|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2007
3.12.2010 9:00:00   
felicia
Evo še jaz malo naklofam kaj počnemo:

jaz sem zbolela, vnetje sečil ponovnouser posted image  in sem že na drugem antibiotiku.

mali oba kašljata, Uuser posted image roš hodi v vrtec, rogovili in trmari 100 na uro, Markota pa smo začeli vzgajati, ne to pa ne tisto, pa to je ajs, pa to je nevaRno itd.

porodniška kmalu poteče ampak bom šla na dopust do sredine januarja.

putka - lepo se pocajtite z Vesno, hudiča kako se te stvari vedno v nepravem času zgodijo, pa sej nikoli ni pravi čas itak za poškodbe.

majchi - upam, da krčki hitro zginejo in, da mali najde svoj ritem, itak pa leto tako hitro naokrog mine, da je joj.

bambina - meni osebno ni ime Sandro čisto nič bolj "nenavadno" ali "čudno" kot Griša, ker oba nista tako pogosta.

čuvajte svoje otročke in sebe in se lepo mejte in si privoščite kakšno ankanje ali smučanje. No ko smo že pri smučanju, mi se odločamo, da bi Uroš začel smučat, a se vam zdi to malo prezgodaj?user posted image

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
3.12.2010 10:09:43   
felicia
a se meni zdi ali pa tale forum napačno daje datume gor morasm še enkrat

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
3.12.2010 11:50:18   
rogljicek
Felicia, jaz sem tudi razmisljala, da bi Reyo dala v en mini tecaj smucanja oz. bordanja. Mogoce spet za kak teden v slo pridemo in jo bom na Krvavec vozila. Tukaj je vse tako dalec, ne bi pa sla kam za en teden, ker vem, da jaz od tega ne bi mela nic.

Pri nas nic kaj posebno novega, Nieke je se vedno zelo pridna. Cez dan spi bolj malo, zvecer gre brez problema spat okrog 8ih, 9ih, ponoci sicer jamra, je ne vec zjutraj pa spiva tam nekje do 9ih. Prav super je. Tolk uzivam tole porodnisko, da bo treba it v sluzbo 1 2 3. Ah ja, kaj ces.

Nieke ima grozne probleme s kozo (suho), predvsem na glavi in se bogec spraska do krvi. Sem jo mela parkrat pri zdravniku, je dala nekaj razlicnih krem, jo testirala za alergijo mleka, jajc,...nic odkrila in zakljucila, da ima dermatitis in, da bo minilo v cc 2-3 letih user posted image  Kaj, a do takrat naj se pa otrok do krvi praska user posted image  Tolk sem jezna. V ponedeljek grem spet tezit, ker je bogice ne morem gledat.

Novopecene mamice uzivajte, nosecka pa cim lazji porod.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
3.12.2010 12:08:18   
felicia
rogljicek - pri nas je Uros imel težave s suho kožo in sicer po obrazu, pa po nogicah. Vedno, ko je bilo hudo smo dobili krtikosteroidno kremo za pocajtat in se je res stvar potegnila nazaj. Potem sva mu ukinila smokije in bobi palčke oz. zelo omejila uporabo in se ni več pojavljalo, čeprav je bil testitran pa ni nič pokazalo, da je alergičen na kaj. Sedaj se je zaenkrat stvar res umirila tako da res traja 2 - 3 leta, vendar vedno v milejši oblik. Mogoče bi probal tole kremo od dr. Gorkiča ti najdem povezavo nesteroidna krema probaj tole naslednjič ko boš v sloveniji ali pa ti jo me pošljemo, če se odločiš za.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
3.12.2010 19:11:58   
Majchi
Rogljiček, kortikosteroidi so za takrat, ko je hudo, da se stvar nazaj povleče. Drugače so zelo agresivni in tanjšajo kožo. Zato se jih vedno uporablja kratek čas.
Če ima pa tamala suho kožo, je treba pa konstantno na preventivi delat. Tuširat brez mila, v kopel dodat kaj za mastit kožo, nobenih navadnih krem, večkrat na dan kožo namazat z mastnim mlekom/losjonom za telo... Pozimi se zaradi centralne vse skupaj še poslabša, poleti je verjetno mal boljš..

Saj se spomniš, da sem prej kozmetiko Mustela delala? No, od Mustele lahko probaš linijo Stelatopia (tekoče milo, mleko za telo, kopel), drugače pa je ful ok tudi Avene (Trixera), pa še kaj bi se našlo (zdaj sem mal out). V Nemčiji je verjetno še več izbire kot pri nas. Bistveno je, da kupiš v lekarni, da je brez vonja, barve in s čim manj parabenov.

Evo, tok se še spomnim...user posted image  Je pa suha koža tak problem kot npr. mastna koža. Pač jo imaš in nego je treba temu prilagodit. Drži pa to, da s starostjo otroka to rahlo izzveni, ampak verjetno bo Nieke vedno imela bolj suho kožo. Samo ti napadi suhosti in srbenja bojo izzveneli, tko da boste potem iz ta hudga ven.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
3.12.2010 21:07:33   
felicia
res je, da kortikosteroidno kremo lahko uporabljaš do pet dni in nič dlje, ker stvar tanjša kožo in tudi dobi se jo na recept. Vem kako zna biti hudo, ko otrok ponoči ne more spati,ko ga srbi in se praska. nam žal nobena od krem, ki jih je navedla Majchi ni pomagala, vedno ko se je pojavila smo morali po kortikosteroidno kremo, ki so jo zmešali v lekarni. Upam, da najdeta rešitev.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
6.12.2010 20:12:09   
Majchi
Feliška, si sprašvala glede smučanja... Tud mi imamo iste probleme. Če jo vprašava, če bi smučala, gladko reče, da ne. Tko da ne veva kaj bova nardila... Ful sem ti v pomoč, a ne?user posted image

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
7.12.2010 14:25:43   
felicia
ah Majchi si vsaj kej napisala pa kaj je zdej to kje so vse majčice. Pa sej dežuje bi se zdej na veliko morale pogovarjat.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
7.12.2010 18:50:35   
Majchi
A ne? Se strinjam! Mogoče pa ima to kakšno vezo s porodniško in s časomuser posted image .
Pa na kuhancu v Lj. bi se lahko dobile, tko kot vsak december. No, zame bo čaj, da ne bo Luka dol padu poluser posted image .

Drugač pa pri nas odkrivamo svet kapljic proti krčem. Jaouser posted image ...

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
7.12.2010 21:00:39   
felicia
ja ja Majchi tako je pri fantih verjemi ven hahahah in skor nobene ne pomagajao ali pa kao pomagajo v bistvu je pa pomoje vse v psihi. Dejstvo pa je da minejo ja res je! In otroci se naučijo prdeti in spuščat zrak tako, da jih ne tišči. In potem zrasejo v moške, ki rigajo in prdijo.user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
7.12.2010 21:39:57   
petra a
smučanjemi smo tjašo že lani malo postavljali na dilce, letos tudi...ampak to na tiste, ki se zapasajo na čevlje, ta "prave" smučke in pancerje pa bomo nabavli naslednje leto, mislim da letos še ne bi šlo (vse je v njeni glavi)

majchi-naš je imel grozne krče cele štiri mesece...malo so pomagale edino vetrovne kapljice iz koroških lekarn, drugo ne...sem mu dajala kar po kapljico na dudo, je postal pravi kapljoholik...pa ornk merki na prehrano, tudi to precej pomaga

pri nas je pa Tjaša zbolela, vročina in bruhanje, pa ne da bi poklicali iz vrtca, sem tako besna

se beremo

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
8.12.2010 15:05:38   
Majchi
Petra a, ne pokličejo iz vrtcauser posted image ? Pri nas se je Lana samo enkrat bolj redko usrala, pa sem jo že mogla odpeljat, tok se bojijo teh rotavirusov. Mislim, sej je prov tko...

IZVIRNO SPOROČILO: felicia
In potem zrasejo v moške, ki rigajo in prdijo.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
Ojoj, kaj me še vse čaka...
A veš kaj mu moj že zdej razlaga? Mislim ej...user posted image  Jaz tamaumu: ja lubček moj, saj si pri mamici, ne jokat in podobne. Moj pa: veš, če te bojo pa kdaj policaji iskal, bo pa oči zmer s tabo potegnu. Jih bova že zrihtala, a ne..., bom šel s tabo k sodniku za prekrške, ni panike... in podobne k jih pa rajš ne bom povedalauser posted image .
Saj vem...nismo normalniuser posted image user posted image .

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
8.12.2010 18:26:08   
petra a
majchi pa ne samo to, tudi ko sem prišla ponjo niso nič povedali, sem jih danes tako nakurla, pa reva je bila čist preč, še preoblekli je niso, pa je bila po sebi pobruhanauser posted image

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
8.12.2010 21:50:39   
rogljicek
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

A veš kaj mu moj že zdej razlaga? Mislim ej...user posted image  Jaz tamaumu: ja lubček moj, saj si pri mamici, ne jokat in podobne. Moj pa: veš, če te bojo pa kdaj policaji iskal, bo pa oči zmer s tabo potegnu. Jih bova že zrihtala, a ne..., bom šel s tabo k sodniku za prekrške, ni panike... in podobne k jih pa rajš ne bom povedalauser posted image .
Saj vem...nismo normalniuser posted image user posted image .

ta je pa dobra user posted image user posted image user posted image  

glede smučanja, al za take male že obstajajo kaki tečaji? Saj ne celodnevni, ampak kaj par urnega. Reya se že odkar je padel prvi sneg, hvali, kako bo šla smučat. No, bomo potem vidli kolk bo zares pogumna. Je ena izmed bolj prestrašenih deklic.

Včer smo Reyo peljali na cepljenje proti gripi (moramo zaradi vrtca user posted image ) in je bogica zbolela, 39 stopinj. NAj otrok zboli, ko se cepi, da ne bo potem user posted image . Joj, besna sem, ampak kaj, ko to ne pomaga. No, zdej je pa še Nieke zbolela. Nič hudega, mal ji iz nosa teče in ima vročino. Uam, da bo jutri že u redu. Sem že 3 dni med stene zaprta, rabim it ven.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
9.12.2010 11:07:05   
petra a
rogljiček obstajajo že tečaji smučanja za 3 letne otroke...lahko skupinska varianta ali pa individualno

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
10.12.2010 11:29:13   
Putka
Glede smučanja - mi sicer nismo smučarji, moj sploh ne smuča, jaz se raje na kuhanem vinu grejem... Ampak Vesni kar gre, čeprav letos odpade, s šolo v naravi vreduser posted image . Sem pa vedno občudovala tamale, kako eni že obvladajo. Moje mnenje je, da je to čisti luksuz, precej nepotrebno, razen če pač vsi res ful smučate, potem pač daš še podmladek. Sicer se mi pa za otroke velik bolj dostopno zdi sankanje, pa sprehodi ali drsanje, samo da je na zraku, za tiste 2-3 urce.

Pomoje se bomo mi čez kako leto šli tek na smučeh, meni se zdi to idelani zimski šport - naporen, poceni, lahko pred hišo če je sneg..

Sem pa Vesno takrat dala v individualni tečaj (me je prijateljica s sabo vlekla, njen je bil nekje 4, Vesna 5), za dve urci, je imela precej več od tega, vsaj za prve parkrat na smučkah.. Ampak pri 3h letih? Mislim, da bo naslednja zima idelana za začetek, dobre 4 leta bodo stari, se tudi v skupini čisto drugače obnese, to pa iz prakse vem, ko sem še gimnastiko učila..

Nič, grem nazaj k magisteriju, v sredo imam zagovor!! Po tem sem pa ZA user posted image kuhano vino..

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
10.12.2010 11:31:34   
Putka
Petra a, tole je pa zelo neodgovorno!! Od vrtca mislim. Ne samo, da uboga Tjaša, mislim pobruhana, revca.. Ampak lepo je še na ostale prenesla, če je bil virus, takoj bi jo morali domov poslat. Jaz bi se še ravnateljici pritožila, da jih ni sram!!

Hej Majchi!!! A z malim že okrog šibaš? Dobra si, meni se v tej megli/dežju ne da nikamor... Danes se je končno lepo naredilo, jaz pa za računalnikomuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
10.12.2010 11:47:37   
felicia
no mi bomo kar sami Uroša učili, ker pa vem, da lih ne bo zdržal dolgo na smučeh, si bomo opremo sposodili za kakšno urco pa bomo videli kako bo.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
10.12.2010 15:23:04   
Putka
Feliška, to je pomoje itak najboljš, za začetek. Ker so res mali, pa če znaš sama kolikor tolk smučat ni panike za tisto uro. Drugo leto pa v tečaj, da lahko tudi sama kak zavoj narediš..

So pa pri vesni čist navaden obroč (hulahop) uporabljali, da se ni zadaj preveč matral, ona se je spredaj držala, imela okrog pasu, pa itak plužni zavoj delajo..

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
13.12.2010 7:52:36   
petra a
putka juhej, pol čakamo na sredo in mislimo nateuser posted image naj ti bo tistih 45 min. čim manj stresnihuser posted image

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
13.12.2010 7:53:38   
petra a
Tjaša je bila dobra praktično v enem dnevu, zdaj je pa ta mali fasal, on je pa bolj bogi, pa sigurno je dobil od nje

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
13.12.2010 9:16:21   
petrazg
Oj babike...

Se še jaz malo pofočkam...

Operacija je za nami, Luka je ok, je bil že v vrtcu prejšnji teden. Zdaj je spet doma... imamo bolančka. Ampak tudi to bo enkrat minilo...

Anžeta letos še ne bomo dali v tečaj smučanja, mogoče bomo šli 1,2x na sneg sami poskusit. Drugo leto ga bova pa dala mojemu stricu, ki je učitelj smučanja, da ga nauči. Je pa prav on nama svetoval, da nima smisla ga že letos dajat na smučke , ker je še premajhen in nima na koncu nič od tega. On ne zagovarja takšnih malih na smučkah, čeprav včasih že 2 leti stari otroci vijugajo. Bomo se letos samo sankali...

Putka..,. saj veš. da fejst držim pesti...

Petra a .... pikicepokice...

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
15.12.2010 16:37:55   
Majchi
Putka, si fertig? Te lahko že nazivamo z magistrouser posted image ?

Evo, mi smo imeli pa danes že prvo posvetovalnico, Luka bo jutri namreč že 1 mesec star. Se lepo redi in raste, za 960 g in 2,5 cmuser posted image . Saj ne morem verjet, da je mesec že naokoli.

Lano sem vzela ven iz vrtca za 2 meseca. Februarja, če bo konec teh bronhiolitisov, gre lahko nazaj, prej ne. Tako smo se odločili, ker je preveč vsega in se bojimo za tamaučka. Je pač premejčken za te štose. Tko, da sem do takrat doma z obema.

Bemtiš, je bedno novembra rodit. Nikamor ne smem še par mesecev, nobenih šoping centrov. Vse, kar mi preostane, so sprehodi na prostem, pa še ti so obupno kratki zarad Lane, tko da tud vozičkat ne morem tko kot se zagre. Podojit ga ne morem na prostem, je premrzlo, tko da sem skoz v paniki, kdaj in kje se bo zbudu. Preden ga oblečem za ven, se tamaumu hoče že kar zmešat, pa še sebe in Lano...oh, ne maram zime, nouser posted image . Pa še smučat ne bom šla nič verjetno.
Ah, saj bo kmalu marec...

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
16.12.2010 10:50:48   
BAMBINA_
Majchi kako pa to, da ste se odločili, da vzamete Lano iz vrtca? Kot sva se pogovarjali, sem tudi jaz razmišljala, da bi ga vzela ven za kakšen mesec, vendar so mi v vrtcu rekle, da običajno starejšega otroka vzamejo ven za kakšen teden ali dva, kar je pa dlje, se pa potem spet odvadi in je težko priti nazaj. Poleg tega pri nas ne omogočajo npr. samo plačila rezervacije, pač pa plačaš polno ceno ali pa ga moraš izpisati. V tem primeru pa ne zagotavljajo več prostega mesta na istem oddelku, to mi je pa zadnje kar bi želela. V letošnjo skupino se je namreč neverjetno dobro vključil, spoznal zelo dobrega prijatelja, cele dneve poslušam samo "Tej to, Tej ono..." Zadnjič smo imeli v vtrcu ustvarjalne delavnice s starši, en dan pa še večerni pohod z lučkami. In res sta ta dva lumpa ves čas visela skupaj, se smejala... in mi res ni, da bi ga ločila... Poleg tega si je Griša letos ful okrepil imunski sistem in ni bil še niti enkrat bolan (3x trkam!), tako, da sem se odločila ga imeti doma kakšna dva tedna, da se skupaj pocrkljamo, če pa bi se kasneje izkazalo, da bi ta mičkeni vendarle zboleval, bom Griša obdržala doma za dlje časa. Ampak veš, konec koncev, bolezni lahko prenašajo tudi obiski in tako... Jaz sem se pri Grišu prve mesece popolnoma izolirala od zunanjega sveta (deloma seveda tudi zaradi njgovega stanja), tokrat pa sem se odločila malce spremeniti taktiko user posted image Sicer pa težko karkoli rečem vnaprej, bomo videli kako bo.
Ta teden sem imela pregled. Mali ima trenutno cca. 2700 in bi naj do PDP-ja po besedah G. sigurno imel nad 3 kg. Moram reči, da me je malo pomiril, saj so me ljudje kar malo prestrašili, češ kakšen mali trebušček imam in to...
Pred cca. dvema tednoma smo zamenjali avto in sem ga pred dvema dnevoma že uspela krstiti user posted image Groza, sem ful jezna nase. K sreči pleh ni zvit, so pa ful globoki risi, na vratah in bo treba zadevo rihtati pri ličarju.
Petrazg me veseli, da Lukec dobro prestal operacijo. user posted image da se čimprej pocajtate.
Putka ČESTITKE za tvoj novo pridobljeni strokovni naziv user posted image user posted image user posted image
Smučanje - mi se bomo letos še sankali.
Uživajte!

< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 16.12.2010 10:53:50 >

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
16.12.2010 13:16:51   
felicia
no glede jemanja iz vrtca sva se midva takrat odločila da Uroša ne bova vzela ven in ravno takrat je dobil norice, mali tudi potem pa še rsv virus in bronhiolitis in to marca, ker se je zima dolgo vlekla. Ne vem kaj naj rečem ali bi drugače ravnala verjetno res bi Uroša doma obdržala, da ne bi domov nosil virusov. Upam, da bo zima vesela in brez viroz oz. s čim bolj blagimi!

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Heroji furajo v pižamah
8. sezona prinaša osredotočenost na odnose, zaupanje in odgovornost. S Krisom Guštinom in Guštijem odpirajo tematiko odn...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?