|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
25.11.2010 7:31:05   
mojcaya
Bravo majabar user posted image pogumna si!

Sem mislila da imam edina probleme s premočenjem plenic.. Če ga enkrat vmes ne previjem, ga že moram preoblačit, tako da zdaj pač vsakič previjamo (tudi ponoči). Jaka ima tudi ful občutljivo ritko, tako da uporabljamo sedaj samo pamperske (made in germany - obvezno). Smo pa probali in mullerjeve, dm-ove, fixies,... po vseh je imel rdečo ritko že po enem dnevu uporabe user posted image Katere pa naj bi bile najbolj vpojne?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 576
25.11.2010 8:23:07   
anju
jutro

user posted image user posted image majabar, to pa je novica!!
kaj praviš na Pokorin predlog, bi našla čas za srečanje?
ampak prideš v zimo, brrr, se še spomnišuser posted image pravim, ker gledam ven sosedov bazen je zamrznjen. presenetilo me je.

Najki plenička Vitanu spusti, ker je mala oz. ravno prava. spusti takrat ko se naenkrat več polula in ne vpija tako hitro kot teče. ni nič premalo stisnjen pri pasku, če bi bil bolj bo ga tiščalo. danes sem mu dala ponoči alano (po kateri je tudi imel malo rdeče) ki je večja in je suh, ponoči ga nisem previjala. bom poskusila z večjimi moltex za ponoči. samo najbližji muler je v kopru:(
user posted image  da se Lien samo koža čisti. kako misliš driskico? moj ima še vedno "driskico" samo to jemljem za normalen kakec v tej starosti??

Pokora mi imamo TAKO VARUŠKO. zvok, dva kanala, šumijo pa verjetno res vse. naša dela boljše zdaj ko jo sosedje ne rabijo:)
uške - po tistem 2x pranju jih nismo več našli (TRRRRKAAAAM!) v vrtcu so še smo v torek dobili listek da vsi ki najdejo gnido ali uško operejo in ponovijo v petek. če so to res in če so vsi pregledali potem bi mogle bit odpravljene. pri Tigranu nisva našla, samo tud ni pri miru, ma mislim da sva bla vseeno dovolj temeljita.

malo branja:))

http://www.ivz.si/Mp.aspx?ni=78&pi=6&_6_id=1066&_6_PageIndex=0&_6_groupId=-2&_6_newsCategory=IVZ+kategorija&_6_action=ShowNewsFull&pl=78-6.0

mamamajča moj se na ravnem tudi prekucne s hrbta na bok. na visokem ga ni za puščat samega.
od kdaj se Mark joče ponoči? mogoče kaj sanja? če ne reče nič o bolečini...

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 577
25.11.2010 8:34:36   
kpmk
ostalo pokomentiram kasneje,. ker smo včeraj okol 8 zvečer šele prišli it bolnice

IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

missD- naša pupi ima isto dudo in jo tišči v nos user posted image

kpmk- si ne predstavljam kako hudo ti je. user posted image za tebe pa za Iana
kar se tiče pa šparanja povsod...moj je klical glede bolniške, ker sem imela CR. je ni dobil, ker je koristil očetovski dopust user posted image in je menda ali eno ali drugo...sicer mi ni jasno zakaj, pa vseeno...     ne!!!! mu pripada 100% moj jo je dobil 7 dni, kljub očetovskem!!!!!!

pregled pri pediatru... točno 5 tednov smo stari in se je zredila za 1600g. težka že 5360g, zrastla pa za 5 cm. nismo bili kregani. je rekla P da je lačne pa ne bomo puščali...sestre so pa nekaj komentirale, da je 110ml itak čist preveč za njo! a revež mali je v porodnišnici popil 90ml na obrok! drgač smo pa v redu. tudi kolk naj bi bil ok. kapljice pa moramo nujno dajat. kako ste ostale s kapljicami? jaz sem se odločila, da več kot 3/dan ji ne bom devala, ker dobi precej adaptiranega mleka.

no današnja noč je bila zopet fajn...od 9ih zvečer pa do 5ih zjutraj sva zdržale z 2x zizanjem user posted image . čez dan pa ni in ni!

majabar- meni je že v porodnišnici čist zdelala desno bradavico...sem imela solzne oči, ko se je priklapljala. smo pa dobili eno fajno mazilo. sem mazala po vsakem dojenju in dojila z nastavkom. je bilo po treh dneh stanje veliko boljše. zdaj me pa leva precej boli!ker mala kar grizlja pa grizlja! tudi za tolažbo. jo pač veliko pristavljam in ker je vse prazno on kar gricka user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 578
25.11.2010 9:21:31   
mamamajča
anju, nekaj sanja ja. in blodi o tem, da je treba pospravit igrače ipd.user posted image ponavadi ga potem čisto zbudiva, da pride k sebi, sicer se nikakor ne pomiri

kpmk, lepo da ste doma, stiskam pesti, da bo zdaj vse v redu! lepo se cartajte

caroline, voziček je super! priznam, me je bilo malo strah, ker je pač veliko cenejši od drugih, ampak sem zdaj čsto pomirjena. na vseh terenih se uper obnese,  res mi je všeč. tudi mo bratranec ga bo naročil, ki kmalu dobi user posted image

danes je hudičevo mrzlo, ampak bova šla vseeno ven. najbrž. boste vozičkale z dojenčki tudi ko bo pod ničlo?

pravkar čakam na paket od malih vragcev, sem spet naročila nekaj drobnarij.

evo, pa pišem pet vrstic pol ureuser posted image in še to z levo roko, ker na desni je pa cartanjeuser posted image

< Sporočilo je popravil mamamajča -- 25.11.2010 9:22:00 >

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 579
25.11.2010 9:22:43   
caroline1
kpmk- super da ste doma...ste vsaj vsi štirje skupaj!

kar se tiče pa bolniške, pa...vsak zdravnik ima očitno svoja merila!meni je bla njena izjava ali eno ali drugo strašno smešna...zakaj bi imel bolniško, če imaš dopust? pa zakaj bi si rihtal dvojne papirje???ma sej sem zmogla tudi brez tega...bi pa mogla poiskati kje je napisano, uradno da to pripada, potem bi pa poslala tja v ordinacijo!!! v vednost user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 580
25.11.2010 9:44:56   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

danes je hudičevo mrzlo, ampak bova šla vseeno ven. najbrž. boste vozičkale z dojenčki tudi ko bo pod ničlo?

tudi zato sem naročila trak.  res upam da se bo hotel nosit. bi pa mojmu bundo vzela da bi spodi Vitana stlačla ko bo res mrzlo.

Pokora še o ušehuser posted image
če so v vrtcu pregledujte lasišča vsak dan vsem. prečesite lase z onim najbolj-blizu-zobim glavnikom vsak dan! (dobiš ga poleg losiona za razuševanje parasidose) in še nasvet, mi je prišepnila ena mamica iz vrtca, ki to izvaja od septembra ko so se v našem vrtcu začele uši - vsak dan zjutraj ji namažem pramene las s kisom. smrdi, ampak tudi jaz sem uvedla ta ukrep in zaenkrat - TRRRRKAAAAM spetuser posted image

kpmk dobro se pozdravteuser posted image
kaj to sploh je bronhiolitis?

Neposredna povezava do sporočila: 581
25.11.2010 10:18:45   
Najki
anju bolj tekoce je bilo slisat kot obicajni in bolj jo je napenjalo pa veliko vode je bilo v crevih (je kakala na previjalni user posted image ). Smo imeli pa vsi drisko pol dneva, tako da ni cudno, da je tudi njo matralo. Je pa tudi sicer bolj driskasto ja, sam zdej se je poznala razlika.

Ponoci sem spet skoraj ostala brez mleka. Vedno bolj pogosto jo moram dat na obe strani, pa vlece kt pijanc. Mi je pa tamali razsul caj za dojenje, pa moram danes po novega...

nas tudi vcasih govori v spanju, se recimo z avti pogovarja al pa koga poklice. danes je mene poklical.

user posted image kako boste dojile zunaj na mrazu recimo med sprehodom? js razmisljam, da bi ekstra dekico vzela v vozek za naju pokrit, pa se ksno za pod rit user posted image .

bronhiolitis je vnetje bronhiol, to so tiste cevke, ki grejo od bronhijev do pljucnih mesickov. huje od bronhitisa v glavnem.

cakam patronazko, bova kopali. najbrz bo zato prisla na koncu obhoda okoli 11h ali 12h, ponavadi pride ze ob devetih.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 582
25.11.2010 10:19:21   
filisa
kpmk - lepo, da ste doma user posted image . Zdaj bo pa verjetno veliko cartanja na programu user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 583
25.11.2010 10:21:14   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: anju

tudi zato sem naročila trak.  res upam da se bo hotel nosit. bi pa mojmu bundo vzela da bi spodi Vitana stlačla ko bo res mrzlo.

ej, a pa ne misliš, da bo otročku v vozičku bolj toplo kot v traku? Glede temp. pa takole: v posvetovalnici mi je sestra rekla, da naj ne vozim otroka ven, če je temp. nižja od -5. Bo najbrž kar ok nasvet, a kaj, če bo več dni zaporedoma tak minus - takrat jo bom najbrž vsake toliko peljala ven za pol urce, saj se da odprti del vozička zaščitit s plenico ali čem podobnim.

bronhiolitis: mi smo tudi mojstri na tem področju, prejšnji dve sezoni smo jih z Borom dali kar nekaj skozi, tudi hospitalizacij, a vedno na infekcijski kliniki, na pediatrični še nisem bila. To je vnetje ta najmanjših cevčic v pljučih, bronhiol.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 584
25.11.2010 10:39:34   
Najki
Moja moja sestrca user posted image

user posted image
user posted image

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 585
25.11.2010 11:00:30   
filisa
najki - joj kako srčkane slikce!

Sem pre želela več napisat, pa me je poštar zmotil. Sem prejela sleepy wrap user posted image  - ma sem se malo prej želela pritožit, da mi še niti pravega predračuna niso poslali, jaz bi pa Brino čimprej rada pestovala v njem! Zdaj pa to presenečenje! Pa še pravilen račun z upoštevanim popustom...

sprehodi- se mi zdi do -5' C čist vredu meja. Tetrica čez odpti del zadrži malo toplote, pa še proti vetru pomaga - preverjeno user posted image .

Včeraj smo pa skoraj tri ure pohajkovali po trgovinah in najina žaba je bila super pridna user posted image . Sem opazila, da je tud krčev manj oz. so manj intenzivni, če se okoli nje veliko dogaja - obiski, sprehodi, šoping user posted image .

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 586
25.11.2010 11:01:22   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

ej, a pa ne misliš, da bo otročku v vozičku bolj toplo kot v traku?

ko js mislim na mraz vedno mislim tudi na burjouser posted image burja odpihne pleničko, pride skoz vse luknjice...v traku stisnjen k mami čez pa mama oblečena. predstavljala sem si da bi bil kot polhec notri.
trak prišel. prvi poskus je bil pričakovano neuspešen... morava še mal povadit.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 587
25.11.2010 11:09:39   
mamamajča
ja mi se ne dojimo medtem, ko smo zunaj, ampk greva ven takoj, ko se naje. zato tu nimam neke skrbi.

ej, kaj naj kupim tašči za rd!!!! ne tisti, ko nismo v odnosih. v bistvu novi ženi mojega tasta. in morte vedet, da ma pa res vse oz. se na veliki nogi živi, tak da sploh ne vem

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 588
25.11.2010 11:11:10   
anju
kako sta lušna Najkiuser posted image

zunaj pozimi ne bom dojila. bi rabla spodnjo majico, majico, pulover, bondo ... vse tipa modrček za dojenjeuser posted image a ne, ni šans, svojih ledvičk ne pokažem tej burji!

filisa kako gre vama v sleepyju?

< Sporočilo je popravil anju -- 25.11.2010 11:15:40 >

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 589
25.11.2010 11:16:39   
missD
Meni pri traku dela problem ta prekrizan del.dam otroka v spodnji zepek...kako pa potem lepo cez zgornejga?se "zepek" razpre. Ce je jasno kaj sem napisala... Govorim za pokoncni polozaj..

Vceraj naju je z dragim zvilo,njega ze zjutraj,takrat je bilo meni samo slabo in sem to pripisala lakoti.popoldne pa kar naenkrat razboleno celo telo,driska,vrocina.isto dragi.danes je ze mal boljse,ampak sem se sibka. Upam da bo z malima vse ok.je prespala pri nas ena od babic in skrbela za njiju pa se je zvecer tudi nje lotila slabost,ki je hb ponoci minila.mi ni jasno kje smo staknili to in kaj sploh je to?enodnevna viroza?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 590
25.11.2010 11:21:51   
Najki

ja mi se ne dojimo medtem, ko smo zunaj, ampk greva ven takoj, ko se naje. zato tu nimam neke skrbi.

Js jo tudi prej pofutram, sam v dveh urcah bi lahko ze dvakrat jedla po zadnjem tempu, pa tudi ne spi cel cas user posted image , ona bi kar kukala. Tako da moram upostevat to opcijo, da bom dojila na ksni klopci ob PSTju.

Neposredna povezava do sporočila: 591
25.11.2010 11:32:02   
Najki
missD se bo treba kar navadit, samo cudno je res to, da ste jo staknili in niste bili v stiku z vrtcevskimi otroci. razen ce ste jo pobrali na rocaju nakupovalnega vozicka user posted image . pri nas so se zacele viroze pasti sele pri enem letu, ko je sel v vrtec... ful razsaja tale enodnevna zadeva, mi smo jo se poceni odnesli samo z drisko. sicer pa, ce staknete kaj takega, pazite da ne prenesete na prababice in pradedke, ker veliko tezje prebolevajo taksne stvari.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 592
25.11.2010 11:45:59   
mamamajča
najki, ne vem, kaj bi ti svetovala. Brin bi se doma tudi kar naprej priklapljal, potem zunaj pa spi v vozičku kot top. in se vmes sploh ne zbudi, tako da brez problema vozičkam po tri urce. nekak si te ne predstavljam zdaj, ko bojo temp. tako padle- da se ne boš prehladila

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 593
25.11.2010 11:59:31   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: missD

Meni pri traku dela problem ta prekrizan del.dam otroka v spodnji zepek...kako pa potem lepo cez zgornejga?se "zepek" razpre. Ce je jasno kaj sem napisala... Govorim za pokoncni polozaj..

ne ne razumem (šeuser posted image ) ampak lahko da je zaradi enakega razloga jokal. zdaj spi pa ne morem vadit. bi rabla 2user posted image

user posted image user posted image za vaju2

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 594
25.11.2010 12:29:44   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

kpmk- super da ste doma...ste vsaj vsi štirje skupaj!

kar se tiče pa bolniške, pa...vsak zdravnik ima očitno svoja merila!meni je bla njena izjava ali eno ali drugo strašno smešna...zakaj bi imel bolniško, če imaš dopust? pa zakaj bi si rihtal dvojne papirje???ma sej sem zmogla tudi brez tega...bi pa mogla poiskati kje je napisano, uradno da to pripada, potem bi pa poslala tja v ordinacijo!!! v vednost user posted image

očetovski lahko koristi oče kadarkoli (po dnevih)
bolniško oz nego pa kao takoj po odpustu iz P.

jaz pri prvem nisem vedela tega in hb da imamo kolumbo da je to povedala user posted image user posted image user posted image

ja hb sedaj smo vsi skupaj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 595
25.11.2010 12:32:18   
kpmk

danes je hudičevo mrzlo, ampak bova šla vseeno ven. najbrž. boste vozičkale z dojenčki tudi ko bo pod ničlo?  ja, sej je mala full zadekana (odvisno od vremena pa koliko časa... ker meni osebno je čisti zimski ćas full boljšpi od tega zdle)

Pokora še o ušehuser posted image
če so v vrtcu pregledujte lasišča vsak dan vsem. prečesite lase z onim najbolj-blizu-zobim glavnikom vsak dan! (dobiš ga poleg losiona za razuševanje parasidose) in še nasvet, mi je prišepnila ena mamica iz vrtca, ki to izvaja od septembra ko so se v našem vrtcu začele uši - vsak dan zjutraj ji namažem pramene las s kisom. smrdi, ampak tudi jaz sem uvedla ta ukrep in zaenkrat - TRRRRKAAAAM spetuser posted image

kpmk dobro se pozdravteuser posted image
kaj to sploh je bronhiolitis?    http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=290   zaradi tega sem se odločila da nikoli več ne dvomim in kljub ne vročini peljem malega ali malo k dr!!!!! punce nikoli ne odlašajte, če se vam zdijo malčki sumljivi, pojdite!!!!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 596
25.11.2010 12:33:05   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: filisa

kpmk - lepo, da ste doma user posted image . Zdaj bo pa verjetno veliko cartanja na programu user posted image

JAAAAA škoda le ker ne sme Ian Nie "cartat" mormo pazit user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 597
25.11.2010 12:43:53   
mamamajča
Kaj naj naredim z Brinom? Že od jutra se joče, pravzaprav od takrat, ko sem prišla iz vrtca. Na rokah se mi nekoliko pomiri, ampak ne za dolgo. Spal ni še nič, vmes malo zadrema. Do naslednjega joka.
Da ga šraufa, ne morem rečt, ker se ne zvija, ne kremži, pravzaprav leži čisto pri miru.
Zadnje dni je imel precej zamašen nosek, smo ga čistili. Ker pa ima Mark velike težave z desnim ušesom, me seveda skrbi, da bi lahko tudi pri Brinu karkoli začelo kot posledica zamašenega noskauser posted image Vročine nima. Predvsem me mori, ker joka, ko mi leži na rokah, ko ga dvignem, je bolje. Pa me spet skrbi uho.
Naj počakam, ali naj ga že kam peljem?

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 598
25.11.2010 12:49:17   
anju
mamamajča kaj če Mark zaradi ušesa joka? daj Brinu roko na uho, boš takoj videla če kaj reagira. duda ne pomaga?

kpmk hvala za povezavo. držte se. user posted image user posted image mi je kar hudo ko pomislim kako vama je bilo Iana gledat:(

Neposredna povezava do sporočila: 599
25.11.2010 12:57:38   
mamamajča
anju, Mark pravi, da ga ne boli.
Brinu dajem roko na uho in ja, joka, ampak ne morem rečt čist točno, zakaj, ker zakoja v bistvu takoj, kakor hitro ga malo premaknem.

No Mark v 90% vnetjih ni imel vročine.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?