|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: So otroci staršem odveč?
21.12.2010 21:21:40   
titania
Hja poglej že 20 let nazaj in daness, pa so že opazne razlike



_____________________________

Only God can judge me :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: So otroci staršem odveč?
21.12.2010 21:36:34   
Anonimen
Poglej 30, 50, 100 let nazaj - in opaziš razlike.

In tudi 20 let nazaj - mamice se niso cele popoldneve ukvarjale z mularijo. Šla je peš na lokalno igrišče in tam nabijala košarko - tnx god za njih in za starše.

(odgovor članu titania)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
21.12.2010 21:47:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: So otroci staršem odveč?
21.12.2010 21:48:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

sem bila najbl vesela da so me moji spustil k sosedom se igrat ravbarje pa žandarje, pa da smo mi "pobi" (no jst sem se s fantim igrala) nagajal punčkam, glih mi je dol visel kulk bi se rada moja dva igrala z menoj....



Jesss!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: So otroci staršem odveč?
21.12.2010 21:49:18   
onka
Zakaj odveč? Saj preostane še 364 dni praznovanja?



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 7:43:57   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Ravno zadnjič sem opazil koliko prostora med otrokoma sprosti moj umik. Ravno toliko, da ostaneta drug drugemu, da se razbremenita prisotnosti starševske avtoritete, da bi se lahko osvobodila točno tista za otroško igro potrebna razigranost, vihravost, navihanost... In ko ju potem gledam tako nasmejana in resnično vesela se zavem, koliko lahko uživam v "kvalitetnem" času z njima.   


Evo točno to. Otrokom moramo pustiti tudi njihov čas.
Takile članki so pa mimo in škoda črk za njih.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 7:47:27   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Tiste, ki se vam zdi članek tako mimo....ali ste ga sploh prebrale? Ne brez šale, posebej TomTayler...meni se res ne zdi, da bi ravno odkrili Ameriko, ampak je čisto dober in resničen članek...sem prebrala že dosti slabših...Če se ne motim je tale  Frelih Gorjančeva rekla, da ni nič takšnega, če otroka damo na silvestrovo v varstvo, če le drugače  preživimo z njim čas kvalitetno... Razumno, logično, pošteno...Resnično ima ženska prav, ko pravi, da smo zaposleni starši res preveč okupirani z delom, ter da si včasih ne znamo postaviti prioritet v življenju...Ja, res je tako...sem sama tudi deloholična za znoret...Pa vendar si  v večini vseeno znamo vzeti čas za otroke...le pri oplemenitenju in kvaliteti tega še šepamo... Definitivno mi otroci niso v breme...žal pa  se vsi tako ne morejo pohvaliti...
Za takšne je naslov ravno pravšnji... čisto realen...krut...toda žalostnen...Pa da povem primer:
V vrtcu smo dali ven listo, na katero se lahko vpišejo tisti, , ki rabijo varstvo za otroka zadnje tri dni v letu (29., 30., 31)....Že prvi dan se jih je vpisalo 12 in večina od 6.30 do 16.00. Vse lepo in prav, vendar jih je deset_ takšnih, katerih mamice so od jutra do mraka doma, ker so brez službe in živijo v bloku ( nimajo kmetije ali kaj podobnega)...No, ali so otroci staršem v breme?? Nekaterim definitivno !!!Žalostno!

Glede tega, da je treba otroke tudi kdaj dat malo na počitnice pa... podpiram na celi črti....Nikolo se ne pogrešamo in ne zaželimo drug drugega bolj, kot takrat ko se nekaj časa ne vidimo...to po moje velja za otroke in za odrasle...Pa tudi tole drži...vsi si moramo vsake toliko časa napolniti baterije...ženski čvek ali večer v dvoje je super zadeva za polnjenje baterij... razdajamo se pač lahko le takrat, ko imamo kaj za razdajati....



Kaj pa je kvaliteten čas. če mi to definiraš na splošno, ti dam petko.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 7:52:38   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: titania

Hja poglej že 20 let nazaj in daness, pa so že opazne razlike




20-25 let nazaj smo bli otroc od prihoda iz šole pa tja do večera na ulici na kolesu z vrstniki, delal smo vse možne neumnosti, skratka bli smo otroci. Seveda pa ni blo neumnih člankov kot je tale, ki bi neuravnovešenim staršem nabijali slabo vest.

(odgovor članu titania)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 8:20:55   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


Meni je pa preko vsega govora o kvalitetnem casu in delati vse z otrokom....
Bolj se mi zdi, da je govora o overprotected, overcontroled nacinu vzgoje, ki ne dopusca razvoj samostojne osebnosti. Potems e pa cudimo, da pri 40 zivijo z mamico...


In aplikacija na sodobno ekonomsko sfero zgleda nekako takole... Hiperprotektivni starši naj poskrbijo za konstantno udobje otroka, ki naj bo priden, poslušen in ubogljiv in naj se uči za dobre ocene, da ubogemu revčku ne bo potrebno prenašati udarcev težaškega življenja, kot so ga morali oni sami. Merilo znanja ni misliti s svojo glavo temveč ustrezati sistemu nagrajevanja z objektivnimi merili - ocene, plača, kvadrati, kubiki, skratka vse kar se lahko "znanstveno in strokovno" utemelji. In danes je maltene vsaka stvar na ta način definirana, kvaliteta življenja med drugim o kateri naj nas poučujejo (ne)odvisni strokovnjaki, razvojniki ter analizanti trga, ki elegantno preko piarov poskrbijo, da se ljudje osveščajo - o vrednotah, potrebah in njih načinih zadovoljevanja - izdelkih na trgu. In komu verjeti, če ne njim, oni so ta strokovna avtoriteta čigar beseda nekaj velja, je dovolj verodostojna, da se ji verjame, vse ostalo sodi v segment neodgovornosti in lahkomiselnosti. Valjda, očka in mamico, zakon, je treba poslušati do konca življenja, vsaka tovrstna neposlušnost in notranjeosebni revolt, bi za vsakega posameznika lahko predstavljal katastrofo enako izgubi življenja. Ostati ovca do konca življenja, da bi lahko pastirji šišali. 

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 8:37:33   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Nekaj več sproščenosti in napak bi nam prineslo bistveno več veselja in radosti pri vzgoji. In neobremenjene, samostojne otroke, ki bi si upali delati napake - in jih z enako vnemo popravljati.


In prav tako neobremenje, samostojne starše, ki bi si upali delati "napake" - in jih ne ravno s tako vnemo popravljati. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 8:39:16   
kristinaj
KO SEM NAPISALA DA BI MORALE BITI MAME DOMA SEM MISLILA NA TO, DA OTROCI NORMALNO OBISKUJEJO VRTCE IN ŠOLE, ME PA NAMESTO V SLUŽBO OSTANEMO DOMA... TJA DO 10 OTROKOVEGA LETA, POTEM PA NAZAJ V SLUŽBO...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu RR raziskuje)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 8:54:02   
Anonimen
Grrrrr. we are sorry... RR team, poznam enega zelo dobrega računalničarja....

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

KO SEM NAPISALA DA BI MORALE BITI MAME DOMA SEM MISLILA NA TO, DA OTROCI NORMALNO OBISKUJEJO VRTCE IN ŠOLE, ME PA NAMESTO V SLUŽBO OSTANEMO DOMA... TJA DO 10 OTROKOVEGA LETA, POTEM PA NAZAJ V SLUŽBO...


Razumem, kaj hočeš povedat in se tudi delno strinjam. Strinjam se v tem, da bi nekaterim takšen način življenja zelo ustrezal in bi bili srečnejši, bolj zadovoljni in posledično tudi boljše volje in bi svojim bližnjim ponudili nekaj več.
Ampak to ne velja za vse, enim se resnično začne kegljat že po kratkem času, ko so doma, in bi bili po nekaj mesecih sitni, tečni, zlovoljni. Pri meni je že tako in mi veliko bolj paše hodit v službo, kot pa da sem cele dneve doma, pa četudi so otroci v vrtcu. Končni efekt, koliko imajo od mame, je sedaj boljši, čeprav imamo na voljo manj časa.
Zato bi moral vsak pri sebi temeljito premislit, ali mu tak način življenja ustreza ali ne. Če ja, potem je to to. Če ne, pa raje ne.


(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:01:47   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

KO SEM NAPISALA DA BI MORALE BITI MAME DOMA SEM MISLILA NA TO, DA OTROCI NORMALNO OBISKUJEJO VRTCE IN ŠOLE, ME PA NAMESTO V SLUŽBO OSTANEMO DOMA... TJA DO 10 OTROKOVEGA LETA, POTEM PA NAZAJ V SLUŽBO...


Sama sem za to, da otroci normalno obiskujejo vrtce in sole, ocetje pa namesto v sluzbi pa ostanejo doma.. tja do 10 otrokovega leta, potem pa nazaj v sluzbo.

Da pojasnim:
Glede na to, da so najboljsi kuharji menda moski, Glede na to, da so vodje cistilnih ekip moski, da so vodje restavracij moski, da so organizatorji delovnih procesov ponavadi moski, da so nadzorniki delovnih procesov moski.. itn.. menim, da bi moski boljse opravljali dela, ki so v gospodinjstvu. Verjetno tudi bolj organizirano in bolj ucinkovito - vsaj ce nekatere moske poslusas. Torej, ce hocemo ucinkovit sistem, moski doma, zenske v sluzbo...

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:02:05   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Pa tudi tole drži...vsi si moramo vsake toliko časa napolniti baterije...ženski čvek ali večer v dvoje je super zadeva za polnjenje baterij... razdajamo se pač lahko le takrat, ko imamo kaj za razdajati....



****ti tako starševstvo, če se jaz v odnosu do otroka moram razdajati - z vsem negativnim podtonom, ki ga pojem razdajati implicira. In ****ti tako starševstvo, če si med drugim nisem sposoben napolniti baterij tudi z njimi, posredno ali neposredno. Če naj razumem starševstvo kot eno veliko dolžnost, kjer moram razdajati sebe, torej služiti, hlapčevati, sužnjiti nekomu ali nečemu, potem mi očitno manjka dovolj trdote v hrbtenici.

Jasno, polnjenje baterij s partnerjem, prijatelji, starši, hobiji, lahko pa je tudi ko se igramo konjička, pa me deca jahajo, ko se brćkamo v bazenu in jim pomagam osvoboditi se strahu pred vodo, ko lutamo po mestu na nogah ali bajsih, ko beremo knjige, pregledamo zvezke, vendar tudi takrat, ko si dovolimo jasno in glasno izreči "deca, danes pa ati in mami ni za akcijo, pustite naju malo na miru, ker bi se rada pogovorila, poigrala"... 

Sploh tole drugo pražnjenje baterij se super sliši user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:02:31   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Nekaj več sproščenosti in napak bi nam prineslo bistveno več veselja in radosti pri vzgoji. In neobremenjene, samostojne otroke, ki bi si upali delati napake - in jih z enako vnemo popravljati.


In prav tako neobremenje, samostojne starše, ki bi si upali delati "napake" - in jih ne ravno s tako vnemo popravljati. 


Najslabse za otroke je IMO, da imajo popolne starse.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:04:17   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Sploh tole drugo pražnjenje baterij se super sliši user posted image   


In za tole definitivno ni potrebna trdota v hrbtenici, temveč kjer drugje. Mislim, v obeh primerih, važno je da ko ga postaviš na mizo stoji.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:06:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Sploh tole drugo pražnjenje baterij se super sliši user posted image   


In za tole definitivno ni potrebna trdota v hrbtenici, temveč kjer drugje. Mislim, v obeh primerih, važno je da ko ga postaviš na mizo stoji.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa da imaš dobro mizo, ki prenese večje obremenitve user posted image

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:07:54   
ZARA
user posted image user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
22.12.2010 9:08:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:08:59   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

KO SEM NAPISALA DA BI MORALE BITI MAME DOMA SEM MISLILA NA TO, DA OTROCI NORMALNO OBISKUJEJO VRTCE IN ŠOLE, ME PA NAMESTO V SLUŽBO OSTANEMO DOMA... TJA DO 10 OTROKOVEGA LETA, POTEM PA NAZAJ V SLUŽBO...


Ne razumem te, zgleda se preveč dereš pa si nerazločna. Zakaj ravno do 10 otrokovega leta??? A je to objektivno dokazljivo, brala si kakšen strokoven članek, velja namreč za vse ljudi na tem svetu???

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:09:51   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

****ti tako starševstvo, če se jaz v odnosu do otroka moram razdajati - z vsem negativnim podtonom, ki ga pojem razdajati implicira. In ****ti tako starševstvo, če si med drugim nisem sposoben napolniti baterij tudi z njimi, posredno ali neposredno. Če naj razumem starševstvo kot eno veliko dolžnost, kjer moram razdajati sebe, torej služiti, hlapčevati, sužnjiti nekomu ali nečemu, potem mi očitno manjka dovolj trdote v hrbtenici.

Jasno, polnjenje baterij s partnerjem, prijatelji, starši, hobiji, lahko pa je tudi ko se igramo konjička, pa me deca jahajo, ko se brćkamo v bazenu in jim pomagam osvoboditi se strahu pred vodo, ko lutamo po mestu na nogah ali bajsih, ko beremo knjige, pregledamo zvezke, vendar tudi takrat, ko si dovolimo jasno in glasno izreči "deca, danes pa ati in mami ni za akcijo, pustite naju malo na miru, ker bi se rada pogovorila, poigrala"... 

Sploh tole drugo pražnjenje baterij se super sliši user posted image  


Tocno tako. Sicer je dete kot sluzba; stars pa delovno mesto.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   [Brisano sporočilo]
22.12.2010 9:15:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:18:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

sam men osebno bi se zmešal če bi do otrokeovega 10leta bila doma, izolirana na dom, moža, otroka, vrt, sosede, trgovino in je to to, aja pa na metlo, posodo, seslaec in coto. :S :S :S


Sovražim pospravljanje. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:32:03   
skuštrana
Evo, jaz sem doma, ampak če ne bi vsake toliko šla zvečer ven s frendicami, pa na kakšno kavo in sprehod sama popoldan bi se mi počasi zmešalo user posted image Ker doma sem že skoraj 6 let in počasi me lovi ustvarjalna mrzlica - no, saj sem se že mignala, tako da malo že delam...user posted image Ko bo šel pa še najmlajši v vrtec pa itak s polno paro naprej.

Meni bi bil idealen sistem, da si lahko z otrokom nekje do 2,5 - 3 let potem pa greš delat. In tako sva si z možem zaciljala in nama je nekako uspelo. user posted image

Da so mi pa otroci odveč ker grem žurat za Novo leto in jih ne vzamem s seboj pa prvič slišim user posted image

No, mi smo si letos organizirali žur z otroci - ima frendica ogromno hišo, pa bomo vsi tam....Žur za majhne in velike. Ker aez za neke mega žure itak nisem več, na teh malih privatnih pa smo lahko skupaj...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: So otroci staršem odveč?
22.12.2010 9:49:37   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: RR raziskuje
Starši premalo časa namenimo otrokom?

Ja.
Je praznovanje novega leta brez otrok dopustno ali ne?

Ja, je.

(odgovor članu RR raziskuje)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?