|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
5.11.2010 6:33:49   
taja2008
Dobro jutro!
Mi smo zgodnji, mož gre v službo, ta mala pa v vrtec, ker je jaz ne vozim več v vrtec, gre z njim.

Najprej naj vam povem, da nisem ginekologinja in bog ne daj, da bi bila pametna-da me ne bo katera obtožila, da pametujem. Povem samo to, kar mislim, da je prav in, da tako delajo. Če pa se motim, dobrodošlo drugo mnenje.user posted image

lil: Če so ti rekli, da boš rodila prej, zaradi tebe in otročkov.... Jaz mislim- še vedno samo mislim, kako bodo naredili pa ne vem natančno. Vse se lahko naredi umetno, ginekologi znajo. Nikjer ne piše, da ti bodo dali umetne popadke, lahko boš imela svoje. Porodničarji in babice vse to naredijo med pregledom in potem kar naenkrat vse steče. Vsaj tako je bilo pri meni v prvi nosečnosti. Prišla v P, ker sem se zredila v zadnjem tednu 10 kg. Prosila, ginekologa naj lepo prosim rodim, ker sem imela že vsega dovolj. Posneli so mi ctg, potem pa me je še pregledal. Prej nisem imela nobenih znakov, da bi lahko rodila ta dan. Me pregleda in mi reče, da sem še zaprta in, če se ne bo začelo danes bodo mi dali jutri tabletko za mehčanje. Rečem, prav in grem v sobo. Potem grem malo šetat po bolnici- je bil lih stari oče v bolnici pa sem šla k njemu na obisk. Me začne pri njemu nekaj zvijat in letim nazaj, da ne bi bilo kaj narobe. Pridem do sobe in evo-puf voda mi odteče. Ob 10h zvečer me peljejo v porodno, jaz sem želela klistir- me klistirajo in rečejo naj hodim še malo okol. Prav. Ob 11h zvečer se vležem na posteljo v porodni...... In evo ob 1h zjutraj dobim v roke svoj zakladek. To je moja izkušnja. Še enkrat: Nisem imela nobenih znakov, da bi lahko rodila, vse to je potem naredil ginekolog oz. babica.

Če se katera ne strinja, naj me prosim popravi, nisem hotela biti pametna.

Rinem počasi za vami. Se pa kr vleče, ker večinoma preležim.
Trsica: Imela si neke težave, kako si zdaj? Se fajn paziš? Jst sem še vedno zmedena glede gibanja, kaj lahko in kaj ne. Če ima katera kakšne napotke naj mi jih prosim zaupa. Hvala.

Držite se in upam, da sem kaj pomagala......user posted image

Lep danuser posted image user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 726
5.11.2010 8:30:53   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

trsica smo pr podobnih tednih in se sprasujemo podobne reci. tut taja2008 nama pridno sledi, vidm da je skor cist za manouser posted image

Sem jo že povabila k februarkam, pa neče in neče user posted image user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 727
5.11.2010 8:36:20   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: taja2008

Rinem počasi za vami. Se pa kr vleče, ker večinoma preležim.
Trsica: Imela si neke težave, kako si zdaj? Se fajn paziš? Jst sem še vedno zmedena glede gibanja, kaj lahko in kaj ne. Če ima katera kakšne napotke naj mi jih prosim zaupa. Hvala.

Nič ne pametuješ (vsaj jaz ne jemljem tako). user posted image

Moje težave? Hm, sem čisto zmedena. Ker kdor me pogleda, pravi, da zgledam super, pa sveže, sijoče itd. Sama pa se sprašujem, kako lahko tako zgleda človek, ki spi od 23-3, ostalo pa gleda tv. user posted image Pa trebuh mi otrdeva, pa boli me v spodnjem delu, še vedno mi je občasno slabo, zgaga me matra. Da o vožnji ne govorim. Skor umrem, ko se pripeljem do ZD (kar je 5 minut). user posted image Grem sicer ven na sprehod, ampak mi ne paše kaj veliko. Dopoldne veliko preležim, popoldne pa grem mal na zrak za kakšno uro.

(odgovor članu taja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 728
5.11.2010 11:57:52   
lil_
taja aja sploh pomisnla nism na to, da prides tja brez znakov, pol pa kr rodis. zato sem pa misnla da ti dajo ksne umetne popadke al pa kej. tut za tabletko za mehcanje prvic slism. pol je zgleda moznosti kr neki.

tut jst ne jemlem to kot pametovanje, ampak vec glav vec ve.
ja tut jst kr velik pocivam in prelezim, ampak se tolazm, da mi je zdej dolgcas, pol bo pa se kako pestro user posted image
jst se giblem minimalno kokr se le da. grem tut v trgovino in na sprehod al pa kej uredit. sam cim me zacne vse tiscat, vem da je dovolj. tut doma se potrudim kej narest, sam cim se ne pocutim dobr se grem rajs ulest. edin zlo pazm, da se ne stegujem prevec, al pa da se ne prepognem velikokrat. drugac pa so ksni dnevi, k se pocutim super, mam pa dneve k me miska tako tiscita, da nemorem ne lezat ne sedet user posted image no take dneve rajs prelezim, ceprov tezko in se prestavljam iz enga boka na druzgauser posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 729
5.11.2010 12:05:56   
aluap
Jst sm bla tut zelo v dvomih kaj to pomeni počitek... in ko so mi rekl, da naj ne dvigujem, nisem vedla kolk ne smem dvignt. Pa mi je fizioterapevtka rekla, da je meja tam cca 5 kg (čeprov se men to še zdej zdi tako zelo malo). In da je strogo počivanje (nič sprehodov, telovadbe) res za tiste rizične - kratek MV, prezgodnji prejšnji porod... Da je treba ohrant kondicijo, ker je sam porod napored in da je treba ostat fit, tudi zaradi naporov po porodu. Jst osebno sem bila zelo aktivna, ker mam pač mevlje v riti, sem pa res vsak dan vmes počivala in zvečer tudi - pogledala kakšen film. Mah ne vem, kaj zdej tuki neki pametujem. Težko je svetovat drugim, ker ima vsaka svoje težave in svoj ritem... Še vedno zagovarjam tezo, da je treba poslušat telo in ostat pozitiven :) 

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 730
5.11.2010 18:53:27   
trsica

jst se giblem minimalno kokr se le da. grem tut v trgovino in na sprehod al pa kej uredit. sam cim me zacne vse tiscat, vem da je dovolj. tut doma se potrudim kej narest, sam cim se ne pocutim dobr se grem rajs ulest. edin zlo pazm, da se ne stegujem prevec, al pa da se ne prepognem velikokrat. drugac pa so ksni dnevi, k se pocutim super, mam pa dneve k me miska tako tiscita, da nemorem ne lezat ne sedet user posted image no take dneve rajs prelezim, ceprov tezko in se prestavljam iz enga boka na druzgauser posted image

Tudi jaz enako. Včasih imam trebuh tako napet, da imam občutek, da se bo zdaj zdaj nekje naredila razpoka in bom počila. user posted image Grem takoj ležečki in je kmalu ok.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 731
6.11.2010 18:16:55   
upanje81
Še eno vprašanje glede vozičkov, a je katera mogoče zasledila voziček x-lander:  http://www.nokaut.pl/wozki-podwojne/x-lander-x-twin-jungle.html
Zanimajo me kakšne informacije, kako se obnese, kje se ga da videt itd...  Vizualno mi je všeč pa tudi barv je veliko na izbiro, kar ponavadi pri vozičkih za dvojčke ravno ne najdeš. Ni pa to vse kar rabimo pri vozičku tako, da vsaka info bo dobrodošla.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 732
6.11.2010 19:10:15   
petrap
ojla...

vidim, da je govora o počitku...tud jaz ne vem kaj točno to pomeni, vem da ne smem preveč dvigovat (klub vsemu še vedno parkrat na dan dvignem tamalo, ki ima cca. 11 kg), na sprehode grem, je pa res, da morm zadnje čase it popoldne kar malo spat, tudi zjutraj poležim, če se le da, zvečer pa pred tvjem...tud jaz se držim načela, da je najbolje poslušat svoje telo, če se počutim orng utrujena, se kar cel dan prelagam po kavču...

mam pa eno vprašanje - vse, ki imate rok januarja/februarja...a mate že kaj pripravljeno, kupljeno za otročke? no al pa vse, ki ste že rodile, kdaj ste kaj pripravile? meni je tako smešno, ko me kdo vpraša, pa imaš najbrž že pripravljeno kaj, a ne? jaz pa, ah kje, še nč user posted image . a mislte, da bi blo že kaj treba?

no mi imamo naročen voziček, naj bi pršel enkrat do konec decembra, včeri smo dobili na posojo še eno lupinico, pa postelnino nam je babi kupila, ker je bla lih znižana... user posted image user posted image neki pa mamo user posted image

LIJA - 28.01.2009 (3860g, 53cm)

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 733
7.11.2010 10:47:43   
lil_
petrap jst do 14 dni nazaj nisem imela se popolnoma nicesar pripravljenega. ker se kljub groznjam o prezgodnjem porodu hecam, da bosta rojena na rok, ali pa se cez user posted image na pregledu v porodnisnici mi je bilo receno, da bi v najslabsem primeru mogla rodit v 29 tednu...kar zame pomeni okrog miklavza. upamo da ne bo tako... no in ker sem to povedala svoji mami, me je kaksen teden nazaj napadla, da kaj se grem, da nic nimam in da mam samo se dober mesec casa za nakupe. me je mal postavla na realna tla, tko da sm sla pol ta teden res v nabavo. nekaj cunjic sem dobila. ta teden pa sem kupila previjalno podlogo, nekaj kozmetike, dokupila bodije, plenice, flaske, rjuhici, dve dekici, ki se jima nisem mogla upret, pa vrtiljaka za na posteljici tudi.
ta teden ali pa nasleden, pa bom preko recinka narocila se posteljici, lupinici, jogija, odejici. potem pa naju caka se vozicek. aja pa ta teden bi blo fajn ce bi sla pogledat za kaksne omarceuser posted image

aja posteljnino, oblogo za posteljici in spalna zakeljcka sem dobila ze prej.

mogla bi pogledat se za kaksno posteljnino, potem pa upam da imamo vseuser posted image

tko da ja, meni sploh ni smesno, ce nimas se nic, ker tudi sama najverjetne nebi mela s enicesar, ce me nebi mami mal brcnila v rit. pa tut ona najbrz nebi bila tako panicna, ce mi nebi nihce omenil 29 tedna. sama bi najbrz racunala, da se dvojcki rodijo kaksen mesec prej in bi sla v nabavo konec decembra-no takrat so guzve, najbrz zacetek januarjauser posted image

sam sej glede na to, da mas doma malo princesko, najbrz cist brez vsega nisi.

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 734
7.11.2010 14:01:03   
petrap
lil_ se strinjam!!! če bi meni zagrozili s prezgodnjim porodom, bi se najbrž tudi jaz hitro angažirala...pri nas je bolj problem, ker nimam kam pripravit, čakamo namreč, da dobimo spalnico in otroško sobo za Lijo (je pršu mizar končno, danes al pa jutri bo prinesel predračun), če se bomo strinjali, pa bo v roku 14 dni nekak vse narejeno...žal smo sedaj tako organizirali prostore, da bomo vsi drugje..mi2 z možem v najmanjši sobi, Lija v najini sedanji spalnici, kjer že sedaj spi, dvojčki pa v sobici, ki je bla namenjena Liji... user posted image

no pa saj sem pol mar razmišljala in mam vseeno že kar nekaj stvari:
-1posteljica 140x70 (od Lije, ki sploh noče spat več v njej, tako da bo dobila kar veliko posteljo, za začetek bosta kar oba otročka v eni, ko bomo videli, da ne gre več, bomo kupili še eno)
-posteljnina
-2 lupinici MC
-voziček naročen TFK (športni del, trde košare in nosilci za lupinice)
-previjalno mizo in podlogo
-banjico
-tetra plenice (nekaj sem jih dokupila, večina pa od prej)
-nekaj novih bodijev (so mi kupile tašča in mami)
-2 steklenički in 2 dudici za začetek, če bomo kaj nujno potrebovali
-2 novi odejici in kopalni brisači (nekaj jih ima tudi sestrica)

Kupiti pa moram še kakšne oblekice (pajacke ali pa žabice, še en kombinezon, kapice, tud še kak bodi), kozmetiko, koš za plenice in pa še dodaten koš za perilo...
Seveda morm še vse preprat, pa generalno pospravit sobico, samo tega se bomo pa lotili, ko dobimo pohištvo...

No u glavnem, decembra gremo v en orng šoping in to bo to...Evo na dolgo in široko user posted image

No pa zase morm tud še pripravit kufrček, kupit vložke, pa še kakšne mrežaste spodnje hlačke (v porodnišnici smo dobili samo dvoje, se mi zdi), nove copatke, blazinice za dojenje, pa lanolin za nego bradavic,...

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 735
7.11.2010 17:16:36   
lil_
sej midva tut se nimava omar. sva pa vsaj sobico ze zrihtala, jo je blo potrebno izolirat, prebarvat, zamenjat poden, pol je potegnilo za sabo se vso elektriko. tudi lucke sva ze kupila in namontirala. tko da pocas bo user posted image

no vids, da mas ze kr neki reci. ja kombinezoncka morm jst tut se kupt.
kje si narocila vozicek? a pr uni firmi k je na smartinski v lj? al kje drugje? midva bova najbrz narocila tam, samo se 1x morva jit pogledat vozek z mojim avtom, da vidva ce ga lahko spraviva noter.

ja za sebe pa jst nimam se cist nic. morm narest ksn spisek, tko k sm za user posted image user posted image , da sploh vidm kaj se rabiuser posted image

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 736
7.11.2010 20:07:55   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: petrap

mam pa eno vprašanje - vse, ki imate rok januarja/februarja...a mate že kaj pripravljeno, kupljeno za otročke? no al pa vse, ki ste že rodile, kdaj ste kaj pripravile? meni je tako smešno, ko me kdo vpraša, pa imaš najbrž že pripravljeno kaj, a ne? jaz pa, ah kje, še nč user posted image . a mislte, da bi blo že kaj treba?

Pravzaprav še nič. Sem šla pa v petek v Hofer in sem tam najdla bodije 2/1 za 3,99 in 4,99, pa sem vzela 4 paketke. Tako, da 8 bodijev že imam. user posted image user posted image Za vse ostalo sem pa rekla, da pred decembrom nič. user posted image Ampak, kot zgleda, bom ta teden dobila ene cunje za punčko. Jih je ena ravno hotela vržt v smeti. user posted image Voziček dobim. Posteljico in lupinice pa mislim kupit takrat, ko mi dajo denar za paket. user posted image

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 737
7.11.2010 22:35:02   
petrap
lil_ ja mi smo naročil kar pr tfk.si, kakšen avto pa maš? mi mamo karavana in gre po dolžini ravno prav noter, po širini pa lahko damo zraven še quinnya zapp, ki se res zloži na majhno...mamo megana in resno sva začela razmišljat o nakupu večjega avta (enoprostorca), sam bomo videli kako bomo finančno peljali, ko dobim porodniško...leasing nam ne uide, če se bomo odločili za to, kar me sicer nč ne moti...edin odločit se morva al vzameva novega berlinga al pa kak rabljen s-max, grand scenic..cenovno so tam tam...no jaz vem, da v mojo corso ga ne bom spravla user posted image user posted image

trsica - no saj v bistvu smo kar na istem, jaz nism zapravla še nobenga eurčka za nakupe, so pa zato mami pa tašča user posted image ,..midva sva vsak eurček dala v širitev stanovanja, kar se pa tudi lahko šteje...aja...sam kdaj pa dobimo paket pomoči ob rojstvu? kokr se spomnim pr prvem otroku, sem to dobila malo preden sem šla rodit, tko da bo treba kar mal "založit" pa kaj it prej kupit po moje

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 738
8.11.2010 9:56:56   
lil_
petrap sama mam bol sporten avto http://d.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ffautoim/20050919/07/3510831292.jpg tko da je treba jit res pogledat, ce bo sov noter, sicer ma prtlaznik vecji kot zgleda, sam vseen. ja midva mava na sreco novga berlingota. jst si sicer ne predstavlam kako se pol vozis okrok, ce spravis vozicek v en avto in v drugega ne. ce fant rab svoj avto, pol jst nemorem nikamor z otroci. kako mislis ti resit to, glede na to da pravis, da ga v corso ne bos spravla. pol bo moz dubu tvoj avto in ti njegovga? user posted image dobro menjavo si nardilauser posted image
upam da bo sov voz v oba avta.

ja jst bom tut prej narocila stvari kokr pa da cakam na evrcke od paketa. ker po groznjah mam lahko prej otroka doma kokr pa lahko sploh sploh uveljavljam paket.

trsica pri dveh, se ti res splaca vzet, vse kar ti dajouser posted image saj men se zdi tako.

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 739
8.11.2010 10:46:29   
anchika
Pozdravljene
Mi bomo pa obvezno morali kupiti nov avto saj bodo 4 otroci , tko da bomo rabili 6  sedežev

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 740
8.11.2010 13:48:21   
medicinka28
anchika vidim, da rešuješ podobne težave, kot smo jih mi, ni lahko najti primeren avto za 6 ljudi, če ravno nočeš met kombija :); zato bomo mi še nekaj časa obdržali zafiro (je komi 1 leto pr hiši), ampak ko bodo vsi otroci malo zrastli, ne bo več praktična, zdaj bomo pa dali še kovček na vrh in mislim, da mi bo voziček glih šel not, seveda to ni mišljeno za vsaki dan, ko tudi nismo vsi v avtu :)

No zdaj pa lahko začnemo odštevati,....

lil veš tudi meni so rekli, da ne bom prišla več kot do 30t, pa sem zdaj že v 34t, kljub temu, da imam že dva otroka doma,...
vse je odvisno od tebe, kolk resno boš vzela besedo počitek,...
jaz sem jo, čeprav sem že dva meseca skoraj večino dneva na kavču, vem, da se splača, saj bom lahko po porodu šla solidno domov, ne pa še pol preživela dva meseca v bolnici, punce verjemite, da se splača

ampak nam se že bliža dan D in komaj čakamo, stvari sem pripravla dokler sem še lahko (28t), čeprav so mi rekli da sem neumna, ampak sem sama sebi hvaležna, ker zdaj nebi mogla več, tako pa je vse tipitop in lahko sam čakamo, predvsem pa se ne rabim sekirati, da česa še nimam in izgubljat energijo za nakupe, sej se bo našlo še kaj, kar bomo rabli, ampak po kako malenkost lahko pošljem tud moža :)

user posted image uživajte 3v1, ne pustite dežju, da vas spravi v slabo voljo

SARA:31.05.2003
TJAŠA:30.08.2004
NASTJA:3.12.2010
ŽANA:3.12.2010

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 741
8.11.2010 14:18:27   
petrap
lil_ midva že sedaj nimava deljenih avtomobilov, ta je moj ta tvoj, no razen na papirjih...tko da se on že sedaj vozi v službo s corsico, je diesel ne čist tašvoh, tko da potegne okej, pokuri pa malo user posted image ...midva tud razmišlava o berlingotu, a ma zadaj 3 ločene sedeže? morm se še mal pozanimat, do takrat pa se bomo nekak tlačli v karavanu user posted image

medicinka 28 - super za tedne, jaz bi tud počivala, res, prou z užitkom, sam je tamala kot zakleto ves čas doma in skoraj nič v vrtcu...danes je dobila še vročino poleg vnete ritke,,,tko da pestro...mož pa žal ne more bit doma, ker je ravno v fazi menjave službe...no mamo res vse na kupu...bom zdaj tudi jaz volj resno začela pripravljat, da bom mela do konca meseca vse tipi topi user posted image , ker sem danes pogruntala, da me križ matra vsak dan bolj, spet me je začela zgaga pečt, pomaga res sam noge u luft user posted image

(odgovor članu medicinka28)
Neposredna povezava do sporočila: 742
8.11.2010 19:29:18   
trsica

trsica pri dveh, se ti res splaca vzet, vse kar ti dajouser posted image saj men se zdi tako.

Itak. user posted image Že za ta prvega sem skoraj vse cunje do enega leta dobila. In potem sem tudi svoje vse dala naprej. Potem so naju pa presenetili dvojčki. user posted image Sicer pa, po mojem mnenju je otroku tam do leta, leta in pol čist vseeno, kako je oblečen, samo da mu je udobno. user posted image Meni pa tudi "dol visi" koliko flekov je na bodiju. user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 743
8.11.2010 19:31:01   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: anchika

Pozdravljene
Mi bomo pa obvezno morali kupiti nov avto saj bodo 4 otroci , tko da bomo rabili 6  sedežev

Midva sva gledala Berlingota. V drugi vrsti ima tri normalne sedeže, v tretji vrsti pa ima dva sedeža, ki se ju lahko pospravi v prtljažnik. user posted image

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 744
9.11.2010 9:28:32   
anchika
Se nismo še točno odločili kakšen avto bomo kupili, vendar sigurno bo enoprostorec in ne kombi. Bomo pa kupili prikolico ,da bomo lahko ko bomo šli na morje vse noter zložili. Še posebej če bomo kampirali. Tako smo se odločili.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 745
11.11.2010 17:53:46   
lil_
medicinka ja sej jst tut upam da bom prislja dlje. ceprov je blo teh 29 tednov misljen zato, ce bi bla user posted image user posted image po velikosti/tezi zlo razlicna in bi porod mogl sprozt. so rekl, da do 29 tedna bi lahko potegnil, pol pa ne vec. no zdej sn v 25 tednu in se vedno ni odstopanj, tko da nm kaze bols. z vsakim tednom k sta dlje enaka, podalsamo se en tednuser posted image ja pocitek sm vzela resno in se res ne pretegnem prevec. drugac so mi pa s prezgodnim porodom grozil ne samo zarad dvojckov ampak tudi problemov s scitnico. ceprov nisem vedla, da scitnica povzroca prezgodnji porod. no sej vseen oni ze vejo. drugac smo pa cez 14 dni naroceni da gremo po injekcijo za plucka. ce so tep tut grozil d anebos docakala 30 tedna, a si ti tut to dobila? kok casa pa rab ta injekcija da deluje?
ja jst sm tut ze prpravla vec al manj za user posted image user posted image , zdej pa rabim samo se ksno stvar zase.

petrap no midva mava kr deljena avtomobila, ker je berlingo vecji in gre moj lahko z njim delat. ker je moj za orodje in kej podobnega prefin user posted image jst pa za na fax lazje parkiram svojega kot berlinga. tko da tko mava kao deljeno. ceprov, zdej k sm jst doma gre moj velikrat z mojim avtom v sluzbo, tut ce rabm jst v kaksne vecje nakupe vzamem njegov avto. ce greva samo v citypark v shopping pol greva z mojim avtom, ce greva v ksn rutar, lesnino, kej taza, pol z berlingotom user posted image ampak vsak se posamezno po vecini voz s svojim.
ja ti je ze trsica odgovorila, d ama locene sedeze. nimava pa se tretje vrste sedezev, ker je biv avto kupljen z drugacnim namenom user posted image

trsica cunje-ja sej tut kasnej, ne samo do enega leta, kupujes kar je vsec tep. otrocku je samo vazno da ga ne zebe. mislm da se zacne zmislevanje o oblekah kasnej.

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 746
11.11.2010 18:51:10   
medicinka28
lil jaz sem dobila inj. za pljučka v 26t in to dva dni zaporedoma v tazadno, sem vprašala kolk časa rabijo, pa so mi odgovorili, da začnejo takoj delovati, vendar obstaja nek mali procent ko ne primejo, ampak nisem vprašala zakaj ne, v upanju, da bo vse okuser posted image sicer pa so zdaj tako ali tako že po naravni poti v mojih tednih pripravljeni do neke mere, baje dvojčki prej dozorijo, saj je tudi porod predviden prej (to so mi zaupale babice zadnjič v porodnišnici)

tale ščitnica povzroča kr precej problemov, ne le tebi ampak tudi drugim, želim ti, da bo vse ok

opažam, da se vse nekak izogibate vožnji velikih avtov, pri nas je pa ravno obratno, mož vozi manjšega in jaz večjegauser posted image običajno sem jaz tista ki prevažam otroke, mož pa le do službe :) za daljše proge pa kr moža posedem za volan, da lahko po poti zaposlim mulčke

jutri štartamo 35tuser posted image

SARA:31.05.2003
TJAŠA:30.08.2004
NASTJA:3.12.2010
ŽANA:3.12.2010

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 747
11.11.2010 19:53:24   
lil_
ja sej so men tut rekl da bom dobila dve, eno mi bojo dal v porodnisnici na pregledu, tko da mam se pregled in vse. drugo mi bojo dal pa za sabo, pa grem pol v zdravstven dom. ja to da zacnejo takoj delovat mi je jasno, sam kdaj pa se plucka razvijejo? ksn tedn dva sigurno rabjo, ce ne vec.

jst drugac rada vozim velik avto in si tut kdaj sposodm avto od oceta, al pa sej pravm, ce rabm tut berlinga. sam za parkirat v lj pred faxom, je pa s emoj prevelik user posted image ma midva kamorkol greva skupi ponavad fant voz, sm rajs gospa, ki samo sedi zravn user posted image

ja super za 35 teden user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu medicinka28)
Neposredna povezava do sporočila: 748
12.11.2010 8:16:34   
taja2008
OJLA.....

Kako ste?

Medicinka čestitke za 35-ko..... Uh, ko bi le meni uspelo do tja..... Svaka častuser posted image user posted image

Vidim, da imate debato o tem, koliko imate pripravljeno. Mi nimamo še nič, mi kar čakamo in upamo, da se bo samo postavilo in opralo, zlikalo..... Mogoče se pa bo.....user posted image Ja, jaz moram počivat in se tega načela strogo držim, čeprav se zadnje čase dobro počutim. Se mi zdi, da sta se prestavila malo bolj gor v trebuhu in me je nehalo vse dol tiščat.

Kako pa to medicinka, da si ti dobila flosteron-dexamethason(injekcijo za razvoj otrokovih pljučk) že v 26. tednu? Moj ginekolog je reku, da pred 28 tednom ne bomo nč dajal.....

Bi pa imela eno vprašanje- koliko se bili kaj težki ali veliki ali vaši jenčki pri 24 oz. 25 tednu? Mi naj bi bili veliki okoli 30 in 33 cm in težki okoli 700g(vsak-ne oba skupaj). Zdaj pa me zanima, če je to ok? Moj ginekolog nič ne pove, če je to ok ampak sam reče, da je važno, da sta nekje skupaj po velikosti.

Drugač pa jst po starem. Počivam, počivam.....Al, se mi zdi, da kar pretiravam s tem ležanjem. Ah, sej bo..... Če ste vse tlele prestale bom pa še jaz.....user posted image

Lepo bodite in počivajte.....

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 749
12.11.2010 9:09:09   
anchika
Mene tudi skozi nekaj tišči navzdol. Vendar moja G te da na bolovanje le če sam če sam rečeš da ne moreš več. Zdaj bom počakala še do kontrole in pol ji bom povedala da pač jaz takega tempa v trenutnem stanju ne morem. In res ne morem.

(odgovor članu taja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Posvojitev
agnes

Ali bi posvojili romskega otroka?

da (25%)

ne (48%)

ne vem, se ne morem odločiti (27%)

Število vseh glasov: 508

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!