|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
16.11.2010 10:12:21   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Uf, ste pa pridne  danes! user posted image

Najprej hvala vam za vse vice in pozitivne besede, spodbude ... je res fajn brat tole user posted image vsekakor boljše kot kakšne žalostne in pesimistične zgodbe user posted image

Glede pranja: moram še jaz povedat malo ne user posted image no, jaz perem z Luno in sem tudi zadovoljna, tudi mehčalec mam njihov, pa detergent za posodo in tekoče milo user posted image tako da sem prav njihova fanica user posted image
Je pa najbrž res tako, da več kot imaš izbire, bolj tudi kompliciraš. Tako da kakšne hude znanosti iz tega pranja ni ravno treba naredit user posted image

Krči: ja Mg naj bi pomagal, čeprav HB nimam še kakšnih problemov s tem. Magnezija in kalcija pa nič posebej ne pijem, G je rekla, da naj bom kar brez raznih dodatkov, tako da zaenkrat je vse ok. No, vsake toliko spijem kakšno šumečko magnezija ali kalcija, ampak to je recimo 1x na mesec, da se spomnim user posted image

Mišyka tale babica pa je tukaj na forumu, ji lahko kaj napišeš/vprašaš, še link:
http://www.ringaraja.net/forum/Babica_Marjeta_%C5%BDlebnik_na_forumu_Ringaraja/m_5453169/tm.htm

Patrisha ma kje ti delaš, da maš take probleme?! user posted image user posted image No, jaz ponavadi kar uidem, če je res tako grozno kot praviš. Ker so mi bolj pomembni vsaj normalni odnosi v službi kot pa tisti keš ... user posted image Sploh pa zdej v nosečnosti ne vem če ravno dobro vpliva taka služba nate in na tvojega user posted image

Lep dan vsem! Pri nas je celo vreme malo lepše kot zadnje dni user posted image Sicer pa slišim, da je samo tu na Primorskem tako oblačno in deževno že ne vem koliko časa ... tako da zavedajte se (tisti, ki imate sončka), da mamo mi stalno dež ... user posted image

ej slabo mi je vsak dan bol, ampak bom vstrajala, ker se morem dolocene stvari kupit in bom pozrla! Sicer se samo lepo smejim.. odnosi se ful spreminjajo. Valda sodelavci so vedno bolj zabavni kak se bliza moj odhod. In potem sodelavke si izmislujejo cez kak bodo one doma... itaq. Jaz pa pravim, sej ko me nebo me nebo :) al je to od ju3 al od januarja :) in to jih ful raz..user posted image . Le kje? najtabols sosed @ Dunaj strase :)sej bo... sam ono vidis te prave ksihte user posted image .. sej se ne obremenjujem, samo kdaj pa kdaj mi dekl gor dvignejo user posted image . Ampak 3 x globoko vdihnem, nardim kaj mislim in grem takoj domov :)..

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
16.11.2010 10:25:18   
Juxy
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

Dumzalima :) sem prav cakala, ce bo ktera iz tega konca aktivna.. a hodis na MS?

Cool user posted image . Ja, hodim na MS, pa ti?
Včeraj sem skoraj skup padla, ker je bilo čisto brez zraka, soba pa nabito polna...pravi baby boom user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
16.11.2010 10:27:31   
sara1986
Jutro jutro. Jaz tudi moram potrkat da nimam problemov z krči, spijem pa vsak dan kozarec donata in vsaj 0,5l mleka. Pa še kakpen jogurt zraven.. Tako da je vnos kalcija in magnezija očitno zadosten. Pa fidivit mami tablete, ki pa tako ali tako imajo ful enih vitaminov.. A katera jemlje omega3? Naj bi priporočali v zadnjem tromesečju?

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
16.11.2010 10:29:36   
tamy82

user posted image
nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

user posted image

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , P: 26.11.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image dvojajčna, user posted image  user posted image , P: ___
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12.
user posted image suzy29, 29, Laško, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 8.12.
user posted image ciccina, 30, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

2.2.
user posted image bella, __, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Oxer, 28, Velenje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image d´ori, 38, Rakek, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image kiara24, 26, Kranj, 2.user posted imageuser posted image , user posted imageuser posted image , P: ___

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image rebeka84, 26, ______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image urshy*, 26, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image annai, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

4.2.
user posted image klara1, __, Novo mesto, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image
, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image MoSoNi, 29, Velenje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12.
user posted image j6, 36, Ljubljana, 5. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image FoxyLady , 31, Polzela, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 7.12.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 3.12.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11., 1.12.
user posted image Rea35, 35, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

6.2.
user posted image vrtnica21, 33, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor,1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___
user posted image Anonimna, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Teyla, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 18.11.

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image hayabusa, 30, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P: 23.11.

8.2.
user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tamy82, 23, Ajdovščina, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 24.11.
user posted image mamasita, __, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image marjetka, 28, ________, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image berti2, 34, ________, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image petrap, 26, Dolenjska, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 24.11.

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image , , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Patrisha, 25, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 6.12.

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ____
user posted image ina5505, 40, Šentjur, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 23.11.
user posted image iluzija, 27, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

13.2.
user posted image Nina33, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.
user posted image mija24, 24, Krško, 1. user posted image , user posted imageuser posted image , P: 23.11.

14.2.
user posted image trsica, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___
user posted image Tretjedete, 35, ______, 2. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Zasi, 27, Lovrenc na Dravskem polju, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image aktak, 31, Kobarid, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 29.11.

15.2.
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 17.11.
user posted image šebela, 28, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.

16.2.
user posted image Jane77, 32, Krško, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

17.2.
user posted image Barva, 33, Kamnik, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

18.2.
user posted image mateyci, 28, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11.
user posted image Jo@n, 34, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11., 3D UZ: 19.11.

user posted image

19.2.

user posted image Registirana, 31, Štajerska, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12.

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana, 3. user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image valek, 29, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Mišyka, 29, Škofja Loka, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

23.2.
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 24.11.
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 25.11.OGTT, RH-: 2.12.

24.2.
user posted image samsara04 , 27, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

25.2.
user posted image pinwheel , __, ______, 2. user posted image , user posted image user posted image , P: ___

26.2.
user posted image
muca5
, 31, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 18.11.
user posted image lutika89, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

27.2.
user posted image babynitka, 25, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 18.11.
user posted image inia,30, _______, 2. user posted image , user posted image  user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

28.2.
user posted image tarikata, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanjusi,__ ,______ , 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image arca, 32, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image biljana l, 32, Novo mesto, 4. user posted imageuser posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 3.12.

Skupaj nosečk: 79 user posted image user posted image
Srečke z user posted image user posted image : 5 user posted image user posted image

user posted image : 22
user posted image : 20
user posted image : 42

Z nami so bile:
 user posted image N.M user posted image
user posted image srečica17 user posted image
user posted image huda83 user posted image
user posted image abv1 user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ :

user posted image Nosečnost po tednih:
1. tromesečje:
2. tromesečje:
3. tromesečje:

user posted image Materinska šola:
http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

user posted image Kaj vzeti s sabo v porodnišnico
user posted image Paket za novorojenčka
user posted image Porodniški dopust
user posted image Informativni izračun višine "porodniške

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
2. očetovski dopust:
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
4. priznanje očetovstva:
5. otroški dodatek:
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
16.11.2010 10:31:32   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

Dumzalima :) sem prav cakala, ce bo ktera iz tega konca aktivna.. a hodis na MS?

Cool user posted image . Ja, hodim na MS, pa ti?
Včeraj sem skoraj skup padla, ker je bilo čisto brez zraka, soba pa nabito polna...pravi baby boom user posted image

mnja... in potem se zapirajo okna in vrata... jaz sem cisto zadaj sedela.. sej ves pridni so odzadaj user posted image  user posted image
a v sredo prides? no da vsaj eno spoznam iz tega foruma :/ user posted image  sicer sem nova tam, pred pau leta vseljena user posted image  priznam pa, da mi je ta MS kr nekaj user posted image , pricakovala sem doooost bolj zanimivo... ampak ocitno je to to user posted image  8 sej drugace tak ne more bit eheheh )

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
16.11.2010 10:33:26   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: sara1986

Jutro jutro. Jaz tudi moram potrkat da nimam problemov z krči, spijem pa vsak dan kozarec donata in vsaj 0,5l mleka. Pa še kakpen jogurt zraven.. Tako da je vnos kalcija in magnezija očitno zadosten. Pa fidivit mami tablete, ki pa tako ali tako imajo ful enih vitaminov.. A katera jemlje omega3? Naj bi priporočali v zadnjem tromesečju?

jaz sem jih sicer kupla celo skatlo, pa mi nekak ne disijo :) se mi je ful spahovalo po njih in pol tisti ribji okus user posted image user posted image  nekak mi jih ni za jest.. te rajsi eno ribo pojem ( pa ceprav jih ne maram user posted image  ) :)

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
16.11.2010 10:34:22   
tamy82
http://vizita.si/clanek/zdravozivljenje/pet-nasvetov-za-boljso-prebavo.html

Na tem linku je članek o tem kako izboljšat prebavo. Kolikor sem na hitro prebrala, so vsi ansveti primerni tudi za user posted image
Sicer ni kakšnih hudih novosti, ma vseeno ... user posted image

sara ti si pa pridna, da jemlješ vse te dodatke ... Jaz sem samo folno kislino jemala, zdej pa nič več. Tudi teh omega3 ne bom ... mah meni se zdi, da sama farmacija spodbuja vse to, da bi morale nujno jemat, da bomo oni več zaslužili ... sej ne rečem, da je ene svtari dobro jemat, sam ravno pretiravat pa ni treba. Ne vem, samo moje mnenje. user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
16.11.2010 10:34:53   
Tretjedete
O!

Hja, po vaših postih me je minilo do kugle... Sem pa imela v mislih tisto, ki jo imaš namesto pralnega praška. Bom kar ostala na pralnem prašku. Hvala vsem...

mateyci, jaz vedno kupljena oblačila prvo operem, ker res nikoli ne veš, kje vse se je roba vlačila, preden je prišla v trgovino na police...

nina33, hvala za link od članka. Doma imam njegovo knjigo KOmpetentni otrok in mi je ful všeč. Jo je pa treba vedno znova prebrati, da ne skreneš s potiuser posted image  Sem pa zadnjič ravno dobila v roke knjigo Povezovalno starševstvo... Jo je katera brala?? Pa pliz daj mi recept, kako funkcioniraš s tako malo spanja???user posted image

tamy82, Myšika, kako se vama zdijo ti slingi?? JAz sem vzela Medium, barva Nairobiuser posted image . Komaj čakam, da ga dobim, da malo natreniram vezanje... Sem si potegnila kar nekaj filmčkov, so pa baje zraven ful natančna navodila...

Pa date mi malo povedati, kaj boste kupovale za decembrska darila??? Jaz sem čisto brez idej... Aja, pa rabim ideje in za odrasle in za otrokeuser posted image .

LP

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
16.11.2010 10:37:09   
Juxy

mnja... in potem se zapirajo okna in vrata... jaz sem cisto zadaj sedela.. sej ves pridni so odzadaj user posted image  user posted image
a v sredo prides? no da vsaj eno spoznam iz tega foruma :/ user posted image  sicer sem nova tam, pred pau leta vseljena user posted image  priznam pa, da mi je ta MS kr nekaj user posted image , pricakovala sem doooost bolj zanimivo... ampak ocitno je to to user posted image  8 sej drugace tak ne more bit eheheh )

Ja, jutri pridem, tokrat sama, ker je moj rekel, da to pa je res samo ženska tema (dojenje...). Midva sva pa bolj na sredini sedela... se bom zdaj bolj nazaj usedla user posted image
Sem se pa tudi jaz že spraševala, če je katera (ker nas je toliko na MŠ) iz tega foruma...
Glede te MŠ pa je tako, da dosti pove, dosti pa tudi ne... sploh če že imaš izkušnje v tem, točno veš, da ni vse tako kot ona govori.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
16.11.2010 11:02:14   
Patrisha
no superca evo :) a si ti na FBju? da se neboma iskali po nepotrebnem user posted image eheheh
No sicer je za mene to vse novo, ampak ok, mi vseeno ni nvem kaj :)
moj pa bo pomoje kr su zraven :) ceprav bo spal na pol.. ampak ok :)

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
16.11.2010 11:04:09   
Juxy
No, potem ti pa lahko kaj iz svojih izlušenj povem user posted image .
Sem na FB, ti pošljem ZS.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
16.11.2010 11:09:22   
Patrisha
komot evo :)

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
16.11.2010 11:37:49   
tamy82
tretjedete knjiga Povezovalno starševstvo je bla meni zakon! user posted image Ena tistih knjig, ki sem jo tudi mojemu priporočila v branje (ker on res malo bere in mu dam samo najbolj nujno v branje user posted image ). Tako da ti jo vsekakor priporočam. Je pa tako kot pri vseh knjigah o vgoji - ne vzet vsega za čisto zlato, po svoje prilagodi zadeve.
Slinge sem pa pogledala, ampak nimajo nobenega takega, ki si ga jaz želim user posted image bi namreč rada mela takega z obroči, kot je recimo ta:
http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=305&detailID=708&ime=Maya_Wrap_rahlo_oblazinjen_sling
Tako da ga bom verjetno kar na tej strani vzela najprej na provo, potem pa kupila, če bo ok.

Kar se daril tiče pa pri nas HB ni neke hude navade s tem obdarovanjem. Tako da so v igri ponavadi bolj simpl stvari, kot so razne sladkarije, pomaranče, lešniki, potem pa kakšne nogavice, rokavice ipd. Pa še to kupim jaz samo za moje starše in brata in za družino od mojga. Mah se mi ne zdi niti smiselno neki ful zapravljat za to. Je pa res odvisno kako si navajen, ker potem verjetno malo čudno izpade, da drugi tebi kupijo neka blazna darila, ti pa njim eno malenkost. user posted image
Smo pa že vsi večinoma odrasli, tako da nečaku od mojga pa posebej nekaj kupim, ma nikoli igrač, ker jih ma že tako preveč. Ponavadi bolj kakšno knjigo ali pa kaj za oblečt.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
16.11.2010 12:06:10   
trsica
Šest dni se že nisem oglasila  user posted image
Z menoj je sicer dokaj vse ok. V soboto smo imeli prvo nogometno tekmo. Tamal je čist navdušen nad tole pesmijo, tko da bosta dvojčka, po moje, kar jokala v tem ritmu, ko prideta ven. user posted image
Kuhinjo imamo razsuto že 14 dni. Zdaj moj, ki je štromar, menja vse 30 let stare kable, za vikend pa naj bi belili. Potem pa naj bi šli v Ikeo po instant kuhinjo. user posted image
V četrtek imam prvo srečanje na fizioterapiji (od petih). Sem kar zatežila, da me pošlje, saj me zaradi ležanja in vsega boli križ. Pa naj mi mal pokažejo kakšne položaje in vaje. user posted image
Potem imam malce daljši pregled v porodnišnici (stanje ploda) 26.11. in redni pregled 1.12. user posted image
Zdaj grem pa nazaj prebrat, kaj ste natipkale.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
16.11.2010 12:27:27   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjedete

tamy82, Myšika, kako se vama zdijo ti slingi?? JAz sem vzela Medium, barva Nairobiuser posted image . Komaj čakam, da ga dobim, da malo natreniram vezanje... Sem si potegnila kar nekaj filmčkov, so pa baje zraven ful natančna navodila...

Jst kr mislim, da ne bom dost spretna, da si bom na hitr zavezala tole okrog in okrog, pa še tavelkga tamavga zraven... Zato bom verjetno šla v kšno bolj enostavno varianto, definitvno pa tako da maš možnost otroka naprej obrnt. Sem mela takrat eno štorkljo staro izposojeno, pa ni mogel bit obrnjen naprej in je bil takoj živčen, ker ni nč vidu. Res pa je, da takrat ni bil več micen micen.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Tretjedete)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
16.11.2010 12:32:35   
Patrisha
ej punce, mam eno dokaj noro vprasanje :)
mi2 sicer ful rada hodima na sprehod, posebej v vecernih urah. To je ob 9ih.. ali se bolj pozno. Ker nama je carsko se sprehajat, po temi pa ni zive duse.. kako zdaj z otrockom naredit? a je to normalno, da vzamem otroka zraven, ali rajsi take sprehode skenslamuser posted image  Priznam pa, da se v zivljenju nisem vidla kake mame tako pozno z otrockom odzunaj?

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
16.11.2010 12:35:40   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7
Kaj ti ga prvič oni previjejo potem pa sama?

Meni so vse tri dni ko sva bili v P oni naredili vse, sma pa meli svoje plenice za enkratno uporabo zraven, tako da so mi jo v to povijali, ker drugače ponekod te plenice dajejo samo ponoči.

IZVIRNO SPOROČILO: samsara04
Pri negi zob dojenčka se sicer ne strinjam s sestro, ki je dejala, da DUDE nikakor ne. Ker baje zelo pošoduje zobovje.

Sem bila pred porodom enakega mnenja. Ko sem rodila je tamala imela željo non stop viset na meni in sem bila full utrujena, pa se je moj razjezil in ji dudo porinil. Groza, sem rabila par dni da sem se psihično k sebi spravla ker ima otrok dudo. Sedaj sem mnenja, da jo bomo pač dali vstran ko bo malo starejša, čeprav toplo priporočajo da se to do 1. leta odpravi. Bomo že. Sicer so pa sedaj dude ravno zaradi zob anatomsko oblikovane. Mislim da si jo bomo mi za vsak sličaj tokrat kar v porodnišnico nesli (čeprav to sestre tam težko sprejmejo)

Prvorodkam v KR P prvič previjejo oni in pokažejo, kako se to dela. Potem previjaš sama. Če imaš pa težave, pa pač vprašaš. Isto za dojenje. Jaz na začetku nisem znala pristavljat, pa so mi vedno pomagale.
Glede dude. Hm, naš je ni nikoli maral. Smo imeli dve vsega skupaj v enem letu, pa je vsakič letela po zraku. Nanjo sem dajala kapljice proti krčem in gel proti glivicam in gel proti bolečinam v zobkih, pa je vsakič, ko je dol polizal, vrgel ven to dudo. user posted image Tudi flaške nismo imeli. Okrog 4. meseca sem ugotovila, da lahko drži v rokah in smo kupili magični lonček. In nikoli ni dobival zvečer kašic ala rižolino, čokolino ipd. Zvečer in čez noč sem ga dojila do enega leta. Se pa strinjam s hayabuso, da je tam do enega leta pametno prekinit kakršnokoli odvisnost (duda, dojenje, ...), ker takrat še nimajo takega spomina. Jaz sem ga odstavila točno na njegov RD. Ko sem ga čez dva dni hotla podojit, me je samo čudno gledal, kaj mu tiščim v obraz. user posted image Zame je maratonsko dojenje čista bedarija. Sem mnenja, da otrok rabi materino mleko na začetku, ko še nima toliko razvitega prebavnega trakta. Saj tudi drugi sesalci odstavijo svoje mladiče, ko je mama pripravljena na drugo nosečnost. user posted image

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
16.11.2010 12:41:31   
trsica

mi2 sicer ful rada hodima na sprehod, posebej v vecernih urah. To je ob 9ih.. ali se bolj pozno. Ker nama je carsko se sprehajat, po temi pa ni zive duse.. kako zdaj z otrockom naredit? a je to normalno, da vzamem otroka zraven, ali rajsi take sprehode skenslamuser posted image  Priznam pa, da se v zivljenju nisem vidla kake mame tako pozno z otrockom odzunaj?

Ma, kaj se sekiraš za druge. Če ti paše, greš pač ven. Pa saj ne hodiš po gostilnah ali pač? Meni je bolj čudno, da vlačijo otroke sredi noči po gostilnah in po možnosti po kakšnem hrupu ala novo leto ipd. Ker že mene bolijo ušesa od pokanja, kaj šele otroka. Ampak, dobro, če jim to ne predstavlja ovire, pa naj.

Zaradi otroka se svet ne ustavi, samo mal drugače se začne vrteti.
user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
16.11.2010 12:42:13   
samsara04
Hej, hej,

pa sem s pregleda. Le srčeka smo poslušali, spol pa (upam da) izvem v petek, ko grem na 3D v Postojno. Neslednji pregled imam 14.12. Gin. sem vprašala, kaj mi priporoča za krče v mečih in mi je predlagal Venoruton gel ter magnezijeve tablete (1 na dan). Povedala sem mu tudi, da me včasih, ko se sprehajam, boli okoli popka, zlasti, ko hodim po klancu navzdol. Najprej je omenil hernijo, nato kilo, nazadnje pa je zaključil, da so te bolečine posledica velikosti bebice user posted image Ima katera podobne bolečine?

Lep dan vam želim kljub vremenu, pa veliko se user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
16.11.2010 12:44:39   
Patrisha
Ne, sam v parkec na sprehod! Ma v gostilno se na kufe nocem :) tak, da dejansko to ni nic strasnega, ce jaz dujencka po tihem spakiram v voz al pa kaj podobnega in ga odpeljem na svez zrak sredi noci :)

no hvala ..

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
16.11.2010 12:46:56   
Juxy
Patrisha, kaj si drugi mislijo, naj te ne obremenjuje... je pa res, da bo februarja zvečer lahko pod ničlo zunaj,
kar pa ni dobro za sprehajanje novorojenčka ... poleti pa po moje ni panike. Meni je pred mnogo leti patronažna
sestra rekla, da če je nad 0°C, naj grem kar čim več ven s tamalo.

< Sporočilo je popravil Juxy -- 16.11.2010 12:47:48 >

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
16.11.2010 12:58:22   
Mišyka

Kšna mamca bi znala bit pametna, da dojenčka ne sme mrak ujet... stare vraže. Ampak take mamce ob poznih urah že spijo (pol pa jamrajo, da se ponoč zbudijo...). Skratka, če vam bo pasalo, če si boste tak ritem ustvarili, zakaj pa ne? Sej se morš kšni stvari odpovedat, načeloma pa si stvari bolj prilagodiš, tko da vam vsem ustreza.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
16.11.2010 13:01:36   
Patrisha
o februarja se nebom nekaj ven tak pozno skakala, ampak tak nasplosno ko je dete malo vecje.. ker se zna zgodit da se meni ama nista cez dan ne da, al pa bom na faxu, pa moj tudi dela cele dneve in potem zvecer tak fino pase se it malo preluftat pa glavo zbistrit..

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
16.11.2010 13:03:03   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04

Hej, hej,

pa sem s pregleda. Le srčeka smo poslušali, spol pa (upam da) izvem v petek, ko grem na 3D v Postojno. Neslednji pregled imam 14.12. Gin. sem vprašala, kaj mi priporoča za krče v mečih in mi je predlagal Venoruton gel ter magnezijeve tablete (1 na dan). Povedala sem mu tudi, da me včasih, ko se sprehajam, boli okoli popka, zlasti, ko hodim po klancu navzdol. Najprej je omenil hernijo, nato kilo, nazadnje pa je zaključil, da so te bolečine posledica velikosti bebice user posted image Ima katera podobne bolečine?

Lep dan vam želim kljub vremenu, pa veliko se user posted image

Super za pregled... kar se tiče bolečine okoli popka. Jst sicer to čutim kakšen dan malo... in po mojem mnenju je to samo zaradi rastoče mišice, se pač mišice razmikajo in še kaj drugega. Včerej popoldne se mi je zdelo, da mi je kr naenkrat ful trebuh zrasu, me prov koža tišči. Ampak to pol čez kakšen dan mine.
Jst mam pa jutr 3D - jeeeee! komej čakam, da še zadnjič dodobra vidimo našo bebico preden prijoka na svet.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
16.11.2010 13:08:03   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjedete
Povezovalno starševstvo... Jo je katera brala?? Pa pliz daj mi recept, kako funkcioniraš s tako malo spanja???

Pa date mi malo povedati, kaj boste kupovale za decembrska darila??? Jaz sem čisto brez idej... Aja, pa rabim ideje in za odrasle in za otroke .

Jaz sem knjigo brala pred nekaj meseci. V njej tudi piše da si ven "pobereš" kar tebi odgovarja in da se ni treba strogo držat napisanega. Mi smo nekatere stvari delali brez knjige (npr. spali skupaj) nekatere stvari so mi ok, ene čisto zgrešene, ene pa uporabljamo brez da smo vedeli za knjigo. Za prebrat je

Darila
itak mam vsako leto omejen budget, ampak letos še bolj tako da ne vem kako bom. Nekaj najbližnjih sorodnikov bomo rešili s koledarjem na katerem je princeska (dokler nisem imela otroka sem mislila da so starši prismojeni da se v take finte spuščajo). Ker imamo na seznamu samo 3 otroke med 1-3 leta jim bom kupila klovna z vezalkami, mi je fenomenalen glede na druge enake igrače ki sem jih videla, otroci pa majo to radi http://www.carobni-svet.si/ustvarjalne-igrace/klovn-z-vezalkami. Za ostale pa ne vem letos kakšne copate, kopalno sol, resno razmišljam o medu in žlici za med ali kaj podobnega. Morda dobiš idejo tukaj http://www.leart.si/shop, http://www.trebnik.com/,http://www.ribnican.si/

mi2 sicer ful rada hodima na sprehod, posebej v vecernih urah. To je ob 9ih.. ali se bolj pozno. Ker nama je carsko se sprehajat, po temi pa ni zive duse.. kako zdaj z otrockom naredit? a je to normalno, da vzamem otroka zraven, ali rajsi take sprehode skenslam  Priznam pa, da se v zivljenju nisem vidla kake mame tako pozno z otrockom odzunaj?

Ne, ker večinoma mularija spi. Saj boš vidla, če ti še bo ob takih urah za na sprehod, morda sploh ne boš več v dilemi Obstaja neka stara vraža da naj ne bi otroka po temi okol vozakal ampak moje mnenje je, da dokler ti paše, vozi kjer ti paše Dobro je le, da ste vidni! Aja, sem še dalje brala in zasledila temperature, bojda je splošna praksa da nja bi otroka prvič peljal na zrak po 10-14 dnevih, vsakič za nekaj min in malo dlje. Po moje v februarju še ne boste pispeli do parka aja, temperature, jaz sem tamalo rodila lani oktobra in sem jo celo zimo imela zunaj tudi pri -10, pač zadekat jih je treba pa je, ni bla čisto nič bolana niti ni kašljala niti nič. Če ti paše ti otroka vozi celo noč okrog. Nekateri jih celo "morajo" ker drugače ne zaspijo.

No naj se še pohvalim z mojim nakupom sem otroku celo kupila spominsko knjigo, sem hotela enako kot jo ma hči da ne bo kasneje kreganja in ker sem dobila dojenčkovo spominsko knjigo lani za darilo sem letos kupila enako. Po eni strani hvala bogu, ker nisem vedla katero bi ker so full lepe! No naslednji mesec pa bojda celo gremo v Ikeo, se je ata odločil.V bistvu tamala rabi nekaj bodyjev, mizico in stolček (ker smo začeli risat) tako da se je ati odločil da naju pelje v šoping. Vsaj to če že imamo za prihajajočega vse doma.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?