|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
7.12.2010 12:26:16   
maggie27
Ojla!

ČESTITKE ARWENKO!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A se je kr začel že z januarčki al kaj!!?? user posted image

Končno imam vse naštimano in pripravljeno, tko za doma kot za v P zase in za tamalega!! user posted image

Za baby-ja sem vzela tole:
-3 tetra plenice
-1 povijalno pleničko
-2 plenici za enkratno uporabo
-2 žabice
-2 body-ja
-2 kapici
-1 rokavičke (jih mam kar v svoji torbi, če jih bo rabil že v P)
-1 kompletek iz pliša (jopica, hlačke, kapica, nogavičke)
-1 nogavičke
-1 odejica
-1 vreča za zimo
-pa nobenih kremic

Zase sem pa razmišljala, če bi kar ta velik kovček vzela user posted image  ker mam tolk stvari, sam bi se mi vsi smejal!! Tko da potovalka je kolikor tolk pripravljena. Nisem mislila vzet halje sabo, sam zdej vidim da se za to dost odločate. Verjetno jih v P zmanjkuje a ne? Najbolj da jo vzamem....
Sem bla v Tosami in sem kupila 10 vložkov (pač en paket), pol sem se pa doma zamislila, da bo to mogoče mal premalo, hm kaj ve mislite??

Spanje, kaj je že to???? user posted image  Uf, tolk me zgaga matra skoz, pa mislim da imam vneto trebušno prepono al nekaj podobnega, v glavnem je za znoret!! Komi čakam da bo konec.

Pri nas je Miklavž nosil kot vsako leto suho in sveže sadje, pa vse sorte oreščkov, bolj "konkretna" darila pa odpiramo na božični večer po večerji!

Nič, lepo se mejte, čuvajte se, jaz pa letim na dekompresijo!

Papa

(odgovor članu petral)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
7.12.2010 12:44:57   
dramica
jaz bom s seboj vzela še plavalni obroč ker v prvo sem ga zelo pogrešala in zadnje2dni mi ga je posodila cimra in je bil pravi balzam sem lahko skoraj normalno jedla za mizo.Res super blaži bolečino pri prerezu presredka.

(odgovor članu maggie27)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
7.12.2010 12:51:58   
zmajcy_
br27 hvala za informacije.
Vidim, da imate že vse pripravljen. Jaz se morem pa še spravt vse oprat in pripravt, sem včeraj dobila previjalno tako, da sedaj imam kam zložit vse.
Ali se je katera odločila za pralne plenice?

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
7.12.2010 13:11:23   
petral
Pralne plenice: že pri prvem sem uporabljala pamperske oz. zdej hoferjeve in bom tudi sedaj kr pri teh ostala

Uspelo mi je oprati en stroj oblačilc za user posted image , tko da za prvo silo je. Ja plavalni obroč je tudi meni zelo olajšal
življenje (sedenje) po prvem porodu, zdaj je pa na posoji (se moram zmenit, da ga dobim nazaj, čeprav upam da ga
ne bom potrebovala).

A gre še katera v NM rodit?

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
7.12.2010 14:10:20   
tacamuca
Pozdravljeneuser posted image !

Sem mamica 17-mesečne Taje. Vidim, da se pogovarjate o streptokoku-b. Tudi sama sem med nosečnostjo razmišljala o testiranju, ogromno prebrala in si mislila, da menda ja ne bo ravno mene doletelo.
Pa me je. Taja se je med porodom okužila, rodila sem 8 dni čez rok v Trbovljah. Punčka je najprej zgledala, kot da ima zlatenico. Je pa zlatenica, ki jo ima otrok že ob rojstvu ali prvi dan po rojstvu znak sepse. Sledili so pregledi, Taja je bila pod lučko, v glavo je dobila kanalček in večkrat dnevno je prejemala močne antibiotike. Nekaj dni sva bili še na pediatriji. K sreči se je vse dobro končalo, ni pa vedno tako. Tudi mleka nisem imela, saj je bila punčka prešibka, pa verjetno tudi zaradi mojega joka.

Same presodite, če se boste testirale, ali ne. Meni je žal, da se nisem. Za mojo punčko se je k sreči vse dobro izšlo. Želim vam lep preostanek nosečnosti, hitre in čim manj boleče porode pa uživanje v materinstvu.

(odgovor članu petral)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
7.12.2010 14:11:18   
tacamuca
Aja, pa brez zamere, ker sem uletela na vašo temo.
Nisem hotla nobene prestrašit.

(odgovor članu tacamuca)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
7.12.2010 14:28:20   
*miška*
Sem prebrala za streptokoko in mislim, da se glede na vse argumente zdaj tudi jaz ne bom odločila za test. Če bi bilo to 15 eur, kakor je pri nekaterih bi še šla, samo 50 eur pa je kar veliko in če še ni sigurno oz. je zelo majhna možnost ?!

Za sabo pa jaz ne bom imela potovalke, ampak nahrbtnik. Sabo bom imela higienske pripomočke, lanolin, blazinice za dojenje, vložke vir80, hlačke za enkratno uporabo pravijo, da so priporočljive, za bejbiko bombažno kapico, bombažne rokavičke, nogavičke, piškote, modrček za dojenje, spodnjo majico (so mi priporočile), obroč.  No sigurno bom še kaj not vrgla .

Za iz porodnišnice pa bom mojmu na lupinico kar v vrečko naštimala za bejbiko: še volneno kapico, tople rokavičke, nogavičke, bombažen body, bombažne žabice, pajacek iz flisa z dolgimi rokavi za čez in na koncu jo bom dala v plišast pajacek s kapuco, za čez lupinco pa še dekico. Pa seveda pleničko za enkratno.

Zase pa pač kar bom oblekla, bom dala že vse na lupinco, ker mojmu potem govorit kje kaj najde in kaj naj mi prinese bo preveč komedije in neprijetnih presenečenj .

Sploh pa nas bojo naši vsak dan obiskovali in če kaj zmanjka pač prinese ali gre kupit.

(odgovor članu petral)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
7.12.2010 14:52:29   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: matejas
Ali je še katera, kar naprej utrujena in to zelo?  Res da imam že dva otroka in zadnji mesec sta skoz nekaj bolani, tako da sta izmenično doma, hiša se končuje, tako da nimam pomoči niti od možeka, ker skozi delauser posted image .

Ja itak!! Že zdrave je težko v tako visoki nosečnosti sama obvladovat. Bolni so pa še 10 x bolj tečni, vsaj moji dve..

IZVIRNO SPOROČILO: Tanchi
PDP imam 9.1.2011.  In to je skor takrat kot Arwenko! . A gremo po vrsti?

Je bila gužva tam okrog 5.1., pa je Arwenko malo prostora naredila user posted image ..

Jaz sem pa spet samo naokrog skakala... A je mogoče katera bolj iz računovodkih vod? pri nas v firmi prispevajo za Božička 40€ na otroka, jaz sem pa obema skupaj eno veliko škatlo lego kock kupila za 60€ pa še eno malenkost za 17€. In zdaj kao ne more izplačat, ker rabim za vsako posebej račun do max 40€/osebo.. Halouser posted image

(odgovor članu matejas)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
   [Brisano sporočilo]
7.12.2010 15:42:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3584
7.12.2010 16:20:46   
pinky86
Maggie men je kolegica rekla, nej si nardim zalogo vložkov, ker ona je v prvih dneh po porodu porabila en paketek v treh urah user posted image user posted image Si je kar tri naenkrat dajala na hlačke, pa čist verjamem. Sicer neke ful zaloge si jaz vseeno nisem delala, kupila sem dva paketka VIR nature in dva paketka VIR 80, pol je pa mož reku, da bo že on skoču ponje, k mi jih bo zmanjkal. Pa zgaga mene tudi UBIJA, noro je...na začetku sem še gledala po kateri hrani me bolj peče, da bi se ji izogibala, zdaj pa mislim da me že kar po vsem user posted image pa če ležim je hujše, ampak ne popusti tudi če sem vzravnana...zdravnica mi je predpisala Nolpazo, samo se mi je drugi dan ko sem vzela tabletko vrtelo, pa zdaj ne vem ali od tablete ali bi se mi pač vseeno, tko da si je zdaj ne upam več vzet user posted image

Dramica jaaa plavalni obroč user posted image jaz sem si ga tudi spakirala. Sem ga dobila - Spidermana user posted image user posted image user posted image user posted image

Zmajcy hey, fajn da si se nam pridružila user posted image jaz sem tudi iz Litije. Pralne planice pa mislim da ne odtehtajo vsega dodatnega dela, ki ga imaš z njimi...razen v primeru, da bi bil otrok res občutljiv čist na vse mogoče plenice za enkratno uporabo...takrat bi pa verjetno poskusila.

Tacamuca hvala ker si delila svojo izkušnjo z nami user posted image Tveganje je vedno prisotno, tako pri tej okužbi s streptokokom kot pri kakšni drugi stvari...tisti večni "kaj pa če" user posted image Verjamem pa, da bi po taki izkušnji ti zdaj vseeno dala tistih 50€ (pri nas tudi toliko stane). No, samo da je bilo s tvojo hčerkico vse OK...jaz sem optimistka in bom poskušala to čist odmislit...če ne se res lahko sekiram čist za vsako malenkost.

Bambina več se o določeni temi govori, bolj "aktualna" postane in nas obremenjuje. Ko sem G rekla, da sem o tem prebrala na internetu je sam zavzdihnila: "Ah ta internet."

Putka sam za 5.1. nas je res kar veliko "naročilo" user posted image Pri meni so v igri še datumi 25. 12. 2010 po UZ pri 31T, 1.1.2011 po nuhalni, 3.1. 2011 mi je izračunalo na netu...kdaj se bo pa Žigi odloču prit - to je pa zdj "the big question" user posted image Okrog božiča bi blo že kar luštno user posted image

"My past is my lesson. My present is my gift. My future is my motivation."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
7.12.2010 16:26:30   
Putka

user posted image  

PDP, NICK, STAROST, NOSEČNOST,OTROK DOMA, SPOL, PREBIVALIŠČE,
31.12.2010
user posted image  Špica84, 27 let ,Ljubljana  user posted image

01.01.2011
user posted image  BAJCI, 3user posted image , 0 user posted image , okolica Ivančne Gorice
 user posted image  Roksana3, 26 let, 2user posted image , 1 user posted image , Velenje
user posted image   PATRICIJA30, 33 let, Okolica Maribora
user posted image   lealea, 24 let, 1user posted image , 0 user posted image , Ljubljana user posted image

02.01.2011
  user posted image  3.tanci

03.01.2011
user posted image  mojani, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted imageRogaška Slatina
user posted image  mamica00,  3 user posted image , 2 user posted image , Velenje

04.01.2011
user posted image  aischa1, 5 user posted image , 3user posted image , Koper
user posted image  honey 36 let, 2 user posted image , 1 user posted image  , Logatec
user posted image  ana19,  1 user posted image , 0 user posted imageuser posted image

05.01.2011
 user posted image  Arwenko, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Celje user posted image
user posted image  Loni76, 33 let, 2user posted image , 1user posted image , Ljubljana
 user posted image  jmpolona, 30 let, 2user posted image , 1 user posted image , okolica Celja user posted image
 user posted image  Nataliya, 23 let, 1user posted image , 0 user posted image , okolica Ljubljane user posted image
user posted image   BAMBINA_, 27 let, 2user posted image , 1user posted image  
  user posted image  *miška*, 28 let, 1user posted image , 0user posted image ,  user posted image
user posted image   neža41,  4user posted image , 3user posted image , Primorska, user posted image
user posted image  brcica, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Okolica Domžal
user posted image pinky, 24 let, 1user posted image , 0user posted image  , okolica LJ
user posted image

06.01.2011
user posted image  Armstrong, 25 let, 1user posted image , 0 user posted image , okolica Kranja
user posted image   tjass, 30 let, 1user posted image 0user posted image

07.01.2011
user posted image  _mona_, 23 let,2 user posted image ,0 user posted image , Posavje

08.01.2011
user posted image  _CiCika_, 1 user posted image , 0 user posted image , Zasavje user posted image
user posted image   Katja85, 25 let, Šentilj user posted image

09.01.2011 
 user posted image  mami tiana, 31 let, 2 user posted image ,1 user posted image , Ljubljana
user posted image   chloe, 30 let, 2 user posted image , 1user posted image   
   Tanchi, 3 , 2

10.01.2011
user posted image  ula30
user posted image  JB, 28 let, 2 user posted image , 1 user posted image
user posted image  anonimna,
user posted image
user posted image  *tajda*, 28 let, 2user posted image , 1user posted image   user posted image

11.01.2011
user posted image  živa25, 25 let, 3 user posted image ,1user posted image , Šentvid pri Stični user posted image

user posted image  maggie27, 27let,
user posted image

user posted image   matejas, 32 let, 3user posted image , 2user posted image   user posted image

12.01.2011
user posted image   Nike78,  
user posted image   Chandra, 31 let  user posted image
user posted image   talika81, 29let , 2user posted image , 0user posted image   user posted image     

13.01.2011
user posted image  amelia  
user posted image  baby1978, okolica MB  user posted image
user posted image  anonimen, 2user posted image , 1user posted image   
user posted image  megiv, 30 let, Okolica CE
user posted image   bambina,  2user posted image , 1user posted image
user posted image   Morje06, 30 let, 2user posted image , 1user posted image    user posted image   
user posted image   mamuška13, 31 let, 1 user posted image , 0 user posted image

14.01.2011
user posted image   petral, 27 let, 2user posted image ,1user posted image Dolenjska
user posted image  briljantina, 30 let, 1user posted image , 0 user posted image  Trbovlje user posted image
user posted image  TMS82, 28 let, 1 user posted image , 0 user posted imageCelje 

15.01.2011
user posted image   roža03, 26 let, 5user posted image , 2 user posted image    user posted image
user posted image   Lu, 31 let, 3user posted image , 2 user posted image   
NaILa, 2, 1

16.01.2011
user posted image  poka29, 1 user posted image , 0 user posted image
user posted image  spaghetek, 30 let, 1user posted image .0user posted imageAnglija
user posted image   Nina, 30 let, 2user posted image , 1user posted image

17.01.2011
user posted image   Lubici, user posted image , 1 user posted image

18.01.2011

user posted image  agataema, 2 user posted image , 1 user posted image ,Gorenjska user posted image
user posted image   gaya24, 27 let, 2user posted image , 1user posted image   
user posted image
user posted image  zarja86, user posted image
user posted image   Cofelle, 28 let, 1 user posted image , 0user posted image , okolica Žužemberka user posted image
user posted image  glicinija, 30 let, 1user posted image , 0user posted image , okolica Ptuja  user posted image

19.01.2011
user posted image  anerin, 3user posted image , 1user posted image
user posted image anny_, 23 let, 1user posted image , 0user posted image , Velenje user posted image
user posted image  ašat, user posted image
user posted image   dramica, 3 user posted image , 2 user posted image , user posted image

20.01.2011
user posted image  rdečabela, 24 let, 1user posted image , 0user posted image , Posočje
user posted image   jakobinka, , 1user posted image , 0user posted image    user posted image
user posted image   Inčika2, 27 let, 1user posted image , 0user posted image , Dolenjska, user posted image
user posted image    maja2e, 25let, 1user posted image , 0 user posted image ,  user posted image
zmajchy_, 23 let, 1

21.01.2011
user posted image  darchy82, 28 let, 2user posted image , 0user posted image okolica Žužemberka, user posted image
user posted image   Janci F, 2user posted image , 1 user posted image ,  user posted image
user posted image   planikica, 1user posted image , 0 user posted imageLjubljana

22.01.2011
user posted image   MojaV, 1user posted image , 0 user posted image ,
user posted image   mafika, 27 let, 2user posted image , 1user posted image , Ljubljana user posted image
user posted image  metuljcek, 31 let, 1user posted image  , 0user posted image    user posted image
user posted image   lorch, 839 user posted image  , 1 user posted image  , user posted image

23.01.2011
user posted image  štručka30,  Koper
user posted image   pujs666, 27 let, 1user posted image , 0 user posted image ,  user posted image

24.01.2011
user posted image  pika27, 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Ljubljana user posted image
user posted image  čebela adela, 2 user posted image , 1 user posted image
user posted image   benetke, 1user posted image , 0user posted image ,  user posted image

25.01.2011
user posted image  tinca minca
user posted image   januarcek2011, 2 user posted image , 1user posted image  , Gorenjska user posted image

26.01.2011
user posted image   jadrnica, 30 let, 2user posted image , 1 user posted image
user posted image   bim*bam,
user posted image  meti05, 3 user posted image , 2 user posted image , user posted image
user posted image    fabula

27.01.2011
user posted image   ZOJA11, 34 let, 3 , 2 user posted image Gorenjska
user posted image  Putka, 3user posted image , 2user posted image , Ljubljana
user posted image
user posted image  br27 , 27 let, 4 user posted image , 0 user posted image , Žalec  user posted image

28.01.2011
29.01.2011
30.01.2011
user posted image   piškamiška, 2user posted image  , 1 user posted image

31.01.2011

X.01.2011
user posted image  eminna

03.02.2011
user posted image  rebeka84, 26 let, 2user posted image , 1 user posted image   

Skupaj Januarke 2011: 91

Pričakujemo:
user posted image  - 27
user posted image  - 10
user posted image - 7

Z NAMI SO BILE:

user posted image  Katja80 user posted image  user posted image
user posted image  Maaca86 user posted image   user posted image
user posted image   nini78 user posted image   user posted image
user posted image  Ella31 user posted image  user posted image
user posted image   Janchek81 user posted image  user posted image

VSE SPREMEMBE PIŠITE Z DRUGO BARVO,
DA BO RAZVIDNO OD OSTALEGA TEKSTA!

MAMICA    PDP                 DAN D             BABY     TEŽA&VELIKOST

Arwenko    5.1.2011       6.12.2010       Aleks     2630g, 47cm

< Sporočilo je popravil Putka -- 7.12.2010 16:27:19 >

(odgovor članu _CiCika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
7.12.2010 16:28:16   
Putka
Takole sem mislila, pa se potem tista, ki rodi, samo spodaj na dno strani prepiše..

Gremo na prvo letošnjo prireditev z dedkom mrazom... Še nekje 4 bodo, brez sprevoda po Ljubljani...

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
7.12.2010 17:16:20   
briljantina
tacamuca, prav tako sem tudi jaz vesela, da si delila izkušnjo z nami. Za ta test sem se odločila že bolj kot ne na začetku, ker nisem ravno pri mlajših, da bi se lahko hecala na ta račun.

Lep večer vsem skupaj in uspešne priprave pri torbi za v P. user posted image Jaz še tudi nimam čisto vsega, bo treba v šoping. user posted image  

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3588
7.12.2010 17:18:42   
Anonimen
arwenko ima punčko ime se napiše ALEX

(odgovor članu briljantina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3589
7.12.2010 17:34:08   
lorch
Arwenko, čestitke!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa si odprla našo sezonouser posted image

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
7.12.2010 17:47:54   
zmajcy_
pinky86 lepo to user posted image  vidm da sva let tut prbližn istih. Se mormo dobit na kakšni kaviciuser posted image  

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
7.12.2010 19:47:31   
gaya24
IZVIRNO SPOROČILO: *miška*

Sem prebrala za streptokoko in mislim, da se glede na vse argumente zdaj tudi jaz ne bom odločila za test. Če bi bilo to 15 eur, kakor je pri nekaterih bi še šla, samo 50 eur pa je kar veliko in če še ni sigurno oz. je zelo majhna možnost ?!

Pri nas stane 25evr... Sicer vsaka zase ve, ampak tud če je drugje 50evr, se men ne zdi to nek denar, da ne bi obvarovala otroka.... Sicer je res malo možnosti, da ima otrok trajne posledice, ampak so in ne vem zakaj bi tvegala. Glede na to kolk nepotrebnih stvari smo oz. še bomo kupile za svoje otroke, je to res drobiž. Lahk pa mal poguglate kakšne so lahko posledice na otroku, če se okuži....

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
7.12.2010 20:42:13   
dramica
Petral jaz bom v nm rodila imam4dni za tabo rok,pokliči če boš prej pa če boš mela fraj postlouser posted image
Gaya se mi je zdelo da je meni rekla da je25eur.Ti si šla? kako zgleda?sam kri vzamejo?Kako Tinkara?Hej okol 20računaj  na kofiuser posted image .

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
7.12.2010 20:59:56   
gaya24
dramica: V četrtek mam bris... Bris ti vzame, ne kri. Kr med vaginalnim pregledom to mimgrede nardi....Bom poročala v četrtek...

Zdej grem pa pravljico Pekarna Miš Maš brat in upam, da Maj čimprej zaspi...

Ln

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
7.12.2010 21:27:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

IZVIRNO SPOROČILO: *miška*

Pri nas stane 25evr... Sicer vsaka zase ve, ampak tud če je drugje 50evr, se men ne zdi to nek denar, da ne bi obvarovala otroka.... Sicer je res malo možnosti, da ima otrok trajne posledice, ampak so in ne vem zakaj bi tvegala. Glede na to kolk nepotrebnih stvari smo oz. še bomo kupile za svoje otroke, je to res drobiž. Lahk pa mal poguglate kakšne so lahko posledice na otroku, če se okuži....

če se lahko vključim v debato streptokoka....  Pa upam, da me ne boste napadle user posted image

V ožjem krogu prijateljev imava družinico, ki imajo 2,5 leti staro punčko. No mamica je bla med nosečnostjo hospitalizirana zaradi nizke posteljice in kratkega MV. Tudi odpirat se je začela zelo zgodaj in rodila s 33t5d. Punčka je bila ob rostvu težka 2.700g in velika 48cm (HB da je imela sladkorno). No in zakaj vse to razlagam? Ker je 4 dni po rojstvu bilo ugotovljeno, da se je med porodom okužila s streptokokom in zapleti so sledili.... Sepsa, možganske krvavitve, vročinski krči, podhladitve,... ni da ni... 3 dni se ni vedelo če bo ali ne bo. Če ne bi mamica imela sladkorne in se deklica ne bi rodila s takšno porodno težo, po vsej verjetnosti ne bi preživela. No danes je stara 2.5leti z diagnozo cereralne paralize visoke stopnje in slepoto.
Zakaj to razlagam? Ker je bila punčka stara pol leta, ko sem jaz prvič zanosila in donosila brez da bi se testirala. Tudi tokrat se ne bom. Sem pa p testiranju govorila tako s prijateljico, kot tudi z ginekologinjo. Meni je ginekologinja razložila, da je dolžnost ginekologov, da ob najmanjšem sumu na to bakterijo, ki povzroča težave že v nosečnosti, odredi testiranje, ki je za nosečnico brezplačno. Jaz moji G zaupam in verjamem, da bi me dala testirat, če bi za streptokok obstajal kakeršen koli sum.

In ja... Napaka pri prijateljici je bila na strani ginekologov v LJ porodnišnici, ker je niso testirali. Ampak ko je zadeva enkrat takšna kakršna je v tem primeru, krivca ne iščeš, ampak se posvetiš in 100% pozornost nameniš temu, da otroku pomagaš po najboljših močeh.

Sicer pa dober večer user posted image

(odgovor članu gaya24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3595
7.12.2010 21:36:00   
Lu
Čer še od mene!

Najprej ARWNKO iskrene čestitke za punčkouser posted image user posted image user posted image user posted image

In kaj dogaja pri meni... Ja včeraj sem skoraj pristala v porodnišnici. Imela sem čuden izliv vode, brezvonja,... sem se šla pokazat k svoji G in k sreči še ni bila plodovnica. Sem si kar malo oddahnila, ker res nisem bila še pripravljena rodit. hehe no če bi bilo treba pač bi.

No, danes sva šla na hitro v Ikeo... sem mogla izkoristit. In do konca tedna si pa res že pripravim ruzak in operem cotke.

Smo danes končno dobili še jogije za večjadva in tako lahko pripravi še za dojenčka.

Tako na kratko od mene.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
7.12.2010 21:44:46   
jmpolona
No, da se še jaz vključim v debato streptokoka.

Lani, ko sem rodila Devi (julij 2009) nisem skoraj nikjer zasledila take težnje po testiranju za ta strptokok - letos pa je prava manija. Zdaj pa ne vem, je toliko več te bakterije ali pa so bolje reklamirali testiranje (denar je le denar). Še sama se ratala panična - po eni strani si pa mislim, če se lani pri Devi nisem testirala zakaj bi se letos. Res pa se bi verjetno obremenjevala če se kaj zgodi. Sem pa tudi privrženka Pušenjaka in se mi zdi, da ima zelo zdravo mnenje o tem - streptokok ni edina možna zadeva, ki lahko povzroči grozne stvari otročku. Dejstvo je, da ga ne moremo obranit pred vsemi zadevami. Tako, da jaz sem se odločla, da se ne bom testirala. Upam, da delam prav.

Živa25 - eno vprašanje glede tvoje prijateljice - če pa je meni G povedal (in še nekaj ostalim na materinski šoli), da pri prezgodnjem porodu (do 37. tedna nosečnosti) vsem otročekom dajo anitibiotike tudi za streptokok. Kaj pol to očitno ni praksa v Lj P?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
7.12.2010 21:58:03   
Anonimen
Jmpolona prvič slišim, da naj bi vsi dobili antibiotik... Ne da bi jaz vedela... Lahko pa je to kakšna nova praksa... Ampak mora biti pa res NOVA, da jaz zanjo ne vem. user posted image

(odgovor članu jmpolona)
  Neposredna povezava do sporočila: 3598
7.12.2010 22:07:42   
jmpolona
Naj bi dobili vsi, ki so rojeni prezgodaj - torej do 37. tedna nosečnosti - tako je rekel moj ginekolog.
Pojma nimam če res to drži - bom ob priliki pogooglala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
7.12.2010 22:16:29   
jmpolona
Sem našla. Malo sem se zmotila glede tednov - pred 36 tednom.
Je pa na prejšnji strani že pinky86 citirala Pušenjaka, ki navaja:
"Problem prezgodnjega poroda in okužbe s to klico pri nas rešujemo tako, da vse nosečnice med porodom pred 36 tedni dobijo penicillin"
Link do teme na med.over.net http://med.over.net/forum5/read.php?19,6569703,6572641#msg-6572641

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?