titania
|
Haj! Vidim, da je polno odgovorov, žal jih nimam časa prebrati,... Moje mnenje o tem je takšno: glede na nekoč in danes, starši res preživljajo vse manj časa s svojimi otroki. Daljšajo in spreminjajo se delovniki, vse več obveznosti nas treži,... A saj je tako tudi z otroki. Kje so časi, ko smo lahko šli takoj po šoli ven, na ulico in zganjali norčije. Tudi otroci so vse bolj zaposleni in imajo poleg šolskih tudi raznovrstne druge obveznosti, ki jih težijo. Dandanes je moderno, da ima otrok vsaj 1 ali 2 hobija, ki ga zaposlujeta vsaj 3 dni na teden. Prav tako so domače naloge vse bolj zahtevne, šola zelo temelji na samostojnem dnevu in tudi izobraževalni standardi so se zelo dvignili. Mogoče ni toliko nesmiselne piflarije (učenje glavnih mest sveta na pamet) je pa toliko več učenja o vseh ostalih stvareh. Če samo pogledamo že samo dejstvo, da morajo pri večini predmetov uporabljati računalnike, pisati raznorazne referate in seminarske... Uff sem se razpisala, mislim, da je vsem jasno, kaj sem želela povedati :) Mislim, da je tako: starši imajo manj časa za svoje otroke, a ko ga imajo, le-tega z njimi preživijo kvalitetenje in včasih se jim posvečajo tudi pretirano. Kje so mamice nam pregledovale domače naloge, teste, zvezke,... kdo se je z nami igral - večinoma smo se igrali sami, če ravno nismo bili na ulicah s prijatelji,.. Ko so mame prišle domov iz službe so si vzele čas za gospodinjenje in svoje može, na otroke pa so nekako pozabile. In vsi smo preživeli. Tako, da drage mamice, ne sekirajte se, otroci so trdoživa bitja. Dovolj je že, da jim daste vedeti, da jih imate rade, dajim pomagate, ko vašo pomoč potrebujete. Konec koncev nočemo razvajenih "copat". rada bi omenila še nekaj, mogoče pa me katera upošteva. Pred nekaj časa sem bila na predavanju neke dokaj znane predavateljice sociologije, ki je povedala: "Mamice, predvsem mlade mamice se za svoje družine NE smete prenaprezati in raztrgati! Imate dolžnosti do svoje družine, a imate tudi dolžnosti do sebe! Pazite na svoje zdravje in se ne mučite z nepotrebnim čiščenjem itd. Raje si odpočijte in pazite na svoje telo." Mislim, da ima zelo prav! LP in lepe praznike vsem RR člaanom. :)