lili8
|
Njeli glede kozmetike in pripomočkov sem jaz imela: kremo za ritko (bebival je zakon!), fiziološko raztopino, alkohol za popek, tisto napravico za čiščenje noska, en tak lavorček, ko sem jo previjala, da sem dala vodo noter, vato za čiščenje ritke, termometer, banjico, ribodermin za po kopanju, (tudi zakon!), krtačko za lase, olje za temenca, palčke za ušesa (tudi za čiščenje nosa), trdo milo, rokavico za umivanje, 2 brisači z žepkom za glavo, kakih 20 plenic (ne za previjanje ampak za čez ramo, ko kupček podira, pa za v posteljico pod glavo, če kaj poliva, pa za v voziček... v glavnem meni so zelo prav prišle), robčki taki kot plenice. Zame pa kremo za bradavice, pa blazinice za dojenje, vložke (sem dobila po vezah Tosamine, tiste, ki jih imajo prvi dan v porodnišnici, take extra large, mislim, da se ji reče zloženci), nastavke za dojenje, modrc za dojenje (kupila v Mullerju), pa OBVEZNO s sabo vzemi napihljiv obroč, če boš šivana, da boš vsaj približno lahko sedela. Črpalko sem kupila naknadno, stekleničke in mleko tudi (no, eno stekleničko sem imela doma). Sterilizatorja nisem imela, grelec sem dobila, pa ga nisem uporabljala. Kar se pa oblačil tiče, je bila pa moja decembrska, tako da bo zdaj malo drugače. Vem, da sem imela kar nekaj tistih bodijev na preklop, pa dobila sem mako majčke (sama sem bolj pristaš bodijev, ker nikamor ne lezejo), super so tiste žabice s stopali, ki so samo do pasu, pa navadne žabe, pajacki (glej, da so taki, da se čimbolj komot oblačijo, fino je, če imajo med nogami gumbe, ker otroka ni potrebno celega sleči, ko ga previjaš), puloverčki, pa tanke bombažne kape za po kopanju, nogavičke, slinčki. Uf, sem kar napisala, malo sem pa že pozabila. Količinsko ti pa težko rečem, jaz vem, da sem tamalo vsak dan celo preoblekla, včasih celo večkrat, ker je polivala. Tako da fino je po moje, da imaš vsaj za ene pet dni oblačil. V začetku smo imeli št. 56, 62 ji je bila precej velika. Velika je bila pa 51 cm, ko se je rodila. Pretiravat pa ne, ker vsaj pri meni je bilo tako, da sem precej stvari dobila od domačih, pa tudi prerastejo hitro in je škoda, da kakšno stvar le enkrat obleče .
|