Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 7:33:39
|
|
|
|
cukica
|
dobro jutro! Meta21 ja sem ja bolj malo doma,se počutim kot moj ko je otsoten po en teden.Sva oba pri letečih.Saj,ko bom rodila se bo stanje mal umirilo.Upam!!!
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 8:05:28
|
|
|
|
vipercat
|
no pa je tudi pri nas smrekica postavljena, lučke so na balkonu, čokoladni liker je kuhan (začuda se mi ni strdil ), potička je spečenaa, koledarji so sprintani in zaviti v darila,... danes še pijane neveste spečem in do konca vse zavijem, jutri pa vija ljubljana pri nas v zd pa nič več ne lulamo v lonček. ti dajo eno palčko in greš na wc, nastaviš palčko na curek in je - podobno kot nosečniški test
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 8:08:00
|
|
|
|
Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Pa kt sem glih denar omenila - pri tehle dveh linkih (prvi in drugi link) samo igrače glejte, ne cen . So pa super "kocke", smo jih dobili za zgodnjega Božička in sva se z že igrala . Mali princ je v bolj "kladivo in žaga" fazi, in jih zaenkrat lahko samo "z očmi gleda" in mal "pošlata". On bi pa namreč..." Asa, bumf" Tele kockice so pa nama ful všeč. Moj je že na stojnicah pogledal katere vse bo nabavil. Imam občutek, da je otroček samo izgovor. Keglove vaje na pilatesu jih izvajamo, vendar to ni dovolj glede na to, da ne hodim več kot dvakrat na teden. Bom zdaj, ko bom doma mogla več na tem delat. Masaža presredka jaz že prakticiram, imam pa weledino olje. Se pa uporablja od 34.tedna dalje 3-4.tedensko. Sem glih v pravem tednu začela, upam, da bo kaj pomagalo. Meni tudi lulanje v lonček ne dela težav, vedno, ko imam laboratorij vzamem plastenko vode s sabo in potem lepo počasi pijem, tako da me vedno tišči, ko pridem na vrsto. Smrekico sva včeraj postavila. Je bila hitro fertik. Prej je moj dobil še mini predbožične darilce in sicer mini leseno uganko, neke vrste logično puzzle. Je bil ful vesel, ko jo je sestavil, pa še bolj. Zdajle šibam počasi v službo, pa nesem še paketke za sodelavce. Jih bom kar na smrekico položila, pa si naj vsak svojega vzame. Upam, da bodo veseli.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 8:44:41
|
|
|
|
trsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss Lulanje v lonček pa se pri meni obnese..polulam ravno toliko kot moram. Preden grem od doma spijem kozarec vode, do ginekologa imam 15 minut z avtom, me lepo fajn zruka v avtu, ko pridem tja pa komaj čakam da grem na wc Dobra taktika. Bom poskusila naslednjič.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 8:57:18
|
|
|
|
tamy82
|
Jutro! Glede klistirja a to je potem ziher, da nič več kasneje ven ne prude? Ker kolikor sem jaz slišala/brala (izkušenj pa s tem nimam) je ravno tako še možnost, da ti potem med iztisom še kej uide. Sploh pa naj bi se črevesje samo med pripravo na porod že spucalo ... tako da s tega vidika je potem malo nesmisleno. No, ne vem ... Nina33 hvala ti za tole o denarju in sreči ... ker je čisto res, da več ko ga imaš, manj si srečen ... ampak kaj ko ga nimaš nikoli toliko, da bi rekel, da je ravno prav. Vedno ga je premalo ali pa preveč ... nikoli nismo zadovoljni, čeprav je bistvo življenja nekje drugje ... Keglove vaje vsaj 2x tedensko se spomnim, da jih naredim, kaj več pa bolj težko Sej vem, da bi bilo super fino fajn jih delat, ma če bi vsak drugi dan en spomnil na to Pa tudi meni kdaj ob kašljanju in kihanju kakšna kapljica priteče ... kar pa je zdej ob koncu nosečnosti skoraj normalno ... Aja, zaležejo pa, ampak jih moraš delat vsak drugi dan po cca. 40 ponovitev (dolgi in kratki stiski) in to se pozna šele po 3 do 6 mesecih vadbe. Tako da dvomim, da je katera že tako dolgov vztrajala pri tem, da bi res videla kakšen napredek. Masaža presredka mislim, da se priporoča nekje od 35., 36. tedna dalje, prej pa ne. Tako da če neki časa prej rodiš skoraj ne pride v poštev Lulanje v lonček to tudi meni dela probleme ... Čeprav včeraj mi je pa ratalo in to celo tako, da sem samo srednji curek jim "servirala" Aja, sem se pa prej med čakanjem, da pridem an vrsto nacedila s pol litra vode ... tako da drugače ziher ne bi šlo tako lepo vipercat super za vse to božično vzdušje! Upam, da bova tudi midva danes postavila jaslice in drevešček ... čeprav zaenkrat bolj slabo kaže, da bo danes kej. Pekla pa ne vem če bi sploh še kaj, ker meni je G itak odsvetovala sladko, moj pa ni neki sladki navdušenec ... če ne bomo pa našim in njegovim vse nesli, da nam en bo treba jest
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 9:37:09
|
|
|
|
kiara24
|
IZVIRNO SPOROČILO: valek A je od katere bebica tudi že z glavico navzdol obrnjena? ...pr meni je že kak tedn tak...in tudi včeraj na pregledu je bilo tako.... upam da ostane.... Ja mi smo že na glavico, kar nekaj časa in lepo pridno čakamo. Tamy82- to pa prvič slišim za zorenje posteljice?! No jaz sem prstane že dala dol, tako da me to ne skrbi več. Je pa tako da meni blazno zatekajo noge zadnje čase. Trsica- jaz pa s tem nimam problemmov, ker vedno vzamem lonček domov in pa takoj zjutraj ko ustanem grem lualat in je to prvi urin ki je najboljši pokazatelj. In s tem mi ni nikol treba mislit, aa se bom tam polulala ali ne. A niso nakazali za paket ko se otrok rodi, prej pa ne, vsaj mislim da je tako. pri meni ko sem rodila Klaro ej bilo tako. Midva z mojim pa imava problem pri izbiri imena! Sladkarija- pri meni je zadnje čase to redkost. Prve 4 mesece nisem mogla videt čokolade, pol sem jo pa lahko jedla pa nikoli pretirano. Sedaj pa mi slako sploh ne paše ne vem kolk, slanega pa itak ne jem že v navadi ne sedaj pa tudi ne. Največrkat ko greva z mojim v kino zobam kak čips drugače pa ne. Prvičmama- ja obstajajo olja za presdredek, najboljši je baje od Wellwdw- prav pišel za presredek dobiš ga pa v MUllerju, pa DM, pa Limoni....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 10:20:47
|
|
|
|
Patrisha
|
lahko recem sam ĐIZS KRAJST ziva, sem sicer se , ampak nikakva. Sem sla v ambulanto in zgodilo se je naslednje: vse je ok maternicni vrat zaprt, dolg 4 cm, postlca je ok, OTROK NORI - ne miga.. vse je ok. In valda ker omenim, da mam drisko.. me poknejo takoj na dodatne preiskave. In ugotovijo da mam NEK VIRUS :S kr nekaj, kri svohna, da joj... in me sprasujejo ce sem bla kaj bolana? al mam vrocino.. itd JAZ VALDA NE VEM NIC O TEM! in ok, G. dalje sari po trebuhu ( noter sem bla 1 h na postli... sem skor zaspala zraven ) in na kar ne more zmerit nobene mere malicke ker RES DOBESEDNO NORI!!! no meni to sicer ni blo glih najbolj normalno.. in se ustavi na ledvicah - otrockovih.. na kar ne ve, al so prevelike al normalne.. seveda masin nimamo tukaj nekih hudih, mlada dohtarca.. itd. in me lepo pokne na pregled UZ v P. OK, ni panike. Vecje ledvicke niso nikakva nevarnost - sem se ze pozanimala.. nic nisem panicna pa nic. Pol pridem domov in me zacne mrazet. Zmerin vrocino 37.4 OPA BATO, vedno bolj in bolj pridem zvecer do lepih 37.8 . In valda recem mojemu nic ce pridema na 38 gremo v P kaj pa druga, se prej pozrem lekadol in grem spat! Danes sicer nimam vrocine ( tok tok ), ampak dan se je dolgi, veceri pa najjaki za vecanje vrocine. Sem pa lepo doma ostala in se ucim, pocutim pa se ko CUNJA :S Vglavnem morem spremljat kaj se dogaja, ce bom se vedno mela drisko ( danes je se kr aktualna) se morem cez vikend spakirat v P. upam, da tole dobesedno "sranje" cim prej mine Tak, zdaj pa mam eno vprasanje valda jaz v LJ porodnisnici se nikoli bla.. vem, da sta dve ena nova pa stara.. kje zdaj delajo UZ? a ve katera? valda jaz pametnjakovic, sem pozabla vprasat, itaq sicer pa ja mam v pondelk po NY samo laufanje po dohtarjih :S phhhhhhhhhhhhhhhhh sladkarije ( da se malo pokomentiram ) KATASTROFA! po cokoladi kozlam ze od prvega dne nosecnosti, sicer po malem mi hocejo pasat - ampak sam zjutraj na prazni zelodec, cukrov pa se ne branim lepo bodite!
< Sporočilo je popravil Patrisha -- 23.12.2010 10:22:34 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 10:26:14
|
|
|
|
Mišyka
|
Patrisha sam da ni hujšga. Si mela pa pestro, definitivno. Glede LJ P... midva sva šla prvič notr, ko sem šla rodit. In nisem mela pojma kam hudiča je treba it. Tam nekje so ble ene nosečke za malimi bušiji, jst pa v popadkih. Čist sem bla zmešana... in še zdej točno ne vem kam sva šla. V neko sprejemno. Če bom šla spet tja slučajn, bom spet gledala ko ena budala. Res bi lohk meli kej označeno oz. napisano kje je kej. Upam, da ti bo kšna, ki je bolj "stalna stranka" LJ P, znala pomagat. Pa upam, da se porihtaš!
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 10:29:29
|
|
|
|
trsica
|
Ajoj, Patrisha, si imela adrenalinski dan. No, vsaj popadki niso, da je vsaj tu vse ok. Sranje pa... sranje, kaj češ...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 10:30:24
|
|
|
|
Jo@n
|
Uf, Patrisha, tole je pa bilo pestro... No, želim ti, da se sr... čimprej umiri. Jej slane palčke, pa pij veliko zluftane (brez mehurčkov) kokakole.Kakšen linex ali pa druge probiotike vzemi, da ti uredijo črevesno floro. IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha l valda jaz v LJ porodnisnici se nikoli bla.. vem, da sta dve ena nova pa stara.. kje zdaj delajo UZ? a ve katera? Kar v novo pojdi, ko prideš noter (iz ceste med staro in novo) je na levi strani sprejemna ambulanta, pa je najboljš da se tam oglasiš in ti bodo povedal kako in kaj. Ker v staro se pride iz nove, je narejen prehod v 1. nadstropju, tako da se nič ne boj.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 10:32:56
|
|
|
|
trsica
|
A niso nakazali za paket ko se otrok rodi, prej pa ne, vsaj mislim da je tako. pri meni ko sem rodila Klaro ej bilo tako. Hm, ne vem. Pri ta prvem sem vzela paket, ki sem ga dobila že pred porodom. Zdaj mi je pa rekla, da bo nakazilo 15. januarja, prva porodniška pa 15. februarja.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 10:34:12
|
|
|
|
kiara24
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha lahko recem sam ĐIZS KRAJST ziva, sem sicer se , ampak nikakva. Sem sla v ambulanto in zgodilo se je naslednje: vse je ok maternicni vrat zaprt, dolg 4 cm, postlca je ok, OTROK NORI - ne miga.. vse je ok. In valda ker omenim, da mam drisko.. me poknejo takoj na dodatne preiskave. In ugotovijo da mam NEK VIRUS :S kr nekaj, kri svohna, da joj... in me sprasujejo ce sem bla kaj bolana? al mam vrocino.. itd JAZ VALDA NE VEM NIC O TEM! in ok, G. dalje sari po trebuhu ( noter sem bla 1 h na postli... sem skor zaspala zraven ) in na kar ne more zmerit nobene mere malicke ker RES DOBESEDNO NORI!!! no meni to sicer ni blo glih najbolj normalno.. in se ustavi na ledvicah - otrockovih.. na kar ne ve, al so prevelike al normalne.. seveda masin nimamo tukaj nekih hudih, mlada dohtarca.. itd. in me lepo pokne na pregled UZ v P. OK, ni panike. Vecje ledvicke niso nikakva nevarnost - sem se ze pozanimala.. nic nisem panicna pa nic. Pol pridem domov in me zacne mrazet. Zmerin vrocino 37.4 OPA BATO, vedno bolj in bolj pridem zvecer do lepih 37.8 . In valda recem mojemu nic ce pridema na 38 gremo v P kaj pa druga, se prej pozrem lekadol in grem spat! Danes sicer nimam vrocine ( tok tok ), ampak dan se je dolgi, veceri pa najjaki za vecanje vrocine. Sem pa lepo doma ostala in se ucim, pocutim pa se ko CUNJA :S Vglavnem morem spremljat kaj se dogaja, ce bom se vedno mela drisko ( danes je se kr aktualna) se morem cez vikend spakirat v P. upam, da tole dobesedno "sranje" cim prej mine Tak, zdaj pa mam eno vprasanje valda jaz v LJ porodnisnici se nikoli bla.. vem, da sta dve ena nova pa stara.. kje zdaj delajo UZ? a ve katera? valda jaz pametnjakovic, sem pozabla vprasat, itaq sicer pa ja mam v pondelk po NY samo laufanje po dohtarjih :S phhhhhhhhhhhhhhhhh sladkarije ( da se malo pokomentiram ) KATASTROFA! po cokoladi kozlam ze od prvega dne nosecnosti, sicer po malem mi hocejo pasat - ampak sam zjutraj na prazni zelodec, cukrov pa se ne branim lepo bodite! No jaz upam, da se bo driska umirla, drugače pa jaz vem da v nosečnosti naj ne bi imel vročine vsaj meni so tako rekli..... Drži se.... pa držim pesti da driska mine sam da je vse ok.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 10:35:26
|
|
|
|
Patrisha
|
tnx usem
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 10:36:33
|
|
|
|
kiara24
|
IZVIRNO SPOROČILO: trsica A niso nakazali za paket ko se otrok rodi, prej pa ne, vsaj mislim da je tako. pri meni ko sem rodila Klaro ej bilo tako. Hm, ne vem. Pri ta prvem sem vzela paket, ki sem ga dobila že pred porodom. Zdaj mi je pa rekla, da bo nakazilo 15. januarja, prva porodniška pa 15. februarja. No midva sva dobila denar ko sva sporočila na CSd da se je otrok rodil.... tako da ne vem.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.12.2010 10:40:04
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 10:49:24
|
|
|
|
tamy82
|
patrisha drži se in pazi nase! Pa dej pusti zdej učenje in raje počivaj. Tako da držimo pesti zate, da je vse ok CSD: meni so včeraj rekli, da o paketku oz. tem denarju odločajo že pred rojstvom (tako da bo nakazano verjetno okrog 15.1. kot pravi trsica), o ostalem pa potem, ko dobijo podatke o rojstvu.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 10:58:33
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 patrisha drži se in pazi nase! Pa dej pusti zdej učenje in raje počivaj. Tako da držimo pesti zate, da je vse ok CSD: meni so včeraj rekli, da o paketku oz. tem denarju odločajo že pred rojstvom (tako da bo nakazano verjetno okrog 15.1. kot pravi trsica), o ostalem pa potem, ko dobijo podatke o rojstvu. hehe se ucim v postli , zdaj mam barem CAS . Aja UZ mam 3 januarja komaj.. isto uro ko pregled.. morem mojo g. klicat da mi prestavi, ker v P bo tezka
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 11:00:25
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 patrisha drži se in pazi nase! Pa dej pusti zdej učenje in raje počivaj. Tako da držimo pesti zate, da je vse ok CSD: meni so včeraj rekli, da o paketku oz. tem denarju odločajo že pred rojstvom (tako da bo nakazano verjetno okrog 15.1. kot pravi trsica), o ostalem pa potem, ko dobijo podatke o rojstvu. hehe se ucim v postli , zdaj mam barem CAS . Sicer pa jaz tut mislim oz. vem, da bo vse ok! Ce ne druga mam fin izgovor, da sem doma in pocivam - ker pride tasca na obisk za 3 dni :) bo lahko kuhala eheheh ( dvomim, ampak useeno upam ) Aja UZ mam 3 januarja komaj.. isto uro ko pregled.. morem mojo g. klicat da mi prestavi, ker v P bo tezka names uredi sem dala citiraj :) SE PARDONIRAM
< Sporočilo je popravil Patrisha -- 23.12.2010 11:01:03 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 11:10:55
|
|
|
|
hel32
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 patrisha drži se in pazi nase! Pa dej pusti zdej učenje in raje počivaj. Tako da držimo pesti zate, da je vse ok CSD: meni so včeraj rekli, da o paketku oz. tem denarju odločajo že pred rojstvom (tako da bo nakazano verjetno okrog 15.1. kot pravi trsica), o ostalem pa potem, ko dobijo podatke o rojstvu. Tamy, kolk se jaz spomnim, dobiš denar, oz.paket za novorojenčka pred rojstvom, ja, po navadi denar nakazujejo 15 v mesecu, za porodniško, pa mislim, da tudi velja tako ja, skratka, komaj čakam jaz na ta denar, ker smo kr v stiski in bom šele takrat kupila vse potrebno za dojenčico, sicer pa enega groznega upanja, da rodim prej nimam, ker smo navajeni, da je čez rok,...
|
|
[Brisano sporočilo] 23.12.2010 11:11:21
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.12.2010 11:23:58
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 11:38:21
|
|
|
|
Teyla
|
Patrisha važno, da je vse ok. kar počivaj, pa čim prej se pozdravi. Naj te tvoj malo razvaja. Nama je včeraj na CSD rekla, da bo nakazilo januarja, starševski pa pač po rojstvu. Registirana te piškoti so najboljši! Upam, da ti uspejo. Se javim za pokušino.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 11:45:45
|
|
|
|
maurica
|
za vse preglede! patrisha samo da je vse ok s tabo. drži se, pa počivaj! jaz spet dobivam neke napade lakote. non stop bi jedla pol me pa vse tišči v trebuhu prstana še kar nisem dol spravla. sem zvedla za eno novo foro in zdej čakam lubija da pride domov in da sprobava. vam javim, če bo ratalo
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 23.12.2010 12:02:18
|
|
|
|
kiara24
|
IZVIRNO SPOROČILO: maurica za vse preglede! patrisha samo da je vse ok s tabo. drži se, pa počivaj! jaz spet dobivam neke napade lakote. non stop bi jedla pol me pa vse tišči v trebuhu prstana še kar nisem dol spravla. sem zvedla za eno novo foro in zdej čakam lubija da pride domov in da sprobava. vam javim, če bo ratalo No upam, da vam rata dol spravit prstan.... meni pa ni nič do hrane pa skoz me zagaga jeb..... jo mam že poln kufer. Zdele sem pa sortirala cunce, pa vse naštimala da bom lahko pol dala prat. Če bo kaj prej bo pa tudi dobro bi prav prišlo, smo potrebni tega denarja.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.12.2010 12:15:42
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
plavanjetjaShiikaAli ste obiskovali katere od programov plavanja z dojenčki??? da (
12%)
ne (
85%)
imam namen (
2%)
Število vseh glasov: 48Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!