|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
12.11.2010 9:11:04   
KKarmen
kako ste kaj nosečke 3v1, me kar nekaj časa ni bilo...nisem sploh dobivala mailov da kaj pišete gor. sem mislila da ste vse nehale :)
Aluap si še 3v1? Pa ostale kako ste?

lp, KKarmen

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 751
12.11.2010 9:27:14   
pat13
Sporočam vam,
da je aluap rodila v torek, 9.11.2010,

ob 12:20 Mojco (49,2625) in
ob 12:22 Ambroža (47,2220).

MIHA - slike

(odgovor članu KKarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 752
12.11.2010 9:55:27   
KKarmen
Čestitke aluap, jupi, sta bla pa prava korenjaka...

ostale pa čimdlje 3 v 1...

(odgovor članu pat13)
Neposredna povezava do sporočila: 753
12.11.2010 9:58:56   
HoneybeeMaja
Čestitke za aluap user posted image ,dobrodošla Mojca in Ambrož! user posted image user posted image user posted image

Medicinka in KKarmen vidve se tudi dobro držita user posted image ,še malo potrpljenja in sreče user posted image ,pa bosta cartali.

No,mi smo vredu,včeraj smo imeli UZ,punčka približno 1088g in glavična vstava,fantek 1140g in medenična vstava,jaz potihem upam pa si želim,da bi ostala v takem položaju,ker bi mi potem mogoče delali carskega,res me je groza in na smrt strah naravnega poroda dvojčkov.No,ginekolog je rekel,da se eventuelno lahko še obrneta,čeprav gre na tesno.Do kdaj so se vaši user posted image user posted image obračali?

Žal pa obstaja sum na nosečniško sladkorno,po testiranju z 50g glukoze izvid ni bil vredu,zdaj čakam na testiranje z 100g user posted image ,se držim diete in upam na najboljše,so mi pa rekli,da je pri nosečnicah z dvojčki,to precej pogosto.

Zaradi diabetesa in dvojčkov me bodo zdaj spremljali v ambulanti za rizične nosečnosti.Kakšna je razlika med kontolami pri osebnem ginekologu in kontrolami v rizični ambulanti?

Lep konec tedna,veliko lenarjenja in poležavanja! user posted image

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu pat13)
Neposredna povezava do sporočila: 754
12.11.2010 10:31:43   
KKarmen
HoneybeeMaja, iz lastnih izkušenj ti lahko povem da tale dieta zaradi sladkorja ni noben bav bav...najbolj pomembna je količina, boš ugotovila sama..ješ lahko praktično vse, vendar sladke in mastne stvari v manjših količinah. Sladkor povišujejo tudi ogljikovi hidrati, najbolj kruh, riž in testenine...jaz sem se navadila na polnozrnate testenine in kruh pa je full boljši rezultat. Na kontrole hodiš do konca nosečnosti. Jaz sem na eni že bila in je bil rezultat po 1 tedenski dieti super. Sedaj imam drugo kontrolo in sicer v torek 16.11. takoj za njo pa še pregled v porodnišnici zaradi sladkorja,pa ti potem lahko kaj več povem o teh pregledih tam.
Potem pa se oni odločijo ali te bodo spremljali ali pa te bo tvoja G. Saj meni so tako rekli, bomo videli...

Lep dan še naprej vsem, KKarmen

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 755
12.11.2010 11:15:01   
anchika
Jaz upam da bom imela naraven porod, ne želim si carskega. Pa še mož bo lahko zraven. Vem kako je  rodit po naravni poti in vem kako je  pri carskem.

(odgovor članu KKarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 756
12.11.2010 12:44:23   
lil_
taja men je moja G rekla, da tut k se bom pocutila vredu ne smem pretiravat. tko da se vedno pocivam kokr le lahko. ja oprano in zlikano pa tut jst nimam se nic. me je pa presenetl, k so me klical danes iz pikapolonice nej pridem po lupinice, v ponedeljek pa baje pridejo ze posteljice, tko da bomo pocas mel zares vse.

ja jst bom injekcijo za plucka dobila v 27 tednu. je pa res, da o tem ne odloca moj G ampak vse v ambulanti za rizicno nosecnost.

jst sm bla na pregledu tocno v 25 tednu (25 0/7) pa sta bila tezga 850 in 800g. ce bi blo kej narobe bi kdo kej reku, men osebno se zdi super, glede na to da smo mel 3 tedne nazaj okrog 450g...teza je zdej skor podvojena.

aluap user posted image user posted image user posted image cestitke za korenjaka!

honeybeemaja zakaj pa strah naravnega poroda? jst upam da pri meni ostaneta tako kot sta in da bo porod naraven. naravni porod dvojckov? sej so naceloma manjsi, zato je pomoje se lazje rodit. in ko je en ze vn, je pot za drugega skor narejena. te hocm mal potolazt user posted image
jst tezko povem do kdaj sta se obracala, ker sm po tednih za tabo, ampak sta bla na prejsnjem pregledu in na zdejsnjem(tri tedne kasneje) se vedno postavljena isto.
jah cist odvisno. lahko razlike sploh ni. ceprov jst mislm da so v ambulanti za patolosko nosecnost vseen bol izobrazeni na tem podrocju kar se rizicnosti tice, ker se ukvarjajo samo s tem. jst mam npr. pogostejse preglede kot sm jih mela pr svoji G. UZ pa mi nardijo ravno tako vedno, kot mi ga je tut moja G. aja pa nekje sm slisala da ti v ambulanti za patolosko, ne jemlejo krvi za pregled toxe in cukra in ksnih takih reci, ceprov so men nardil cist vse. jst h svoji G sploh ne hodim vec. sej pravim cist odvisno user posted image

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 757
12.11.2010 20:27:59   
petrap
porod - jaz sem za naravnega, tako kot prvič...

velikost dvojčkov - pri nas smo imeli v 26. tednu 840g vsak...za enkrat sta oba tam tam...sem gin vprašala kako je velikost, pa je rekla, da smo veliki...

inekcija za razvoj pljučk - men je tud rekla gin prejšnjič, da bom dobila inekcijo, no sam k sem bla pa tam, ni pa nč več govorila o tem...je rekla sam, da se vidmo čez 3 tedne in da naj se še naprej držim tko k se do sedaj...da smo super in da bomo naslednjič že v 30. tednu, ko se vidmo... a to vsi dobijo, to inekcijo?

avto - mi bomo jutri probal namontirat v našga megana 2 lupinici in sedežek...če bo okej, bomo kar še malo počakali z nakupom avta...

LIJA - 28.01.2009 (3860g, 53cm)

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 758
12.11.2010 20:37:00   
lil_
jst za velikost sploh ne vprasam, ker itak otrocke zdej merjo samo po kosihuser posted image tezo pa preracunajo in mi jo povejo.
men se zdi, da injekcijo dobijo somo tiste, k jim grozi prezgodnji porod...to se mi zdi, kako pa je res, bi mogla pa kera druga povedat. ja men so dal prov datum kdaj nej pridem po injekcijo in mi vse razlozil zakaj se gre, pa da ti dajo eno za sabo, da gres drug dan v zdravstven dom po se eno.

jst se pa lahko pohvalm, da mava midva zdej tut ze lupinci, sva ju kupila v pikapolonci, k so znizaneuser posted image

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 759
13.11.2010 16:33:17   
medicinka28
aluap čestitkeuser posted image zauser posted image inuser posted image

taja2008
jaz sem dobila inj za pljučka, ker je to moja 5 nosečnost, kar pomeni, da spodaj ni več vse tako kot pri tistih ki rojevajo prvič ali drugič in sem imela že krče,mislim da sem bila nekje okrog 20t, pa prej sem imela že dvakrat ss in seveda čiščenje, sicer se pa inj. praviloma dajo nekje med 26-28t za take primere,kot sem jaz, baje pa se da tudi zadržat porod za toliko, da ti dajo te inj, če gre za prezgodnji porod, o tem mogoče ve kdo drug več

honeybeemaja no moja dva sta se obrnila A že takoj, medtem ko se je B obrnil prejšno polno luno,se pravi 31-32t, in sem zelo vesela, saj si niti pod točko razno ne želim carskega, sploh pri 4 otrocih, ker vem da razen tistih 15 dni očetovskega ne bom imela nobene druge pomoči, po carskem si pa zelo omejen glede dvigovanja, pa tud gibanja, skratka upam da tak ostane do konca

Predvsem pa upam da me naslednja lunca odreši muk, ker zdaj je pa res že hudoooooooooo

SARA:31.05.2003
TJAŠA:30.08.2004
NASTJA:3.12.2010
ŽANA:3.12.2010

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 760
13.11.2010 19:20:44   
marinci
Zdravo

Da še jaz nekaj napišem po dolgem času. Po seznamčku vidim, da sem jaz naslednja navrsti. Rok imam 8.12.  Sem pa že od 33 tedna v bonici, ker si je moja gin. tk odločla, da se dvojčki prej rodijo in me dala noter za nadzor do poroda. Ko sem pa enkrat noter pa me ne dajo več ven edino za vikende, ker je z mano in otročkoma vse ok. Eden tehta 2.500, drugi pa 2.600. Inekcije za pljučka nisem dobila. Mi gin. nikoli ni o tem nč rekla, zdej sem pa že tk 36 tednov, da ni več potrebno. V bolnici pravijo, da po 38  tednov mi bojo sprožili porod, ker so dvojčki že takrat dovolj zreli. Sta oba glavično, tk da si tudi jaz želim naravnega poroda.

Jan 16.11.2007
Julija & Glorija 25.11.2010

(odgovor članu medicinka28)
Neposredna povezava do sporočila: 761
14.11.2010 9:19:19   
lil_
marinci waaaw 36 tednov user posted image user posted image user posted image in dva tako tezka korenjaka user posted image user posted image super res.

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 762
15.11.2010 20:09:02   
hijenca
Dan dan!

Jaz bi se vam tudi pridružila. PDP imam 6.6.2011, stara sem 31 let, doma že imamo enega 2,5 letnega fantka, sedaj pa pričakujemo dvojčke. Imeli bi naj MO-BI dvojčke. Zaradi tega sem tudi zelo zaskrbljena, ker sem danes marsikaj prebrala. Ima katera izkušnje s tem????

Za vsakršno tolažbo in mnenje sem zelo odprta.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu taja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 763
16.11.2010 6:37:43   
taja2008
Dobro jutro, user posted image ....

Kako gre? Mi smo kar, edino kar me je v zadjem času presenetilo je to, da imam po novem sladkorno. Ajoj, ne vem kje je mene našla..... Pa sploh ne maram sladkega, pa ne jem belega kruha, pa ne belih testenin, ne riža, niti ne krompirja- krompir samo včasih..... Prehranjujemo se bio, ne uporabljamo nobenih masti, raznih olj in ne vem še kakšnega sranja..... In zdej, sem pa tukaj.....Sladkorna, od kje....user posted image user posted image

Vidim, da imate debato, o njekcijah za pljučka.... Kolikor sem jaz seznanjena dobijo to injekcijo tiste, ki jim grozi prezgodnji porod oz. tiste, ki so imele že v začetku težave.... Sem tudi jaz med tistimi, tudi jaz jih čakam. Smo pa danes vstopili v 26. teden.

Imam pa eno vprašanje.... A je kateri dal ginekolog kakšne vaginalne kapsule, za vzdrževanje ph-ja in, če imaš premočan izcedek? Meni jih je predlagal na prejšnjem pregledu, pa si jih še nisem dala, ker se nekako bojim...... Me sam zanima, če je katera dobila? Pa izkušnje.....user posted image

Naj vas ne bo strah rodit naravno..... Je mnogo boljše in prej okrevaš...... Po CR pa traja in traja, pa lahko se ti rana vname, pa dobiš kakšno infekcijo......Malo morje komplikacij...... Več kot pri vaginalnem porodu.... Pa še nekja zelo pomembnega: Otročki rojeni po naravni poti imajo bistveno manj dihalnih stisk kot otroci, ki so rojeni z CR. Ker pri naravnem porodu imajo čas, da se počasi pripravijo na to, da bodo zadihali sami, pri CR pa ga samo potegnejo ven...... Tako da.....user posted image Sej lahko vzameš EA, pa je potem lažje......

Trsica....Kje si? Vse ok?

Medicinka dobra si.... 5 nosečnost...... Jst sem zdaj 2 noseča pa zagotovo, ne bom več..... Me tole prav utruja, čeprav se tolažim, da bo enkrat konec..... Kolki, medenica......Groza, kako to boli...... Sicer pa , si na koncu in se boš kmalu rešila...... Svaka čast.....user posted image user posted image

Imejte se pa se tipkamo.......

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 764
16.11.2010 8:28:16   
HoneybeeMaja
Ola punce!

taja2008 tudi mene so prestašili,da imem sladkorno,50g test glukoze ni bil vredu,jutri imam 100g user posted image ,a ti si imela že oba? Sicer sva pa na podobnem,tudi jaz bolj kot ne ne maram sladkega,kruh jem v povprčju 1x tedensko,tako da sem bila precej presenečana,je pa res da imamo sladkorno v družini (babica in oče) in to bi naj imelo precej vpliva.
So tudi tebi omenili kaj v zvezi s to nosečniško sladkorno,pa dvojčki?

Vaginalne kapsule,meni jih je moj ginekolog pred časom predpisal 3 škalice,čeprav nisem imela vnetja ali kakršnihkoli težav,napisal mi je Vagisan,ki dejansko vsebuje le mlečnokislinske bakterije za vzdrževanje vaginalne flore.Tako,da Vagisan je po mojem precej neškodljiv.

hijenca dobrodošla in čestitam! user posted image   Pa nas je res veliko,dvojnih nosečk user posted image ! Jaz mislim,da smo bile na začetku vse prestrašene pa zaskrbljene,jaz sem še vedno,če sem čisto iskrena user posted image ,pa poskušam razmišljati pozitivno,pa od časa do časa mojima user posted image user posted image ,povem,da naj se jima ne mudi user posted image ,pa poskušam verjeti,da bo vse dobro!Enako želim tudi tebi in vsem ostalim!  user posted image    user posted image

No.midva greva pa danes (končno user posted image ) v Ikejo,po posteljice,posteljnino,vzmetnice,previjalno komodo... Cene so namreč precej nižje kot pri nas.

Čudovit dan,pa pazite nase!

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu taja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 765
16.11.2010 9:27:38   
medicinka28
taja 2008ja sej tud jaz nisem računala na toliko nosečnosti, želela sva si 3, no zdaj bo pač še en gratisuser posted image , pa potem zaključimo za vse večne čase, škoda le da sem premlada za sterilizacijo, sicer bi se takoj odločila
tudi meni je dal ginekolog neko kremo za vzdrževanje ph in sicer zato, ker sem šla na morje in ker lahko ob spremenjenem ph porastejo glivice in te lahko posledično povzročijo tudi vnetje in prezgodnji porod

sicer pa komaj čakam, da se rešim, ker mam počasi že vsega dovolj, boli križ, medenica, kolki, ne morem več spat, zgaga, sitna sem že sama sebi, čeprav se nisem nevem koliko zredila (ob zadnjem pregledu, 2tedena nazaj dobrih 17kg),.....
ampak kmalu bo polna lunca, morda me pa rešiuser posted image

hijenca dobrodošlauser posted image med dvojnimiuser posted image

SARA:31.05.2003
TJAŠA:30.08.2004
NASTJA:3.12.2010
ŽANA:3.12.2010

Neposredna povezava do sporočila: 766
16.11.2010 9:42:31   
lil_
hijenca dobrodosla! ce sta mo-bi dvojcka ni tako kriticno, kot ce bi bila mo-mo. tut sama nosim mo-bi dvojcke in glede na to kako so me na vsakem pregledu strasili, smo se vedno super (jutr bomo dopolnili 26 tedn). najvecji problem nej bi biv, da bosta dvojcka cim dlje enako velika/tezka. drugac pa te tok kontrolirajo, da ni bojazni, da bi slo kej narobe. ce pa te se kej skrbi, pa kr vprasej.

taja sam kako pa s epol sploh drzis dijete, ce ze zdej ne jes nic od tega?
ja men prezgodnji porod grozi ze od zacetka, tut jst cakam na injekciji. dobim ju drug teden v sredo in cetrtek (27 teden)
jst nism dobila nobenih kapsul, je pa res, da nikol nisem pojamrala glede izcedka.
jst pa upam da bom se parkrat sla skozi nosecnost. sej res, da sm bla na zacetku fu boga, pa da so me pol skos strasil. sam tele brcike in pol user posted image ...jst ze zdej sanjam o naslednjih otrocih. pa mi fant prav, da se bom z dvojckoma mal premisnla user posted image

honeybeemaja men so pa delal samo 100g test in je blo vse vredu. sploh nevem zakaj so mi ga delal, ker sladkorja nisem imela nikoli na meji. so pa mi v izvid napisal...hmmm da najdemuser posted image ... pregledovana na PDC zaradi suma na gestacijski diabetes pri nosecnosti z enojajcnimi dvojcki. jst razumem tko, da so mi test nardil zarad dvojckov. se mi zdi, da mamo pr dvojckih se 3x vec pregledov in preiskav, kot navadno.
drzimo pesti, da bo shopping uspel user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 767
16.11.2010 10:33:26   
taja2008
Ojla.....

lil: Naj ti povem, da sodim med okrogle in sem se zato prehranjevala tako. Škrob vsekakor ni zdrav in sem se mu odpovedala- no ne čisto. Je pa res, da sem se po tem tudi bolje počutila. Veliko prehranjevalnih navad pa smo spremenili zaradi naše punčke- Taje, ker ima atopični dermatitis in po določeni hrani dobi izpuščaje. Vsi alergološki testi so negativni ampak jo motijo konzervansi, nekatera barvila, aditivi v kakšnih dodatkih in konzervah. Zaradi tega smo potem vsi spremenili način prehranjevanja in je pomagal vsem. Tajina koža se je popravila 100000% in to brez kortikosteroidov- prej smo jo mazali skoraj vsakih 10 dni, mojga je nehala pečt zgaga, jaz pa sem v 4 mesecih shujšala za 30 kg. To mi je ostalo še od prejšnje nosečnosti. user posted image user posted image . Ko sem zdaj spet zanosila, sem ginekologu povedala kako se prehranjujemo in mi je rekel, da to zdej naj pa odmislim, da naj zdaj jem tudi krompir in kruh..... Aja, meso tudi- mi smo ga prej jedli 1 do 2 krat na teden. No in smo začeli jest...... Zato sem se tudi malo bolj poredila 12kg, pa ker v nosečnosti ne kadim- no včasih se pregrešim ampak res včasih..... Zato pa mi ni nič jasno kako sem lahko ujela nosečniško sladkorno.....user posted image

HoneybeeMaja: Ja sem že imela tega s 100g in je bil tudi tle povišan sladkor. Je pa tudi res, da sem v prvi nosečnosti imela test s 50g povišan, pa je bil potem s 100g negativen. Koliko imajo dvojčki tukaj, ne vem. Prej bi rekla, da je to naš standart- preveč in predobro jemo.....user posted image . Tudi ne vem, če dednost vpliva na vse to- to je nosečniški diabetes, če ni zdravljen oz. če sladkor preveč skače pomeni, da ne dela trebušna slinavka-moteno delovanje insulina, ni za otročke dobro, ker so taki otročki potem rodijo debelejši, večji..... Porod sam je težji in še med porodom se lahko kaj komplicira- preveliki dojenčki- poškodbe. Ni pa to nič takega.... Edino kar nas ginekologi potem še bolj spremljajo-rast in težo dojenčkov.user posted image

hijenca lepo pozdravljena.......

Aja, tele kapsule mi je pa dal zarad tega, ker je reku, če bi imela kdaj malo bolj močen izcedek- da bi se mi zdelo, da je, da si jih dam. Ampak...... jst sem imela že prej precej izcedka tako da ne vem.....user posted image . Ja to sem pa jst......user posted image
Ta moj ginekolog nič ne komplicira, pomiri me vsakič, ko pridem...... Vedno mi reče, če smo v prvič donosili do roka ni vrag da ne bomo še zdaj....user posted image . Tako je to.....

Držite se.....
Se tipkamo.....

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 768
16.11.2010 11:52:02   
trsica
hijenca, pozdravljena user posted image

Jaz imam na srečo bi-bi dvojčka (parček bo menda). user posted image In nobenih težav s sladkorjem. Jem še vedno vse, kar mi paše. Res pa je, da veliko manj pojem. Nekako sem zelo hitro sita. Kar je za mojo kilažo še super, saj sem majhna in k-hm oversized. user posted image
Izcedke imam tudi jaz in sem tudi dobila vaginete svečke. Kolikor sem prebrala navodila, so najbolj varne od vseh ostalih. Meni so pomagale. Zgleda pa, da jih bom morala ponovno jemat. user posted image
Jaz bi po eni strani raje naravni porod, a se najbolj bojim raztrganin. Računam na to, da bodo dvojčki manjši in lažji (čeprav tud ta prvi ni bil nek velikan- 52 cm, 3090g). user posted image
Jaz sem s to nosečnostjo zaključila reprodukcijo. user posted image Jaz sem tak skoz govorila, da sploh ne bom imela otrok, no zdaj jih bom imela pa kar tri. user posted image Saj otroci so čist fajn, samo to dojenčkasto fazo bi mal preskočila. user posted image Škoda, ker me ne bodo mogli že ob porodu zvezat, ker sem premlada. Pa samo leto in pol mi še manjka.

(odgovor članu taja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 769
16.11.2010 12:27:54   
lil_
taja sej ravno to mi ni jasno, ce mas ze zdej tako prehrano, kako se pol se bol pazis? drugac pa user posted image za spremenjen nacin prehranjevanja in da se je vseem zdravje izboljsalouser posted image user posted image sploh mali taji.

jst sm mela tut ze ponad velik izcedka, tko da se zdej tolazm, da jo to cist normalno in sploh nobenmu nic ne omenimuser posted image se rajs veckrat na dan preoblecem in umijem. najbolj nadlezno je k prov ves kdaj se vlije iz tebe user posted image

zakaj vse razmisljate o sterilizaciji? kaj pa ce si cez par let spet zazelite kaksnega otrocka? midva z mojim se ze zdej kdaj skregava kasno zascito bova uporabljala po porodu...jst je sploh nebi, pa je moj reku, da s eme pol neki let sploh dotakne ne user posted image za kej hormonskega mi res ni. sam sej a ni vecina teh kontracepcij hormonskih? tut te obrocki in podobno?

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 770
17.11.2010 9:04:37   
anchika
Zanima me koliko moraš biti star za steralizacijo?
Kaj pa steralizacija  za moške?

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 771
17.11.2010 10:05:27   
anchika
Še eno vprašanje, kdaj ste čutile vaše dvojčke?

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 772
17.11.2010 10:10:22   
upanje81
Pozdravljene,
včeraj sem imela pregled pri ginekologu vse ok za enkrat, edino MV je dolg le 2,59, meja pa je menda 2,5, trenutno sem v 24 tednu. Vem da to pomeni nevarnost za prezgodnji porod. A ima katera podobne težave in ali je to nevarno? 
Moram bolj počivat ne preveč obremenilnega delat in glede sprehodov mi je dr. rekel bolj ne oz. malo. Me je kar malo strah ratalo, da res ne bi kje prehitro rodila.
Počutim se zaenkrat čist ok in so mi ti sprehodi prav pašali, ker sem navajena na gibanje je pa res da me je občasno med hojo dol tiščalo in je dr. rekel da to zaradi teže otročkov.

Kilce tud še kar rastejo od prejšnjič 4 kg, tako da zdaj ko ne bom več tok se gibala bo pa verjetno še slabše.

Imam začetek krčnih žil tako, da bom šla v Sanalabor po žabe za nosečnice, pa podplati me zjutraj bolijo, je reku da verjetno zaradi pridobljenih kg. A ima katera izkušnje s temi  žabami, kje mi priporočate, da jih kupim?

Zadnje čase tud bolj slabo spim ponoči, predvsem zato ker se ne morem naštimat. Kako ve spite, jaz če sem na boku mi trebuh kar nekam vleče in me kar nekaj tišči, še najbolj udobno mi je na hrbtu, sem pa slišala, da ni najboljše.

Kdaj boste oz. ste šle ve v materinsko šolo?
V petek imam testiranje za cuker, naslednji pregled pa 14.12.2010.

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 773
17.11.2010 10:11:30   
upanje81
anchika jaz sem prvič čutila neke mehurčke v 17. tednu potem nič več, take prave gibe pa potem v 19-20 tednu.

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 774
17.11.2010 10:39:33   
anchika
upanje 81: a ti si se  do zdaj zredila samo 4 kg?

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?