|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
16.12.2010 11:50:30   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

kkb81 za dopolnjen in olepšan seznam pa je večinoma "kriva" suzy user posted image

Men je bil pa napis februarčki že med nami všeč ..... user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
16.12.2010 12:11:59   
suzy29
Prosim za pomoč tistih, ki ste že oddale papirje za darovanje popkovnične krvi - ZTM.....imam namreč dve vprašanji:

1.) Koga oz. kam je potrebno javiti za odvoz popkovnične krvi  iz porodnišnice?
2.)Iz vprašalnika nisem ravno razumela vprašanja; Ste prejeli imunoglobuline kot zaščito pred možno okužbo s hepatitisom B? Če prav razumem, to pomeni ali sva bila z možem cepljena proti hepatitisu A in B?!? Ali je to kaj drugega?!?!

Hvala za pomoč..........

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
16.12.2010 12:14:07   
Teyla
Živjo punce

Jaz sem s pregleda. In sicer mi je naredila UZ, da smo pogledali kako raste. user posted image Spola se ni videlo, ker je imela prekrižane nogice. Nekako je zopet ugibala punčka. Pa vseeno nimam poguma, da ib kakšno roza stvarco kupila. user posted image

Mere so pa naslednje:
BPD - 87
HC - 304
AC - 280
FL - 62

Približna izračunana teža: 1998g
Sem pa noseča 32 tednov 4/7, mala pa izgleda malce prehiteva, ker imam napisano 33t 2/7. Je pa že obrnjena z glavico navzdol, čeprav gibe pa čutim vsepovsod.user posted image

Naslednji pregled pa imam že čez tri tedne 5.1.2011, en dan prej pa še laboratorij za kri in vodo.

Ostale vas pa kasneje preberem, ker šibam zdajle na kosilo, da ne bom dol padla. user posted image  

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
16.12.2010 12:41:22   
Tretjedete
Ojla!

Kavica...

user posted image

Sem danes tako slabo spala, da bi lahko mela kar v žilo napeljan kofeinuser posted image  Trebuh nenormalno otrdeval, pa nonstop na wc... Upam, da se ne bo kaj začelo dogajati, mi je le malo prehitro vse skupajuser posted image
babynitka, user posted image  za izpit... Zdaj sigurno imaš motivacijo za naprej... Jao mene, tvojega bi pa enkrat tako okoli kepe, da bi vse zvezde videl. Lepo mu reči, če ne boš ti, pa se bo našel kdo drugiuser posted image  JOj, bi ga lepo čakala in mu takrat, ko bi mu blo najbolj do tega, tako kajlo stisnila.... Me take izjave res pogrejejouser posted image

Novoletnih čestitk še nisem odposlala.... Me nekako letos prazniki kar prehitevajouser posted image  nonstop neka norišnica, nimam niti časa v miru se sprehoditi po mestu, pogledati lučke in se naužiti predbožičnega vzdušja... No, mogoče pa bo kaj mked vikendomuser posted image

d'ori, me je kar stisnilo pri srcu ob branju tvoje zgodbeuser posted image ... Zato pa boš ti toliko boljša mama tvojemu otroku! Pa vse najboljše!

Pa meta21, še tebi objemuser posted image . Se pa popolnoma strinjam s tabo, materinska ljubezen je edina brezpogojna, oziroma naj bi bila! Jaz mojima nonstop govorim, da ju imam rada in ju objemam... Včasih se mi zdi, da ju še preveč gnjavimuser posted image . PA se včasih delata, da jima ne paše, ampak jima v očeh vidim, da sta srečna...

DIANE, za info o EA pa najbolje, da pokličeš porodnišnico in vprašaš. Ti bodo znali svetovati iz prve roke...

HoneybeeMaja, dišave bi utegnile motiti novorojenčka pri dojenju, ker dojenček na začetku pozna mamico po vonju, njenem naravnemuser posted image

Joj, kkb81, jaz bi tudi eno Fatouser posted image  Bi imela kaj za delati... Modrček od da-da je meni zakon, ga že zdaj nosim. Sem prepričana, da ne boš razočarana, ker kolikor sem jaz gledala ostale, se ta ne more primerjati.... Pa z vsem, kar sem vzela pri njih, sem res ekstra zadovoljna, pa tudi s samo dostavo... PA na splošno zadnje čase itak ful kupujem preko spleta; prihranim ogromno časa, pa tudi na splošno res nisem v stanju  za ne vem kako laufarijo po trgovinah. Do zdaj nisem imela slabih izkušenj...
Teyla user posted image  za uspešen pregled.... Pa punčke so baje dostikrat bolj sramežljive in držijo nogice skupajuser posted image

LP

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
16.12.2010 12:42:27   
lutika89
hey punce...ste se pa razpisale user posted image
evo spet se mal oglašam user posted image smo se v torek šli kopat,za cel dan-v Laško...je blo kr fino,tamala in ati itak uživala,sta bla tk kot da bi bla prvič na bazenu user posted image js sm pa komi plavala,me je nekam dol vleklo user posted image sm se počutla tk kot kit user posted image smo šli še v saune,je blo tamali full zanimivo-v infrardeči ji je blo full fajn,v finsko pa ni hotla,ji je blo prevroč(ma to čist po mamici-js tut ne maram finske,mi je preveč suh luft not),drugače je pa beba tak brcala,pa se premetavala po trebuhu,ona je uživala,js pa nč kj k me je že cel trebuh bolu od brcanja..sm šla na brisačo se je umerla,pol pa nazaj v vodo,je pa spet začela user posted image sj je blo fajn bomo še ponovili,k bo naš ati fraj,kr bogi dela cele dneve-je pač treba dinarčke služit user posted image

je ta naša beba,vsak dan bol živahna,mi dans ni dala čist nč miru,da bi mami spala,tk da sm celo noč prebedela,sm misnala zdej it mal zalegnat,pa je spet full živahna-sj je prav,sj mora bit user posted image  

user posted image že mamo prve "februarčke"  delfinka in ati čestitke še iz moje strani...cartajte se in uživajte maximalno

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
16.12.2010 13:36:28   
Teyla
Pilotgirl VSE NAJBOLJŠE! user posted image user posted image user posted image

Od Delfinke ni nobenih svežih informacij, sem ji včeraj pisala, pa je verjetno zmatrana. upam, da je vse ok.

hel32 super za pregled in za nakupovanje user posted image

cukica super za plačo in za urejen sladkor user posted image

Hm, jaz sem pa včeraj iskala obrazce na CSD Šiška pa jih nisem našla. user posted image Moram še enkrat probat kasneje. Aja vidim, da jih je nekaj že suzy prilepila. user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
16.12.2010 14:07:43   
FoxyLady
IZVIRNO SPOROČILO: suzy29

d'ori  & PilotGirl :

user posted image

user posted image

SE PRIDRUŽUJEM ŠE JAZ! RES VSE NAJ NAJ!!!!!

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
16.12.2010 14:14:26   
Anonimen
Glede CSD, sem tudi jaz jezna, zakaj mi je sploh vzela. Sicer mi je vse pregledala in rekla dobro, tudi videla je kdaj imam rok, še opozorila sem jo, da pač preje vlagam, če bo kaj narobe. Odgovorla je nene ni problema. No pa je pač negativna. Bom pa če enkrat vložila, kaj pa čem.

IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7
Myška a tebi tudi kaj kri iz nosa teče, meni ta teden zelo :( me kar malo skrbi.

Zadnjič se mi je enkrat res kr ulilo. Drugač pa mam poln nos enih krvavih hrast, včeraj je blo v robcu ob usekovanju vse krvavo.

Ja pri meni je isto, se usmrknem ker imam polni nos in sobivam hrastice. Pa tako hudičevo me nos boli. Jaz bom jutri še do moje osebne skočila, da mi neko kremo da ali pa kapljice, ker mi je tudi nos notri poču :(

Hvala za čestitke! Sedaj pa na peko trotice ;)

suzy29 tudi mene zanima koga je treba javit za odvzem in tko naprej. Ker res v obrascu nič ne piše. Mislim, da je o tem Čukica govorila vendar ne najdem. :(

(odgovor članu Mišyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2908
16.12.2010 14:26:04   
Tisia
d'ori in pilotgirl   user posted image
d'ori tebi pošiljamuser posted image  vsi mi imamo podobne zgodbe iz otroštva ki nas spremljajo skozi življenje,jaz gledam na to kot neko sporočilo da smo mi lahko boljši svojim otrokom..predvsem da si vzamemo čas ko nas res potrebujejo.
NIKAR NE SKRBI,KER SVOJIM OTROKOM NE MOREŠ DATI NAJBOLJŠEGA.DAJ JIM NAJBOLJŠE,KAR JE V TEBIuser posted image

Glede patronažne in prebivališča jaz sem že sedaj dobila listek z njeno št. ker menda po novem imamo že eden obisk v nosečnosti če želimo..tako da lahko že sedaj pokličete in se pogovorite o pripravah na dojenčka.

Obrazec za paket oz. pomoč sem že oddala ta mesec naslednji bom pa še za porodniško ker bom zaposlila en teden pred nastopom zaradi večje porodniške..edino me zanima če je boljše pri porodniški vpisat otroke za olajšavo ali ne???
seznamček je super...zelo lepo zgleda user posted image
Teyla in hel32 super za pregled user posted image  
Tretjedete hmmmm kavica bi mi kar pasalo, al pa topla čokoladauser posted image

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
16.12.2010 14:31:50   
Mišyka

Ja pri meni je isto, se usmrknem ker imam polni nos in sobivam hrastice. Pa tako hudičevo me nos boli. Jaz bom jutri še do moje osebne skočila, da mi neko kremo da ali pa kapljice, ker mi je tudi nos notri poču

Poročaj kako boš opravila. Mene tud ves čas boli notr zarad teh hrast. Imam sicer eno kremco Cikaflogo ki naj bi pri tem pomagala (in tudi za herpes ki se meni dela po in v nosu) ampak kr noče in noče bit dobr.

IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

Glede patronažne in prebivališča jaz sem že sedaj dobila listek z njeno št. ker menda po novem imamo že eden obisk v nosečnosti če želimo..tako da lahko že sedaj pokličete in se pogovorite o pripravah na dojenčka.

Prvič slišim za kaj takega. Očitno ima to spet vsak ZD ali občina po svoje urejeno.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
16.12.2010 14:46:37   
Anonimen
A se to kremco da kupiti brez recepta?

Ko govorite o petronažni, jaz sem v nosečnosti menjala osebno zdravnico (pred tednom dni), a bi morala pred porodom, do nje jit?

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 16.12.2010 14:49:07 >

(odgovor članu Mišyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2911
16.12.2010 14:46:49   
maurica
suzy; hvala za obrazložitev in seznam obrazcev. Samo eno vprašanje: zakaj je pomembno, da je napisana zadnja partnerjeva plača pred PDP? Tega ne razumem najboljše user posted image

teyla; user posted image za pregled. Kako skrbno skriva ta vajin user posted image spol user posted image . Na vsak način vaju hoče presenetiti!

cukica; super za sladkor! user posted image

pilotegirl; upam, da nas povabiš na kako tortico user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
16.12.2010 14:49:57   
Anonimen
He he, lahko prideš na tapravo ;)

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2913
16.12.2010 14:55:39   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: maurica
teyla
; user posted image za pregled. Kako skrbno skriva ta vajin user posted image spol user posted image . Na vsak način vaju hoče presenetiti!

Aneda? user posted image   presenečenj bo vsekakor, čeprav se bom pripravila na punčko, občutek imam pa še vedno, da je fantek. user posted image

Aja, pa svoji mami sem povedala, da je otroček težak že 2000g, ona pa vpraša "a samo 2 kilci?" user posted image Sploh nisem vedela, kaj naj ji napišem nazaj, da bo še zrastel al če bi rada, da bo imel 6kg? Mislim, človek bi pomislil, da je nekdo drug namesto nje rodil mene in brata. user posted image

Pilotgirl se priporočam, kakšna tortica pa je? user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 16.12.2010 14:56:09 >

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
16.12.2010 14:58:41   
Mišyka

A se to kremco da kupiti brez recepta?

Ko govorite o petronažni, jaz sem v nosečnosti menjala osebno zdravnico (pred tednom dni), a bi morala pred porodom, do nje jit?

Ja, se dobi brez recepta. Ni poceni, ampak je kao zlo učinkovita.

Patronažna nima nobene veze z osebno zdravnico. Jst sem 3 leta nazaj dobila potrdilo o datumu PDP pri G in en izvod je bil za osebnega zdravnika. Zdej, ko tega potrdila ne dobim več, pač osebni zdravnik glede tega ne bo vedel nič. Na bolniški pa nisem bla niti en dan zarad nosečnosti. Še naslednji teden... potem pa dopust. Jupi!!!

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2915
16.12.2010 15:06:12   
Anonimen
Sem mislila, da pač je kaj potrebno obvestiti. Sicer meni je dala dva papirja za sem noseča, češ da je en za faks en za pač urejanje papirjev. Jaz sem jo te dneve menjala, pač sem mogla ker sem bila še na osnovnošolski, pa me je prosila, da pač menjam.

(odgovor članu Mišyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2916
16.12.2010 15:11:42   
Teyla
Jaz imam tudi še šolsko zdravnico, pa še nisem menjala. user posted image   Sem pa bila nazadnje pri njej ene 5 let nazaj. user posted image
Mi je kar smotano, ko nobenega zdravnika za odrasle sploh ne poznam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
16.12.2010 15:21:59   
Anonimen
Ja jaz sem pa mogla, mi je v času študija poslala že tri dopise, češ da ZD ima preveč otrok in da sem študentka, da si naj zrihtam drugje. Pol sem pa šla zaradi noge parkrat in mi je vsakokrat tecnara, pa ona niti ne ona je rekla pa bla tih. Bol je sestra težila in mi sikala, no zdele nazadnje, se je pa name prav spravla in začela drt, da bodo kr sami poslal ke in pač bom kjer bom. Sem čist za ljubi mer uredila, da mam mir. Mene pred poškodbam ni blo tudi vsaj 5 let pri njej. No in sem rekla, da bom uredila, da pač moram si jo najti. Dejansko me noben noče! Niti na aškrčevi k mamo študentje. Tako, da sem zdej eno kr vzela sam, da mam niti ne vem a je ok, ker je tko privatnica s koncesijo, je pa starejsa in caka pokoj. Če mi ne bo ok, bom že menjala, sam problem je dobiti dobre pa da ma prostor. Za enkrat bom že kaj čem, ker ne smem biti brez, če bi slučajno rabila. Je pa spet kot pri CSD enako pri zdravnikih, eni komplicirajo eni ne, eni jamrajo pa nevzamejo, čeprav bi mogli.... Vsi se neki zgovarjajo....

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 2918
16.12.2010 15:50:18   
sara1986
d'ori , VSE NAJ NAJ tudi tebiuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
16.12.2010 19:10:35   
ninchi9
Pilotgirl - vse najboljše tudi z moje strani.

CSD - res najboljše, da grem tja in naj mi oni povejo, kaj moram vse izpolnit...

Zdravje - gripa! user posted image

Veste, kaj pa meni zdaj hodi po glavi... Kaj če je ženska slučajno bolna, pa mora it rodit user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
16.12.2010 19:36:37   
d´ori

Pilot Girl vse najboljše user posted image user posted image user posted image Upam, da si lepo praznovala.

Jaz za hraste v nosu uporabljam bivacyn v tubici. Sicer je za oči a mi strašno pomaga pri herpesu na ustnici in za te hraste v nosu, ko pa so največkrat tudi ena vrsta herpesa. Dobi se ga sicer samo na recept a moraš splošnemu zdravniku reči, da se ti večkrat naredi ječmen na očesu, ker za herpes ga ne dajo. Jaz ga raje kupujem na veterini, ker ne rabiš recepta in nihče ti ne komplicira. Če pa že rečeš, da rabiš za kužita za učke namazat. Košta pa nekaj okrob 5 eur.

Meni pa zadnje dni strašansko otrdeva trebuh user posted image Nič mi ni jasno kako to, da je taka sprememba. Seveda pa zaradi tega tudi gibe slabši čutim user posted image Upam, da se bo stanje umirilo, ker mi tudi megnesol ne pomaga.

Če jutri ne bo kakega hudega sneženja greve s Cukico na predavanje v P za EA. Tako, da bove pripravljene, če naju kaj prehiti. Imajo pa v P Postojna vsak petek ob 13.30. predavanje in greš lahko takrat tja, da ti vse razložijo.

Lep večer in kar se da prespano noč!

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 2921
16.12.2010 19:53:26   
Teyla
Delfinka sporoča, da so vsi ok. Mali dve še kakšen teden ne bosta z njo, ker sta na intenzivni negi, ampak pridno jesta in sta ok. Sama bo pa tam še kaksnih 14 dni.
Rana pravi, da jo še boli, ampak da bo hitro fit in nazaj v formi. user posted image
Pošilja pozdravčke in poljubčke vsem. user posted image

Jaz pa šibam na novoletno zabavo v firmi. Uživajte, jaz vem, da bom. user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 16.12.2010 19:54:28 >

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2922
16.12.2010 19:55:20   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

suzy; hvala za obrazložitev in seznam obrazcev. Samo eno vprašanje: zakaj je pomembno, da je napisana zadnja partnerjeva plača pred PDP? Tega ne razumem najboljše user posted image

Zato, ker tudi njemu (tako kot tebi za porodniško) po teh številkah izračunajo koliko € bo dobil  za tistih "plačanih" 15 dni.............

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
16.12.2010 20:04:16   
vipercat
lep pozdrav

evo končala sem s peko kolačka - lambado sem pekla. sedaj pa gremo počasi v posteljo in čakamo da pride ati. če bo vse ok, bo enkrat ponoči prišel, se naspal, jutri zjutraj pa v mb, v podjetje kjer bo spet do sobote user posted image

honeybeemaja- dišav dojenčki ne marajo. ponavadi spozna mamo po vonju in včasih se lahko zgodi, da se začne jokat če imaš kakšen parfum ali pa še huje, da se noče dojiti dokler se ne stuširaš in izpereš iz sebe vonj parfuma - niso pa vsi tako občutljivi.

pilotgirl - vse najboljše tudi od mene

me veseli da je je z delfinko in malim vse ok.

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
16.12.2010 20:14:43   
cukica
Naš brca kot zmešan ga čutim oreng,se pa lahko pohvalim,da mam že dva dni cuker v mejah normale po večerji in to 6,...hvala bogu,da se bo poštimal,...
Ja jutri,če nas ne bo zametel greva z d`ori v Postojno še na zadnje predavanje,.... Potem sva pa pripravljeni na porod,...user posted image
Sam da je vse v redu z delfinko in punčkama,nbaj Eva in Neža lepo pridobivata na teži in velikosti.Delfinka tebi pa čimprejšne okrevanje,...
Foxy lady daj ,če lahko mi pošlji telefonsko na zs,....
Drgač pa komaj čakam,da jutri pride moj domov,se mi zdi da mi zdaj pa kr vsak dan bolj manjka,...Še ta teden potem bo pa mal doma,....

Tko upam,da bomo danes spali drgač vam pa pišem še kaj zjutraj,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?