caroline1
|
Dobro jutro. S*- hvala za link majabar- meni ni noben od strokovnjakov na katerikoli točki sitnaril, da bi mogla dojiti. Že v porodnišnici je P rekla, če ne gre pač ne gre. Dala mi je tablete, sprej...Itak, je videla, da imam vsakič pristavljeno, ko je prišla v sobo. Tudi vse sestre so mi pomagale in svetovale. Tamala ni imela nobene težave s sesanjem. Od prvič se je lepo priklopila in to je to! Kakšne posebne strokovne razlage ni. Veliko povezujejo s stresom ob porodu, skrbjo za otročka po porodu (kar je pri meni možno, ker mi dva dni niso povedali kaj je narobe s tamalo), z bolečinami, konec koncev pa tudi s premalo mlečnimi žlezami. Jaz mislim, da je to tako kot pri zanositvi...ene pač lahko, druge težje, tretje ne morejo brez pomoči! kar se tiče pucanja, vidim, da smo vse iste koze...jaz tudi laufam po bakjti v trenutku, ko mala zapre oči in pucam, peglam, pospravljam itd...počivala sem čez dan samo prve dni, ko je bila tašča na obisku in ko je tamala spala v kosu vsaj po dve uri. Zdaj ko spi maks 40 min, se mi zdi pa brezveze, ker bom samo še slabša. Sem pa res kronično utrujena, zvečer padem v posteljo in zaspim v trenutku. Ampak kaj ko mala potem spi še samo kake 2-3 ure, pa je treba dojit, pa kupčkat, kar gre spet pol ure naokoli, potem jo vsakič vsaj še 2x dvigujem, ker ji gre mleko gor...pa spi spet kake dve urce, pa ponovi vajo...če je vse ok spim 6 ur z vmesnimi zbujanji...in se mi zdi, da to pucanje in opravljanje manjših stvari pomaga, da čez dan ne zaspim! snežakinja- anju- tvoje skrbi so v nasprotju z mojimi. jaz sem včeraj ugotovila, da je mala absolutno predebela in sem kar jokala zaradi tega. in ne vem, kako naj ji omejim hrano. ne morem poslušati joka...ufff ni prav ne tako ne tako mala ima zareze povsod, med zapestjem in komolcem ima zarezo, med gležnjem in kolenom...sredi ničesar...kot kak "sumo"...
|