Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark ****ti tako starševstvo, če se jaz v odnosu do otroka moram razdajati - z vsem negativnim podtonom, ki ga pojem razdajati implicira. In ****ti tako starševstvo, če si med drugim nisem sposoben napolniti baterij tudi z njimi, posredno ali neposredno. Če naj razumem starševstvo kot eno veliko dolžnost, kjer moram razdajati sebe, torej služiti, hlapčevati, sužnjiti nekomu ali nečemu, potem mi očitno manjka dovolj trdote v hrbtenici. Jasno, polnjenje baterij s partnerjem, prijatelji, starši, hobiji, lahko pa je tudi ko se igramo konjička, pa me deca jahajo, ko se brćkamo v bazenu in jim pomagam osvoboditi se strahu pred vodo, ko lutamo po mestu na nogah ali bajsih, ko beremo knjige, pregledamo zvezke, vendar tudi takrat, ko si dovolimo jasno in glasno izreči "deca, danes pa ati in mami ni za akcijo, pustite naju malo na miru, ker bi se rada pogovorila, poigrala"... Sploh tole drugo pražnjenje baterij se super sliši Tocno tako. Sicer je dete kot sluzba; stars pa delovno mesto.