Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 14:11:42
|
|
|
|
BabyKitty
|
Aja glede modrčka pa še to... to prvo mleko, je rumeno in je zelo trdovraten madež... tako, da je modrček treba skoraj nujno skuhati, da gre ven... tako da glejte, da se da prati na visokih stopinjah... ali pa kupite črnega
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 14:30:55
|
|
|
|
ula77
|
čestitke arwenko, to pa je blo hitro! . Če hočete, lahko sem lahko jaz vaša piarovka.... 041 510 059 je tel, sam nick zraven pripišite,ko pošiljate sms iz P. Jaz imam kar modrček iz Lisce, ga že zdaj nosim, le zgornji del mi je mal ohlapen, nosi se pa čudovito, nič ne žuli, se ga da okuhat, ..... BabyKitty, daj nekaj povej, a je bil vsaj kak znak pred popadki, da se pripravlja dan D? Jaz skozi nekaj iščem, da bom vedla...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 14:36:11
|
|
|
|
BabyKitty
|
ula77 pojma nisem imela, sem googlala preden sem šla v P, da bi vidla kaj druge pravijo a je to to ali ne vedela sem šele takrat ko mi je odtekla voda... Aja punce še to sem se naučila če imate kakšno malo boljšo vzmetnico spite zadnje dneve pred PDP na tisti plenički nepremočljivi, ali pa si dajte pod rjuho tisto za otroške posteljice... namreč ko je meni voda odtekla je bila tista tekočina tako ogabna zelena pomešana s krvjo... da si ne predstavljam, da bi mi šlo to po postelji... in tega ni bilo malo... sem potem razmišljala če bi šlo to po mojem novem jogiju... ali pa novem kavču
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 14:41:08
|
|
|
|
ula77
|
aha, hvala za odg.....torej si odgovorila še na eno moje vprašanje, češ a si prepričan, kdaj ti voda odteče.....;-) ž Kaj pred tem ti je tudi čep odpadel? Hja, se sliši, kot da sod odmašiš, ko tako vprašam...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 14:51:42
|
|
|
|
BabyKitty
|
ula77 čep mi pomoje ni odpadel... oz imela sem en tak ful gost izcedek ene 14 dni pred porodom... ampak je bil skoraj vsak dan potem na hlačkah... res gost in veliko ga je bilo.. ampak je bil prozoren... tako da nevem ali je bilo to to ali ne... štoflca se pa ni slišal k je voda odtekla me je sam zalilo cca. 3 deci tople tekočine...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 14:52:24
|
|
|
|
enamimi
|
Punce, kaj pravite na steznik po porodu, kje se ga dobiti, mogoče izkušnje?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 14:54:34
|
|
|
|
jona klara
|
občinarka- jap od ce sma sedaj midve na vrsti, če naju kdo ne prehiti
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 15:12:34
|
|
|
|
Frutiq
|
Arwenko???? Waw, to je šlo pa na hitro kaj?! Čestitke in upam, da je z obema vse OK. Jaz sem pa imela danes pregled. CTG je OK, drugega pa mi ni pregledala. NP imam spet 15.12. Tiste, ki imate otroke v vrtcu, ali jih boste kaj preventivno vzele ven pred PDP oz. potem? Pri nas zdaj obstaja velika verjetnost, da razsaja škrlatinka, pa se jo kar bojim poslat v vrtec, da mi ne kaj stakne lih, ko bom jaz morala it rodit
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 15:14:37
|
|
|
|
Tulipan12
|
Arwenko čestitke! To pa je presenečenje, nisem mogla verjet! Upam, da je vse ok in se lepo cartate! enamimi steznik sem jaz kupila na poti iz P, v MB je trgovina Diafit zraven P. ula77 jaz pri prvem porodu nisem imela nobenega znaka prej, zbudili so me popadki na 2 min in sem vedela, da je to to, čeprav sem se skoz spraševala, če bom vedela, kdaj je čas za it. modrci za dojenje imam 4 od prvega poroda, so iz HM, pa so mi bili super. Če imajo še zdaj takšne, ne vem, ker so 4 dovolj in jih nisem več kupovala. Je pa res, da sem na začetku uporabljala črne, zaradi rumenega mleka, čeprav tudi belo pušča madeže in jih je treba full prat in prekuhavat. BabyKitty si imela podobno zgodbo s porodom kot jaz v prvo, le da so meni mehur tam predrli, voda pravtako mekonijska, ampak takrat nisem bila dogovorjena za EA - tokrat sem!!!! Epiduralna ne vem več katera je spraševala, zakaj se je potrebno prej dogovorit za sestanek - mene je isto zanimalo, pa gre za to, da se oni zaščitijo, da si obveščen o morebitnih posledicah in imajo to na papirju, tega pa med porodom ne delajo, ker se lahko sklicuješ, da nisi bila prisebna... tak so meni razložili. Torej brez papirja (mogoče s kakšnimi hudimi vezami), ni EA.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 15:42:20
|
|
|
|
aprill
|
čestitke vsem novim mamicam in dojenčkom js pa še kar kinder jajc čeprav je danes 14 dni odkar se mi je čep odluščil, popadkov ni, tamali je stalno v gibanju, je še kar visoko, tko da js sm malo razočarana v petek sm mela ctg in uz, je rekla da je bajsek tamali, glavica cca 35cm, 3500g in 50 cm, so pa odstopanja za pol kile gor al pa dol, tko da verjetno ma že kar okrog 4 kile, ker pri naši hiši ne znamo delat drobcenih dojenčkov. js bom pa rodila brez protibolečinskih sredstev, pa je blo v prvo kar svinjsko boleče, pa še rezal so me do pol riti gor... pa bom že potrpela, sej mine slej ali prej, mal je pa treba potrpet za naše cukrčke a ne ?!!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 16:00:09
|
|
|
|
ula77
|
aprill, pogumna. Jaz se tudi nagibam bolj k naravnem porodu, a se vseeno z babyem pogajam, da počaka vsaj do jutri, ko gremo na predavanje in posvet glede EA, da imam rezervni plan. Zakaj si se odločla za tako, brez?? Kakšne steznike omenjate, za podporo in hitrejše okrevanje ali kako????
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 16:43:05
|
|
|
|
KatyK79
|
O Arwenko bravo, iskrene čestitke! Kok lepo, da je ravno za Miklavža, ni lepšega. punce tok pridno rojevate, da vas komaj dohajam oz. vas berem bolj na hitro. Mislim, da sem zgrešila še Saško26 in rubico, taka da čestitke tudi njima oz. vsem, ki ste svoje sončke že dobile v naročje. jaz sem danes imela ctg in ker ji ni bil preveč všeč (mali naj bi preveč migal in bil nemiren) mi je naredila že UZ. plodovnice dovolj, pretoki ok, samo pravi da se ji zdi bolj majhen, nekje 3.300 za 39t 2/7. ni mi pa mogla dati točnega podatka, ker ni mogla izmerit glavice in baje brez tega teža lahko zelo odstopa. no sedaj pa vedi. naslednji ctg imam spet v pon., 40t 2/7 in tudi UZ (baje ti pripada). drugače se pa še nič ne dogaja, nič novega, odprta še vedno 3 do 4 cm. jaz sem pa že računala da bom šla rodit. punce mejte se,
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 17:42:42
|
|
|
|
Dadi
|
Oooo arwenko čestitke za štručko ...no evo katera bo naslednja??? Ja sej zdej se še režim.
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 17:54:46
|
|
|
|
Nincii
|
Hejla! Za naslednjo se javim jz... že dva dni mi na polno otrdeva trebuh, sam še v rednih presledkih ni... Danes me je začelo še malo v križu ščipat, sam nič hujšega al pa preveč bolečega... Upam, da bom znala it pravočasno v P... ;))) Drugače mam rok v sredo, ko mam tudi nov CTG in pregled.... bomo vidli, če zdržim do takrat! :D Čestitke Arwenko za tvojo štručko! BabyKitty tebi pa hvala za izčrpno poročilo in nasvete glede vsega... Tudi ostalim hvala za deljenje izkušenj! Upam, da ko se naslednjič javim, bojo že vesele novičke... :D lepo se crkljajte z bušiji al pa otročki!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 18:08:49
|
|
|
|
aprill
|
ulla77 zgleda da sm bolj potrpežljive sorte, mam dokaj visok bolečinski prag, kar pa ne pomeni da me ne boli punce ne se bat da ne boste vedle kdaj it v P, boste vedle boste stoprocentno
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 18:21:12
|
|
|
|
*Star*
|
Pozdravljene moje sonosečke in mamice!!!! Vidim da s(m)o začele kar kapljat in se vrstit. Prov fino je skoraj vsak dan prebrat eno tako luštno novico Čestitke vsem novopečenim mamicam od srca Kar se modrčka tiče, sem si jaz kupila Anita modrček v Kepici pa mi je super, tud obliko zlo lepo naredi. Me pa zadnje čase ful srbijo bradavice in okrog njih , sem opazla, da je clo malo rdečkasto okrog kolobarja. Porodnišnica -Jaz sem začela resno razmišljat o kakšni drugi porodnišnici in ne Ljubljanski. Verjetno bo to kar Kranjska P, zato me zanima, če je res treba plačat za prisotnost partnerja (sem že plačala v Ljubljani ). Vem, da to, ki sem ga plačala v Lj ne velja v drugih P sam zdej si bova pa dodatne stroške nakopala zarad mojga zmišljevanja . Pa a katera ve a se Ultiva tud plača? Pri nas tud še nič ne kaže, da bo kaj v kratkem, zaprta sem še popolnoma, včeraj sem sicer mela res občutek, da se nekaj dogaja, me je orng štihal v trebuhu, no potem sem ugotovila da je očitno prebava Sem pa rekla, še lučke v mestu vidim, potem pa lahko gremo, no te sem vidla včeraj, zdaj pa se lahko pikica že počasi pripravi na pot
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 18:34:10
|
|
|
|
ManUr
|
Zelo dobra stran baby kitty glede moderckov in veliko bolj ugodna. Sedaj pa imam eno vpr.za vse: kupujete kaj preko spleta? Zame je to prvi nakup s kartico, ostalo sem vedno vse placevala po poloznici. Strah me je, da bi lahko slo kaj narobe. Nevem ali naj placam z maestro ali mastercard? Je kaksna razlika? hvala vam. lp
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 19:48:36
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Punce, mene danes prav grozno mantra..Na wc sem že tolikokrat šla, da bom počasi dobila račun za vodo :, kako se malo mehur napolni, moram že leteti, ker drugače me vse začne okrog boleti in ne morem ne stati, ne ležati, kaj še le sedeti Sem ko stara omika, res...Pa trebuh se mi še tudi kar veča, prav vidno raste Ula, jaz sem si shranila tvojo telefonsko
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 20:26:51
|
|
|
|
betricija
|
star v kranju je treba plačati prisotnost partnerja, mislim, da je 21€, zato pa jaz nisem dvignila potrdila v ljubljanski porodnišnici, pa čeprav sva tam obiskovala MŠ. glede ultive je tudi za plačat, je pa res dobro da se prej pogovoriš z anesteziologom. jaz sem v petek, ko sem bila notri govorila z njim, prej so mi dali za prebrat čtivo, potem je rekel, kaj še želim vedet, nekaj je sam povedal, dal mi je list,kjer je rekel, da naj si preberem in ga dodatno izpolnim ter podpišem in naj ga imam od sedaj naprej v MK.glede cene, mislim, da je okoli 80€, je pa cenik na internetni strani porodnišnice kranj in tudi ostale informacije so tam. no jaz sem pa prej prišla iz porodnišnice. sem se šla kar v kranj pogledat, ker cel dan nisem čutila otroka, tudi ko sem potresla trebuh je bila mirna pupa. no potem sem naredila še kosilo in sva šla.prideva gor, me priklopijo na ctg, ej tamala je tako grozno gibala, da mi je bilo kar nerodno. samo, pol sem tečnarla, da sem bila prejšni teden sprejeta pri njih zaradi malo plodovnice in mi je še uz naredila in se mi zdi, da je plodovnice bilo občutno več kot v petek...v glaven, sedaj čakam petek na ponovni uz, do takrat pa ležanje na boku in pitje tekočine. čeprav je G rekla, da sama tekočina naj ne bi vplivala na povečanje plodovnice.mi je pa ctg ocenila za šolskega in z oceno 10/10. pol ga pa vedi a sam jaz paničarim al je res kaj drugega.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 20:47:15
|
|
|
|
mag3
|
Ojla . Jaz sem še vedno tu. Vse po starem. CTG ok, popadkov nobenih, mi je pa G naredila UZ, da je preverila kako je s plodovnico, ki jo je še zadosti. Odprta pa samo 2 cm. Je sicer rekla, da bi me komot poslala v porodno in bi rodila, če bi sprožili, ampak boljše, da še počakamo, da bo šlo po naravni poti. Je pa rekla, da lahko bom rodila jutri, čez dva dni ali pa en teden. In v sredo se moram spet it pokazat. Ula77 sem si shranila tvojo telefonsko za sporočit iz P. ARWENKO ČESTITKE ZA HČERO ALEX. Ali katera ve kaj se je dogajalo z Arwenko?
< Sporočilo je popravil mag3 -- 6.12.2010 20:59:40 >
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 21:30:45
|
|
|
|
sleepyhead
|
Čestitke Arwenko, veselo crtanje! BabyKitty a ko ti je odtekla voda si morala bit v ležečem položaju? Nam so celo rekli, da se pokliče rešilca, če ti odteče zelena voda in da moras nujno ležat. Mene to najbolj skrbi, raje bi vidla da imam prej popadke in da voda odteče v P. Je pa baje 50% - 50% možnosti kaj dobiš prej.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 21:32:24
|
|
|
|
BabyKitty
|
sleepyhead ko mi je odtekla voda me je babica pogledala in je videla da je mali lepo prštiman in mi naročila naj hodim, da bo porod hitreje napredoval... in tako sem hodila in predihovala popadke kakšno urco, potem pa nisem več mogla stat ker je že preveč bolel...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 21:59:52
|
|
|
|
Tulipan12
|
Punce, enkrat daleč nazaj je bila debata o eni knjigi, ki vsebuje porodne zgodbe. Ne vem katera je pisala o tem, me pa zanima naslov, če katera ve, ker sem danes v knjižnici spraševala po knjigi z naslovom Umetnost rojevanja (mi je tak naslov ostal v glavi), pa je rekla, da ne obstaja. Če katera ve za naslov, prosim! Hvala!
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?