MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ no, leonu smo pa včeraj začeli dajat mleko 3 (od 10m naprej) in to noč je spal ko bubica. 2x je edino zgubil dudo, 3. pa ga zbudil zamašen nosek (ja, spet smo vsi prehlajeni), ampak je vsakič zaspal v trenutku nazaj. drugače pa je vedno 1x ga bilo težko nazaj uspavat in tudi precej nemirno je spal že nekaj tednov. konec tedna pa morava na pregled za vrtec - moa daqt blato in kri, pa spričevalo dobi. upam samo, da me bo P upoštevala, in mu napisala še poleg jajc tudi alergijo na paradižnik. alergologa oz. kontrolo na gastroent. pa imava januarja. Matejka, jaz bi te pa prosila za en nasvet. Kolikor sem razbrala iz tvojih postov, je tvoj Leon med drugim tudi na mlečni dieti. Kaj mu potem daješ za jest? In katero adaptirano mleko? Jaz sem našo dala na mlečno dieto, ker ima čisto preveč napihnjen trebušček ... in ne vem, od česa je to. Zdaj je že 3 dni brez jogurtov, mlečnih kašic in podobnega in je čisto nesrečna. Zvečer se tako veseli, da bo dobila mlečni gres, potem pa kar joka, ko ugotovi, da to ni to ... Tudi za malico je navajena jesti jogurt in zdaj, ko dobi samo sadje, kar joka od togote. Kaj svetuješ? sem bla na mlečni dieti ves čas dojenja, ker je na vse tak reagiral, da je blo groza. ko sem nehala dojit, sem mju morala nekaj dat, po nasvetu P sem probala najprej s skuto, če je mogoče alergija le v tem času že izginila. skuta je po 1,5 dnevu prišla čisto cela ven - čisto celo belo blato. pol sem mu sprobala kakih 5 različnih formul, pri vseh je imel al zaprtje in krče ali fleke na licih, pri vseh pa tud malo ostanka mleka v blatu. očitno ga le ne prenese še čisto ok, čeprav prav močne alergije na njega tud več nima. zdaj imava holle bio demeter mleko, lica so zelo lepa bila že takoj naslednji dan, bele pike v blatu še malo ostajajo. lahko da je laktoza, alhko pa tud ml. beljakovine, pač ne v močni meri. to bomo izvedeli na testiranju. na medovernetu so mi rekli, da naj ga dam pač na mleko za alergike (allernova ali aptmil adc) za 3-4 tedne, pa bomo takoj videli al je alergija al ne. allernovo je zelo težko vpeljat (seveda če je treba je treba), ker je groznega okusa, aptamil adc pa ga je že enkrat zaprl in je imel take krče, da se je drl ko je akal. ker drugih nekih kritičnih znakov nima (nima krčev, nima tekoče driske,...), bom ga do testa pustila na holle mleku, ki je res zanj super napram ostalim. (aptamil, babylove, bebivita. beba,...). ko sem dojila sem bla urtiki III, vso mleko in mlečne izdelke (paštete, določene krispije,...) sem črtala iz jedilnika. mojo zdravstveno stanje je po 8m bilo katastrofalno, sem pila samo sojino ali riževo mleko. za otroke do 2. leta sojino ni primerno, riževo je ok, vendar ne več kot 1 obrok na dan, ker nima dovolj beljakovin, viraminov in mineralov. naš ga je en čas jedel v večerni kašici - je bilo super, vsi znaki alergij so izginili. probaj riževo mleko s kacijem od firme isola nekaj (preverjeno - v mercatorju je najcenejše - trajno nizka cena ). sem probala druga riževa, niso bila tako "gosta" in okusna. pomembno pa je, da ima dodan kalcij. dm-ovega sploh ni hotel jest. naš vedno dobi sadje + 2 žlici kosmičev za malico - tudi dopoldansko - popoldansko pa 4 žlice kosmičev. jogurt je tud cel ven prišel... (pri akecu). kaj se napihnjenega trebuha tiče, ti žal ne vem povedati, mi to ni poznano. jo tudi kaj napenja, težko aka ali kaj podobnega? nekak dvomim, da bi blo mleko krivo...
|