|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
23.11.2010 8:30:10   
marusi
ojla, punce. da se đe mi2 pofočkava.
mi smo imeli full pestre noči. maj se je drl ponoči, krči... nič nismo spali. prvič cca uro po tem, ko je taspal in potem od treh zjutraj non stop. s tem, da je bil prej idealen otrok (spal od 7.00-7.00, enkrta vmes pil). nsama sem to povezala z mlekom in smo šli na mleko brez lakto, pediater pa nam je dal napotnico za alergologa. ker nisem hotela čakati na vrsto, sva šla samoplačniško k dr. voduškovi. K A T A S T R O F A od ženske!!!! neprijazna, nevljudna, ne zna z otroci. nadrla me je, kaj bi sploh rada, če otrok ni alergičen (test je pokazal negativno), kaj iščem, če nič ni.... da mu sama delam probleme! H A L L O!!!! jaz bi samo rada edela, ZAKAJ joka. ke mi je hudo za mojega miška. ker en more spat. in mi je rekla, da naj pač ne je mleka in mlečnih izdelkov do 2. leta, ker jih kao itak ne rabi, da ima dovolj aptamil. zgleda, da ji nekaj plačujejo, ker je ves čas delala reklamo za aptamil. v glavnem, ko sem prišla ven, sem se zjokala. tako me je spravila ob živce. pa še plačala sem ji 125 €! nimam besed!
zdaj se držimo diete in pijemo mleko brez lktoze in jemo vse mlečne izdelke brez laktoze. čeprav je kao vse ok. samo če mu dam kaj z laktozo, pa spet ne spimo.
tako, da mel: poskusi z mlekom brez laktoze. pri nas zaenkrat deluje.

sicer pa lepo rastemo, imamo 7. zobek, hodimo še ne. pa neko novo foro ima: da si roke tlači v usta - in potem skoraj bruha.

meni se v petek konča porodniška, pa mi je moj onkolog glede na vse skupaj priporočil še 4 mesece bolniške. tako, da bom še kak mesec zagotovo na bolniški, potem še dopust. upam, da mi pred februarjem ne bo treba v službo! se mi ful ne gre. iamm sicxer rada scvoje delo, samo si sploh ne predstavljam biti cel dan brez malega.

shopgirl: a si našla varstvo?

nataša: naj se sliže že tako butasto: ampak vsaka stvar je za nekaj dobra. drži se!

lpm

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
23.11.2010 8:31:38   
marusi
shopgirl - oprosti, sem šele zdaj videla, da si napisala....

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
23.11.2010 9:12:09   
KulGirl
Nataša res mi je hudo zate in za tvojo punčko. Bodita močniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Marusi toplo ti priporočam, da pri pediatru prosiš za napotnico za pediatrično za gastro. Tudi, če bo za počakat. Kaj je kakšen mesec ali dva proti dvem letom negotovosti! Tudi jaz sem mojo punčko peljala k alergologinji (ne Voduškovi, ker sem na netu prebrala da je grozna) in mi je sedaj žal, da nismo šli takoj na pediatrično, ker tam naredijo vse sorte testiranj, da vidijo kaj je narobe. Pri alergologinji so bili narejeni kožni testi in to je bilo to. Je pa v izvid napisala, če se težave nadaljujejo, priporoča obisk gastro na pediatrični. Česar pa pediatrinja ni upoštevala in nam ni dala napotnice. Potem sem zamenjala P in ta nova nas je takoj napotila tja brez naših prošenj. Decembra nas čaka obremenitveni test z laktozo, UZ trebuščka in še druge preiskave. Testiranje krvi pa smo že imeli. Krči pri tej starosti seveda niso OK.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4703
23.11.2010 10:27:38   
marusi
kugirl: zdaj mi je dal napotnico za alergologa. še enkrat. in se bova prijavila na pediatrično.
kje si bila pa ti?

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
23.11.2010 10:56:13   
Tincy90
IZVIRNO SPOROČILO: marusi

pa neko novo foro ima: da si roke tlači v usta - in potem skoraj bruha.

Pr nas isto! In mi ni jasno od kje ji zdj to in zakaj!user posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
23.11.2010 11:18:58   
tulpika
Shopgirl: v službi je super. Rada hodim v službo zato nisem imela preveč težav z vrnitvijo. Slabo je edino to, da malega ne bom videla cel dan, ker nisem na skrajšanem delovniku....se pa tolažim s tem, da se ima pri varuški Ok in da ima svojo družbo....7 malih korenjakov (najstarejši ima 15 mesecev :) ). Najraje se pa z enim Mateotom lovita in se en drugemu smejita (oba se še plazita). Sta prov prikupna :)

Marusi: res je najbolje, da greš na pediatrično kjer naredijo več preiskav kot zasebniki. Tudi jaz sem hotela iti k dr. Voduškovi (no, pa HB nisem šla), ker mi je sestra rekla naj raje počakam na pediatrično kjer bodo naredili več testov. No, čakala sva slabe 3 mesece na pregled....za izvide pa spet malo dlje čakaš...ampak je vseeno bolje kot pa 2 leti neke negotovosti.

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
23.11.2010 11:25:38   
KulGirl
Bili smo na Debelem Rtiču pri dr. Deisinger. A ne bi bil tudi za vas bolj primeren gastro oddelek, če imate krče? No saj jaz nisem zdravnik tako da res težko sodim.
Mi smo dobili napotnico za gastro zaradi nenapredovanja na teži. Prvi del preiskav in posvet pri zdravnici smo že imeli, 1.12. bo še drugi del. Alergije krvni testi niso pokazali, ugotovljena pa je bila deficienca IgA kar pomeni da moramo bolj paziti na našo miško (bolj dovzetna za okužbe dihal in prebavil ter težji potek blezni)

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4707
23.11.2010 12:03:49   
Lenč.i
Naša user posted image  je dobila drugi zobek. Najbrž je že nekaj časa zunaj, pa ga nismo opazili, ker ju tako spretno skriva. Ko jo pa opazuješ med smehom, se svetita obauser posted image .  
Na gstro v pediatrični pa pri nas niso nič ugotovili - imamo pa še januarja en pregled. To enkrat bolj kalorično mleko pa tudi nič ne pomaga. So rekli, da se otroci po tem zredijo, naša je pa še vedno tako suha. Poje pa vola in pol, ne vem, kam zdeva. Najbrž pokuri pri plazenju. Ampak pije pa bolj malo. A to tudi vpliva na težouser posted image ? Ah, bo že.   

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
23.11.2010 15:04:43   
Elly79
Punce, ne vem koliko ste za alternativo, ampak lahko povem, da ima moja prijateljica prav tako ogromno težav z alergijami svojega sinčka... Ker je imela vedno znova težave dobit kakršnokoli napotnico za preiskave, pa še ful časa je morala čakat na pregled in rezultate, se je odločila, da gre na bioresonanco.

No, v glavnem - na bioresonanci so ji takoj ugotovili alergije, ki so jih ugotovili na pediatrični in še zraven nekaj dodatnih (agrumi, mehčalec, soja...). Tako, da je izločila te zadevice iz jedilnika (in iz pranja user posted image ) in sedaj njen fantek nima več težav.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4709
23.11.2010 20:40:11   
marusi
elly: ena moja kolegica je naredila enako...samo kaj, ko sem jaz tako nezaupljiva. kar nekako verjamem v tradicionalno medicino... čeprav sem rekla, da bom malo pobrskala o teh zadevah. a mi lahko na zs napišeš, kam je šla.

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
23.11.2010 22:03:42   
Elly79
marusi, ti sporočim takoj, ko mi prijateljica odgovori... user posted image

Drugače sem pa jaz kar privženka alternative... In moram rečt, da mi je do sedaj še vedno pomagalo... user posted image Upam, da bo vama tudi!!! user posted image

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
23.11.2010 22:29:44   
tintara
MArusi, glede alternative: jaz načeloma zaupam tradicionalni madeicini, vendar moram rečt, da včasih brcajo v temo. Nam je pri Gašperju glede njegovih pogostih vnetij ušes in napadov astme tradicionalna zelo pomagala - smo pa šli k homeopatiniji.
Glede bioresonance pa nimam dosti izkušenj, smo sicer šli z Nadjo, ampak sem bila kar razočarana. Zelo, zelo pazi kam greš, jaz najbrž nisme dobro zbrala. Baje da morajo biti NUJNO: zdravniki. Ena prijateljica je s hčerko (prbl isti simptomi kot pri Nadji) šla v Podčetrtek, jaz pa kar v Kamnik. In ona je na prvi terapiji, kjer preizkušajo npr dobila izpis vseh alergij (da bi lahko šla tudi kam drugam z diagnozo), pa nekaj literature, pa točno so ji povedali koliko terapij bo potrebovala... No, nama je govorila, da ne more točno reči koliko, pa tudi kakega izpiska ni bilo. Zaradi vsega tega se nisem odločila za naprej, verjetno enkrat šla v Podčetrtek ali pa baje tudi na Vrhniki, da je en(a) dobra. Vsaj tako mi je svetovala ta prijateljica (za Vrhniko), a nisi ti tudi od tam? V glavnem, če se določiš, dobro prevri kam greš, ker zadeva res ni poceni!

Shopgirl: super, da sta si premislila. Pri nas sem si tudi nekaj rihtala kot kombinacijo obeh babic (moja mami še dela, tašča v penziji) in mojega 4 urnega dela. Pa mi je tašča (spet) lepo kimala in rekla, da ja, potem pa klicala mojo mamo, da naj mi reče, da ona ne bi. Mislim, saj sem neumna,ker pri Nadji je bilo čisto isto, sam sem vmes že pozabila. Bi pa čuvala, pazi to, dva dni v enem tednu, potem pa spet čez 14 dni (in to 4 mesece). Pa je kao prehuda. Pa ona je res ful na spidu, skoz po hribih, polna energije, tako da zdravstveno ni nobenih ovir. Ah, kaj češ. NAjbolj me jezi, ker ko je pa Gašper bil bolan (drugače se je čuval v vrtcu), in sem jo prosila za kak dan, da je res čist pocajtal se, ga pa nikakor ni hotela spustit nazaj v vrtec, kar po en mesec bi ga imela.  Kdo bi jo zastopil.

Evo, jutri mi spet praznujemo. Tokrat pa Nadja. Ker imam tri otroke premalouser posted image , bom v vrtcu še dva pobrala in gremo skupaj domov na tortico. Ker je avto premali, gremo peš, to je kar ene par km, no saj naša dva sta navajena, upam da tudi prijateljčka.

MArusi: a to mora tudi še na komisijo glede tvoje bolniške? Držim pesti, da ti uspe kar za 4 mesece!!!!

Nič, mejte se. T

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
24.11.2010 8:34:48   
bugimajstr
dobrojutro!!
no pri nas zaenkrat nimamo takih težav da bi mogli na kake preglede za kake alergije..hvala bogu..upam d se ba na use smeti in prah navadu ker na kmetih glih ni fajn če si na kej alergičen..
no mamo pa drug problem..mu rastejo gornje trojke..so že bele pikice..sam slini se pa nenormalno..pa neče več tuk mleka pit k ma polno sluzi u grlu tko da se mu še nos zaštopa...pol nemore normalno pit..pa smrči ko veliki...madona nevem kaj nardit d bi mel manj te sluzi u grlu...mate kak predlog??kaj se lahko nardi oz s čim ve preprečujete tako enormno slinjenje??no sej noč on useeno prespi sam smrči pa res ko traktor..:)ko da ma usaj 100 kil..:)

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4713
24.11.2010 17:23:08   
Elly79
bugimajstr, težko rečem in ti svetujem, ker se naš Gašper ni nič slinil, ko je dobival zobke. Upam, da se tudi v prihodnje ne bo... user posted image Slinil se je edinole, ko je bil star kakšne 2-3 mesece, takrat pa smo se skušali ubranit pred slino s slinčki, tako da ni bilo potrebno konstantno preoblačenje. 

(odgovor članu bugimajstr)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
24.11.2010 18:40:39   
bugimajstr
sej mi preoblačimo slinčke na pol ure al pa še prej..je takoj moker..sesalcamo nos pa fr nalivamo..sam šmrkla ni..hrka pa kukr d ma use zabito..mah nevem..upam d hmal pririnejo te trojke vn d se neha slinit...

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4715
24.11.2010 18:56:02   
d4rj4.84
bugimajstr jst ponavadi glede zdravja al pa če mi kaj ni jasno vprašam zdravnico Tanč na tej povezavi http://med.over.net/forum5/list.php?46 na medovernetu.

mi mamo pa probleme s hrano. vse kaj je večjega splune ven. še to kaj je redkega za kosilo poje največ pet žličk. za malco smo probali  mu dat pašteto, marmelado, sir namazan na kruh, ni šans da vsaj malo prežveči, tako, da mu davamo jogurte, skute, pudinge, banane. ker se mi bošček smili mu za večerjo zrihtam čokolinota, da mu vsaj malo hrane pade v rit. nevem če delam prav ampak revež se bo posušu.

pa tud nevem kako naj ga navadim, da nebo več pil na cucelj. mamo magični lonček od aventa, tt, nuka pa nič. malo potegne potem se pa začne jokat dokler mu ne dam pit iz cuclja.

Neposredna povezava do sporočila: 4716
24.11.2010 21:22:52   
bugimajstr
darja sej vaš itak poje na en obrok tuk k naš cel dan..:)goste hrane naš bol mal je..poje eno šalčko za južno...pa karkoli mi jemo je tut on..ma pa rad brokoli,cvetačo,špinačo,krompir..uglavnem je use kar je zeleno..:)čist kontra jst..:)drgač naš še skus na cucl mlek pije..usaj 4x na dan..pa kruha poje dost..jogutr pa skute al pa banane mu pa neboš prodal..nevem čist je hecn kar se hrane tiče..ma bo že enkat zgruntal kaj je dobru..je pa naš tut kr koščke.dns je cel fižol jedu..no jedu je ričet..:)pa se mu nč ne zaletava..sam kaj k on poje 5 žlic pol ga pa use drugo zanima..
no d še to napišem..naš peter še nima interesa d bi sam hodil..gre ob škatli k jo rine sam d bi se pa spustu to pa ne..gre rajš po useh 4...
uspavanje zvečer je pa pri nas zmerej na rami..drgač ****is dobi..sej hitr zaspi sam ramo maš pol mokro..:)ma bo že..:) 

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
25.11.2010 9:39:03   
Tasmanskivrag
Bugimajst kaj pa če bi poskusili mu čez noč malo ležišče dvignit? Ste že probali? Pri nas je to uspešno ob prehladu, ko ima res ful sluzi in se mi drugače zdi, da se kar duši v šmrklju. Pa kar nuca. Glede sline pa nimam nasveta. Počakaj zobke.

Je pa tudi naš en teden predno je dobil zgornje enke (ja končno smo dobili te enke!) ven pljuval vse kar ni bila čista kašica. Pa je že prej ful dobr koščke grizel. Pojedel je pa tut takooooooo zelo malo, da sem se resno bala, da bo shujšal user posted image . Samo zjutraj je pojedel svojo skledo čokolinota in to je bilo čez dan vse, kar je bilo vsaj malo konkretno. Pa je po enem tednu minilo. Sem pa vedela, da mu zobje rastejo in sem to pripisovala zobkom.

Darja kaj pa če bi ga poskušali naučiti piti preko slamice?

Neposredna povezava do sporočila: 4718
25.11.2010 11:35:10   
Momtobe
Naš user posted image tut zelo pogosto smrči ponoči. Nosek je čist, sluz je v grlu, ampak do nje itak ne pridem. Ga očitno ne moti, ker se ne pritožuje.

Sem pa opazila, da se dostikrat, predvsem ko greva v kakšen šopingcenter ful menca po očeh, da ima kar rdeče. Verjetno je to zaradi suhega zraka, prej kot da bi bila kakšna alergija ane? Ni zaspan.

Danes ponoči smo zmagali - je jedel vsako uro in pol. Šit.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4719
25.11.2010 11:47:56   
Lenč.i
Naša tudi ne spi potiho, pa čeprav ni prehlajena, jo vsaj slišim. Ko pa čisto tiho diha, pa samo poslušam ali diha ali ne - takrat se pa nič ne sliši.
Koščki v hrani so tudi pri nas že zanimivi, samo celega fižola še ne more zgristi. Kruh ima zelo rada, sama ga mora v rokahh držat. Potem si pa cel kos stlači v usta. Včasih scuza celega, včasih pa kaj ven pljune. Najbolj me pa razjezi, ko pljune celo žlico kašice iz ust. Moram brisati vsenaokrog. Ko jo kregam, se mi pa v fris smejiuser posted image . Ampak se mi zdi, da je že začela kapirat, kaj hočem od nje.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
25.11.2010 16:18:29   
kejti
Uf jaz sem s ta malim končala v bolnici in vam povem, da ni bilo nič prijetno. Imel je visoko temperaturo 39,5 in teklo mu je iz nosa pa tudi zelo slabe izvide krvi, okužba je bila virsna in bakterijska, in povrhu je še dobil bronhiolitis, za mano je kup neprespanih noči, sedaj smo na amoksiklavu.
Težje tudi diha, dobili smo bromin za vdihovanje. Imate kakšne podobne izkušnje kako jim pomagati da lažje dihajo, razen fiziološke, v bolnici je dobival tudi operil.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4721
25.11.2010 18:15:43   
*nivea
tincy90 kaj to berem v tvojem podpisu, alisa dobi brateca? bravo za dečkeca user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4722
25.11.2010 18:21:20   
bugimajstr
tasmanskivrag..mi mamo kr konstantno dvignjeno uzglavje..smo kupli tist pouštr oz podlogo k je za u postlco..sej zaspi on kjerkoli sam u pojstli ma pa kr ta pouštr.drgač so pa gornje trojke skoraj zunaj...jih je že porinlo na zunanjo stran dlesni..jesta pa dns skor noče nič..porkaš...ma sej upam da bo hmal zunaj zob d bo začel normalno jest.
naš pa ful rad je koščke.rajš ko kake linote.zdej pa sploh kruh skus grize..sam bog nedaj da bi si ga sam dal u usta.če mu ga nedaš direkt u usta ga sam drobi med prsti.no piškot še mal sam gloda pol ga pa ob tla meče kukr d bi ga hotu mal zmehčatuser posted image
no kukr vidm ni neke pametne ideje kako mu potegnt to sluz iz grla..ma zdej je ma tulk d se mu nos zaštopa..a na sesalc negra nč vn..no čist malo.fr pa kr ostane u nosu dok ne potegne čez nos sam..bi moru skor na pritisk naštimat d bi prebilo to sluz iz grla..ma sej pravim..katastrofa.upam res d bojo hitr te zobi izrastli..

(odgovor članu Tasmanskivrag)
Neposredna povezava do sporočila: 4723
25.11.2010 18:22:46   
Tincy90
Heh, nivea  ja na nuhalni mi je reku d naj bi biu fantek, zdj 3.12. mam pa že morfologijo in upam, da bomo tam za zihr zvedl, če je res.user posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
25.11.2010 22:14:49   
Elly79
Bugimajstr, sem zdele ravno govorila s prijateljico iz Nemčije, ki rada uporablja domača zdravila pri zdravljenju svojih otrok. In ker je moj Gašper trenutno spet bolan in mi še vedno kašlja, ker ma očitno ful sluzi v grlu, mi je svetovala, da mu dam na pljučka pleničko, premazano z maslom, ki se jo zavije v brisačko. Poleg tega pa naj bi pomagali tudi krompirjevi obkladki - v tem primeru pa je rekla, da skuhaš neolupljen krompir, ki ga zmečkaš, in potem to zaviješ v tetra pleničko in mu daš na pljučka. Baje da vse to pomaga pri luščenju sluzi in da se kmalu pozdravijo otroci. Upam, da bi ti to kaj pomagalo!!!

Jz bom vsekakor probala... Ker glede na to, da ga imam spet 2 tedna doma zaradi kašlja, mislim, da mu lahko pomagam tud na tako radikalno alternativen način...

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?