Roberta69
|
Tudi tukaj (LJ) sneži... Oblačenje otročka: jaz ga oblečem takole: bodi, čez majčka, hlače in spodaj nogaviče oz. brez, če imajo hlače stopalca, potem ga dam pa v bolj tanko vrečo in do sedaj sem ga pokrivala z dekico ter zaščito od vozička, od včeraj, ko je bilo pa že bolj mrzlo, sem ga dala pa še v zimsko vrečo od lupinice (Anju, mi je ful prov prišla in nič trdo ni delovalo, le še bolj zavetje je bilo v košari). Ko pridem v trgovino, vreči samo odpnem oz. ta tanko pustim, ker je kot dekica doma. Raznim bundam in debelim oblačilom se bom tokrat odpovedala, ker se mi prov smilijo tele male rokice, da bi jih čist zadelala v trde in okrone bunde (ker tako to izgleda, ko ga oblečeš - pri starejšem mi je šlo to ful na živce, še kasneje). Ja, tele bolezni so res en . Upam, da jih bo čim manj. Mene kar strese, ko Liam zakašlja. Sicer kakšne dan sploh nič, kakšen dan pa malo večkrat, amapk če ostane pri tem, baje ni neke škode . Sprehajati se mislim p ajaz v vsakem vremenu, tudi če bo bolj pod nulo. "Skibucke" za otroke: a imate kaj izkušenj z raznimi žblj TEX variantami, recimo iz Hofra, Deichmana in podobno? Starejši sin ima ene "zimske" gležnarje z goretexom, ki so super, ampak za v kakšno plundro in sneg pa glih ne bojo. Sm mu pa v bistvu bolj mislila kupik za v sneg kakšno bolj poceni varianto, ker bodo tako malokrat prišle prav, pa se mi zdi brez veze cca 70 € dat za to. Če pa vse skupaj premoči, pa spet ni fore... Najki: nekaj zimskega v Deichmanu že imajo. Jaz si moram tudi ene take orng zimske čevlje kupit, da bodo možni sprehodi ob vsakem vremenu . Zdaj že prihajam v "formo" in so mi sprehodi zadišali , čeprav ni primerjave med lepoto sprehajanja spomladi in v tejle sivini , ampak se po gibanju človek neštetokrat bolje počuti, kajne . A vas tudi, ko dojite, v drugi joški ful zateguje/trga/špika . mene skoraj vedno in je ful neprijetno. Jaz pa Izaku kar dosledno čistim nosek s fiziološko in vsake toliko časa privlečem na dan malce sluzi, kar sploh ni čudno, ker ga bratec liže, pa vsake toliko popljuva in kašlja vanj... S starejšim imava pa take borbe s tem čiščenjem nosu, da je groza in ko se malce umiri (zamašenost nosu), to zato kar opustimo, namesto da bi nadaljevali in potem je nos čez par dni spet zamašen .
|