Nina33
|
Čer! D´ori, VSE NAJBOLJŠE!!! Pa ne sekiraj se zaradi mame/staršev . Nič kaj lepo otroštvo (se bom zadržala kere lepše besede), ampak...kot so ti že napislae - zato boš pa ti bolje vedela pri svojih otrocih . CSD: jaz sem danes oddala . Včeraj zvečer sem v minutki izpolnila oba papirja (za "porodniško" in "paketek"), odločbo za paketek oziroma že denar dobim 15.1., 1. porodniško 15.2., z zavoda za zaposlovanje se baje odjavim, ko dobim odločbe (nič prej) - no, sej oni bi radi šele 31.1. Izvedela sem tudi, da mi za vsak mesec, ko sem bila v zadnjih treh letih zaposlena, dvignejo osnovo za "porodniško" (ki je 55% une osnovne al kere že ) plače za 2 %, tako, de se bo še mal nabralo zraven in ne bo "le" cca. 200€ . Aja, pa še po obrazec za enkratno denarno pomoč, ki jo da občina sem šla iskat (čeprav se odda po rojstvu otroka, pa vseeno) - da ne boste pozabile, sploh ve s Primorskega konca - nekje dobite celo 500 (jp, petsto!!!) €!!! Eh, pa še to: za 3 ali 4 otroke v družini se dobi (poleg otroškega dodatka) še vsako leto en dodaten znesek (okrog 400€), koristno za one, ki boste februarja to cifro dosegle! Matr, sem pametna dons . Diane, za gel in EA se je najbolje kar v P, kjer imaš namen roditi, pozanimat, kaj in kako - je povsod mal drugače . Babynitka, ne zameri, a ko se spomnim na izjavo tvojega, mi gre scena iz ene humoristične serije po glavi: oseba A užali osebo B in oseba B reče: "A bi rad zvedel, kako težko je spucati zobe, če jih imaš po tleh razsute?" Res ne zameri, al če bi men kej tacga reku...no, bi zvedu, kako se zobe težko puca včasih . Pa dobro opravi jutri, jaz sem bila dons ekspresna . Ninchi, glede birokracije okoli bivališča bi tri svetovala kot je že Meta napisala, je pa zakomplicirana situacija, verjamem. Pa škoda za slab Hb, naj se ti čimprej popravi drgač pa fino za Jusovca . PilotGirl, mene tut zanima, zakaj so poj sploh vzeli Vipercat, škoda za Pikija, no, za vas , Pikiju je (upam) zdaj toplo (tudi pri ) Zasi, sevede te ne damo . Ampak, jaz sem bila pa 100%, de PDPja tkole pozno ne spreminjajo več . Eni so bl drobni (a ne ), drugi pa ne - bo tvoja pač mal bl pr ta velkih . Pa dobra si - samo 7 kil . Čeprav - meni je bilo pa blazno kul preseči "magičnih" 60 . Res. No, vsaj v prvo, zdej sem itak že vedla, de jih bom presegla (glede na svojih +18 v 1. bi mogla čist zahirat, de ne bi do 60 pršla ). V KR P očka plača prisotno po prisotnosti . Smo pač Gorenci - nkol ne veš, kako bo, pa rajš počakamo s plačilom . Je pa res, de te znajo že kr v porodni napast z računom . Glede premikov - očitno so naši februrčki/februarčice postali/e super aktivni - naš je ko ena hobotnica, nimam pojma niti priblićno, kako je pbrnjen - pomoje da vse 4 od sebe in maha . Mene tut firbec matra, kako se rihtata D3lfinkini punci. No, pa D3lfink4 seveda tut . Če sem kero pozabla poglodat - se opravičujem, sem pozabljiva, ker sem noseča Uživajte še naprej! Lahko noč in lepe sanje!