na CSD sem bila pa tudi jaz danes - in celo uredila vse za starševski dodatek in denarno pomoč Zdej mora pa še moj tisti papir v službo nesti (za dopust), pa potem vse skupaj spet na CSD. In celo nisem dosti čakala in so bili kar prijazni meta21 sem ravno hotla vprašat, če je katera že prakticirala to masažo presredka. Ker jaz mam tudi to olje doma in bom takoj po novem letu verjetno začela s tem - škodit že ne more Pa ja moj je tudi že priden in je lepo na glavici - zdej pa kar naj še malo potrpi takole
|
|
|
DOJENČKriba5ALI IMATE RADI SVOJEGA DOJENČKADA, ZELO (
95%)
OBČASNO (
1%)
ČE SE NE JOKA (
0%)
NE VEM (
1%)
SOVRAŽIM GA (
2%)
Število vseh glasov: 243Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!