Gina
|
Meni je popolnoma vseeno. Reši se pa z uniformami prav ničesar ne. Vseeno mi je pa iz več razlogov. Nikdar nisem nikogar cenila glede na to, kakšne cunje nosi, kako je našminkan, kakšno telo ima, kako izstopa v kaj vem kakšnih pogledih, koga pozna....vseeno mi je za te reči. Niti sebe ne ocenjujem po tem. Če ima kdo probleme sam s sabo na teh področjih, jih bo moral sam rešit. Če bo kdo to prenesel na svoje otroke, bo moral to sam rešit, oz. kasneje otroci nosit posledice sami. Za moj okus so vsi ljudje enaki pred mano, pa je vseeno ali gre za čistilko na petrolu, smetarja ali predsednika amerike. Ne čutim razlike niti rešpekta. Kar se mojih otrok tiče, sem sama odgovorna za to, kako jih vzgajam in kaj jim kupim. Ne more šola odgovorjat za to ali kaj vem kdo tretji, ki iz kompleksov nosi neke znamke, da se potem lahko počuti večvrednega. V njem je to, ne v meni ali mojih otrocih, da to sprejmemo. Strinjam se sicer, da so vplivi medijev in sodobne družbe hudi in vplivajo nehote tudi na otroke. Tudi na moje. Ampak ne glede na to lahko vložim vse sile in sebe samo z zgledom in delovanjem v to, da moj otrok ne bo žrtev teh reči. Kar se tiče zasmehovanja - dokler je otrok majhen, ga morajo zaščitit odrasli. Ko otrok odrašča, ga moramo naučit da se zna branit sam. Kar se oblek tiče - pri nas v Sloveniji je ogormno res lepih in ohranjenih oblek na tržišču zastonj, v kontejnerje se mečejo, tako da če se kdo pozanima, lahko pride do normalnih oblačil, s tem mislim da niso strgana oz. tako ponošena, da bi bila estetsko grda za mamino in otrokovo) oko kar je edino merilo za to, da ti je neka reč ok ali ni - ne pa mnenje širokih ljudskih množic o tem,d a so manjvredni, če nimajo recimo...hmmm vozička za 900 eur . Sori, katera je že tole bila. Ne bi ven padla, če ti to ne bi nekaj pomenilo. Pa vseeno mi je, če ti. Pač ti pomeni. NI moj problem. Privoščim ti, če si potem bolj srečna. Samo hudič rata, da potem človek išče srečo samo v teh sorte rečeh in nikdar ni do konca srečen oz zadovoljen sam s sabo ali s čimerkoli, kar ne ustreza njegovim standardom - rata isto kot pri tistih operacijah telesa, ko si najprej ful zadovoljen, potem pa hočeš več in več in več, pa vse ti je premalo. Kaj pa vem. Srečna sem, da mi te zunanje reči niso pomembne. Prav zelo srečna. In da me otroci spoštujejo v tej meri, da me ne prisiljujejo v nekaj, kar ni v moji naravi. Srečna.
|