|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
22.12.2010 11:02:59   
Anonimen
Vidim, da mi je slikca nehala delovati pred parimi dnevi pa ne vem zakajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3226
22.12.2010 11:03:11   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Patrisha, jaz sem v prvi nosečnosti  2 dni praktičnononstop sedela na wc-ju. Skoz me je tiščalo na blato, čeprav več nisem imela kaj iz sebe dat. Sem pač sudoku reševala, ker sem skoz na wc-ju sedela. Po 2 dneh mi je ponoči voda odtekla in v porodnišnici so mi rekli, da to "tiščanje na blato" so pravzaprav popadki, pred porodom se pa sproži t.i. naravni klistir. Telo samo prazni črevo. Tako, da naše prebavne motnje sploh proti koncu nosečnosti vsekakor niso zanemarljive.

Pa brez skrbi, jaz zdaj drugič spet ne vm, če bom prepoznala popadke. Itak te skoz nekaj špika pol pa vedi, kaj je od česa.

aja? ojej, no upam, da ni to to user posted image  pijem ko sus, "srackam" pa tudi sam vodo... nic bo treba se zmigat pa malo povprasat. Vceraj sem ze zvecer mela namen it v P, ampak sem se vlegla in je bilo veeeeliko bolse.. sicer tamala lepo miga..
Kje mam krcke? ojej, vse povsod.. zato mi ni vsec.. ker ne vem al je pr tamali al je malo bolj levo al desno...
zdaj pa ko smo pri klistiru, a to se vedno obvezno delajo? vcasih so te avtomatsko dali na klistir ( no tak so mi starejse tete povedale) zdaj pa nvem, ene pravijo da ja, ene da ne..

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3227
22.12.2010 11:17:57   
Anonimen
Klistir odvisno od porodnišnice, za Lj P vem, da je to obvezna rutina. V Kr in Po ti dajo na izbiro, vendar skoraj vse baje prepričajo, da se to opravi. Jaz tudi klistirja ne maram, sem prepričana, da se bom pregovarjala. Zato mi veliko bolj usteza Kr porodnišnica, upam, da so res bolj razumljivi pa še take mase nimajo.

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3228
22.12.2010 11:24:31   
Tisia
patrisha ti kar tel. v roke in pokliči ginek. da boš sigurna,sploh pa sedaj k tile prazniki prihajajo,da ne boš potem v bolnici ležala ko boš šla na pregled dežurnemu,upam da bo vse okuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3229
22.12.2010 11:24:44   
meta21
Ne vem, če delajo klistir avtomatsko-mene je 2008 vprašala, kdaj sem bla nazadnje na WC-ju in ko sem ji povedala, da sem 2 dni že skoz tam, je rekla, da bova dali čisto malo. Moram rečt, da je bila to meni ena lepših stvari pri porodu. Po parih minutah te začne tiščat kakat (zadrževat moraš dokler lahko) in ko greš na WC je to tako olajšanje, da sem si takrat obljubila, da bom to reč kupila in imela doma. Ne vem, zakaj se vse tolk pritožujejo zarad klistirja. To je samo eno olajšano kakanje, da tam pol na porodni preveč ne pacamo pa še otroček ima več placa, ker je črevo prazno (ki gre vzporedno s porodnim kanalom) in je porod zato lažji.

Glede obsega glavice pa še enkrat-moj bi lahko imel obseg 50 pa ne bi nihče vedel dokler ni ven pokukal. Zadnji UZ sem imela v 32 tednu, edini CTG pa v P, ko mi je že odtekla voda (moj G tem napravam ne da nobene veljave in pravi, da srček poslušava s tistim "telefonom", popadke pa itak nosečnica sama čuti) in to je to. Nikakor se ne bi mogli prej odločit za CR, ker niso nič preverjali glavice.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3230
22.12.2010 11:27:18   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

patrisha ti kar tel. v roke in pokliči ginek. da boš sigurna,sploh pa sedaj k tile prazniki prihajajo,da ne boš potem v bolnici ležala ko boš šla na pregled dežurnemu,upam da bo vse okuser posted image

bom sla kr rajs v P ko je dezurna.. ker moja g. mi tak pomoje nic kaj pametnega ne more povedat...

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3231
22.12.2010 11:36:37   
zasi
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Probaj pa s kako Mg šumečko, če maš kaj takega doma, de se ne boš do jutra matrala.
Mene pa ušesa zaj*bavajo user posted image . Kaj se pa proti temu da kej narest? Ene rožce baje zaležejo (sem spet pozabila, kako se reče tej rožci user posted image ) pa tut pojma nimam, kje se to dobi user posted image Bi rada neki preventivno si v uhe dajala, de se ne bi res kej zakompliciralo user posted image .

Tea tree kapljice od Justa pomagajo za ušesa. Jaz sem si jih nabavla. Pa še za otroke jih lahko v ta ali kakšen drug namen uporabljamo. Na primer tudi za odpravljanje temenc.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3232
22.12.2010 11:42:22   
Anonimen
Poznam dva primerak, ki praktično po glavici bi moral biti CR pač G ni dajala pozornosti. Niti ni opozorila. Ena je končala s CR, druga pa zelo strgana (celo nadrli so jo, kaj ni povedala, ona pa ni vedela). Samo to je tako, odvisno je tudi kako se odpreš in vse skupaj. Je pa veliko G, ki baje tega nekontrolirajo in se potem babce in sestre v P pritožujejo, ker one imajo pa komplikacije. Včasih res, čarajo, ker vsega stanja nevedo. Tako, da jih razumem, če ma na dan par porodov težkih, ki bi morali nomalno potekat, da pač se spravjo tudi na user posted image . Ni pa opravičljivo, tako, da po eni strani jim dam kako bol po drugi, pa ni vsaka ženska za babištvo in porode. Znajo biti zelo trde.

Pri moji G je kar znano, da bi mogla veliko user posted image naprej poslati pa do zadnjega čaka ali se celo odrije med porodom komplikacije. Sej se tudi veliko javno govori na med.over.net o njej. Tako, da jaz sem zaradi teh reči, zelooo pazljiva. Čeprav je mene spravla na svet user posted image dejansko rešila. Vendar se mi zdi, da jo je čas malo.... Zdele, ko je bila mami zopet pri njej, je tudi mami potrdila, da se je zelo na slabše spremenila. Tako, da smo uskbeh ker ma spet operacijo zaradi raka sedaj na jajčnikih in prsa so izvidi zelo slabi. Pa je mamo nadrla, kje je prej hodila, mama pa za oboje stalno opozarjala. Mam občutek, da jih ima preveč in nesvolga.

Vse je odvisno, kako resno G vzame in ostalih dejavnikov. Mam pa občutek, da dostikrat igrajo na UZ na tisto mersko naprako. Vendar nekaj procentov je vedno takih, ki iztopajo in je zmerjeno dokaj pravilno.

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3233
22.12.2010 11:48:49   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Klistir odvisno od porodnišnice, za Lj P vem, da je to obvezna rutina. V Kr in Po ti dajo na izbiro, vendar skoraj vse baje prepričajo, da se to opravi. Jaz tudi klistirja ne maram, sem prepričana, da se bom pregovarjala. Zato mi veliko bolj usteza Kr porodnišnica, upam, da so res bolj razumljivi pa še take mase nimajo.

Mene v KR P niso nič spraševali. So me samo nafilali. user posted image Mogoče je zdaj kaj drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3234
22.12.2010 11:51:02   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

bom sla kr rajs v P ko je dezurna.. ker moja g. mi tak pomoje nic kaj pametnega ne more povedat...

Absolutno pojdi na pregled v P!!! Padla si. Lahko, da se je kaj sprožilo.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3235
22.12.2010 11:56:29   
Anonimen
Patrisha Jaz tudi nebi čakala, počakala sem tok, da sem urgenco dala skos in letelna mojga škratka preverit. Me je še na urgenci takoj napotila. Sej pravi še tako nedolžen padec lahko sproži. Tako, se vsaj ne boš sekirala.

(odgovor članu trsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3236
22.12.2010 12:16:49   
kiara24
kiara24 učila sem se pa še spati ne morem, od kar sem noseča sem še hujši nočni ptiček :)

Jao kdaj pa pol kej spiš, jaz sploh nebi znala funkcionirat, če bi takole dolgo v noč bedela....

Za ušesa, pa imamo mi kaktus ušesnik, pa se muše drugače reče pa ne vem kako. Tea treee kpaljice alipa kapljice 31 od Justa. To je zakon.

Popadki- no pri meni je bilo enako, sem imela popadke, aparat pa jih ni zazanal, tako da je res odvisno kako in kaj je.

Tudi jaz preden mi je odtekla voda sem bila na WCju non stop, samo pol ni bilo nič ko sem prišla v P so me lepo dali v sobo in čakali, tako je bilo dva dni in s tem je potem bila tamala tudi okužena z bakterijo, ker so mi prepozno dali AB. Posledica je bilo en teden ležanja v P.

Pri nas je imela Klara glavico velikost 34,5cm. Pa me niso nič rezali samo me je pa babca skoz masirala presredek na koncu in sem se čisto malo strgala dobila sem namreč 4 al 5 šivov.

Klistir- jaz sem ga dobila v Kr P pa me niso nič vprašali.... tako da je pa bolje da ga dobiš kot pa da se tam pose.... med porodom. No vsaj meni je tako je pa zoperen občutek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
22.12.2010 12:20:33   
Patrisha

Patrisha Jaz tudi nebi čakala, počakala sem tok, da sem urgenco dala skos in letelna mojga škratka preverit. Me je še na urgenci takoj napotila. Sej pravi še tako nedolžen padec lahko sproži. Tako, se vsaj ne boš sekirala.

kam pa morem it? :) mater ze zadnic ko sem hodla sredi noci sem sla direkt v urgenco dezurnemu ginekologu. Zdaj grem vrjetno direkt v P novo al staro?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3238
22.12.2010 12:29:29   
trsica

kam pa morem it? :) mater ze zadnic ko sem hodla sredi noci sem sla direkt v urgenco dezurnemu ginekologu. Zdaj grem vrjetno direkt v P novo al staro?

tja, kjer imaš namen rodit. te bodo že naprej usmerili. pa povej za padec.

< Sporočilo je popravil trsica -- 22.12.2010 12:31:55 >

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
22.12.2010 12:31:21   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

tja, kjer imaš namen rodit. user posted image te bodo že naprej usmerili. pa povej za padec. user posted image

tnx

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
22.12.2010 12:41:52   
meta21
Jaz sem tudi imela ca. 3 šive (nisem bila rezana), Lovro pa je imel glavo 35,5. Sem pa zadnji mesec uporabljala weledino olje za presredek. Vsaj namazala sem se po tuširanju. A je pomagalo al ne pa ne morem vedet ampak zdaj ga spet uporabljam oz. ga bom.

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 3241
22.12.2010 12:43:41   
meta21
Patrisha, srečno!user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3242
22.12.2010 12:55:21   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: maurica
vesete kaj se meni dogaja zadnje čase, ful se mi je povečal občutek za vonj; ene stvari mi nenormalno dišijo in bi jih kar pojedla (npr. milo, dišeče svečke, olje za telo, eterična olja ...) . zobe bi si umivala kar 10 min, tako mi diši zobna pasta . a je še katera to opazila?

počasi tudi jaz prihajam v fazo, ko že komaj čakam, da bom rodila ...

To se meni dogaja. Pa ko kaj smrdi, mi res fuuul smrdi. Tako, da me moj že čudno gleda, jaz mu pa pravim, da ima pokvarjen nos, ker nič ne voha. user posted image

Danes bomo pa imel kmečko kosilo. Kislo repo z matevžem. Se že kuha, upam, da bo ratalo.

Pilotgirl ti bom sporočila kako se obnesejo. Meni pa ta strošek ni velik. Sem pač naročila vse naenkrat, ker zdaj lahko, drugače bi jih postopoma. Pridejo dosti ceneje kot plenice za enkratno uporabo, če narediš preračun. Prišparaš enih 1000€ zagotovo (vstevši pranje in vse). user posted image   Bambus je po moje ful fajn. Baje da ostane mehak ne glede na število pranj. Komaj čakam, da jih dobim in vse pregeldam in prečekiram. Madonca sem neučakana. Bolj za plenice kot za porod. user posted image
Aja, pa tvoja slikica je sedaj vidna, prej pa ni bila. Morda spet forum nekaj štrajka? user posted image

Jo@n super za pregled. user posted image Ne toliko za prehitevanje.

patrisha se strinjam z ostalimi, kar pojdi na pregled v P ali pa na urgenco in to še danes. Bolje za prazen nič, kot pa da se potem sekiraš. Srečno. Pa sporoči, ko prideš nazaj, da nas ne bo preveč skrbelo. user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3243
   [Brisano sporočilo]
22.12.2010 13:02:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 3244
22.12.2010 13:05:25   
Jo@n

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Patrisha, srečno!user posted image

Držim pesti!user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3245
22.12.2010 13:11:37   
kiara24
Patrisha- vso srečo!!!user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
22.12.2010 13:18:43   
maurica
patrisha; kar v P, pa vso srečo user posted image

klistir; v PO P ga lahko zavrneš (preverjeno). morate pa na začetku ko pridete povedati, da ga ne želite. mislim, da ga imamo porodnice pravico zavrniti v vseh P, moramo pa to jasno povedati. enako je glede britja. no, jaz tudi nimam nekih predsodkov pred klistirjem, se mi zdi precej praktičen.

imam en problem: so mi tako zatekli prsti na rokah, da ne spravim dol poročnega prstana user posted image . zaročnega sem komaj spravila, poročnega pa ne morem. a se bo to kaj umirilo, al bo samo še hujše? a ima katera izkušnje? pa samo prsti so mi zatekli ...

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3247
   [Brisano sporočilo]
22.12.2010 13:23:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3248
22.12.2010 13:29:05   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: maurica
imam en problem: so mi tako zatekli prsti na rokah, da ne spravim dol poročnega prstana user posted image . zaročnega sem komaj spravila, poročnega pa ne morem. a se bo to kaj umirilo, al bo samo še hujše? a ima katera izkušnje? pa samo prsti so mi zatekli ...

Mrzle roke so tanjše. Pojdi ven brez rokavic ali pa poskusi z mrzlo vodo. Pa detergent za posodo gor zlij. Lahko pa tudi poskusiš nekaj časa počivat z dvignjeno roko-mogoče bo malo uplahnila. Pa jej čim manj slanega in čim več pij. Upam, da ti kaj od tega ali pa vse skupaj pomaga. Roke so tudi različne zvečer in zjutraj. V najslabšem primeru ti ga zlatar preščipne, to se je zgodilo kolegici.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 3249
22.12.2010 13:39:56   
maurica
sem probala že oboje, pa ni pomagalo (sem držala pod mrzlo vodo, pa ful sem namilila pa ni šlo) user posted image . mi je probal pomagati tudi mož, zaman.

bom pa probala še podložti roke, pa sol bom zmanjšala na minimum. upam, da ga nekako spravim dol ...

hvala ...

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Koliko na leto zapravite za zobozdravniske storitve ?
gagaga

Koliko na leto zapravite za zobozdravniske storitve ?

10 € do 20 € (9%)

30 € do 50 € (7%)

50 € do 100 € (15%)

100 € do 150 € (10%)

več (18%)

nič, vse naredim na koncesijo (41%)

Število vseh glasov: 88

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!