Kerensa* -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 10:22:49)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bizibee Hočeš, nočeš, deklice in tudi dečki, zavidajo vrstnikom z boljšim materialnim izhodiščem. Želijo si biti takšni kot oni - kul in sprejeti v tisto kliko, kjer je najkulejši mulc. In tako spravijo na kant ali normalno družino ali mamo samohranilko, ki si DC za 200 eur ali "kvabojk kjer rit visi do kolen" za 100 eur tudi slučajno ne more privoščiti. Pa mu bo kupila. Kakor sem rekla - ne podpiram tega, da se človek "izkazuje" z znamkami oblačil (pa naj gre za otroka ali pa za odraslega), ampak če je nekomu že všeč neko oblačilo, ki je povrhu vsega še drage znamke, potem ti ni treba ravno bankrotirati, da bi si ga privoščil. Jaz sama imam nekaj kosov oblačil, ki niti pod razno ne sodijo v moj premoženjski razred. Dva kosa sem (na srečo) dobila, preostale pa sem si sama kupila. Samo malce iznajdljivosti potrebuješ (in za ščepec manj samovšečnosti in "VIP feelinga", kot ga imaš sicer). Če ti ni odveč, da je bilo oblačilo že kdaj nošeno (in to ne pomeni izrabljeno do konca, temveč enkrat ali nekajkrat oblečeno, kar se oblačilu sploh ne pozna, glede na to, da je kvalitetno), potem imaš (tudi v SLO) zelo veliko izbiro extra-dragih znamk po extra-nizkih cenah. V skrajni sili, če ne najdeš, kar iščeš, pa še vedno obstaja eBay (pri preverjenih prodajalcih). Jaz sama dokaj rada obiskujem eno takšnih trgovin z rabljenimi oblačili v Ljubljani. Priznam, da je 90% vsega bolj tako-tako, ampak preostalih 10% pa nadoknadi vse ostalo. Zahvaljujoč tej trgovini lahko moj g. Mož naokrog hodi v kavbojkah Hugo Boss, jaz pa v D&G puloverju (to dvoje samo za primer). Cena? Kavbojke 14€, pulover pa 6€. Belive it or not. In govorim o originalih.
|
|
|
|