|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2011
23.11.2010 10:03:54   
lili8
Živjo!

Čestitam vsem za uspešno opravljene preglede. moja tvoja čestitke za fantka. Pri meni se na NS še ni nič videlo. Pregled imam zdaj komaj 13.12., tako da se bom še kar načakala. Komaj čakam na prve brcike.

Porodna zgodba:
Okoli 15.30 sva šla z mojim še v trgovino.To je bilo na dan, ko sem imela rok. Tam sem šla na stranišče in sem na hlačkah opazila krvav madež (čep!). Mojemu sem povedala, da se nekaj dogaja. No, kaj drugega takrat še nisem čutila. Seveda sva do konca opravila nakup in šla počasi domov. Malo me je bolelo v križu kot pri menstruaciji, ampak si nisem mislila da so to popadki. Tako sem se šla doma še stuširat. Okoli 18.30 sem poklicala v porodnišnico in povedala za čep ter bolečine v križu. Rekli so mi, naj se pridem pokazat. Tako sva se počasi odpravila. No, po Savski me je moj že precej hitro peljal, ker so se tiste bolečine pojavljale nekje na 4 minute. Parkirišče sva dobila direkt pred porodnišnico. Potem sem čakala še na sprejemno sestro, ki pa je, ko je končno prišla, bila precej sitna. In me je gledala kot da si zmišljujem, češ, da tiste, ki prvič pridemo rodit, itak pridemo, ko se še sploh  nič ne dogaja in me je hotela kar poslati domov. Priklopila me je na CTG, kjer pa ni bilo videti kaj zelo posebnega. Ko me je končno še pregledala, pa sem bila odprta že 8 cm. Poslala me je naprej. Sledilo je britje, pa klistir, tuširanje, mene je pa takrat že kar precej zvijalo. Ko sva morala potem še malo počakat pred porodno sobo, sem kar hodila sem ter tja, kot bi bila na tekmovanju v hitrem teku, tako da me je moj skoraj lovil po porodnišnici. No, ko sva šla končno prišla noter (okoli 20.45), sem se morala uleči na mizo, prišel je zdravnik in mi  predrl mehur. Potem pa je rekel, no zdaj bomo pa kar rodili. Mene je skoraj kap, kako rodili, kjer pa je tista 1. porodna doba, pa 2....kot so nam rekli v materinski šoli!? No, in mislim, da je bila hčerka rojena po treh potiskih ob 21.03 (malo se mi je na trebuh obesila še sestra, kar je pa zelo zoprno). Res je, da bolečino pozabiš tisti trenutek, ko je otroček zunaj. Posteljica je potem čisto spotoma. Potem so me uspavali, da so me zašili. Sem se kar precej znotraj strgala, pa še zunaj so me perezali. No in ko sem se zbudila, sem se tako fajn počutila, kot bi bila malo pod vplivom česa. No, taka je moja zgodba.   

Imena: midva sva se v porodni sobi dokončno odločila.

Spte me je ven vrglo, pa se mi ne da še enkra smilejev limat.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
23.11.2010 12:31:04   
hijenca
Dan dan!

Sem pozabila napisat, da imam 3.12. končno NS, bom že 14 tednov, pa pravijo da ni prepozno. Upam, da bo vse OK.

Moja porodna zgodba.
En teden pred pdp sem imela dogovorjen CR, en dan prej sem prišla v porodnišnico, da so mi naredili vse preiskave, UZ. Naslednje jutro na vse zgodaj mi prinese sestra svečko, ki ni imela svojega učinka, bi skoraj raje imela klistir, ki pa ga v MB ne delajo, škoda, ker sem potem po CR trpela, ker sem bila čisto zaprta. Ob 9.30 smo šli v operacijsko sobo, kjer sem si oblekla zelo seksi spalno srajco. Dobila infuzijo, nato pa spinalno anastezijo in že se je začelo. Ob 10.36 se je že jokal Vid (bolj drl kot jokal), potem so me ene pol ure skupaj šivali in odpeljali v šok sobo. Bolelo je potem, ko je anastezija popuščala, maternica se pa je pošteno krčila. Drugače sem pa bila zelo dobro razpoložena, vstala že isti dan, drugi dan pa sem peš šla na oddelek, ker je bila v šok sobi velika gužva. Po 6 dneh sma pa šla domov. Meni osebno CR ni bil noben bav bav, takoj sem bila aktivna, sama vstajala, vse sama delala. Če kateri grozi CR, se ga ne smete bat. Jaz sem si v operacijski skoz govorila, lepo mirno kri, sedaj tako ni poti nazaj. Zdaj je kaj je. In meni je pomagalo.

Ena je spraševala glede porodniške in brezposelnosti. Lahko se odločiš za porodniško, če si bila v zadnjih 3 letih zaposlena najmanj 12 mesecev, potem dobiš 50 % minimalne plače + 2 % za vsak mesec, ko si bila zaposlena. Lahko se zaposliš za gospodinjsko pomočnico, ampak prispevke ti potem morajo plačat. EN dan pred nastopom porodniške moraš bit zaposlena, da dobiš porodniško, ki se ti izračuna glede na prihodke zadnjih 12 mesecev, če ti vmes meseci manjkajo, se ti obračuna 50% minimalne plače, za tiste mesece.

Lepo bodite.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
23.11.2010 12:58:55   
vesna_b
ej... a tlele ne manjka par postov?
čist tko, vprašam...user posted image

sem pa pozabila povedat - moj naslednji pregled je 16.12.2010, potem pa baje naslednji že morfologija, nekje sredi januarja

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 23.11.2010 13:00:44 >

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
23.11.2010 13:26:40   
cowgirl
Ojla bejbe!

Jest pa v službi... prejle sem šla na malco. Kalamarčki njam njam! Mi je bilo pa danes že tako slabo, da sem mislila, da bom vrgla želodec ven. Malo sem peljala v vrtec in samo da je zagledala, da bodo zajtrk jedli je bila takoj zadovoljna. user posted image

Jaz sem tud imela CR, pa sem bila aktivna takoj. Zvečer sem bila na operacjski, zjutraj sem šla že lulat. Res da so mi sestre previjale malo 2 dni, da sem malo počila, ampak sem se lahko tuširala in vse.
Pomojem če si fejst strgan tam spodi al pa če imaš CR... je približno isto stanje s tabo... Mali je pa tako ali tako zunaj. user posted image

Za zaposlitev in ostale stvai pa najbolje da pokličeš na zavod za zaposlovanje na njihov klicni center: 080 2055. Jaz sem ravno danes poklicala, pa so mi vse ful lepo odgovorili in mi razložili.

Jaz sem si izmerila obseg trebuha, ker sem imela nekje napisano cifro iz prve nosečnosti v 13em tednu... in sedaj imam za 15 cm več!!!! Noro! Najbrž bo to en velikanski dojenček.user posted image
Meni se res že ful pozna... sem mislila, da se mi ne bo tako... nosečniške cunje nosim že 2 meseca. No, vsaj hlače. Zandjič sem šla še po eno nosečniško majčko, da bo za čez trebuh, ker imam drugače same kratke. Jakno sem dobila od mami, da jo lahko zapnem. Mi jo je posodila za to zimo.user posted image

V petek imam pregled, pa bi moj šel rad zraven.Sicer ne vem, če mi bo delala ultrazvok,,, ampak moj dragi bi ful rad spet mal gledal našo nerojeno pikico. user posted image

Uživajte bejbe! Kmalu bo sonce in sneg!!! Juhu!

Carpe diem

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
23.11.2010 17:48:02   
mami411
Dan, dan!!!!

Da se vam glih malo javim. Novega nimam nič za povedat, počitka po ac je konec, zdaj samo še izvide čakam

Čestitke vsem za uspešne preglede user posted image user posted image user posted image

Mojatvoja si me nasmejala s tvojim lulčkom, pa seveda čestitke!!!!

No jaz sem ga tudi na ac vprašala za spol in prvo je rekel ja to je fantek, potem čez nekaj časa pa ne ne, to je punčka. Tako da zgleda da dobimo 4 punčko user posted image . Ajoj bogi možekuser posted image

(odgovor članu bobica)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
23.11.2010 19:52:56   
fluf
helooow :) dans na pregledu (kri, voda, posvetovalnica)... smo OK. naslednji pregled 4.01., pa 12.4. morfologija že... joj kok gre hitr user posted image  a veste ka men ni jasno... mislm da je hijenca napisala, da bo v času NS v 14t... pa ma pred mano rok... 

Jest sm noseča zdej 13t in 4/7, to pomen, da sem v 14t... a se ne šteje tko? da namo mel hude zmede... 

(odgovor članu mami411)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
24.11.2010 6:29:35   
Nefretiti
Jutro!

Mene je včeraj vprašala kolegica koliko časa sem že noseča in sem morala ful razmislit.....al 2 al 3 al 4 mesece..... kor praviš fluf.....še si 13 in nekaj pomeni, da si v 14. tednu. Jaz sem torej že v 15. ali še dober mesec do polovice......
Ko smo ravno pri spominu.......po moje se v nosečnosti ascedent spremeni v zlato ribico user posted image

Jaz pa imam jutri pregled. Sploh ne vem, kaj in kako bom pregledana......mogoče UZ? Ali pa tisto, ko daš urin in te stehtajo.......

Mene pa tko Božič drži.......ful, bi že najraje navesila naš brlog.....ampak potem bi izgubilo ves čar.

(\_(\
(=' :')
(,('')('')

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
24.11.2010 7:23:56   
Anonimen
dober dan punce....

fluf a si se ti mičkeno zmotila ali imaš tako pozno v maju rok....ker si napisala da imaš morfologijo šele 12.4....jaz jo imam v začetku januarja, trenutno sem pa skoraj v  16 tednu...mah jaz najraje govorim v tednih koliko časa sem noseča,drugače se čisto zmedem, pol nej si pa sami računajo koliko časa sem hehehhehe....

nefretiti moj pregled je bil tehtanje, odvzem vode, pa pregled z ultrazvokom, sva vse pogledale če je na mestu, pa zmerila mi ga je, približno povedala koliko tehta, dobila slikco in sem šla domov :)....

me pa zanima a morfologijo je potrebno plačat, pozabila vprašat user posted image ...

pa še nekaj me zanima, dojenje, nekje sem prebrala, da če bi rade dojile se moraš pripravit že med nosečnostjo, kako pa...ker pri meni je priporočljivo da dojim in bi se res rada potrudila, me pa moja mama ni dojila pa pravijo da se prenese ni pa nujno...in upam da res ne...kako ste se pa ve pripravile, tiste ki ste že rodile....

lep pozdrav
anonimna:)

(odgovor članu lili8)
  Neposredna povezava do sporočila: 1933
24.11.2010 7:34:58   
Dada2
MAMI 411 Kako je potekala ac jaz jo imam 7.12. v LJ?

(odgovor članu mami411)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
24.11.2010 7:47:46   
Klaraklara30
Dobro jutro.

Tudi danes dobro spali, obisk wc-ja samo 1x, počutje neka srednja žalost.

anonimna Jaz se v prvi nosečnosti nisem kaj posebej pripravljala na dojenje. Vse kar sem naredila je, da sem se prepričala v glavi, da bom dojila. Pravzaprav sploh nisem razmišljala o tem, da mi ne bi uspelo. "Dojila bom in to je to".
Aha, naj povem še, da je moj mali imel na začetku težave zagrabiti bradavico. Bil je namreč tako neučakan in je kar migal z glavo sem in tja, da je komaj našel in zagrabil. Tudi medicinske sestre so se precej namatrale, da so mi ga pristavile v porodnišnici. V bistvu so me one še najbolj glede tega živcirale, ker so mi ga ful rinle gor.
Ko sem prišla domov, je bilo vse bolj umirjeno. Polegla sem si ga zraven sebe, joško ven, nastavila sem jo tako, da jo je imel čisto blizu in potem je poskušal in iskal in se matral, ampak mu je uspelo. Bolj kot sem bila mirna, hitreje je našel. In potem se ni odklopil minimalno 1 uro user posted image
Pri dojenju je najbolj pomembno, da si sproščena in da se prepustiš. NIKAKOR pa ni res, da če tvoja mami ni dojila, da ti ne boš. Pa res si kar na glas že sedaj povej, da boš dojila. "Jaz bom dojila. Morda se sliši smešno, samo veliko je v glavi. Psiha naredi svoje. 
Pa potem ga čim večkrat pristavljaš, jaz sem ga vedno, ko je iskal in mleko se je delalo tako, da sem ga imela za izvoz. user posted image Mali pa pridobival tudi po 1,5 kg na mesec.

Mah sem se razpisala. No, upam, da bo kateri koristilo.

Lep dan. Ja, kmalu bo sneg user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
24.11.2010 8:19:46   
Nefretiti
Točno tako, kot je napisala Klaraklara: to je v glavi.....in res moraš bit 100% da ti bo uspelo in da druge alternative preprosto ni.

Mogoče je zgodba o prvih dojenjih za prvorodke tudi zanimiva,......

Po CR sem šele popoldan dobila hči za pol ure. Takoj ko so mi jo dali v naročje sem vsa zmedena pogledovala okoli in videla, da druge kar začnejo dojiti, jaz pa še držat nisem znala otroka.....s prerezanim trebuhom se tudi nisem upala naprezati. Ko sem vprašala sestro, če jo naj dojim mi je rekla,....ah ne, saj smo ji dali dodatek. Takrat me je skoraj kap......kako dodatek.....zakaj pa ne kr k meni. Naslednji dan so mi jo zopet pripeljali sito. Pa je kolostrum šel v nič, po spalni srajci....... Potem pa sem rekla, da naj mi jo naslednjič lačno, ker jaz hočem dojiti. Ko sem jo prvič pristavila mi je ena sestra rekla: joj, kako majhne bradavice imate, sej sploh ne boste morali dojiti. Kaj se niste nič pripravljali in jih v nosečnosti vlekli ven? In moram vam reči....k sreči, da je bila moja sestra tam, da sem še njo vprašala, če je to res. Takoj je uredila, da je ena usposobljena sestra z mano presedela dobre pol ure in da nama je uspelo pristaviti tamalo. V bistvu sem jo šele tretji dan zaačela dojiti z veliko muko, ker ji ni bilo luštno vleči, namreč po cuclju samo teče. Hči je bila 2 kg in je mogla spiti kar največ. Še vmes mi je pediatrinja težila, da naj damo dodatek, da premalo pridobiva, ampak sem vztrajala, da ne želim, da ji dajejo dodatek, meni pa iz prs mleko teče.....potem sem si pumpala, ampak najbolj je pomagalo, da sem jo pristavila čisto vsakič, ko sem jo imela pri sebi. Potem sem jo dojila na 1h 45 minut in jo žgečkala, gnjavila, da mi ni na prsi zaspala. Ponoči in podnevi.......sem si alarm naštimala.

Skratka: da se vzpostavi dojenje je včasih kar mučno (pa upoštevajte tudi, da so se bradavice morale navadit, včasih me je bolelo, da sem kar skakala).....ampak potem se splača. Res vam predlagam, da se maximalno potrudite, ker je to najboljše, kar lahko mati da otroku, vedno je pripravljeno, vedno ravno prav toplo, vedno sterilno.

(\_(\
(=' :')
(,('')('')

(odgovor članu Klaraklara30)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
24.11.2010 8:27:34   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: fluf

Jest sm noseča zdej 13t in 4/7, to pomen, da sem v 14t... a se ne šteje tko? da namo mel hude zmede... 

ja, se šteje tako. ampak je razlika, kako rečeš - sem v 14-em tednu oz noseča sem 13 tednov (pa še mal) - je v končni fazi eno in isto.

npr, jaz sem danes noseča točno 14 tednov oz začenjam 15 teden nosečnosti user posted image  
vem, zakomplicirano 

anonimna - joj, super za take preglede. jaz imam naslednji UZ šele januarja, ko bo morfologija, če bo vse ok. sicer ja, naj bo vse ok, sam bi mela prej...
študiram, če si ne bi kakega samoplačniškega privoščila vmes... moram mojo G mal vprašatuser posted image
priprave na dojenje... ma jih ni. men je tašča govorila, da si moram bradavice z brisačami drgnit pod tušem, pa take podobne, v materinski pa je rekla (sama od sebe)- saj babice bodo mal pametne, ampak da jih ne bi katera poslušala pa si kakih bradavic z brisačami drgnila al pa kaj podobnega... bradavice pustit pri miru. jaz tudi pravim, kot klaraklara30, da je veliko v glavi oz psihi. jaz sem tud vedla, da bom dojila. tudi nisem imela doma AM kupljenega za vsak slučaj. ko mi je to kdo pametoval, sem sam rekla, da če bo sila, ga gre lahko moj kupit, ko bom jaz še v porodnišnici. mleka za izvoz, 2 bi lahko nafotrala. sicer mi je od januarja dalje teklo iz prs že. upam, da bo sedaj vsaj kak mesec kasneje user posted image , ker mamo jogi katastrofalen. smo hotla že novega kupit, sam sem pol rekla, da najboljš, da počakamo še to nosečnost, pol pa... user posted image
potem pa - iz enega je jedla, iz drugega mi je pa teklo. ne kapljalo, teklo. in če je tamala jošk spustila, je neslo curek tud dober meteruser posted image . enkrat smo patronažno pošpricale. je rekla, da kaj takega pa še ni vidla user posted image
mleko ni odvisno od staršev, niti od velikosti prs. soseda ima ogromne. take, ko jaz sedajuser posted image , in njena sestra isto. pa nobena ni dojila. pismo. jaz bom pa spet mogla jit po modrce... user posted image  iz 75C sem šla na 75D, sedaj me pa že te žulijo.no, ne žulijo, sam nad joškom se mi dela še en jošk. user posted image  moram pa met ojačane, ker... se mi drugače full bradavice vidijo. že prej, ko nisem bila noseča, sedaj pa še bolj, pa... user posted image  mi to ni všeč. niti si v službi ne morem privoščit

pismo, sem pa napisala. user posted image
če se vam da brat, ok, drugače pa tud ne bom jezna.

pa dobro jutro, nosečke

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
24.11.2010 8:32:31   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: Nefretiti

Skratka: da se vzpostavi dojenje je včasih kar mučno (pa upoštevajte tudi, da so se bradavice morale navadit, včasih me je bolelo, da sem kar skakala).....ampak potem se splača. Res vam predlagam, da se maximalno potrudite, ker je to najboljše, kar lahko mati da otroku, vedno je pripravljeno, vedno ravno prav toplo, vedno sterilno.

e, točno takouser posted image
sicer ok, če ne gre, ne gre, nobenega ne obtožujem, da ne bo pomote, sam men je blo to zakon. najlepš trenutki. in ja, otrok se mora navadit, mamica tudi...
jaz sem na začetku najlaže dojila sede. nekje pri 9 mesecih je tamala bolj jedla leže, po parih mesecih spet sede. smo se prilagajale. zato tud nisem imela niti rabila blazine za dojenje.
men je tašča, zmeraj ko sem kam šla - napumpaj mleko, pa tamalo doma pust. NEEEEE. to bo skrajna sila. če ji lahko postrežem direkt, toplo, sterilno... bo tud tako dobila.

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 24.11.2010 8:33:24 >

(odgovor članu Nefretiti)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
24.11.2010 8:39:46   
ninasiki
ojla bejbe

učer smo mel pa pr ns nižanja in sm bla do 23 na šihtu tko da sm ob 00.00 se ulegla user posted image pol je pa še tamau neki spet joku tko da sm polomljenaaaaa mah bomo že AJA ZA VSE KI MATE DINČKE ODVEČ MA OKAIDI NA DOLOČENE ARTIKLE 20 AL 30 POPUSTA jst sm bla že v akciji čeprou mam skos 20 sam tm k je pa 30 se pa pozna

DOJENJE jst pravm kokr je povpraševanja tok je ponudbe ker v prvo sm jst bla najprej na intenziuni in o mleku ne duha ne sluha no pol ene 3 dan al 4 sej nevem točno no pol se je pa usul sam ko ti je to vse na novo se presekiraš ker se vsaka in psiha dela na pouno a bo al ne no uglaunem jst sm ga mela za izvoz tko da enostouno prklaplat pa če zalaufa zalaufa če pa ne bo pa pač adaptiran mlekec v akciji in otročku ne bo nič mankalo je pa res ni nobenih priprau na dojenje

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
24.11.2010 8:58:18   
bučkabb
lep pozdrav!

no čestitam vam za uspešne preglede, ja in tudi jaz ga imam jutri pa že naprej vem da UZ ne bo, ker sem čist frišna iz NS, bo sam laboratorij in posvet s poslušanjem srčka pri gin.

glede dojenja to da če tvoja mama ni dojila tudi ti ne boš sigurno ne drži, drži pa to da je to vse v tvoji glavi in če si trdno prepričana da boš dojila po vsej verjetnosti boš, sicer boš ob najmanjši oviri prenehala.  govorim iz lastnih iskušenj in viden ki se okoli mene dogajajo:
moja mama ni dojila nobenega od nas otrok več kot 14 dni, jaz sem prvo dojila do 9 mes. moja sorodnica nikoli v nosečnost pri pogovorih glede dojenja ni kaj sodelovala in se je že videlo da nima interesa in ko je rodila s CR, seveda nastopijo ovire in ni vstrajala tako kot je napisala Nafreti in posledično tudi dojila ni, ji je bilo bolj preprosto flaško naštimat, druga sorodnica rodi nekaj mesecov za njo in vsa prepričana da bo dojila, pojavijo se težave z mastitisi, tako hudi da je morala nazaj v bolnico in tam preživet na antibijotikih z pumpanjem na njihovo črpalko, pa zamašene bradavice, pa potem ko je bila že doma spet ponovilo in hodila vsak dan si v bolnico pumpat, ampak je vstrajala- na moje pojme vsaka čast!!! in po 2 mesecih se je pošlihtalo in normalno dojila do 8 mesecov in potem ta prva sorodnica izjavi, ja sej jaz bi tud lahka dojila sam se mi ni dal matratuser posted image

ma sem napisala celo kačo ampak upam da si dojela bistvo, kar sem ti želela povedat, če hočeš boš, sicer pa ne, aja kakšnih posebnih priprav pa ne rabiš imet glede tega
moja pupa je takoj pokazala, da bo močno sesala in je res, zaradi česar sem že drugi dan imela čist napokane bradavice, tak da prvi nasvet, čim več lanolina si zagotovi že v bolnici, kjer ti ga bodo dali in si maži in maži, da ne bo preveč hudo, ker boli ko hudič, jaz sem imela krvavo mleko dva dni, tako mi jih je scuzala, ampak sem nekaj dni dojila z nastavkom, da se je pozdravilo in je potem bilo vse vredo in je šlo brez problema

veliko užitkov in čim manj komplikacij pri dojenju želim vsem nosečkamuser posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
24.11.2010 9:04:07   
Klaraklara30
nefretiti To so mi tako lepe zgodbe, ko slišim, kako se mamica potrudi za dojenje. Kar nekaj jih poznam, ki so kljub CR ali pa nedonošenosti dojenčka vseeno dojile. Take mamice se morajo še posebej potruditi in verjamem, da jim (vam) ni lahko. Zato res bravo! user posted image user posted image user posted image

Kar se pa vlečenja bradavic tiče...Kolikor jaz vem, razne"masaže" bradavic celo spodbujajo popadke. To pa sedaj ni zaželjeno, ker lahko pride do prezgodnjega poroda. Bi morala sicer še preverit, ampak sem skoraj 100% prepričana, da je to res. Nekako imam v spominu, da sem mojemu v 1. nosečnosti prepovedala kakršnokoli dotikanje bradavic ravno zaradi tega. Bogi revež, je lahko samo gledal user posted image user posted image user posted image

Aja, pa še to. Meni ni nič teklo iz prsi med nosečnostjo. Tako da tudi to ni znak, da bo ali ne bo mleka. Samo tako povem, da se ne bi katera sekirala, zakaj ji ne teče.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
24.11.2010 9:20:19   
mami411
IZVIRNO SPOROČILO: Dada2

MAMI 411 Kako je potekala ac jaz jo imam 7.12. v LJ?

Jaz sem jo imela v PO. Ker sem rh- sem pred ac mogla dat še kri. Potem sledi en tak hiter pogovor in te vpraša o tvoji in moževi familiji, o otrocih - predvsem če je kakšna dedna bolezen.
Sam ac je hiter, pri nas je bil primarij Cerar, naredi uz, izmeri, potem pa malo pod popkom vzame plodovnico. Ne boli, tudi hitro je opravljeno. Samo potem je ful čuden občutek ko vstaneš in greš do sobe. V PO ležiš 2 uri in greš domov.
Doma sem se res držala tega da sem 3 dni več ali manj ležala, sedaj pa po 1 tednu že vse normalno delam, razen ta male še ne nosim.

Dojenje jaz pri nobeni nisem kupila aptamila, ker sem bila 100% da bom dojila. V prvo je bila ful kriza z bradavicami, bolelo ko user posted image   samo se nisem dala. Potem je bilo pa lažje. Ja je pa lanolin vsaj zame zakon, sem se mazala takoj že v P ko sem začela dojiti.

(odgovor članu Dada2)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
24.11.2010 9:21:52   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: Klaraklara30

Kar se pa vlečenja bradavic tiče...Kolikor jaz vem, razne"masaže" bradavic celo spodbujajo popadke. To pa sedaj ni zaželjeno, ker lahko pride do prezgodnjega poroda. Bi morala sicer še preverit, ampak sem skoraj 100% prepričana, da je to res. Nekako imam v spominu, da sem mojemu v 1. nosečnosti prepovedala kakršnokoli dotikanje bradavic ravno zaradi tega. Bogi revež, je lahko samo gledal user posted image user posted image user posted image

bogi user posted image user posted image user posted image
no, to sicer prvič slišim, tako da moj se lahk dotika user posted image , ampak zelooo na nežno, ker so zelo občutljive

IZVIRNO SPOROČILO: Klaraklara30

Aja, pa še to. Meni ni nič teklo iz prsi med nosečnostjo. Tako da tudi to ni znak, da bo ali ne bo mleka. Samo tako povem, da se ne bi katera sekirala, zakaj ji ne teče.

čist res. sej men je blo prav zoprno, ker sem dobre 4 mesece pred porodom že nosila blazinice za dojenje in si jih tud menjavala, ker so ble vlažne. user posted image  ponoč so pa itak premočileuser posted image user posted image
enim teče, enim ne

aja, sem pa tud jaz imela v porodnišnici svoje mazilo s seboj (aventovo), in ga bom mela tud sedaj. in tud modrc, ki naj ga ne bi imel, sem mela, da sem lažje dala gor mazilo (na blazinici za dojenje), pa tud tista SEXY user posted image  spalna srajčka me je prav grdo drgnila

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 24.11.2010 9:26:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 1943
24.11.2010 9:33:03   
jagoda#
dobro jutro majčice!
evo takle se pa zbuja če si v bolniški. 01.12. imam pregled in srčno upam, da mi bo zaključila z bolniško in da lahko grem v službo, ker se mi že meša od dolgega časa. in potem sam premišljujem o mali pikici in kdaj bo že tisti maj, ko se bomo lahko cartali.
tudi mene bega tole štetje tednov in mesecev. v glavnem če naj bi nosečnost trajala 42 tednov, je to ja 10 mesecev in pol???? ok nima veze, važno, da vse jadramo proti polovici nosečnosti.
na NS se spol ni videl pa me zanima a zdej v 20. tednu ko je morfologija, ti povejo kaj bo, ali lahko že prej pri navadnem pregledu?
lep pozdravček vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 1944
24.11.2010 9:36:32   
Klaraklara30
Jaz sem tudi imela modrc za dojenje že v porodnišnici. Sem misla, da mi bo joške razneslo, težke so bile ko user posted image in nisem mogla bit brez. Pa še mleko mi je ven teklo in če ne bi imela blazinic, bi se mogla vsako uro preoblačit. Sem enkrat sedela na postelji (nisem imela še modrca) in na enkrat začutim, kako mi nekaj po nogi dolj teče. Pogledam in mi je tako iz jošk kapljalo, da se mi je po nogi cedilo. user posted image Takrat sem dala pa modrc gor in blazinice not in je bilo rešeno.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
24.11.2010 9:37:13   
mami411
http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecnost%20po%20mesecih%20in%20tednih.html

Evo tu si poglejte vaše tedne in mesece user posted image . Jaz sem v bistvu že v 5.mesecu user posted image , meni gre prehitro, ker sem 99% da je to zadnjič user posted image

(odgovor članu jagoda#)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
24.11.2010 9:38:29   
mami411
Morfologija se ne plača, pa je v bistvu navaden pregled z uz, tako da spol lahko vidi tudi prej.

(odgovor članu mami411)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
24.11.2010 9:42:26   
Klaraklara30
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda#

tudi mene bega tole štetje tednov in mesecev. v glavnem če naj bi nosečnost trajala 42 tednov, je to ja 10 mesecev in pol???? ok nima veze, važno, da vse jadramo proti polovici nosečnosti.
na NS se spol ni videl pa me zanima a zdej v 20. tednu ko je morfologija, ti povejo kaj bo, ali lahko že prej pri navadnem pregledu?
lep pozdravček vsem!

Ne 40 tednov (ali 42) ni 10 mesecev, ker ima en mesec več kot 4 tedne. 4 tedne in nekaj dni in tu se potem zgliha, da pride na 9 mesecev.
Pa če šteješ mesece, itak šteješ npr.
od 20. 8. do 20. 9 je 1. mesec
od 20. 9. do 20. 10 je 2. mesec
....
od 20. 4. do 20. 5. je 9. mesec.

Spol ti pa lahko tudi že prej povedo, če seveda delajo UZ na pregledu. Drugače pa na morfologiji.

(odgovor članu jagoda#)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
24.11.2010 9:49:33   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda#

lep pozdravček vsem!

nosečnost naj bi trajala 40 tednov od prvega dne zadnje M, torej ker je ovulacija nekje 14 dni po prvem dnevu zadnje M, traja pravzaprav okoli 38 tednov. mesec pa nima točno 4 tedne, ampak skoraj 4,5 - 30 ali 31 dni, a ne?
spol na NS je bolj ko ne tombola - nič ni zihr, na morfologiji pa je kar (čeprav če zmeri - poznam par, ki je pričakoval punčko, kupil so vse roza, dobil so pa fantka, par let nazaj user posted image )
je pa morfologija zastonj, ja. in jaz do takrat ne bom imela nobenega UZ user posted image . če ti delajo UZ večkrat, lahko prej povejo, katerega spola naj bi dete bilo

(odgovor članu jagoda#)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
24.11.2010 9:54:53   
jagoda#
pa vas zanima kaj bo? mene je na začetku fuuul zdej pa vedno bolj razmišljam, da bi se pustila presenetit.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Skupni dopust
polma

Stari starši hočejo z vami na dopust. Vi si mislite:

jupi, zastonj varstvo! (13%)

prav, fajn se razumemo, zakaj ne? (30%)

nisem za, ampak jih nočem prizadet , torej ja (11%)

oh, trpljenje, ne pa dopust (6%)

ni šans, to je naš dopust (40%)

Število vseh glasov: 126

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!