Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 27.11.2010 10:54:51
|
|
|
|
srečica17
|
Glede svetlinovega olja nimam pojma. Jaz jemljem Centramed mami, pa še to sem prekinla zdaj za en čas, pa bom zdej spet začela. Pa sem pa tja kdaj matični mleček......sam se ne spomnim vsak dan. Sem pa ravnokar naredila O test in je pozitiven. Danes je 11 dan ciklusa. Črtica je malenkost bolj šibka kot una testna......bom še jutri probala če bo kej bolj močna. Sem pa vesela, ker upam, da je to dovolj močan znak, da O imam . Veliko pluskov v decembru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 27.11.2010 13:35:44
|
|
|
|
bevcika
|
Pozdravljene...pa se selim k vam ;) Včeraj me je obiskala ...tokrat bo že pričeu teči 7. krog...ampak ta mesec bom raje ostala kar med navijačicami.... mogoče bo pa kaj koristili...in bom čimbolj skušala odmisliti otroka...in se sprostiti....če bo, bo...si bom probala govoriti...pa še mojga morem prepričat, da prične piti Q10, mogoče bo pa kaj pomagalo, ker kupla sem že vse to ;) Upam da bo ta mesec čimbol srečen za vse nas ;)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 27.11.2010 16:34:42
|
|
|
|
Arual
|
No punce, jaz nisem preveč dobre volje. ni, včeraj sem dobila krvav izcedek, kar ponavadi pomeni, da je drugi dan že v teku. In evo, pri meni belina. Zdaj pa res komaj čakam da pride.
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 27.11.2010 20:49:36
|
|
|
|
Katte
|
Arual, to je pa res že čudno. Verjamem, da je zelo malo možnosti, ampak svetujem ti, da čez nekaj dni spet ponoviš test, če je bila slučajno vgnezditvena - (zelo) pozna ovulacija. Drugače pa res ne vem, kaj bi lahko bilo. bevcika, . Upam, da ti navijanje prinese srečo. In nam ostalim tudi.
< Sporočilo je popravil Katte -- 27.11.2010 20:53:26 >
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 7:45:26
|
|
|
|
srečica17
|
bevcika če boš ostala med navijačicami .....je možno, da bo naslednji mesec tam gužva . Tudi danes mi je O test pokazala črtico, tokrat močnejšo od testne. Dans je 12 dan ciklusa, torej čez 24 do 48 ur naj bi se O zgodila. Snežni metež bom kot nalašč za akcijo . Držim pesti, da se bodo začeli prvi pluski v decembru!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 10:58:12
|
|
|
|
smeška83
|
Ta mesec ni blo ovluacije, vsaj bazalna temperatura to pravi Tako da samo še čakamo... Upam, da se pojavi any time soon
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 12:49:08
|
|
|
|
Anonimen
|
No in se selim k vam. Naredila sem 2 testa in oba sta bila -, tako da gremo decembra spet v akcijo. Čakam še samo da se pojavi, upam da čimprej da lahko gremo v novo akcijo. Sicer je bil to za mene prvi krog in ni uspelo, tako da upam da bo v drugem uspelo. Je moja 2 Prvič se je prijelo čez kondom zato sem pričakovala da bo tudi zdaj v prvo, no upam da ne bom preveč razočarana in da bo ta mesec uspelo. Z čem pa merite ovulacijo? Kaki so to testi? Bom pa še anonimna ker nočem da že vsi prej izvejo da delama na , prej kot sploh bom noseča.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 13:15:12
|
|
|
|
amon
|
Nekaj me zanima o bazalni temperaturi. Sem med temami pri Pušenjaku nekje zasledila, da ko se bazalna T dvigne je v bistvu že prepozno, da takrat je do O že prišlo. Sej če najdem to temo, vam jo prilepim. Mogoče pa sem jaz kaj narobe razumela. Drugače pa se je pri meni M končala in zdaj upam, da se bova z dragim imela rada vsak drug dan, da slučajno ne zamudimo O. To se mi zdi res najboljša metoda, da se O ne more zgrešiti . Imate že povsod sneg. Tu na obali je sam dež. Brezveze. Dejte mi poslat kaj snega!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 13:20:21
|
|
|
|
srečica17
|
bazalna temperatura je pač "bazalna temperatura", kar pomeni temperatura človeka, ki ne dela nič. Še najbližja bazalni temperaturi je tista, ki jo izmerimo kot prvo stvar po tem, ko se zjutraj zbudimo in tudi to je samo približek. Nanjo seveda vpliva vse mogoče, tudi infekcija, razburjenje, napačno delovanje ščitnice, ....in seveda poovulacijski progesteron pri ženski, ki na temperaturni center deluje tako, da BT dvigne za 0,5 - 1 st. C. O jasni ovulaciji lahko govorimo samo v primeru dvofazne BT krivulje, ko se takoj po ovulaciji BT dvigne. Vse ostalo so varijante, ki ne zagotavljajo ovulacije, je pa tudi ne izključujejo zagotovo. Tudi trifazna ali ondulatorna ali XXX.... ne vem še kakšna. V idealnih razmerah torej BT pomaga uganiti čas ovulacije v ciklusu v katerem še ni bilo zvišanja BT. Ko se BT zviša, je za zanositev že prepozno, če kak dan prej ali največ tri dni prej ni bilo spolnega odnosa z izlivom semenske tekočine v nožnico. Tole je citat s Pušenjakovega foruma....... Drugače pa je na internetu moč najti tudi krivulje bazalne temperature....... Sama sem nekaj probavala z merjenjem, pa sem ugotovila, da imam pred ovulacijo 35.2 ali 35,3.........po ovulaciji pa 36,4 ali 36,5...... Ljudje smo si različni......
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 13:26:55
|
|
|
|
srečica17
|
Delala sem O test, ki se ga kupi v Mullerju (ker sem na različnih forumih brala, da so najbolj zanesljivi).......Duchesse se imenuje. Je pa verjetno treba zadeti pravi dan. Glede na to , da imam na srečo šolski primer......M na 28 dni,.....O pa zgleda 13 ali 14 dan.......mi ni bilo težko zadeti. Veliko sreče tudi vsem ostalim
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 16:11:05
|
|
|
|
thanchyka
|
Zgleda da nisem bila pridna, saj me je miklavžek pustil na cedilu in mi parkeljček po hitri pošti vnaprej poslal . Kak ga bom čez 1 teden preganjala z verigami No, saj v bistvu je bilo malo možnosti, da kaj rata (angina), sem pa vseeno upala na čudež No pač, gremo naprej v nove boje!!! Amapk ne me še dati s seznama, računam na Dedka Mraza, on je itak tisti tapravi stric, tak da pričakujem 31.12. - še je upanje za 2010 No, zdaj pa boste počasi prihajale z rezultati tudi druge, in pošiljam za !!! Vmes pa pazite, da vas ne zasneeežiiii!!! Papa
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 16:26:15
|
|
|
|
srečica17
|
tjanchika moraš kupit teste pred 31.12., da boš pričakala ob šampanjcu .........na Silvestra veliko sreče........nej ti rata še letos
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 16:42:04
|
|
|
|
thanchyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečica17 tjanchika moraš kupit teste pred 31.12., da boš pričakala ob šampanjcu .........na Silvestra veliko sreče........nej ti rata še letos srečica17, se strinjam s tabo - ne bom čakala ognjemeta, bom novo leto dočakala na wc s testi
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 16:52:27
|
|
|
|
thanchyka
|
Aja, srečica17, ti pa ne visi zdaj na netu, če imaš + O! Le hitro , da boš čez 14 dni rozika!!! Pa enako velja za vse ostale, ki še niste mimo O!!! Bom huda sicer
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 17:21:03
|
|
|
|
srečica17
|
Ne bit huda noooooooo........sej smo ble že pridne dons , noooooo
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 17:30:01
|
|
|
|
thanchyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečica17 Ne bit huda noooooooo........sej smo ble že pridne dons , noooooo No, če si pa že nardila domačo nalogo za danes, pol pa ti naj bo.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 18:17:11
|
|
|
|
Katte
|
thanchyka, jaz pa sem tako upala, da bo pri tebi . Ampak te ne damo iz rok, še vedno si naša decembrka in nam boš pomagala obarvati mesec roza. Lepo od , da je prišla hitro, če je že morala. Srečica17, edino prav, da sta bila pridna. Je dan idealen za to. Sva bila tudi midva , kljub temu, da je O že mimo. Ziher je ziher. Sva pa tudi na dva dni, tako da sva naredila, kar je bilo v najini moči. Zdaj pa bo, kar bo.
< Sporočilo je popravil Katte -- 28.11.2010 18:18:09 >
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 18:29:14
|
|
|
|
srečica17
|
ja, Katte dan je res primeren z O ali brez
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 18:33:01
|
|
|
|
Katte
|
03.12. anonimna (2. krog) jasminčika (x. krog) 5.12. smeška83 (11. krog) 06.12. xoxox (18. krog) fiala (36. krog) 07.12. anonimna (x. krog) 9.12. Pepa (11. krog) Katte (6. krog) 10.12. camino79 (x. krog) 12.12. tejchy* (x. krog) Nutry (x. krog) mladika (x. krog) Natka23 (2. krog) 17.12. srečica17 (x. krog) 20.12. TEDIGO (8. krog) amon (x. krog) anonimna (x. krog) 21.12. anonimna (22. krog/3. krog klomifena) 22.12. benji (7. krog) Sa.Ka (3. krog) pikicaa25 (7. krog) 25.12. anity_1 (x. krog) anonimna (4. krog) taja01 (x. krog) Nusyka ((x. krog) 30.12. Monstera (x. krog) Arual (x. krog) 31.12. thanchyka (x. krog) x.12. anonimna (x. krog) jeanitte (x. krog) sashy (1. krog) bubulina (x. krog) witch (13. krog) žvegla (x. krog) SKUPAJ NAS JE: 39 NOSEČK: ______ NAVIJAČICE: witch, Luna*, Lineta, lananai, tejchy*,nadka30, davorjeva pikica, amon, srečica17, bevcika
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 20:31:21
|
|
|
|
Sa.Ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: thanchyka IZVIRNO SPOROČILO: srečica17 tjanchika moraš kupit teste pred 31.12., da boš pričakala ob šampanjcu .........na Silvestra veliko sreče........nej ti rata še letos srečica17, se strinjam s tabo - ne bom čakala ognjemeta, bom novo leto dočakala na wc s testi To bi bil hec,a? Mi pa danes začnemo po končani . Joj kako se to čudno sliši, kot bi bila na uro.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 20:48:32
|
|
|
|
Katte
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sa.Ka Mi pa danes začnemo po končani . Joj kako se to čudno sliši, kot bi bila na uro. Ja, po mojem smo vse na tem. Po parih krogih postane kar nekakšna obveza in stres. Midva nisva še čisto tam, ampak vseeno upam, da se čimprej prime (ta mesec npr ). mora biti zabavno in lepo, ne samo mehansko opravilo s ciljem zanositve.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 21:20:10
|
|
|
|
bubulina
|
Danes je en tak zmešan dan... Kot je bil čudovit, ker je malček tako užival na snegu, toliko je bil tudi zamorjen, ker je prišla , pa sem jo glede na dolžino zadnjih treh ciklov pričakovala šele sredi meseca. No, mi pa po drugi strani to daje upanje, da bo tudi naslednji cikel tam okoli 30 dni (namesto 50) in se vam za Silvestra pridužim s testki. Zato naj kar ostane x.12, al pa mogoče 31.12. No, pa če se še mal potrudim... pa iščem tudi dobre plati in skušam bit optimistična.. je zaradi tega težje zapast v rutino, ker nikol 100% ne vem, kdaj me čaka za vogalom. Upam pa, da zdaj še lep čas ne. Pa ravno tako nobene izmed vas. Lep večer vsem
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 28.11.2010 21:56:57
|
|
|
|
pajkica2
|
IZVIRNO SPOROČILO: witch Mene zanima nekaj glede olja svetlina. Namreč jaz jemljem eno tableto zjutraj, eno pa zvečer pred spanjem. Je tak ok? Kako pa je s tem če zanosiš? A po plusku (če slučajno bo) naj neham ali nadaljujem? Svetlin je najbolje nehati jemati kmalu po ovulaciji, saj povzroča krče maternice. To pa v primeru zanositve ni preveč fajn. http://www.babyhopes.com/articles/epo.html
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 29.11.2010 8:19:59
|
|
|
|
tejchy*
|
Jutro punce , nas je pa tako zamedlo da mi je nehal delati internet in moram priznat da je prav pasal oddih ob skodelici čaja, in pogledu vn na sneg no, pač prva stvar ko sem videla da so nas priklopili v svet, taaaakoj na RR , ja firbec in pol!! Vse, katere je pričakala , naj nas decembra tako zasneži, da nas ne najde!! En veeelik , punce, bo pa decembra toliko bolj veselo, nas pomoje že rekordno število čaka na + in naj bo še rekordno število !! Svetl. olje sem tudi sama jemala, sedaj sem prenehala ker sem že krepko po O ampak sem ga začela šele okrog O jemati. Sem pa slišala malo drugače ter da se naj bi ga jemalo tudi po O - bom probala poiskati, kje sem to prebrala . Je pa itak za vse stvari tako, 5 različnih nasvetov kdaj jemati, koliko da si potem že čisto zmešan!! Ko ste zgoraj govorile o , pri nama je to prejšni mesec res ratalo bolj rutina in obveznost kot izključno samo užitek. Tako da sva tale mesec pa na vsake 3 dni, in je bilo po parih mesecih več kot odlično, ker sva samo čakala drug na drugega, ne pa da je danes spet ta dan za (vmes se je celo ponovilo da vsak par dni zaporedoma - se že dolgo ni..) tako da bo na tem kar ostalo.. Meni osebno ni da bi vsak dan čez cel ciklus, ker imava preveč stresne službe, in se domov skoraj vsak dan primaje nekdo izmučen do konca .. Lep dan punce in čimlepši začetek tedna vam želim, in v takem vremenu, brez težav na cesti
< Sporočilo je popravil tejchy* -- 29.11.2010 8:21:23 >
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2010 29.11.2010 9:04:33
|
|
|
|
fiala
|
Dobro jutro, punce! Kako je zunaj lepo!!! Zdaj pa je res božično vzdušje. Samo še pridne moramo bit! Jaz sem bila v petek pri G na rednem pregledu, delal je na hitro tudi UZ in je videl, da je že bila O - torej jih le imam! Sicer pa mi je predlagal IVF. Glede na to, da 3 leta ni nič in glede na mojo starost misli, da po naravni poti ne bo šlo. Najbolj hecno je, da imava doma 12 let staro hčerko, ki je nastala v 1. krogu... Arual, kako si kaj? Xoxox, kaj novega? Lep pozdrav vsem!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
ZanositevDaiseKoliko casa ste potrebovale, da ste zanosile? 1 mesec (
39%)
2 ali 3 mesece (
19%)
4 do 6 mesecev (
11%)
6 do 12 mesecev (
6%)
1 do 2 leti (
9%)
vec kot 2 leti (
16%)
Število vseh glasov: 402Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!