BAMBINA_
|
Ojla, ojla! Hvala za čestitke No, za nami je en pester teden. Prejšnji petek sem šla na reden pregled v P, ker sem bila že čez rok. Ugotovili so, da otročku občasno pada utrip srčka, zato so takoj sprožili porod in me za vsak slučaj pripravili na urgenten carski rez. Ves čas poroda sem bila pod nadzorom, ampak je utrip ves ta čas bil OK. Ko se je že povsem spustil in so se začeli ta močni popadki, pa je utrip ponovno začel ful padati... preden so me odklopili iz CTG-ja je bilo samo še 50 utripov/min in ker je bil že tolk nizko, sem morala roditi vaginalno in sicer TAKOJ, na silo. Babce so mi skakale na trebuh, prerezana sem ful, okoli je bilo sigurno kakšnih 15 ljudi (ginekologi, otroške zdravnice za primer, če bi bilo potrebno reševanje, babce...). Skratka, ko se je Jašek rodil, je bil povsem moder, ampak takoj zajokal in postal lep rožnat. Takoj so ga odpeljali na preiskave, nato pa se vrnili z njim, da je videti zdrav in bp. Ne znam vam povedat, v kakšnem strahu sem rojevala, ker nisem vedela, kaj naj pričakujem, ko se bo rodil in kakšen kamen se mi je odvalil iz srca, ko ga je pediatrinja pripeljala nazaj k meni. Uf... nepopisno... Zaradi tega dogodka in deloma zaradi zgodovine, ki smo jo imeli z Grišem, so naju premestili še na preiskave in opazovanje na neonatalni oddelek na PeK. Ugotovili so blag šum na srčku - zaenkrat nič hudega, potrebne bodo samo redne kontrole pri kardiologu, operacija pa samo v primeru, če se luknjica ne bi sama zarastla.. ki pa največkrat se in operativni posegi niso potrebni. Ugotovili so tudi, da ima v globokem spanju nekoliko neredno dihanje, podobno kot Griša, s tem, da v veliko manjši meri. Griša je namreč povsem prenehal dihati, Jaša pa naj bi vsake toliko dihal "samo" počasneje in plitkeje. Itaq sem se najprej razjokala, da bomo imeli spet enake živčne vojne kot pri Grišeku, vendar so me pomirili, da pri tako malem takšno neredno dihanje še ni nič alarmantnega, da važno je, da ne prihaja do atak (prenehanja dihanja) kot pri Grišu. Sčasoma pa naj bi vse skupaj prerastel. So mu pa diagnosticirali že refluks, ampak saj smo tudi tega že navajeni in znamo ravnati. Skratka, če potegnemo črto, nekaj težavic je, ni pa zaenkrat nič ogrožajočega. Angel Care imamo še od prvega, tako, da bodo tudi noči bolj mirne. Mi smo pozitivni Moram pa reči, da me je povsem sesulo stresno okolje na PeK. Na tem oddelku res vidiš najhujše primere dojenčkov, z zelo hudimi okvarimi in ko gledaš te revčke in pobite starše... Strašno, res... No, takale mamo. Pa čudovito vreme. Upam, da bo še zdržalo kakšen teden, ko bova lahko šla tudi mi2 na prvi sprehod. Aja! Griša ga je sprejel ful lepo. Izredno je ponosen naj. Upam, da bo tako tudi ostalo.