Pikca
|
hojhej, no, pa sem bila tudi jaz na NS (kljub BHR sem šla samoplačniško) in sem prav vesela in pomirjena, rezultat super, pa še par slikic smo dobili na CD. Glede klistirja... ne bi vedla, kako je to, pri meni ni bilo časa za to, niti za britje. Prvič nisem čist dojela, da je to že to, ker sem pričakovala hujše bolečine in postopno napredovanje popadkov (kot naj bi bilo po teoriji), pri meni pa so bili že takoj na 5 minut in samo na koncu res boleči. Ko me je pregledala v sprejemni, me je poslala direkt v porodno (ni časa za klistir in britje), kjer pa so se mi potem, ko sem se morala uležt, popadki umirili. Trajalo je potem kakšno uro, da sem rodila. Najprej nisem znala prav potiskat, niti nisem čutila tiste potrebe, potem mislim, da so mi dodali malo umetnih in potem je steklo. Najhujše od vsega je bilo šivanje (so me prerezali, žal), takrat sem se zadevala s smejalnim plinom (med porodom pa me je maska motila, ker z njo nisem znala prav dihat). Potem pa nepopisno srečni trenutki (pa še od plina sem bila mal zadeta ). Drugič sem že vedela, da je to to, ko se je začelo. Je pa šlo še hitreje, poleg tega sva morala počakat, da je prišla mama pazit hčerko, šele potem sva se lahko odpravila. Pridem v sprejemno (moj je šel še parkirat), stopi ven sestra in me je takoj sprejela, je vidla, da sem že čist na koncu. Skor rodila v sprejemni (komaj sem se slekla, ker me je že tiščalo dol), pol so se le odločili, da me bodo vseen odpeljali v porodno, kjer sem rodila v nekaj naslednjih popadkih. Brez lajšanja bolečin, ker ni bilo časa. Prez sprejemnih postopkov, britja,... veliko lažje mi je bilo pritiskat, ker sem res čutila tisti pritisk - potrebo, krasen porod. Saj ne rečem, da ni bolelo, ampak če veš, da je to produktivna bolečina, ki pomaga otročku na svet, in nekako sodeluješ z njo, je lažje. No, šivanju pa se mi kljub izraženi želji spet ni uspelo izogniti, je mel mali velko glavico... Mož je bil obakrat zraven, kar mi je bilo super, še v porodni smo se hecali in je bilo tako prijetno vzdušje. Potem, ko sva zagledala najini štručki, pa sploh... bi mi zelo manjkal, če ga ne bi bilo zraven.
|