|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
7.12.2010 9:30:35   
nelikaa
Glede poroda: hmmm tudi sama precej razmišljam o tem. Izkušenj nimam user posted image , tako da se zanašam na izkušnje drugih, ki pa so od posameznice do posameznice različna. Kaj naj rečem....
Zadnjič me je frizerka tako prestrašila, da mi je ratalo ne samo vroče, ampak tudi slabo na njenem stolu, ko je razlagala o svojih izkušnjih, o katerih je niti vprašala nisem. Imam nekaj kolegic, ki so imele precej težko izkušnjo. Pravle so, da je sam porod trajal cca. 15 - 30 min, težji so pač ti popadki, ki lahko trajajo in trajajo...in bolijo.
No potem pa imam tudi cel kup kolegic, ki pa razlagajo, da je bilo easy, celo bolj kot pri zobarju ali pa vsaj da ni tok hudo kot pravijo.
Jaz sem si rekla, da se moram pripraviti na vse možnosti. user posted image  Ne smem podcenjevati porod, niti biti totalno prestrašena.

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 301
7.12.2010 9:31:46   
Klemy82
5ra8, tudi naš košek je nekaj takšnega in komaj že čakam, da ga dobiva pa upam, da ga mali ne bo prehitro prerastel, ker dokelr ne zrihtava stanovanja do konca, ni otroške sobice. Sem pa ful za to, da se otroka čimprej navadi, da spi v svoji sobi.. tak da ene pol leta imamo časa.user posted image

Jst.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 302
7.12.2010 9:32:14   
tanjusi
čeri sva se z mojim zmenila, da do februarja more bit vozek in previjalna in da bo počas nehal komplicirat okrog tega, da je prezgodaj itd. Sem mu rekla, da se bo 2x okrog sebe obrnil in bo dete že tu, je treba začet stvari prštimavat.... Tko da drug teden v izvidnico

Moj pa je rekel naj kar pripravim, oz. pripraviva stvari za bebico, je rekel da on ne bo potem sam pripravljal...sva šla zadnjič po vozek in pravi ženska ko ga je prodajala, da je en mesec prehitro rodila to pa je mojega kr malo streznilo, ne more pozabit....

Drugače pA dobro jutro!

Meni pa nekak jutranja kava ne paše... mi gre kislo gor, ne vem kaj najuser posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 303
7.12.2010 9:37:39   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: nelikaa

Glede poroda: hmmm tudi sama precej razmišljam o tem. Izkušenj nimam user posted image , tako da se zanašam na izkušnje drugih, ki pa so od posameznice do posameznice različna. Kaj naj rečem....
Zadnjič me je frizerka tako prestrašila, da mi je ratalo ne samo vroče, ampak tudi slabo na njenem stolu, ko je razlagala o svojih izkušnjih, o katerih je niti vprašala nisem. Imam nekaj kolegic, ki so imele precej težko izkušnjo. Pravle so, da je sam porod trajal cca. 15 - 30 min, težji so pač ti popadki, ki lahko trajajo in trajajo...in bolijo.
No potem pa imam tudi cel kup kolegic, ki pa razlagajo, da je bilo easy, celo bolj kot pri zobarju ali pa vsaj da ni tok hudo kot pravijo.
Jaz sem si rekla, da se moram pripraviti na vse možnosti. user posted image  Ne smem podcenjevati porod, niti biti totalno prestrašena.

Ja, se strinjam.
V moji družini so imele vse ženske ful težke porode, polno komplikacij, itd.. razen ene sestrične, ko sta ji oba v pol ure padla ven. Zaenkrat nimam neke panike ali strahu pred porodom, se zavedam, da boli, da zna ful trajat, sem imela veliko let hudo hudo boleče menstruacije, tako da si lahko predstavljam, kako to izgleda vsaj približno... še vedno razmišljam o epiduralni, ne poznam nobene, ki bi imela slabo izkušnjo z njo, se pa ogrevam tudi za aktivini porod, se pravi, da se čimveč gibaš, dokler se da.. nekako mi ni do tega, da bi tam ležala ne vem koliko časa, kar seveda s katetrom v hrbtu moraš, ane, pa bomo še videli, kako se bo izteklo.user posted image

Jst.

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 304
7.12.2010 9:40:57   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

Meni pa nekak jutranja kava ne paše... mi gre kislo gor, ne vem kaj najuser posted image

Prvo, ne na tešče kave pit, obvezno pojej nekaj prej, poskusi z brezkofeinsko, če se ji ne moreš upret, al pa fuuuuul mleka noter daj.. meni je pomagalo, nisem pa nek hud kofetar več in zdržim par dni tud brez kave. Sem en čas prešaltala na črni čaj zjutraj, zdaj pa kar mi paše... včasih malo kave, čaj, kakav,kar je, zdaj sem par dni na tem instant kapučinu... mi paše zjutraj nekaj toplega popit, ni nujno, da je kava.

Jst.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 305
7.12.2010 9:43:35   
Klemy82
Pa še malo jutranjega časopisa ob kafetu.

Jst.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 306
7.12.2010 9:43:54   
Akilene
Tudi meni je slabo po kavi....user posted image  a zdaj mi bo že zjutraj nagajal trebuh? Pa sem jedla prej jogurt in kosmiče, vse mi je obležalo... fuj.... 

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 307
7.12.2010 10:39:20   
maja1985
Pozdravljene!

Jaz sem pa že pri kosilu ... šibam počasi proti službi. Sem spekla pico user posted image Tak da bosta moja moška še imela potem za jest, ko prideta domov. Meni se taaaaaak spi. Danes ponoči je tamali nekaj jokal in je šel mož tja k njemu in ga pomiril, potem ga je pa vprašal, če gre k meni spat in mali, itak, da ja ... in kar naenkrat pride v posteljo, se stisne k meni in spi naprej. Meni ni bilo nič jasno ... tak da je potem mož spal kar na kavču user posted image No ja ... ni velik prostora ... jaz s trebuhom, nosečniška blazina (zavzameva več kot pol postelje user posted image ) in še tamali user posted image Mu ni kaj drugega preostalo user posted image

Mene pa tak tišči vse v trebuhu ... joj, kje so še tile slabi trije meseci ... mi več nič ne paše ...

Lep dan!

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 308
7.12.2010 11:54:32   
naja17
user posted image  ali user posted image  user posted image

Res nočem vedet, ampak se pa zabavam ob napovedih... Trenutno je izenačenje user posted image ...

En test pa pravi:

http://www.childbirth.org/cgi-bin/boyorgirl.pl

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 309
7.12.2010 12:01:15   
inia
Naja17 dobra si...jaz ne bi zdržala...sem tak firbec...user posted image

jaz sem danes RhoGAM dobila in me malo zdaj rita peče ko sedim user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 310
7.12.2010 12:07:18   
nelikaa
Jaz tudi ne bi zdržala!!!!! Mi je fajn, ker že govoriva o "hčerki", pa  jo kar že kličeva po imenu. Zdaj mi je že bolj osebno, kot prej ko nisem vedela spola. Imam pa sodelavki, ki sta bolj za to, da se spol ne ve. Za presenečenje. Po svoje kar občudujem takšno potrpežljivost. user posted image

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 311
7.12.2010 12:13:32   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

user posted image  ali user posted image  user posted image

Res nočem vedet, ampak se pa zabavam ob napovedih... Trenutno je izenačenje user posted image ...

En test pa pravi:

http://www.childbirth.org/cgi-bin/boyorgirl.pl

Men pa niti ne napovedujejo tok. Samo vsak vpraša: Kaj pa bo? Ime že mate? user posted image  

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 312
7.12.2010 12:16:18   
naja17
Hja... Jaz sem vedno govorila, da ne bi vprašala, ampak ko so vse začele spraševat, sem rekla "ufff, to je zih težk zdržat", ampak ni... Sploh me ne matra, mi je pa fino kvize reševat, pa napovedi sprejemat user posted image ...

Sem bla zadnjič pr mačehi, pa je še ena soseda pršla, sem rekla "ja no kaj zdej bosanke moje, a mi boste kej povedle kaj bo" pa sta začeli "jaaa, tako nosiš, bo fantek, si lepa itd. itd." user posted image user posted image user posted image  Pol so se zadnjič v družbi "kregal", da je fant a-a punca user posted image ... Pa eno sem zadnjič srečala po doooolgeeem času, pa je rekla "aja, punce vodijo user posted image  sam nau punca veš" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 313
7.12.2010 12:16:23   
tanjusi
Ja mi se tudi o njej pogovarjamo, je kar zlo osebno že ... pa mi je fajn user posted image

(a camus)

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 314
7.12.2010 12:18:48   
5ra8

Pa eno sem zadnjič srečala po doooolgeeem času, pa je rekla "aja, punce vodijo user posted image  sam nau punca veš" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sam kok so eni prepričani v svoj prav user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 315
7.12.2010 12:25:21   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

Pa eno sem zadnjič srečala po doooolgeeem času, pa je rekla "aja, punce vodijo user posted image  sam nau punca veš" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sam kok so eni prepričani v svoj prav user posted image user posted image user posted image

Ja no čist user posted image

Edin nečakinja je rekla, da ona si želi/hoče/verjame, da bo fant user posted image

Pa zadnjič so spraševal enega malega... kao lej tam ma teta trebuščak pa not ma dojenčka, kaj pa bo? Dojenček user posted image ... Jaaa bo dojenček, ampak a bo fantek al punčka? Dojenček user posted image ... Bo dojenček, ampak a z lulilko al lulčkom? Dojenček user posted image ... (vdih izdih)... Jaaa, ampak kakšen dojenček bo? Mejčkan user posted image ... No, pol smo le pršli do fanta.... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 316
7.12.2010 12:31:27   
5ra8

Jaaa, ampak kakšen dojenček bo? Mejčkan user posted image ... No, pol smo le pršli do fanta.... user posted image user posted image user posted image user posted image

Če bo tak k tvoja sestra ob rojstvu ne bo Mejčkan user posted image user posted image user posted image

No babe....kaj zdej...Čvek No. 2 čaka da se zgodi

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 317
7.12.2010 12:32:41   
tanjusi
svakinja ni želela vedet spola, pa smo jo meli na sumu da vseeno veta pa nočeta povedat, pa sta vseskozi govorila o dojenčku v moškem spolu, tako da smo bli že kar prepričani da bo fantek, pa še bice so rekle da bo fantek ker tako nosi, no na koncu je bla pa punčkauser posted image ... saj ni važno kaj je samo da je fant zdrav... pravijo a neuser posted image

(a camus)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 318
7.12.2010 12:36:16   
Klemy82
Men gre pa to okol spola že tooook na jetra, da joj. Povedala sva samo najožji družini pa res naj kolegom, kaj bo, ostalim pa pač ne. In seveda so eni taki firbci, da adijo... ena teta zadnjič je bila toook tečna, da sem jo skor poslala nekam... V stilu, jaaaa, sej vem, da je to taka zasebna stvaaaaar, pa sej mene ne zanima tolk kaj booo, me sam zanima, če vesta že kaj boooo, sej mi ni treba povedaaaatuser posted image Ja, sej ti ne bova!!!user posted image Če je kdo preveč tečen, rečeva samo, da še ni 100%, kaj bo.... mah, po drugi strani mi gre pa sestra od mojga na jetra... ona VE, ane, in se mora nekaj pametno delat in vedno ampak res VEDNO, ko je kakšen folk okoli, začne debato od dojenčkov pa od spola, če ne drugega svoje tamale sprašuje, kaj misliš, da ima Klemy v trebuščku, fantka al punčko... pol pa zraven dela tisto pomembno faco, kao jst pa vem pa ne povem, haha... mislim, a lahk že nehaš?user posted image Mi je včasih prav žal, da sva sploh komu kaj povedala... po drugi strani so pa moji čist kul, nobene drame, nobenih hinavskih vprašanj, vrtanj.. pač, ko bova povedala, bova, tisti, ki pa vedo, pa pač vedo in ne delajo nobenega haloja iz tega.

Jst.

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 319
7.12.2010 12:39:10   
Klemy82
Aja, dragi me je klical, da so ga klicali, da je najina naročena oprema za kopalnico že prišla, edino umivalnik je še na poti in morda bo že jutri!!!user posted image user posted image user posted image

Jst.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 320
7.12.2010 12:43:45   
naja17

Jaaa, ampak kakšen dojenček bo? Mejčkan user posted image ... No, pol smo le pršli do fanta.... user posted image user posted image user posted image user posted image

Če bo tak k tvoja sestra ob rojstvu ne bo Mejčkan user posted image user posted image user posted image

NE KLIČ HUDIČA! user posted image  Si ne predstavljam to spravljat ven, smo lih včeri to debatiral spet user posted image

Za čvek pa čakamo štajerke, k so zatajile user posted image ...

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 321
7.12.2010 12:45:48   
Klemy82

NE KLIČ HUDIČA! user posted image  Si ne predstavljam to spravljat ven, smo lih včeri to debatiral spet user posted image

Za čvek pa čakamo štajerke, k so zatajile user posted image ...

Ah, joj...user posted image ... am, december bo pester, januar pa še bolj.. tak da dejte se pliz hitro zmenit za datum pa uro, da vas ruknem v planer, ker se mi bo zrolalo od vsega, kar me čaka. Pridem pa, sem obljubila, ane?user posted image

Jst.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 322
7.12.2010 13:26:36   
tinkapobalinka
Pozdrav marčevke...

A ste bile kaj pridne? Vas je obiskal Miklavž?? Mene je, pa nastavil mi je parkeljčkauser posted image  A to pomeni, da nisem bila pridna?user posted image

Drugače dnevi mi minevajo s svetlobno hitrostjo, bebica veselo razgraja po trebuhu, ma ne morem verjetno, da bo počasi prišel tudi naš čas... Nekih nevšečnosti nimam, razen standardnih, malo me boli križ, pa trtica, utrujena nisem več preveč....

Opremo sva tudi že začela nakupovati, da potem ne bo prevelik šok za denarnico; sva naročila omaro za otroško sobo, posteljico bom tudi zdaj v kratkem, od Lip Poljčane, pa verjetno tudi kar njihovo previjalno...

Spravljam se tudi k nakupu božičnih daril, bi rada do polovice meseca imela to urejeno, da potem ne bom v največji gužvi laufala po trgovinah.

Ostale malenkosti pa tudi počasi nabavljam... Aja, za katere dude in flaške se boste odločile??

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 323
7.12.2010 13:34:05   
tanjusi
Aja, za katere dude in flaške se boste odločile??

Najbrž Avent, sem bla pri ta drugem zelo zadovoljna z njimi, me pa zanima če je kaj druga zdaj in...

(a camus)

(odgovor članu tinkapobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 324
7.12.2010 13:52:05   
Akilene
najbrž MAM, po priporočilu pijateljice.

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?